Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 17:50 1 255 23

Антон Кутев: Този вот на недоверие е внесен, не за да бъде свалено правителството

  • вот на недоверие-
  • антон кутев-
  • правителство

Непреодолими конфликти на интереси

Антон Кутев: Този вот на недоверие е внесен, не за да бъде свалено правителството - 1
Снимка: БГНЕС

Този вот на недоверие е внесен, не за да бъде свалено правителството, а за да се направят определени знаци.

Това каза пред БНР Антон Кутев, говорител на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев.

Според него внасянето на вота е обикновена заявка на една част от партиите се разграничават от политиката, която се води от правителството.

По думите на Антон Кутев управляващите са излъгали работещите във въглищните централи:

"Правителството може да избере дали да затвори ТЕЦ-овете, или да не ги затвори. Ако ги затвори, ще изпълни европейските изисквания и ще получи (от ЕК - б.р.) някой и друг милиард, който ще тръгне по фирмите, и те са много заинтересовани да го направят. Другият вариант е да не ги затвори, няма пари, има обтегнати отношения с ЕС, но резултатът от всичко е, че тези хора остават на работа".

Той изказа мнение, че проблемът е в това, че никой от миньорите и енергетиците не вярва, че парите, които ще дойдат от ЕК за закриване на производства и преквалификация на заетите в сектора, ще бъдат похарчени за това, а няма да отидат в нечии джобове.

В предаването "12+3" Кутев коментира и стабилността на т.нар. сглобка:

"Непреодолими конфликти на интереси. Това, което задържа Бойко Борисов във властта, е страхът от това, какво ще стане, когато е извън нея. ... Фактът, че едни съдебни преследвания и евентуално попадане под ударите на "Магнитски" зависи от това дали си във властта, или - не, означава, че държавата е демонтирана. Съдебните преследвания зависят от прокуратура и от съд, а не би трябвало да зависят дали си на власт, или - не. И обратното - би трябвало, докато си на власт да те гонят, а не когато паднеш, да те гонят. Това означава, че цялата съдебна система не работи, отгоре на всичко - не работи под благосклонния поглед на външните доайени и хора, които ни наставляват".

Правителството има подкрепа от посолството на САЩ, смята Антон Кутев и добави:

"Те няма как да не са разбрали до момента, че тук става дума за мръсни игри, а защо, след като са разбрали това, продължава да стои в същия вид - е много сериозен въпрос. Защо си мълчат и защо го допускат".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кутевски

    14 5 Отговор
    тълкувания и опити за внушения !
  • 2 Дядо Пройко

    19 7 Отговор
    Колкото и да се напъвате ,народа не иска комундрели във властта.

    Коментиран от #17

  • 3 ха ха ха аха ха

    12 7 Отговор
    Какво друго да кажете. Я копейката и африканския маймун как са се наточили да го битнат.
  • 4 Ицето

    13 5 Отговор
    Кутю да мълчи.
  • 5 Пипи

    13 5 Отговор
    Кутьеф, бараш ли макарите на зеления чорап,а?
  • 6 Вол

    10 7 Отговор
    Това правителство е от професионални лъжци така ,че да си ходят по скоро
  • 7 Провинциалист от провинция Тракия

    7 5 Отговор
    "а за да се направят определени знаци" - за знаци са достатъчни три пръста на едната ръка. Вотът на недоверие си е вот на недоверие. Сглобката е продукт на ала-бала и работи само за себе си.
  • 8 тиририрам

    10 2 Отговор
    Аз пък отсега мога да прочета някои други заявки. Изключен енергоблок на АЕЦ за ремонт и подготовка за стачни действия в ТЕЦ-овете. Познайте кой иска да ви вдигне сметкте за ток през зимата!

    Коментиран от #12

  • 9 Софийски

    1 1 Отговор
    ВъзражданИ
  • 10 чугунена тиква

    7 5 Отговор
    Напротив!Точно това са интересите на България-вън р@шките от икономиката ни,която не спряха да източват!
  • 11 Галя от EmbassyTO

    7 8 Отговор
    И какво не и е наред на Сглобката? Всеки си краде за себе си? Кое не е добре? И заедно са ни на повикване
  • 12 Я па тоА

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "тиририрам":

    пак ще е по-евтино, отколкото оттук с квотите за замърсяване. И да, тока като цяло ще се вдигне и да, като си в общ пакт ще се съобразяваш с решенията на пакта.На който не му изнася, еднопосочен билет към Муханосранск.

    Коментиран от #13

  • 13 тиририрам

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "Я па тоА":

    Ако спреш да пиеш, може и да ти се проясни главата! Тролопоср@нск!

    Коментиран от #15

  • 14 реру

    15 2 Отговор
    Винаги е полезно и за предпочитане когато се "пие вода от извора"...

  • 15 Я па тоА

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "тиририрам":

    Долу технологичния прогрес! Въглищар е моят татко, въглищар ще съм и аз! Напук на мръсните империалист! Ще си живея в ерата на индустриалната революция.
  • 16 Стига бе верно ли

    11 5 Отговор
    Гладна Копейка, въглища сънува..
  • 17 т-п трол соосоиден

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Пройко":

    Кой го пита народа како иска, при положение че ГЕРБ, ДПС, ДБ и ПП са пълни с бивши партийци и агенти на ДС. Виж там, измисри някакво управдание митрофанова да ти е виновна за оцапаните гащи и бегай при бабата да ти сипе за вечеря.
  • 18 Майора

    8 6 Отговор
    Кутев нищо друго не може да се очаква от БСП и нрйните съветници на президента! На вас все ви се вижда че някой се бърка в работата на кабинета! А какво да кажем когато искахте страната да е шестнадесета републка на бившиоя СССР! А колкото до централите , многп добре знаете че Зплан не се оттегля , но вие си знаете вашето!

    Коментиран от #19

  • 19 т-п трол соросоиден

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Майора":

    Я питай боко може ли или не може да се оттегля план. За правителството никой не си прави илюзии че му се бъркат в работата, то си е ясно и от преди записите че директно изпълнява чужди поръчки.
  • 20 Клети неграмотни копейки

    8 6 Отговор
    От къде ви копат толкова проZZти и неграмотни ??!!!
  • 21 оня с коня

    3 5 Отговор
    Кутев е НЕДОЛЮБВАН от БСП и се присламчи в лагера на Радев,работейки като "Рупор" на Служебните му Правителства.И понеже всичко що е против Сглобката е в полза на Радев,Глашатаят "К" се чувства длъжен да вземе отношение .Та обяснява той че Вотът не бил за сваляне на Правителството,а за да се направели някакви "ОПРЕДЕЛЕНИ ЗНАЦИ"?!А ЗАЩО още със започване на Кампанията по събиране на Подписи от "Възраждане" това не се изтъкна,а ЧАК СЕГА когато стана ясно че със 161 гласа Сглобката е НЕПОКЛАТИМА Вотаджиите започнаха да въртят Дупето?И за пореден път Кутев както и много преди него изкарват Борисов "Страхливец" щото стоял във Властта само защото не знаел какво ще му се случи ако напусне Политиката,но ЗАБРАВЯ Кутев че ББ БЕШЕ задържан след което освободен с Хиляди извинения,отделно че СЕ ОТКАЗА ДОБРОВОЛНО от Депутатския си Имунитет неотдавна по искане на Прокурора...И да бъдем точни:Правителството има Подкрепата НЕ САМО на САЩ но и от ЦЕЛИЯ ЕС,Кутев обаче го игнорира това вероятно че ако Подкрепата не идва от Русия,това не е никаква подкрепа:)
  • 22 аеее

    2 2 Отговор
    Кутьо голям кутел си.
  • 23 ЯМБОЛИЯ

    1 1 Отговор
    Лисицата(БСП) казала че гроздето е кисело,а то било високо и недостъпно за нея(правителството на г-н Денков).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове