Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 19:12 1 941 52

Денков: Аз и екипът ми се опитваме да свършим нещо полезно. Ако някой не иска да участва, може и да сбърка математиката

  • николай денков-
  • екип-
  • полезни неща-
  • участва-
  • математика-
  • объркване

Аз лично не очаквам проблеми, защото би било изключителна глупост от политическа гледна точка някой да не подкрепи правителството в този момент, коментира премиерът по повод внесения вот на недоверие

Денков: Аз и екипът ми се опитваме да свършим нещо полезно. Ако някой не иска да участва,  може и да сбърка математиката - 1
Снимка: БГНЕС

Аз лично не очаквам проблеми, защото би било изключителна глупост от политическа гледна точка някой да не подкрепи правителството в този момент, коментира пред журналисти министър-председателят Николай Денков по повод внесения от "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ" първи вот на недоверие към правителството, предават от БТА.

На 5 октомври "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ" внесоха в деловодството на Народното събрание първия вот на недоверие към кабинета "Денков". Той е за политиката в сектор "Енергетика".

Председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че ще свика дебатите по вота на недоверие в четвъртък (12 октомври), а гласуването ще бъде 24 часа след приключване на разискванията.

Попитан за изказване от вчера на Бойко Борисов относно схема за грантова схема за фотоволтаици по ПВУ, в което лидерът на ГЕРБ е и заплашил, че може да не излезе математиката със 121 депутати, Денков коментира, че от изказването е станало ясно, че „той е сбъркал две съвсем различни процедури“. Предполагам, че някои от съветниците му го е подвел, добави премиерът. Това, което казва той, се отнася за една процедура, докато това, което е пуснато за публично обсъждане, е друга процедура, каза Денков. Според него на първо място трябва да се обсъди спокойно и да се разбере за какво става дума. По отношение на това дали да се изтегли предложението, премиерът каза, че то е представено за публично обсъждане, това е процедура, която позволява, ако има нещо полезно да се предложи, да бъде отчетено, но няма никаква причина да се изтегля каквото и да било в момента, каза Денков.

„Колкото до математика – аз действително се учудвам, няма какво да се заплашваме. Всеки от нас в момента, или поне аз и екипът около мен се опитваме да свършим нещо полезно за България. Ако някой не иска да участва в този процес, тогава може и да сбърка математиката, но това е съвсем друга задача“, коментира Денков.

Всеки ден работим с мисълта, че колкото повече работа успеем да свършим, толкова по-добре. Затова работим интензивно, работим си по програмата, която сме представили, каза Денков на въпрос за вота на недоверие. По думите му вече от парламентарно представените групи зависи какъв ще бъде резултатът, „математиката, за която стана дума вече“.

Според премиера няма никаква причина правителството да бъде бламирано.

Попитан за думи на Борисов, че седем, осем министри не си вършат работата, Денков коментира, че сме в предизборна ситуация, Борисов, Петков и други партийни лидери обикалят и мобилизират техните партийни групи по места за предстоящите избори. Как работи един министър не би трябвало да се преценява според това колко често се появява по телевизора, смята той. По думите му оценките на министрите ще бъдат на база на това каква е била програмата, която те е трябвало да изпълняват, успели ли са да я изпълнят и успели ли са да я комуникират, но това е трето и по-назад спрямо другите две.

В отговор на въпрос, свързан с енергетиците и миньорите, Денков обясни, че териториалните планове не могат да бъдат изтеглени, защото, ако бъдат изтеглени, приключва целият процес. Ние имаме срок за приемане на териториалните планове, добави той и посочи, че тяхното изтегляне означава България да се откаже доброволно от процедурата, в която тя получава подкрепа за осъществяване на съответния преход. Така че аз няма да изтегля плановете, обясни Денков. Той добави, че това, което е предложил многократно, е да се включват в обсъждания как да бъдат модифицирани плановете, защото ние сме в етапа, в който те все още могат да бъдат променяни.

Той отбеляза, че имаше промяна в пътната карта, така че да бъде максимално отчетено това, което предлагат и което искат миньорите, без да нарушаваме европейските правила.

Според Денков изтеглянето на плановете е изключително вредно действие за тези региони, последствията ще бъдат много сериозни и за много дълго време. Плановете не затварят никакви мини, ТЕЦ-ове. Те са за да се подпомогне преходът, който така или иначе ще се случи, защото се променят технологиите в енергетиката, обясни премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С твоите 5% реален вот

    50 7 Отговор
    немой да искаш нищо
  • 2 Последния Софиянец

    31 9 Отговор
    Този го бих в подлеза на Партийния дом.

    Коментиран от #47

  • 3 ЕдинОтМногото

    40 8 Отговор
    С това полезно нещо хората не могат да изкарат месеца с тия цени, бе
  • 4 Европеец

    41 4 Отговор
    Всички ще гласуваме срещу фаши шайката ГЕПП на тези избори..
  • 5 Питам:

    47 8 Отговор
    Химико-математика пърДенков, специалист по сапунените пяни: Кое е повече: Производствени мощности за 40 милиарда или 4 милиарда за наши фирми ? Според неговата "математика" СИГУРНО ВТОРОТО!

    Коментиран от #8

  • 6 хихи®

    29 2 Отговор
    Математиката ще е най-напред на местните и после на европейските избори...
  • 7 Матей преображенски

    36 5 Отговор
    Кво се плюнчи таво бостанско плашило,пред пеевски не е толкова храбър,мислеи че протестите са стихнали,но се лъже,днешната енергетика няма алтернатива,особено в лицето на зелените простотии,ако вървяха всички 6 блока на Козлодуй и бяха постороени двата на Белене,може би,но при сегашното положение спирането на въгледобива ще ни забие в каменната ера.
  • 8 хихи®

    33 5 Отговор

    До коментар #5 от "Питам:":

    Така смятат Хардвардските Измамници
  • 9 Абре мишко

    44 5 Отговор
    Единственото полезно което може да свърши един жалък лъжец и продажник като теб, е оставка! България не е за продан нещащстнико!
  • 10 ха ха

    23 4 Отговор
    Това, което казва той, се отнася за една процедура, докато това, което е пуснато за публично обсъждане, е друга процедура, каза Денков./ нещо за тъмната страна на луната
  • 11 Капан за мишоци

    27 3 Отговор
    Я, мишо прави някакви жалки опити да сплашва ли кво ли? Толкова е смешен горкия, че ако може да се види отстрани ще се скрие в мишата си дупчица.
  • 12 Кара ибрахим

    24 3 Отговор
    Гри-за-ч ти си проблем за България и българите...но явно си твърде " умен" и "възвишен" и не го разбираш!.....ти просто си един слуга на Мутро-мафията ..пионка! Пу
  • 13 Опааа

    24 5 Отговор
    Ники-парцала веднага оставка!
  • 14 Светлина

    7 30 Отговор
    Академик Денков засега се представя като отличен Премиер. Не го познавах като политик, но след няколко месеца мога да кажа респект и уважение. Такива управници трябва да ги пазим.

    Коментиран от #15, #19, #20

  • 15 Помак

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "Светлина":

    ...само унимаваи да ни са отъркати един у друг ...някоя вечер
  • 16 А50

    21 3 Отговор
    И според вас, това коалиционно правителство ли е, с цел блогополучие на България или сборище от крадци събрани от капо ди тути капи на посолствоТО с цел постигане на глобалните си интереси. За нашия регион целта им е късане с Русия, промивка и настройка срещу освободителката ни, и дори конфликт, но не са познали все още има силна родова памет
  • 17 Българин

    29 3 Отговор
    Оставка за това най -мразено правителство в новата история на България. Денков, срам ме е ,че на такива като теб подаряват академична титла.Ти си позор за научната общност в България
  • 18 ГОРСКИ

    29 3 Отговор
    Колкото по бързо те свалят толкова по добре за държавата !!!!!!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГОРСКИ

    17 3 Отговор

    До коментар #14 от "Светлина":

    А бе да не се друсате със нещо модерно!!!!!!!!!!!
  • 21 Гост

    19 2 Отговор
    пеефски от екипа ти ли е?!!!

    Коментиран от #29

  • 22 Шопо

    25 1 Отговор
    Това не е правителство а сглобка!
    Само оставка може да ги спаси от народната любов.
  • 23 Тоя е

    19 2 Отговор
    Поредната слуга на Доган. Кукла на конци.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пецата

    20 1 Отговор
    Да бе - знаем, че искате да свършите нещо полезно за Украйна и САЩ ама за нас българите сте като напаст от скакалци!
  • 26 ТОДОР

    19 3 Отговор
    ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 27 Гост

    16 2 Отговор
    Интерсно ми е, тези"лидери" не си говорят по между си, нямат ли си пряка комуникация, през медиите ли общуват???
    Ако е така, да събарят"къщата от карти", защото явно всеки един от тях е зает да БРОИ, КОЛКО ПАРИ ЩЕ ИЗКАРА ПО СХЕМАТА?!
    Като цяло на тях не им пука за никой, освен за себе си и обкръжението им!
  • 28 ОСТАВКА!!!

    18 3 Отговор
    Народа не го интересуват личните ви апетити - ОСТАВКА!!!
  • 29 Не е

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    ДенкоФ е от параванния екип на Пеевски
  • 30 Лумпените от БСП,ИТН и ВЪЗРАЖДАНЕ!

    5 10 Отговор
    Тези не ги интересува България! А другите лумпени от магистралите още ли ше ги държат там точно в сега!?

    Коментиран от #32, #37

  • 31 Абе молец чумав

    13 2 Отговор
    Ти си вреден като дървеница!
    Никаква полза няма от те и сбиротика от идиоти, наречени “ екип”
  • 32 Е ако не ги интересува България

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "Лумпените от БСП,ИТН и ВЪЗРАЖДАНЕ!":

    Щяха ли да искат оставка на мафията и национални предатели ПП, ДБ и ГЕРБ?
  • 33 Мнение

    11 0 Отговор
    Борисов рекетьора пак заплашва, че "може и да сбърка математиката", типично за него!
  • 34 Бамбука

    3 10 Отговор
    На времето имаше едно филмче за как трима глупаци строят мост, тръгват от единия бряг, строят и пак излизат на него. Днес към БСП, ИТН И Копейките можем да прибавим и президентската институция, която трябва да бъде политически неутрална и на всички българи, но явно не са чели Конституцията.

    Коментиран от #35

  • 35 Затова

    15 1 Отговор

    До коментар #34 от "Бамбука":

    оставка на тримата глупаци киро, бойче и пеевче! И без това, лъжеца е смет! Гнусни съ! Нъли?
  • 36 България е във политическа криза

    17 3 Отговор
    Тези некадърници не работят ще закопаят България тя изчезва

    Коментиран от #49

  • 37 Горд Българин🇧🇬

    14 2 Отговор

    До коментар #30 от "Лумпените от БСП,ИТН и ВЪЗРАЖДАНЕ!":

    За вас гербавите, СДС-то, ПП-то, ДБ-то и ДПС-то всички, които не са с вас са лумпени.

    Да ви кажа ВАШАТА СВЪРШИ независимо, че посолствата имат нужда от вас, БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЯМА НУЖДА ОТ ВАС И АКО СЕ СЪБУДИ И ГЛАСУВА СТЕ В ИСТОРИЯТА независимо, какво искат посолствата. Очевидно посолствата и българският народ не искат едно и също, а тук в България е важно, какво искат българите. На вас и господарите ви от посолствата като не ви изнася се изнасяйте, няма да липсвате на никого.
  • 38 Ха,ха,ха

    13 2 Отговор
    Най-полезното което може да направите е да си подадете оставката незабавно.вредни сте за България. Не чакайте народа да ви прогони с камъни
  • 39 Цар плъх с поредните лъжи

    14 3 Отговор
    Ники фашиста говори поредните глупости

    Коментиран от #43

  • 40 ПО ТОЧНО

    6 1 Отговор
    НЕЩО ПОЛЕЗНО ЗА .....ПОСОЛСТВОТО ЛИ.........?
  • 41 питащ

    5 0 Отговор
    А бе факти защо давате индикация, че съм гласувал за нещо, което до момента на прочита въобще не съм го виждал. Това редно ли е според вас ?
  • 42 ОЧИЛАТА МИШКА. ДЖОРДАНО

    9 0 Отговор
    БРУНО ОЩЕ ПРЕЗ 1600 Г. Е КАЗАЛ : ДА ОЧАКВАШ ВЛАСТИМАЩИТЕ ДА РЕФОРМИРАТ ВЛАСТТА СИ Е НАЙ НАИВНОТО НЕЩО НА ЕДИН ЗРЯЛ ИНДИВИД. ПОЗДРАВИ ОТ МАХМУД.
  • 43 АБЕ КЪВ ЦАР БЕЕЕЕ

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Цар плъх с поредните лъжи":

    МИШКА НА МИШКИТЕ....
  • 44 Това изчадие

    9 0 Отговор
    Върши само предателства. Това омразно на българите амебоподобно е козяшки лакей и скоро ще "обере плодовете" на антибългарската си продажна дейност.

    Тоя и цялата му шайка, назначени от посолството на САЩ им предстои незавидна съдба и колесника на последния краварски самолет ще бъде най-лелеяния блян на тия а9888рогантни предатели.
  • 45 Да изброим козяшките лакеи поименно:

    9 0 Отговор
    Дянков - марионетка. Дотук.;
    Соломон, а.к.а "майнана му на православието";
    Елена Поптодорова, дясна ръка, ляв джоб на ниво джебчийка от Халите;
    Тагаренко - украински, пардон- краварски ибрикчия;
    Велизар (позор за красивото българско име) - същото леке като горния;
    простокиро - креату... пардон... - карикатура от ЦРУ;
    (Х)асан Василев - мошеник и арогантен предател, с мисия да унищожи остатъка от българската икономика;
    Ген. гном - прякорът му говори сам по себе си;
    Иво а.к.а. МОЧА - закононарушител, че е подал декларация с невярно съдържание, и просто ... просто;
    Ирена Димитрова - подписала незаконно и в превишение на пълномощията си изгонването на 70 служители на руското посолство;
    Лена парапета - наглата сива кардиналка и партньорка на простокиро при наемане на апартаменти "за почивка";
    Христо ... абе Пинокио - грантаджия без ден трудов стаж по специалността;
    Както и соросоидните рупори
    Евгени Минчев, с извинение
    и
    Огнян намсикъвси, с "респект" към богатството на чуждици... пардон ... на транслитерирани английски думи, използвани в изказа му, поради стриктното изпълнение на заповеди от соросоидните НПО-та, във вид на задължителни опорки.
    Има и други, като напр.
    Весела (не се подвеждайте по личното име) Чернева (фамилията е по-подходяща) - обикновен предател;
    Сигурно има и 10-20 други майкопродавци.

    Коментиран от #50

  • 46 Ха-ха-ха

    3 0 Отговор
    Просто не питайте нищо и се махайте.
  • 47 Ха-ха-ха

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Малко му е било
  • 48 аз пък

    4 0 Отговор
    да ти кажа "академико", не се "опитвайте" ами отивай да си правиш опитите в лабораторията за сапуните, че от опити народа стана стадо, а държавата е на приключване.
  • 49 хъм

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "България е във политическа криза":

    не си съвсем прав, "работят" и още как, "работят" да изпълнят заръките на господарите си (хайде нека са началниците).
  • 50 1234

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Да изброим козяшките лакеи поименно:":

    Браво.
  • 51 Мечката

    5 0 Отговор
    Жалко подобие на примиер е този, така наречен "академик". Аз бих използувал по-скоро думите ВАСАЛ и ПРЕДАТЕЛ без грам мнение.
    Само докато му видиш физиономията и всичко вече е ясно.
  • 52 Плy Жak

    2 0 Отговор
    По излъчването му личи, че е душевно и духовно нечистоплътен субект, но вероятно и шпионите от Козяк, и саксонските го държат с нелицеприятни за него компромати от близкото и далечното му битие,за да има васална и антибългарска политика.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол