Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 11:15 1 174 25

Йотова: В момента имаме една от най-сигурните граници в Европейския съюз, вижте какво се случва в Италия, в Гърция

  • илияна йотова-
  • сигурна граница-
  • европейски съюз-
  • италия гърция

„Независимо от многото гласове, които чуваме не само в страната, но и отвън, на скептиците по отношение на нашето разширяване към Шенген, аз смятам, че и този път България ще се справи", каза още вицепрезидентът

Йотова: В момента имаме една от най-сигурните граници в Европейския съюз, вижте какво се случва в Италия, в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

В момента България има една от най-сигурните граници в Европейския съюз, вижте какво се случва в Италия, в Гърция. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти, предават от БТА. В Националния дворец на културата тя открива днес форума „Платформа на Франкофонията, на многоезичието и на сътрудничеството в Европа“.

„Независимо от многото гласове, които чуваме не само в страната, но и отвън, на скептиците по отношение на нашето разширяване към Шенген, аз смятам, че и този път България ще се справи. Разбира се, това не може да бъде само наша задача. Упрекът ми е към европейските институции, защото знаете, че пактът за миграция е блокиран – той не се движи, не е приет. Част от клаузите вътре не са изгодни за България, защото ще продължава да действа така нареченото Дъблинско споразумение“, посочи Илияна Йотова. Според нея това ни обрича да бъдем страна, която основно ще се грижи за хората, които ще стъпят за първи път на европейска територия.

Свикването на Консултативен съвет ще бъде само по преценка на президента на страната. Той направи вече една много сериозна консултативна среща с министър-председателя, със заместник министър-председателя, със службите. Следим много внимателно всичко, което се развива като криза – и в Израел, и в Газа, добави вицепрезидентът.

Илияна Йотова коментира още, че вотът на недоверие към правителството е нормална парламентарна практика и добро поле да се развива дискусия.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да , въпреки че

    6 2 Отговор
    минаха метър - не фирми строиха с гаранции и качествено , а евтино там граничари . 5 молйона за нова ограда и къкостискания между политиците . псоле падна от вятъра . оправяха я , хахаха . сега 5 милйона за ремонт - дупки , няма път до оградата , а после Хвалби . от виена като ни изгониха от шенген , ни се радват и ни огледаха Оградите . Имаше и миграция нелегална . австрия се задъхва . Като няма приоритети и ясна политика е нормално . кмет терзиев .
  • 4 Велев

    9 1 Отговор
    И кво се случва? Спират ги на границата, а ние ги трупа е в бежански центрове. Аре изчезвайте и ти и твоя генерал от НАТО, къде ни натресохте тези пазибожета..

    Коментиран от #7

  • 5 Моля ?

    10 1 Отговор
    Без глупотевини и опит за внушения ! Та нещо съвсем елементарно - дори географското положение е съвсем различно !
  • 6 филип немтур

    5 4 Отговор
    Йотова Илияна е зависима от КГБ( ФСБ ) на СССР/Русия тъй като е съпруга на съветския/руският поданик /гражданин Андрей Маринович Йотов агент за влияние в сферата на здравеопазването на Задунайская губерния/ Болгария елемент от държавната сигурност на страна пълноправен член на ЕС и НАТО ! Следователно е нужен импийчмънт за лицето вицепрезидент на Р. Б. съобразно Конституцията и НК за държавна измяна и шпионаж в полза на Руссия обявила България за вражеска държава !

    Коментиран от #16, #19

  • 7 Не те

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Велев":

    са ти ги натресли тия! А мафията от кръга капитал, чрез ДБ и глупав народ гласуващ за лъжци!

    Коментиран от #11

  • 8 По море идват другарке

    8 1 Отговор
    Аве ей..тоз кокош ако види каква ограда има в Гърция и как я пазят с пълно бойно и ще си отиде на село на минутата
  • 9 АГАТа Кристи

    6 2 Отговор
    Пускайте и коментари на тази, щом искате, но защо ни инквизирате със снимката и ?
  • 10 Тома

    4 2 Отговор
    Защо не казваш како че мигрантите бягат като мухи от тамян като чуят България.Те бягат от по хубаво да знаеш
  • 11 Велев

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Не те":

    Хайде върни лентата назад и виж кой на тресе тези. Служебните правителства назначени от Радев не следваха ли същата линия на вземане на решения, същите като на ПП-ДБ, противоположни на Радев-ските пруказки. Добра игра играе, щом успя да заблуди сумати и народ, че е нещо различно от тези новите "оправящи" България. Не го слушай какво говори, гледай го какво върши. Имаме си и поговорка, ама къде ти.

    Коментиран от #15

  • 12 Попето

    4 0 Отговор
    И ти какво конкретно направи,за това да са толкова сигурни,че не се сещам за нито една твоя инициатива ,която да е повлияла на този резултат г-жо Президент?
  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Искренно Бог Да Пази България и Българския Народ
  • 14 АГАТа Кристи

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Много си компетентен, "другарю"!...
    Според теб на север са ги отворили и всички светофари в Турция от юг на север светят само зелено, а Валери Симеонов с клещи реже в момента бодлива та тел...
    "Шапка ти свалям" на информираността...
  • 15 Е върни я де

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Велев":

    Тоя нещастник кирчо беше от ДБ и му градиха образ по протестите! Има сумати и снимки как тълпата гледа напред и вика и скандира, а нашият нещастник настрани, позира с плакат за снимка! После ДБ го предложи на Радев! На Радев грешката е, че вярваше на ДБ и не ги бе видял, че са едни долни лъжци и проект на кръга капитал! От там насетне, грешката е на народа! Като иска да е лъган и краден, ще си избира такива лъжци и крадци и слуги на олигарси и чужди посолства!

    Коментиран от #21

  • 16 БКП

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "филип немтур":

    Кат Русия няма друга тъй мощна на света . Ако не беше Русия щяхме още да сме под турско робство , ако не беше СССР фашистите щяха да ни изпият кръвта . Русия освободи България два пъти , а ти Филипе щом мразиш Русия мразиш и България , българите обичаме Русия повече от България защото без Русия нямаше да има България ! Илияна Йотова е умна , интелигентна , знае френски , набожна и почита патриарх Кирил и патриарх Неофит , социалистка за пример !

    Коментиран от #18, #20, #23

  • 17 456

    4 0 Отговор
    Йотова, виж в нета колко много клипове има, как аборигените минават границата ни. Ако беше сигурна и пиле нямаше да прелети, а то всеки ден се задържат емигранти ВЪТРЕ в страната. Да не са влезли и те с планери в България?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Няма такива работи.

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "филип немтур":

    Йотова е в списъците на получаващите грантове от сорос. В онези, които изтекоха.
  • 20 До към средата си прав, НО

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "БКП":

    това което го пишеш за Йотова въобще не е истина. Алчна, безскрупулна, безбожница, на хранилката, на дедо шорош.
  • 21 Велев

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Е върни я де":

    На Радев трябва да му е било пределно ясно каква е стойността на ДБ, няма как да повярвам, че не е знаел. Отделно доказателството е, че на местата на Кирчо и Кокорчо назначи отново евроатлантически лица. Политиката, на които не се различаваше особенно много от на шизото и лъжеца.

    Коментиран от #22

  • 22 Кой да назначи

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Велев":

    Борбата беше срещу ГЕРБ и ДПС! Дали Радев щеше да послуша ДБ, ако знаеше, че посолството ще ги събере?
  • 23 криво да седим, право да съдим

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "БКП":

    Цитирам: Русия е враг на българското прозападно правителство. Русия не е враг на българския народ и той не изпитва страх от нея. Изкуственото насъскване срещу Русия е продукт на имащото основание да се страхува от Русия прозападно общество в България, състоящо се от храненици на С-орос и САЩ. Н-атото си търси оправдание за съществуването и ни пази от враг, който самото то ни създава и който преди него не е съществувал. Дали България има нужда някой отвън изкуствено да й създава врагове, а после уж да я пази от тях, преценете сами, всички имате глави върху раменете си.

    Коментиран от #24

  • 24 дончо

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "криво да седим, право да съдим":

    Драги , имаш голяма мътилка в главата . Темата е друга : мигранти , а не Русия .Какво общо има Русия с мигрантската вълна към Европейския съюз и съответно към България . Отклоняваш се от темата , неадекватен си !

    Коментиран от #25

  • 25 Питай тролея на козяк

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "дончо":

    от ком. 6!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол