Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 12:33 3 299 17

Кандидат за кмет: ГЕРБ превърнаха Варна в „емблема” за корупция и задкулисие – БСП ще каже „стоп”

  • кандидат за кмет-
  • варна

Уважаеми варненци, време е да си върнем табелката „Варна - най-добър град за живеене”, каза Павел Раличков

Кандидат за кмет: ГЕРБ превърнаха Варна в „емблема” за корупция и задкулисие – БСП  ще каже  „стоп” - 1

„Едно нещо е ясно – и „Възраждане“, и ГЕРБ достигнаха своя лимит в електоралната подкрепа. Другото предстои да видим.” Това заяви кандидатът за кмет на Варна от „БСП за България” Павел Раличков по време на предизборен
дебат по bTV.

Павел Раличков беше категоричен, че по-високият бюджет при управлението на ГЕРБ по никакъв начин не показва, че животът в града се подобрява. „Напротив - става по-зле с всяка изминала година. Същото се отнася и за чистотата - преди 10 години Варна разполагаше с 20 млн. лв. за чистота, а сега разбираме, че бюджетът за чистота е близо 45 милиона - това е над двойно повече, а градът е в пъти по-мръсен”, посочи кандидатът на БСП.

По думите му, основната причина за замърсения въздух са фините прахови частици и варненци знаят как се имитира миенето на улици в града: „Действия, недопустими от страна на сегашната управа, защото всички знаем, от какво
ключово значение е това за здравето на варненци.”

БСП има работещо решение за това: „Ние предлагаме общински предприятия да ръководят всички комунални услуги в града. Първото нещо, което ще направим е да създадем общински предприятия, които да управляват чистотата и
строителството на пътища. По този начин ще се отворят много работни места и ще се спестят много пари на варненци”, посочи Павел Раличков.

По думите му, големият проблем във Варна е, че липсва всякакво планиране и прозрачност. „Булевард „Левски”, освен че е най-скъпият булевард в Европа, е един стар проект, изваден от нафталина. Безусловно нужен на Варна проект, но той е морално остарял и не е актуален към днешна дата. Защото основният трафик в града не е юг-север, каквато е посоката на булеварда, а е изток-запад. И затова се получават тапите в движението, които тормозят варненци“, обясни Раличков за част от приоритетите и визията си за развитие на Варна.

Той коментира т.нар. изкоп в центъра и го определи като язва в сърцето на Варна. “Там ГЕРБ и Портних дадоха на г-н Гергов 42 милиона, за да може Община Варна да придобие собствеността за тази дупка. В същото време, повече от 7-8 години нищо не е направено. Предлагаме там да има двуетажен паркинг и зоната над него да се влее в ларгото, така че районът там да бъде облагороден – така, както искат варненци“, заяви кандидатът на БСП.

Павел Раличков подчерта, че европроектите трябва да са част от управлението на Варна, защото това е добра възможност за развитието на града, но при ясни правила и прозрачно управление на процеса.

„Уважаеми варненци, време е да си върнем табелката „Варна - най-добър град за живеене”. Приз, който печелехме редовно, когато ние, от БСП, управлявахме града. Ние сме чисти хора за чист град. Нека заедно да изчистим Варна от корупционните практики, от икономическите интереси, от задкулисието и от това хора с прякори да дърпат конците. Гласувайте за коалиция „БСП за България“ с номер 1 в бюлетината“, призова в заключение Павел Раличков.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    19 0 Отговор
    БСП , а не прокуратурата и съда ?
  • 2 Боруна Лом

    6 3 Отговор
    ....СТОП.....! НИЕ СМЕ НА РЕД!
  • 3 Коректен

    15 5 Отговор
    Само че бсп са гуцанов и дънката и отдавна са неделима част от модела герб, затрил Варна.
  • 4 нннн

    9 3 Отговор
    А ППДБ са ортаци, съдружници на ГЕРБ...
  • 5 Българин

    29 6 Отговор
    БСП ще каже стоп на корупцията?

    Това е доста готин ВИЦ.
  • 6 Митака

    33 5 Отговор
    Ако е искрен заставаме зад него. Ние моряците сме едни от най-потърпевшите. В БМФ всеки чиновник се е навълчил да краде, кой от моряците, кой от държавата.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Спри ги

    32 1 Отговор

    До коментар #6 от "Митака":

    Спри Гуцанов и неговото протеже Калчев дето две думи не можа да обели защо прати момчетата под ракетите в Израел. А продължава да си затваря очите за корупцията в собствения му двор.
  • 8 Андреева

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "Митака":

    Недей обобщава. Заради четирите известни корумпета не оплювай всички морски.
    Те са известни ANGELOVA Z; KALCHEV A; TONEV D; TRENDAFILOV R
  • 9 Биби книг

    5 2 Отговор
    Стани да седнеме, ако не пак че седнеме!

    Коментиран от #17

  • 10 ИНЖ

    12 4 Отговор
    БСП на Луканов и Виденов, които доведоха Бг до просешка тояга, ще каже "стоп" на корупцията???
  • 11 !!!

    7 2 Отговор
    Аз по-голяма корупция и продаване на националните интереси от последните 3 години след ГЕРБ не съм видял. Да се чуди как лъжат полезните идиоти с мантрата "борба с корупцията". ГЕРБ крадяли 8 милиарда на година. Значи сега за 3 години трябваше да имат 24 милиарда лева. За сметка на това пълна разруха, инфлация, застой навсякъде, дългове. Разчитат, че простолюдието не прави разлика между милион и милиард, вярва на всичко което му кажат, вярва празни приказки, а не на дела.
  • 12 Илиева

    7 1 Отговор
    С Гуцанов и Дънката БСП-Нинова нищо не може да каже,а трябва гузно да мълчи!!!!Варненци са наясно и това момче извадено от нищото е фасада зад,която Нинова и Гуци си играят игричките.Завалията явно не му е ясно с какви хора си има работа😜Иначе е хубавелко,но това работа не върши.Поредният похарчен от корнелианците.
  • 13 гост

    4 2 Отговор
    С тоя гиьон сурат ще отрепеш рибата
  • 14 БСП ще

    4 1 Отговор
    спечели Варна в някой друг живот. Варна винаги е била синя.
  • 15 Тома

    4 0 Отговор
    Във Варна управлява тим който е навързал всички партии в общината като свински черва.Градът стана като едно гето.Мръсотия до шия
  • 16 Артилерист

    2 0 Отговор
    Варна е любимият ми град и всяка година прекарвам там по 20-30 дена. Тази година градът беше разкопан и отчайващо мръсен. Обикновено минавам към шест- шест и половина сутрин по централната алея към Морската градина. Гларусите и чайките са извадили цялото съдържание от кофите за боклук и са го разпръснали навсякъде. Пази Боже да има малко по-силен вятър. Хвърчат хартии, кутии и прочие отпадъци. Навсякъде по трасето чернеят стъпкани дъвки. Може би някъде след седем се появяват група опърпани циганки-"чистачки", повечето на преклонна възраст. Размахват метли и вдигат прахоляка. Една-две чистачески машини се надбягват по алеите на градината. Споделих впечатлението си с варненци на топлия басейн до офицерски плаж и един от тях ми вика: "по време на соца по цяла вечер града се миеше и сутрин навсякъде светеше". А на въпроса защо продължават да избират международно изложилият се в Тел Авив гербаджийски мераклия Портних, друг ми казва, че зависело кой брои бюлетините...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове