Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 10:46 1 421 85

Костадин Костадинов: Държавата се държи като рекетьор с "Лукойл"

  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • лукойл-
  • избори-
  • вот на доверие

Аз не се състезавам с БСП. А дали БСП се състезава с „Възраждане” е въпрос, който трябва да зададете на Корнелия Нинова, посочи партийният лидер

Костадин Костадинов: Държавата се държи като рекетьор с "Лукойл" - 1
Снимка: БГНЕС

В казуса с данъците на "Лукойл" държавата се държи като рекетьор. Има желание тази рафинерия да бъде продадена на турско-американски консорциум. Това заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

По повод неплатените данъци от страна на "Лукойл" Костадинов подчерта: "Аз не съм данъчен агент. И точно поради тази причина, защото тук не говорим за два лева. Говорим за между 500 милиона и 1,5 млрд. лева. Има Национална агенция по приходите, която е упълномощена, авторизирана от закона, когато има някакво такова съмнение за нарушения - да прави ревизия. На мен срещу само за анонимни доноси са ми правили данъчна ревизия. Шест месеца на физическо лице. Знаете много добре, че НАП, когато реши може да убие всеки един бизнес с проверка, която може да трае години дори. Тук говорим за един от най-големите бизнеси в България. Най-голямата рафинерия в страната. Ако тези хора имаха доказателства, те трябваше да излязат и да ги покажат. Да кажат "Имаме толкова и толкова неплатени данъци за тези и тези години. Ето ги документите". Държавата се държи като рекетьор. Аз съм привърженик на това данъците да се плащат, защото бюджетът има нужда от пари. И, ако "Лукойл" не си е плащал данъците, да ги плати. Да бъде наказан. Няма как да знам това, защото аз не управявам държавата", категоричен е Костадинов.

И допълни, че в момента има "желание тази рафинерия да бъде продадена на турско-американски консорциум".

„Много ми е странно, защото тя каза тези думи в Хасково, където отиде да подкрепи кандидата на ПП-ДБ и БСП. Те имат общ кандидат. Коалиционен кандидат. Те са в коалиция с ПП-ДБ в Хасково и на още няколко места в страната. Това е нещо, което вие наричате странност, а аз наричам политическа шизофрения”, посочи Костадинов.

Лидерът на „Възраждане” уточни, че когато „Нинова каза, че иска да внесе вот на недоверие за отбранителната политика, ние ѝ казахме, че го подкрепяме, но веднага след изборите”.

„За да покажем добронамереност, ние се подписахме и дадохме подписите заедно с нашите корекции към мотивите на вота на ПГ на БСП. Казахме, като минат изборите на първи тур, на 31 октомври… Миналата седмица говорих с Нинова точно по този въпрос”, посочи Костадинов.

На въпрос проблем ли ще е, ако Нинова внесе вота с тези подписи, Костадинов заяви: „Проблем ще е за нея, защото ще покаже нечестност. Но не мисля, че тя ще го направи. Ние показахме добронамереност и би следвало и тя да го направи. Това сега се прави заради изборите, защото кандидатите на БСП се представят отчайващо на местните избори”, коментира Костадинов.

„Аз не се състезавам с БСП. А дали БСП се състезава с „Възраждане” е въпрос, който трябва да зададете на Корнелия Нинова. За нас целта е много ясна и проста: това правителство, което е вредно, трябва да падне. Затова и първи поискахме оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев”, заяви Костадинов в отговор на въпрос дали се състезава с БСП или играе отборно по интереси срещу управляващите.

„Инициираният от нас вот на недоверие по време на предизборната кампания беше възможен, защото териториалните планове за така наречения справедлив енергиен преход, които бяха повод за вота, бяха внесени на 30 септември. Ако не бяха внесени на тази дата, нямаше да има вот. Той не беше предизборно оръжие. Хората, които бяха на улицата, протестираха и казаха категорично, че се борят за своите работни места, въобще не се интересуваха дали ще има избори, или не. Тях ги интересуваше дали ще имат работа, или не”, каза още Костадинов в коментар по повод изказването на Корнелия Нинова, че „както и да го увъртате е ясно, че „Възраждане” крепят правителството”. Казаното от лидера на БСП е заради идеята им за вот на недоверие по тема „Сигурност”, която партията на Костадинов не подкрепи с мотива, че това може да се използва като „оръжие” на фона на предизборната кампания.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си га ния

    39 28 Отговор
    Интересно тия от лукойла ако решет да хлопнат кепенците за един месец примерно.

    Коментиран от #4, #13

  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    39 29 Отговор
    НЕТ КОПЕЕК, а?
  • 3 Израждански

    42 31 Отговор
    тъпизми !
  • 4 това ще е чудесно

    27 15 Отговор

    До коментар #1 от "Си га ния":

    Нека пробват.
  • 5 Петър

    37 23 Отговор
    Къс, по-долно същество от тебе НЯМА!
    ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!!!
    В СИБИР, ПРЕДАТЕЛ!
  • 6 Русофил

    38 27 Отговор
    Коцето като Матросов на амбразурата в защита на руските интереси в БГ.
    И той ще свърши като него.
  • 7 Всичко, което Копейкин

    41 23 Отговор
    казва трябва да се тълкува точно в обратния смисъл! Например, Лукойл от десетки години не плаща данък печалба, крие данъци, корумпира български политици и т.н.

    Коментиран от #11

  • 8 ТаУмВзе

    10 17 Отговор
    Изреза се коценцето, което Гушна Резко с кирелацията и Герберастията. Бухахах Когато започнат Гладните бунтове на тъмен Студ, че е още по Веселко.

    Коментиран от #14

  • 9 Цончо плюнката 💦☔

    30 15 Отговор
    Ще наплюя всеки който иска да вземе рафинерията - Zлатна кокошка на дарителите ни

    Коментиран от #22

  • 10 реру

    45 16 Отговор
    Пак е получил сигнали, които само той разчита правилно...

  • 11 Абе

    25 7 Отговор

    До коментар #7 от "Всичко, което Копейкин":

    Начи лукойла е виновен за корумпираните политици. Ако го затвориме, край с корупцията
  • 12 Господин Костадинов,

    35 22 Отговор
    коя е вашата родина-майка?
  • 13 Вече решиха

    8 13 Отговор

    До коментар #1 от "Си га ния":

    от утре стачкуват
  • 14 Топла зима

    22 12 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    Кви бунтове сънуваш бре блат?

    Как да стане студено като тази зима ще е по топла от миналата хахах

    Коментиран от #20

  • 15 Тодоров

    27 6 Отговор
    Те не могат да си върнат 700-те милиона лева, откраднати от бившия два пъти финансов министър на ГЕРБ и ДПС Влади "Алчното" Горанов, тръгнали от "Лукойл" да искат. Смешници!
  • 16 Тодор Живков

    14 10 Отговор
    Генезисът на марксизма-ленинизма е казал ясно и категорично, че социализмът е посткапитализъм, след капитализма, а не преди него. Никой не може да ме убеди, че може да се изгради социализъм с буржоазно-помешчишка Русия.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ост

    22 18 Отговор
    Копанар стига си игра с страховете на народа не мисли че по тоя начин ще вдигнеш реитинга на жалката си (партиика)
  • 19 незабавна

    22 20 Отговор
    Забрана на пропутинската антибългарска руска партия Израждане.

    Коментиран от #29, #71

  • 20 ТаУмВзе

    14 9 Отговор

    До коментар #14 от "Топла зима":

    Не ти пожелавам да видиш Учителката ти по История да рови по кофите. Щото явно не разбирате, че тва са последните годинки на територията България. Съответно, каквото и да се напише или каже е Заличено.

    Коментиран от #31

  • 21 Феникс

    22 11 Отговор
    Сектантите искат да има тропически климат за да не плащат за руски газ :) НО не знаят че ако това се случи, след това идва пустинен такъв и компании като кока кола, нестле и веола ще ви карат да си плащате водицата със цената на злато! Тя веолата мисля че вече глътна софийска вода :)

    Коментиран от #27

  • 22 Силвестърчо

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Цончо плюнката 💦☔":

    Тате не преигравай...недей да пресоляваш манджата... кротувай още година две че да ми препишеш още няколко апартаменти и къщи
  • 23 Копейкин

    16 14 Отговор
    Костя късия е ясен.
  • 24 А ти

    8 10 Отговор
    Като адвокат на Лукойл.
  • 25 Последния софиянец

    15 11 Отговор
    Всичко е толкова просто, от посолството се опитват техните американски фирми да придобият Лукойл за без пари и пускат техните кучета от Магнитски да свършат тази работа за тях, за да може после да продават горива на двойни цени в Булгаристан, също както тока !!! След втория тур за местни избори "Лукойл" остава без дерогация , а територията без сглобка!!!
  • 26 Хорхе

    19 6 Отговор
    Абсолютно вярно, не може 15 години да не са искани стотинка данъци, а сега изведнъж да се иска всичко накуп. Освен това има давност. И да се намерият виновните, които са допуснали тогава да не се плащат данъци и да си понесат съответната наказателна отговорност.

    Коментиран от #49

  • 27 Сектант некъпан хипар

    10 11 Отговор

    До коментар #21 от "Феникс":

    Докато дойде пустинен пейзаж тук в резултат на повишения интензитет на слънцето ще минат десетилетия никой не може да контролира природата 🍌🌐

    МЕЖДУВРЕМЕННО хората ще се радват на топли зими и ще забравят за всякакви зависимости от блатарите

    Коментиран от #35

  • 28 Хммммм

    13 12 Отговор
    Коцето брани първо Руския интерес, понеже знае, че от него зависи неговия личен интерес !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Няма балами

    7 6 Отговор
    Някои искат да откраднат няколко милиончета и това не е държавата. На мястото на Лукойл щях да направя РОГАЦИЯ и да се махна от територията!
  • 31 Врачка от Враца

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "ТаУмВзе":

    Като знаеш какво ще се случи толкова точно в бъдещето я кажи числата от тотото трябва да ги знаеш с такива ясновидски способности😃

    Коментиран от #39

  • 32 как те

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "ФИЛИП ГЕОРГИЕВ":

    Мама изпльока толкоз акълия.
  • 33 Крис

    13 10 Отговор
    Аз съм фен на Коцето, понеже не им се дава и прокарва нормална политика в България.
    Не е подвластен на никой и прави така, че народа и държавата да са добре, не обича да го цакат и никога не пие топла бира. Напред и нагоре господине, целокупния български народ е с вас. Вярваме, че ще постигнете целите си!

    Коментиран от #61

  • 34 Гражданин

    11 8 Отговор
    а лукоил рекитира нас гражданите повече от 20 години

    Коментиран от #38

  • 35 Феникс

    10 5 Отговор

    До коментар #27 от "Сектант некъпан хипар":

    Личи си че живееш в панелка и нямаш връзка с реалноста! :) Няма страшно ако интензитета на промените е толкова бърз както и досега, ще го осетиш и ти на гръбчето си в най скоро време! А компании като веола са си направили сметката още много отдавна, водицата ще е новият петрол! :)
  • 36 Посолствое демократическое

    6 10 Отговор
    Когато копейките свършват гладните става още по-гладни - след това остава само стенание и сподавен вопъл!
  • 37 Ахахаха

    10 2 Отговор
    Държавата рекетира собствения си народ за да пълни хазната и шкафчетата, той за Лукойл се загрижил
  • 38 Ситизен

    8 5 Отговор

    До коментар #34 от "Гражданин":

    Кво те рекетира бре не си длъжен да им даваш нито да караш. Вози се в градския или с тротинетка
  • 39 ТаУмВзе

    1 9 Отговор

    До коментар #31 от "Врачка от Враца":

    Бъдеще не съществува, има само Сега!

    Коментиран от #52

  • 40 Петраки Стойчев Петракиев

    7 8 Отговор
    г-н Костадинов е светъл лъч в тъмното партийно небе, хвала на таквиз лидери и пожелавам много успехи на лична и политическа сцена, както и да брани интереса на родина и народ. Господине - аферим !

    Коментиран от #47

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 БСП и турската партия

    5 1 Отговор
    на Шиши гебппдбдпс са от едно котило, това и децата го знаят.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хаха!

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "Мадър Раша Мамаша":

    И руския ти като българския - завален. Марш обратно в първи клас илитерат.

    Коментиран от #50

  • 45 Абсолютно точно казано

    9 2 Отговор
    Държавата се държи като рекетьор! И как да не се държи като рекетьор, като на власт са наследниците на ВИС, СИК и Мултигруп, прелели се в кръговете капитал и доган и създали политическите проекти от лъжци, крадци и национални предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! Мафията е на власт и ползва държавата за рекет!
  • 46 подкупна копейка

    8 6 Отговор
    Кустадин и Курнела са лицата получаващи рубли от Лукойл!
  • 47 Тъй тъй

    8 0 Отговор

    До коментар #40 от "Петраки Стойчев Петракиев":

    ама то народ не остана. Роми, турци, пеншъни и шепа жендери. Матрял нема.
  • 48 Връщай

    5 3 Отговор
    Парите, бе!
  • 49 давност за дългове?

    10 4 Отговор

    До коментар #26 от "Хорхе":

    Хората плащат по 30години заемите си от банките! Ква давност за дългове? :))))
  • 50 раша маша

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "Хаха!":

    Яз съм вече втори курс у висшо учебно заведение и скоро будем бизнесмен.
    А у тебя денги нет и ти не можеш зимаюш решения так сказал Бай Тошо - га немаш пари не можеш взимаш решения. А я болшой бай Тошов фен. Поручик - Спасибо тебя для коментарчик.
  • 51 !!!?

    13 6 Отговор
    Съветските възрожденци рекетират държавата с руските бухалки "Лукойл", "Газпром", "ЯЕЦ Росатом" !!!?

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Давай си направо на майчинският ромски

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Мадър Раша Мамаша":

    Не се мъчи с чужди езици🤣

    Коментиран от #56

  • 54 Глей,ся.

    2 0 Отговор
    Ако напишеш,че е светло л!но,ще си напълно прав!
  • 55 Абе Сидеров

    4 1 Отговор
    Жив, ли е?

    Коментиран от #59

  • 56 Роман

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Давай си направо на майчинският ромски":

    Со керес ?
  • 57 Залагам 4 000

    10 5 Отговор
    Че Корнела и Коце не са виждали рубла през живота си.Те са на друга вълна.На загиващите долари и евра.
  • 58 Ганя

    8 4 Отговор
    Аз съм сигурен че ако на Коце му се даде власт, ще спекулира със служебно положение.
  • 59 винчензо

    6 2 Отговор

    До коментар #55 от "Абе Сидеров":

    Бил се пропил още повече иначе Сидера е легенда

    Коментиран от #65

  • 60 Майора

    13 7 Отговор
    Абе Копейкин , защо защитаваш Лукойл? Не е ли срамно една руска компания да деларора че нефта от Урал е 90 вместо 60$ и да не плаща данъци и ти да говориш че държавата е рекетьор! Засрами се , стига си защитавал Русия и риските интереси!
  • 61 Някой

    6 5 Отговор

    До коментар #33 от "Крис":

    Не съм му чак фен, но ме кефи как направи водещите на нищо и сами се оплетоха с тъпите си въпроси.Срещу него се иска да си доста повече от
    водещ на предварително режисиран сутрешен блок.
  • 62 Биби шланга

    5 4 Отговор
    Казвале сме ма че пофториме- Коцан така се е навел каде секи момент че направи предно салто пред пиенгурете!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Иван

    7 3 Отговор
    Давай Коце, копейките трябва да се заработят.
  • 65 Ба го Сидеров

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "винчензо":

    у легендата.Легенда на к✓рвалъка
  • 66 И ние сме дали нещо на света

    9 2 Отговор
    В източна европейска България се намира една страхотна забележителност. Единствената работеща рафинерия в света, която от 30 години работи на загуба.
  • 67 МЪРШШШШ

    2 2 Отговор
    БЕ!!!
  • 68 Данчо

    8 4 Отговор
    На Коце Митрофанка му дава на ден по 50 копейки за закуска в училище
  • 69 Да ви питам аз

    3 9 Отговор
    Този човек пее, танцува, историк - литератор е и вие с какво право го плюете, като на малкия му пръст не можете да стъпите?!?

    Коментиран от #70

  • 70 Петър

    10 3 Отговор

    До коментар #69 от "Да ви питам аз":

    На тоя късия всеки може да му стъпи на главата проста. Всеки човек, поинтересувал се малко от историята на страната, ще може да направи извод при достатъчно четене, че ролята на любимата на късия раша в нашата историография е изцяло негативна, а русофилите са безкрайно вредни за Отечеството.
    В СИБИР, ПРЕДАТЕЛИ!
  • 71 Пха ха ха ха

    2 12 Отговор

    До коментар #19 от "незабавна":

    Ще разглобим сглобката преди това и в затвора
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 към какво ви води Коцето?

    5 0 Отговор
    Другаря Живков ще ви каже

    „Аз не твърдя, че народът е живял в изобилие – такова беше времето. Ние сме идеализирали Съветския съюз. Той за нас беше образец. И трябва да бъда сега подлец, за да кажа, че още тогава съм бил наясно какво е било положението в Съветския съюз. Очевидно е, че ЦК на БКП и генералният му секретар са били под влиянието и в плен на илюзията, че победата на социализма е гарантирана.”
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 към какво ви води Коцето?

    5 1 Отговор
    Тодор Живков също не прави признания пред българския народ, нито понася политическа отговорност за краха на страната. В показанията си под клетва, дадени от него, пред Главна прокуратура по дело №4/1990 г. за икономическата катастрофа на БКП обаче той признава:

    „Аз не твърдя, че народът е живял в изобилие – такова беше времето. Ние сме идеализирали Съветския съюз. Той за нас беше образец. И трябва да бъда сега подлец, за да кажа, че още тогава съм бил наясно какво е било положението в Съветския съюз. Ние постепенно виждахме и започнахме постепенно да чувстваме, че съветските хора живеят по-лошо от българските граждани. Очевидно е, че ЦК на БКП и генералният му секретар са били под влиянието и в плен на илюзията, че победата на социализма в Европа е гарантирана.

    И накрая, понеже говоря откровено, искам да подчертая, че тази политика за тогавашните условия беше правилна, но започна да ражда своите парадокси и противоположности. Бавно, но сигурно бяхме осъдени на технологично и информационно изоставане, тъй като нашият пазар беше главно социалистически. От 1985 г. моделът на развитие, който бяхме избрали, започна да се руши. Ясно беше, че той крие в себе си предпоставките за своето ликвидиране.”
  • 76 И не само

    2 5 Отговор
    Държавата освен с ЛукОйл се държи като рекетьор с 90% от гражданите и фирмите в малкия и среден бизнес!

    Коментиран от #77

  • 77 НОРМАЛНО

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "И не само":

    Като не може да си прибере задълженията от големите данъкоплатци, за да съществува трябва да събере нещо от малките, че са по-лесни.
    (едно е рушвет от 5 милиона месечно, друго е 1.5 милиарда на куп.)
  • 78 Шереметов

    1 13 Отговор
    Стига лъга, стига лъгаа маймунке ... Коцето никога не е ходил в руското посолство и никога не е водил проруска политика. Той се интересува само от България и българския народ.

    Коментиран от #80, #83

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 реру

    12 0 Отговор

    До коментар #78 от "Шереметов":

    "... Коцето никога не е ходил в руското посолство..."


    Може... ама колко му е да се направи един колаж...

  • 81 Cобаката на путлер...

    7 0 Отговор
    Спи на изтривалката пред бомбоубежището му!
  • 82 Костадинов

    6 0 Отговор
    Аз съм най-големият Руски патриот!
  • 83 Уточнение

    6 0 Отговор

    До коментар #78 от "Шереметов":

    Той се интересува само от себе си, а не от България.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Костя ,Костя

    0 0 Отговор
    Я скажи где тьи скрил руские пари ?
    В Лукойл ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове