Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 11:41 1 216 8

Късмет: Дърво пада и премазва две коли на метри от майка с две деца

  • паднало дърво-
  • люлин

Инцидентът е станал в столичния квартал "Люлин", от общината съобщиха, че причина е силния вятър

Късмет: Дърво пада и премазва две коли на метри от майка с две деца - 1

Проблемът с падащи клони и дървета при по-силен вятър в София не е от вчера, но и общината досега не е направила нищо за решаване на проблема. като например картографиране на опасните дървета и поетапното им премахване. Преди дни е имало такъв инцидент, този път в столичния квартал "Люлин".

„На 21 октомври в 16:00 часа, преминавах на около три метра от дървото с майка си и двете си деца, когато то падна и премаза два автомобила“, разказа Моника Иванова пред bTV.

През април тази година тя е пуснала заявление до Столична община, район „Люлин“, за кастрене и премахване на опасните дървета.

„След това дойдоха от общината – от отдел „Екология“, направиха оглед и ми върнаха обаждане след няколко дни, че е прието и ненужните дървета ще бъдат окастрени в края на летния сезон“, посочи Моника.

„В петък бях в общината, но ми казаха, че кастренето още не е започнало и да звъня в отделите. Дадоха ми телефонните номера, звънях, звънях, но никъде не ми вдигнаха. След това в събота стана инцидентът. Слава Богу, никой не пострада“, каза още тя.

„Падналото дърво е върба, не е болно, има много голяма листна маса. За 21 октомври беше обявен „жълт код“ в шест области в страната. Имаше такъв и за София-град и София-област. При силен вятър падат здрави дървета заради обилната им листна маса. Специално за това дърво няма сигнал и подадено заявление за кастрене или премахване“, обясни Светлана Василева – главен инспектор в отдел „Екология“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зеленоглав паток

    7 0 Отговор
    "картографиране на опасните дървета и поетапното им премахване"

    Зеленищата никак не харесват това.
  • 2 честен ционист

    7 6 Отговор
    Не е късмет, а случайност. В Люлин дебнат всякакви опасности. Все панельные драмы, как трафарет.
  • 3 Да му се не види

    1 8 Отговор
    След като тази "майка" е решила, че дървото е опасно и е сезирала за това властите... защо е продължила да минава под него, или в обсега му!
    Да направиш това с ясното съзнание, че според теб дървото, стена, или нещо друго може да падне и ти въпреки това да продължиш по стария начин, и с това да застраши живота не само собствения, но и този на детето е престъпление.
    Глупаво да търсиш медийна изява, за да покажеш глупостта си.

    Коментиран от #4

  • 4 зеленоглав паток

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да му се не види":

    А с вертолет ли е трябвало да излиза от вкъщи?
  • 5 Данка

    9 1 Отговор
    Фандъка е виновна, че не си следи в София дърветата...
  • 6 Миризлив пор

    6 2 Отговор
    Иска ми се да обвиня общината, но пък съм бил свидетел, когато идват да режат опасни клони и дървета и разни "природозащитници" се събират и започват да реват, как са изрязали дръвчета, как само бетон и т.н. преди да обвиним, нека и да попитаме, някой дали не е пречил да се окастри дървото?
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 0 Отговор
    До пишман екозащитниците.
    Дървесината е суровинен продукт и всяко вегетативно зряло дърво трябва да се оползотвори, а не да стават храна на корояди и червеи. Друг е въпросът с вековните и уникални дървета които трябва да се запазят като природно богатство и подходящо експонират и обезопасят.
    Всичко това обаче изисква работа на терен, а не празни приказки и дуене.
  • 8 ГОЛАТА ИСТИНА

    4 0 Отговор
    Само в България, така наречените "еколози" висят в общината и се мотаят. Тяхното главно задължение е да обикалят и да оглеждат своя район. Всеки кибик, като тази кака , може да огледа състоянието на 100 дървета дневно . Трима кибици са 300 дървета на ден. В рамките на една година, ще бъде огледано всяко дърво, дори в голяма община, като Люлин. Ама чиновниците са свикнали някой друг да им върши работата. Нямало било сигнал за това дърво...аз да стана кмет, всички ще ги наритам да обикалят и да се запознават с реалните проблеми на хората. Те нашите чиновници са всички хипертоници, от по няколко кафета дневно из канцелариите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове