Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 09:28 1 399 32

Кирил Петков: Заседанието в НС е прах в очите на хората, точно преди местния вот. Няма да участваме

  • кирил петков-
  • заседание-
  • народно събрание-
  • прах в очите-
  • избори

„ГЕРБ и ДПС трябва да научат, че като кажем „не” е „не”. Това, което не могат да разберат, е че с нас се работи само ако вярваме в това, което правим. Нямам проблем, когато едни хора си взимат пиара за неща, в които ние вярваме. Това в петък ще е демонстрация”, подчерта още съпредседателят на ПП

Кирил Петков: Заседанието в НС е прах в очите на хората, точно преди местния вот. Няма да участваме  - 1
Снимка: Нова телевизия

Няма да участваме в утрешното заседание на НС. Ние вярваме, че това е малката димка, или прах в очите на хората, точно преди местния вот. Разбирам донякъде кметовете на ГЕРБ – много от техните кметове са с по 4 или 6 мандата. Как могат да обяснят, че в Ловеч има режим на водата, в Сливен също? Ние сме като в Африка. Трябва им тема, за да отклонят вниманието на хората, и да правят предизборен цирк. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков в ефира на Нова телевизия, цитиран от novini.bg.

Според него ГЕРБ използва Делян Добрев за черен пиар: „Преди изборите го пускат да говори такива работи. Важен въпрос: къде са 27-те стотинки разлика – от лев, както обещаваха, на 73 стотинки? Цялата тема в момента е, вместо да говорим защо няма инфраструктура за ВиК, защо тротоарите са разбити, защо няма детски градини – защото това са техни кметове.”

„Всички сме обединени, че „Лукойл” трябва да си плати данъците в пълен размер. Десет години назад, по времето на ГЕРБ, те платиха нула лева данък. Тепърва си платиха, чак когато ние управлявахме. Абсолютно сме обединени, че тази компания трябва да си плати този допълнителен данък. Когато те си ги платят, ние искаме да ги вкараме в един фонд, и после трябва да помислим много внимателно как да върнем тези пари след това на гражданите. Може да се случи както в Италия – да се премести собствеността. „Лукойл”, ако войната остане в този вариант, ще има дългосрочен проблем да намира петрол, който не е руски”, коментира той. На въпрос има ли български апетити за „Лукойл”, Петков обясни: „Миналата година техните продажби са 4 милиарда долара. Не знам има ли възможност някой да извади такива пари и да купи рафинерията. Който и да влезе в такава сделка обаче, трябва да има прозрачни средства.”

„ГЕРБ и ДПС трябва да научат, че като кажем „не” е „не”. Това, което не могат да разберат, е че с нас се работи само ако вярваме в това, което правим. Нямам проблем, когато едни хора си взимат пиара за неща, в които ние вярваме. Това в петък ще е демонстрация”, подчерта още той.

За ролята на Делян Пеевски в некоалицията, Петков обясни: „Обиколих последните две седмици почти цяла България – виждам, че може би същият процес между нас и „Демократична България” се случва между ГЕРБ и ДПС. В Монтана, Търговище, Пазарджик, Велинград те подкрепят един кмет. Може би се чувстват по-силни заедно.”

„Ако ние се представим много по-добре от тях, дали ще изискаме смяна в кабинета? Няма да изискаме. Вярваме на премиера Денков, на финансовия министър, на регионалния министър и на министъра на спорта. Ако имаме критики до ротацията за някой министър, може да повдигнем въпрос към ГЕРБ”, коментира той предстоящата ротация през март месец.

По повод решението за Шенген, той допълни: „Чувстваме, че позицията на Австрия не е честна спрямо България. Те просто искат да правят реформа в Шенген и Европа и ни използват. Трябва да работим по-активно всички заедно. Вярвам, че само заедно ще успеем, но проактивно. Искаме да изпълним програмата, да доведем България в Шенген, да изпълним ПВУ.”

На въпрос, ако не са на балотаж в населени места в страната, кого ще подкрепят, той заяви: „Аз не вярвам в такава хипотеза. Васил Терзиев ще бъде следващият кмет на София, абсолютно сигурен съм. Балотажите, които изглеждат сигурни, са Пловдив и Варна. За да може да победи, човек трябва да си представи победата. Стратегията ни е – играем за победа. Направеното на национално ниво с постигнатите реформи, ако имаме подобни успехи и в общинските съвети, това ще е голяма победа.”


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ

    37 6 Отговор
    До кога ще ги търпим е тези говеда

    Коментиран от #29, #30

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    37 2 Отговор
    Кире, ти какъв лъжец си.....
  • 4 Селянин

    25 2 Отговор
    И ПП/ДБ, и ГЕРБ /ДПС са за бунището на историята, но първо през "Народния Съд".
  • 5 Невърленд

    16 3 Отговор
    ГЕРБ започнаха добре управлението си, но после се превърнаха в рейтингов пудел, всичко се въртеше около това, а реални решения на проблемите в повечето случаи стават с непопулярни мерки. Особено в нашата забатачена от незаинтересованост родина. Та не знам кой им се хваща на номерата вече. Делян Добрев 10 година лев данък не е взел от Лукойл, сега реши да разпределя пари, които другите все пак решиха да вземат най-накрая. Айде малко усещане, цирк@джия преди избори.
  • 6 къде гледат здравните власти

    24 1 Отговор
    На горкият Кики му е толкова размътена главата , че всички /с право/ се питаме - докога здравните власти ще пренебрегват нуждите на душевно болните в България ,докога ? Във всяка друга държава ,пациент с проблемите на Кики , отдавна-отдавна да е хоспитализиран /със съдебна заповед/ в съответно здравно заведение / МБАЛ "Свети Наум" или Карлуково/ , а не да бъде оставен да бълва иди@тщините си и да прави золуми ежедневно ! Изобщо - ВРЕМЕ Е да се обърне внимание на проблемите на душевно болните и да им се помогне !
  • 7 гост

    16 1 Отговор
    Сглобката " Орел /Боко/ - Рак /Корчо/ и Щука /Шиши/ се самоизяжда и само страхът от Галя от посолствоТО я крепи !
  • 8 Една краварска марионетка си Кирчо

    29 2 Отговор
    Простия Киро се прави на умен
  • 9 нагледен пример

    27 1 Отговор
    Кирцата е нагледен пример за това , до какво води вродената шизофрения и системната злоупотреба с упойващи вещества .
  • 10 кажи честно

    23 2 Отговор
    Това татко Петко ли ти го каза, че ясно е ти до никакви изводи сам не можеш да стигнеш !
  • 11 Кирчо-черната Златка

    14 0 Отговор
    Българино, дари заплата за израел.
  • 12 рада дълбоката

    20 2 Отговор
    Недейте въобще да участвате , Парапет ! Стягайте куфарите изхвърлете първия паспорт а подгответе втория (всъщност спорен е въпроса кой е първия и кой втория ) и кой от където !!!
  • 13 хайде де

    15 2 Отговор
    Ехха много ще ми е кеф да се скарат и най-накрая да се разглоби тази продажна сглобка!

    Коментиран от #31

  • 14 оня

    18 2 Отговор
    Киртак, цирка си ти:))
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Анонимен

    13 2 Отговор
    Ей ама и тоя ква гуша отпра за няма и две години. И по крадене и по ядене ще задмине предните.
  • 17 Хахаха

    9 7 Отговор
    Стана повече от ясно, че ПП/ДБ са на хранилка в Лукойл.
    Който гласува за ПП/ДБ гласува за монопола на Лукойл и да не плати 1,5 милиарда в бюджета от разликата в цената между Уралс и Брент, по правилата на дерогацията.

    Коментиран от #18

  • 18 Анонимен

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    Надявам се осъзнаваш, че лукойл като ги плати в НС ще си ги поделят, а няма да ги дадат на теб и мен. А Лукойл за да ги избие ще вдигне цените и всички ще сме дружно двойно наяааатаковани.
  • 19 Простото Киро

    13 3 Отговор
    Този защо не е в затвора?!?!?
  • 20 Траянов

    7 6 Отговор
    Да се върнат на хората парите, които Лукоойл ги ограбиха през последните дванадесет години тиквенско управление, това са крадци и мошеници.

    Коментиран от #28

  • 21 Продължаваме Промяната

    3 11 Отговор
    Евала! Кирчо и Асен се оказаха най-големите мъже с най-големите кълбета долу. Като кажат "Не" значи е Не! Някой ден ще кръщават булеварди на тези достойни българи

    Коментиран от #23, #25, #26

  • 22 Трол

    4 0 Отговор
    Сега кой го играе доброто ченге - Киро или Бойко?
  • 23 делириум от машинации

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "Продължаваме Промяната":

    Не на наркотиците!
  • 24 кална вена

    2 4 Отговор
    четах само заглавието, но 1 път и тоя п-к да изкаже нещо нормално
  • 25 кална вена

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Продължаваме Промяната":

    ти нормален ли си .....?
  • 26 Анонимен

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Продължаваме Промяната":

    Смени дилъра или ни им държиш големите кълбета хахахаха
  • 27 Хаха

    2 3 Отговор
    ТРОЛОВЕТЕ СЕ АКТИВИРАХА КАТО БЪЛХИ СЛЕД ДЪЖД!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ПЕШО

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ":

    ОСТАВКААА
    ВЕДНАГА> СТИГА ТОЛКОВА!
    ОСТАВКААА на площада стига сме ги търпяли
  • 30 Мълчи, бе

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ":

    Ти си говедо!
  • 31 ще ивма да чакаш

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "хайде де":

    Магнита ги държи здраво.
  • 32 Анонимен

    0 0 Отговор
    Връхляте прах в очите на хората, тъй като избивате комплекси може би защота не сте има ръководни функции до сега. Търсите интриги постоянно, което е грешно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол