Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 11:44 4 260 27

Скандал между кандидатите за кметове на София в ефира на bTV. Гей парад, десетки апартаменти и часовник за 100 бона

  • скандали-
  • софия-
  • кандидат-кметове-
  • часовник-
  • 100 хиляди лева-
  • гейпарад-
  • апартаменти

"Не трябва да има забрана за влизане на стари автомобили в центъра на София, тя е дискриминационна", каза Деян Николов  

Скандал между кандидатите за кметове на София в ефира на bTV. Гей парад, десетки апартаменти и часовник за 100 бона - 1
Снимка: bTV

Остър предизборен дебат се проведе в ефира на bTV между Ваня Григорова (БСП), Вили Лилков (КОД), Деян Николов (Възраждане) и Ивайло Вълчев (ИТН)- кандидати за кметове на София. "В столицата има над 1 милион автомобила. Това е огромен трафик, като добавим и проблема с паркирането, уличната мрежа не стига. Ще решим проблема чрез мощни инвестиции в градския транспорт. Развитие на метрото, като гръбнак на цялата транспортна система. Развитие на довеждащия транспорт. Средното изпълнение на инвестиционната програма за транспорт е около 70%, има голям ресурс", каза Вили Лилков, цитиран от Frognews.

Сметката показа, че над 1.5 млн. автомобили годишно посещават КАТ. Може да се помисли КАТ да се премести на по-удобно място, предложи още той

"Задръстването е следствие от много други проблеми. Разговарях с хора от Горна баня. Жена казва, че няма как да няма задръствания, когато трябва да взема внучето си, да го закара на училище, а след това майка му и баща му да отидат на работа със същата кола, а след това тя да търси личен лекар, защото няма в Горна баня.

Трябва да се подобри градския транспорт, да се синхронизират отделните линии. Там има огромни проблеми, за това сме се борили години. Трябва да се подобрят условията на работа и заплащането в градския транспорт. Има минус 15% шофьори, а довеждащ транспорт има", каза на свой ред Ваня Григорова. Между 50 и 60% от инвестиционната програма успява да се осъществи. Непрекъснато заблуждавате с числата, контрира я Лилков. "Голяма част от средствата не се усвояват. По отношение на трафика има да довършване на южната дъга", каза на свой ред Деян Николов.

"Трябва да се вземат мненията на гражданите, които живеят там. Може да се използва европейско финансиране. Оттам нататък в града трябва да се започне агресивно изграждане на кръстовища на две нива", каза още той.

"Градът е пренаселен с автомобили, няма изолирани решения", каза Вълчев. "Липсват паркоместа, липсват възможности хората да стигнат до там без да имат нужда да ползват личния си автомобил, дори когато говорим за ожесточаване на режима за центъра на София, трябва да им дадем всички възможности, като периферни паркинги", каза Вълчев.

"Не трябва да има забрана за влизане на стари автомобили в центъра на София, тя е дискриминационна", каза Николов.

"Необходим е математически модел, да покаже целесъобразността на тази забрана", каза Лилков. "Защото ако го спрем да влизат в центъра, те ще обикалят около него, а това ще увеличи замърсяването", обясни той.

Като друг основен проблем на столицата бе посочено презастрояването.

"Основният проблем с презастрояването може да се реши с по-добро планиране. Няма как да няма презастрояване, като не е изградена социална инфраструктура. Хората досега, които са в СОС, са причината за това презастрояване. Липсващите кандидати често говорят за уплътняване, това е нищо друго освен презастрояване. Трябва да почне да се строи на Север", каза Григорова.

Лилков я нападна, че не знае закона. "Отново Григорова показва непознаване на проблема. Презастрояването се дължи на закон, който се приема от парламента по предложение на МС. В него има част на коефициент на застрояване. Ако аз стана кмет, ще поискам намаляване на този коефициент. Ще пренасоча инвестициите към северните райони и бизнеса ще го последва", каза той.

"Той просто манипулира", отвърна му Григорова.

"Студентите ме питаха, дали трябва да има гей парад в София. Ако аз съм кмет такова събитие няма да има по улиците на София, а в някоя зала. Искам останалите да кажат, особено Григорова, която е работила с Отворено общество, какво е тяхното мнение", поиска Николов.

"Не знам защо "Възраждане" последните седмици пускат компромати срещу мен. Така няма да ви се получи. Гей парада няма как да бъде спрян от кмета", каза тя. "Това е цивилизационен избор, ние подкрепяме ли различните или не. За мен това събитие е корпоративно. Това не е събитие за защита на човешките права. Там има фирми", отвърна кандидат-кметът на левицата.

"Подкрепяте ли джендър идеологията, да я има ли в училищата. Да се толерира сексът между мъже. Ще изгоните ли НПО-тата от училищата", натисна я обаче пак Николов.

"За мен е порочно, че училищата се обръщат към НПО за сериозни анализи, вместо да се обръщат към БАН и вузовете. Вие пък не казахте за десетките си апартаменти, не казахте за часовника си за 100 000 лева", отвърна му Григорова. "Колко апартамента имате на 33 години, с какво се различавате от Терзиев", захапа го отново Григорова.

Николов пък ѝ отвърна, че противничката му е работила в "синдикатите на Борисов". Що се отнася до апартаментите, той заяви, че семейството му е работно и му е дарило имоти.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вземи

    33 1 Отговор
    единия , удари другия !
  • 2 Потрес

    33 8 Отговор
    След изборите ежеседмичните Прайдове, ще води лично Боки от Банкя🌈 и новите му муцки от Смучи София!
  • 3 Проф. Вили Лилков е с най-голям

    15 32 Отговор
    опит. Като общински съветник познава всички проблеми на София и знае как да ги реши. Другите са като Данчето - тя се усмихва , а бандитите откраднаха милиарди от нас! Балъц...ите в София се увеличават!
  • 4 Трол

    24 3 Отговор
    Трябваше да се стигне до бой. Който спечели, отива с Ванчето на романтична среща.

    Коментиран от #13

  • 5 Цел

    33 2 Отговор
    Истината е, че София ще се разтовари, ако министерствата и агенциите се преместят в други областни градове. Така ще се намали натискът за жилища, трафикът и миграцията. Малко ще им падне далаверата, но това може да се преглътне. Има го в Европа.

    Коментиран от #10

  • 6 Калашник трябва

    25 0 Отговор
    и всички наред. Явно молбите към господ не помагат.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 дончо

    7 2 Отговор
    Нема достоен кмет всички се напъват и звънят без да ги натискат, жаждата за пари и власт е огромна
  • 9 Избирателите

    5 12 Отговор
    Синя София иска Кекимяу !!!
  • 10 Край

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Цел":

    Трябва си малко градче само за министерства и агенции в центъра на България. Нова малка компактна високотехнологична столичка. Някъде около Велико Търново. Корупцията ще секне веднага и няма да има шумолене по кафенетата в София. Веднага ще изчезне анонимността на властта.

    Коментиран от #19

  • 11 селски бек

    14 1 Отговор
    София трябва да се отдели и загради с телена мрежа като анклав нямащ нищо общо с Република България ! Да може българите спокойно да си гледаме работата и живота. Нормални мигранти от там ще приемаме. Земя бол за работливите.

    Коментиран от #15

  • 12 Живков

    4 9 Отговор
    Алооооооооо Софето Какъв Шенген каква еврозона какви 5 лева С това комунистическо ПРЕМЯНЧЕ накъде Онези на запад да не пасат трева . Ще газим в калта още мноооооооого години
  • 13 Хм...

    3 9 Отговор

    До коментар #4 от "Трол":

    Бих казал ромска среща а не романтична.
  • 14 Струва ми се

    5 0 Отговор
    че Ганю пак иска да пълни нечии чекмеджаци?
  • 15 Софийска мутра феодал

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "селски бек":

    А я как че одим у гръцко и у Банско?
  • 16 аааахахахааа

    13 16 Отговор
    Горкото Ванче, по стар комунистически обичай гледа на кой колко му струва часовника.Абе Ванче я виж първо твоята приятелка дето застана зад тебе другарката Нинова с какви костюмчета се разхожда и колко пари струват?Виж я също с какви чепици тропа из парламента и колко пари струват и те.За апартаментите и хотелите нейно притежание няма да говорим.За приватизацията на Техноимпекс също. Еххх Ванче Ванчеееее.....тез чалъми 50 години ги гледахме Ванчееее!

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ужас безкрай

    5 1 Отговор
    Няма надежда. Тия хорица, нямат никаква представа, какви са проблемите и как ще ги решават. Единствената им мисъл е да седнат в кметския стол и да гребат с пълни шепи. Ай, чиститу!!!
  • 19 Цел

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Край":

    Корупцията е непобедима, защото е част от същността на хората с амбиции, които обикновено са властта. Разпределянето ѝ обаче на широко, я намалява като големина и я разпределя на повече индивиди. Така част от нейната енергия става градивна, защото запазва определен регион.
  • 20 Андрей Георгиев

    16 3 Отговор

    До коментар #16 от "аааахахахааа":

    Човек, не си прав. Ванчето е най-малко комунистка от Васко и Тони. Васко е баш, ДС, дърт комунист. Тони е подкрепен от бивши комунисти-гербери, сред който Бойко си е милиционер. Ванчето, вярно, че я подкрепя БСП, но пък Нинова реално разби БСП и ги направи 4-та политическа сила. Иначе, вярно, че Нинова е богата, сина й е финансист в Ню-Йорк и т.н. Но Ванчето е добро същество и й личи. Не я познавам лично, но от опит. А, двамата мазници Васко и Тони, няма какво да ги обсъждаме, ще цакат София докато могат.

    Коментиран от #21

  • 21 ВАНЯ ГИ ЗАКОПА

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Андрей Георгиев":

    НА ТЕМА НПО..... ТИЯ ДВАМАТА СА ОБРАТНИ...
  • 22 Тренчев масона

    5 3 Отговор
    Стадото подменя Кака Данче с Кака Ванче...
  • 23 От всички тези

    4 3 Отговор
    Най честен и свестен човек, е Ивайло Вълчев!
  • 24 Информация за избирателите

    4 4 Отговор
    В Интернет има достоверна информация за ромския мюсюлмански произход на Ваня Григорова. Няма лошо, но все пак е добре избирателите да знаят този факт, за да си направят избора на трезва глава, като разполагат с всички данни за нея, включително и това, че е била част от Отворено общество.
  • 25 бюлетина 89

    0 6 Отговор
    "Който разбира, тук се спира"
  • 26 Сандо

    2 2 Отговор
    За софетата няма да има никаква милост.Когото и да изберат.
  • 27 Веселяка

    0 0 Отговор
    Аз ше гласувам за Лупи само за майтапа 🤪 понеже Волен тоя път не е кандидат 😆 разбрахте ли, глупаци такива 🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол