Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 09:19 2 388 54

Делян Добрев: Има много голяма опасност в дългосрочен план „Газпром” да ни осъди и ние накрая да платим

  • делян добрев-
  • реална опасност-
  • газпром-
  • съд-
  • плащане

„Не вярвам БСП да ни изпреварят на балотаж в София. Това ще бъде изключителна изненада”, заяви депутатът от ГЕРБ

Делян Добрев: Има много голяма опасност в дългосрочен план „Газпром” да ни осъди и ние накрая да платим - 1
Снимка: Нова телевизия

Който не дойде днес в зала, е от тези, които подкрепят „Лукойл”. Това заяви Делян Добрев в ефира на „Здравей, България” по повод днешното извънредно заседание, на което депутатите трябва да вземат решение за президентското вето върху промените в Закона за енергетиката. ПП-ДБ, „Възраждане” и БСП вече обявиха, че няма да влязат в зала.

Добрев отново настоя, че от сегашната цена на горивата, 73 стотинки за литър трябва да бъдат връщани на хората. Той показа данни за разликата в цените между петрола – сорт „Брент” и „Уралс”. По думите му рафинерията на „Лукойл” купува евтино и продава скъпо. „1,65 млрд. долара са ни взели в повече. Това е въпросното левче”, заяви Добрев и попита защо кабинетът не изпълнява закона, който е приет януари.

„Хората ги интересува не толкова кой е премиер и финансов министър, а колко плащат по колонките. Искам да попитам – от тази разлика - 1,65 млрд. долара, има закон, който казва, че 70% трябва да се върнат обратно на хората, за да има смисъл от дерогацията”, заяви Добрев.

На въпрос защо ГЕРБ не иска оставката на правителството, ако смята, че е корумпирано, депутатът каза, че и на лидера Бойко Борисов му се изчерпва търпението. Добрев обвини правителството, че не работи за хората, а за „Лукойл” и „Газпром”. Той критикува предложението да бъде таксуван преносът на руски газ през страната, тъй като при евентуален арбитраж държавата ще плаща огромни суми. „Има много голяма опасност в дългосрочен план „Газпром” да ни осъди и ние накрая да платим. С дерогацията правителството работи за „Лукойл”, с 20-те лева работи за „Газпром”, каза Добрев.

„Не вярвам БСП да ни изпреварят на балотаж в София. Това ще бъде изключителна изненада”, заяви Добрев. Той допълни, че партийната позиция остава за подкрепа на кандидатите на ПП-ДБ, където ГЕРБ не е на балотаж.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светлина

    78 8 Отговор
    Този е тотално хаху. Лена е права, трябва да потърси доктор. Закъсал го е
  • 2 Тцъ тцъ

    88 4 Отговор
    Абе гробарите като бяхте на власт, как стояха нещата с Лукойла, защо не разкажеш
  • 3 Инж

    75 6 Отговор
    Големият юрист по международно право!!! Некадърен наглец!!!

    Коментиран от #54

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тапа Нар

    52 5 Отговор
    чай ся, нали бяхме сигурни, че газпром едностранно ни е спрял газа и ние щяхма да ги съдим, а не те нас? кво стана та не вечеряхме пак
  • 6 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    35 3 Отговор
    ТОЯ ОТКРИ ХАМЕРИКА НА КАРТАТА ЕВАЛЛА
  • 7 Тодоров

    56 5 Отговор
    Вижте му крадливата физиономия на Дилянчо Сополанчо. Алоу, наглец, та нали именно ГЕРБ 12 години закриляше "Лукойл" и той не внесе една стотинка данък в държавния бюджет. Внасял е в чекмеджетата на Вашия Вожд "Уранжевия призирватив".
  • 8 Каква

    52 3 Отговор
    по - голяма опасност от теб и криминалната шайка , бе , съсипала и ограбила държавата ни и нейните граждани ! Усещаш дебелия и се чудиш какво глупотевини да изтропаш ! Нямаш шанс !
  • 9 Вълк единак

    43 7 Отговор
    Стига лъга и плаши бе алкохолик знаем че сте за Руските интереси.
  • 10 Бонев

    41 8 Отговор
    Първо пляскаме руснаците,а после си плащаме с лихвите. Този мач вече сме го играли.
  • 11 Име

    35 1 Отговор
    Какво му има на БСП, да не би ГЕРБ да са правдата. Като почнат такива - гласува се свободно, а не за - правилният.

    И защо насила опозицията трябва да гласува. Това е работата на опозицията - да не играе по свирката, ако искат ще влизат, ако не - не.

    И какви оставки, ГЕРБ няма да могат да управляват отново.
  • 12 един

    41 3 Отговор
    То щото Росатом с твоя помощ не ни осъди!
  • 13 Русп Рускиня

    16 28 Отговор
    Тези Руснаци освен мизерий друго немогат да правят
  • 14 Реалист

    38 2 Отговор
    Тези крадливи пссета всеки ден защи ни ги навирате под носа?
  • 15 Факти за Делян Добрев

    32 4 Отговор
    „Дриймтимът на Делян Добрев в апартаментгейт с рекордно евтини жилища“. В материала са описани имотните сделки на майката на депутата Делян Добрев, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов, които са пазарували ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м в периода 2016 – 2018 г. Изброените в публикацията лица са част от т.нар. „Дриймтийм“, назован така от самия Добрев, след медийни публикации за кадруване в община Хасково. Във фирми, свързани с Гаргови и родителите на Добрев са отишли над 100 млн. лв. от обществени поръчки.
  • 16 Град Симитли

    32 3 Отговор
    Кака Лена добре го е рекла:
    "... Д. Добрев мята предизборно стотинки като кебапчета!..." :))
  • 17 УРА,,УРА

    32 8 Отговор
    А ние защо си траем и не осъждаме Газпром за спирането на газа и нарушаването на договора? Делянчо по тоя повод и дума не обелва.

    Коментиран от #32

  • 18 Мнение

    21 7 Отговор
    Истинските полезни представители на Путин, в България са ГЕРБ и ДПС. По делата ще ги познаете. А относно месните избори, от техни хора в страната разбирам, че масово са се разбрали с Възраждане, БСП, ВМРО и други подобни да гласуват заедно по общинските съвети и да са им златните пръсти. Така че, мислете като гласувате, за коя лично и партия гласувате и какво е направила за град/селото ,в което живеете.

    Коментиран от #36

  • 19 гост

    21 10 Отговор
    Както стана с реакторите и оборудването за Белене ! ОСЪДИХА НИ И Хем ги платихме, хем платихме и съдебни разходи, А СЕГА ЩЕ ГИ ПОДАРЯВАМЕ! Само,че ги платихме с данъците си , а "умниците" се скатаха ! И сега ще плащаме и на Газпром и на Сърбия и на Унгария и на Австрия ! А умниците пак ще се скатаят по островите !

    Коментиран от #25, #45

  • 20 Е добре де!

    18 1 Отговор
    Толкова ли нямаме читави икономисти! Поканете някого от тях, не "дежурните" такива, а необвързан партийно, независим! Поканете официално някой експерт от Финансовото Министерство.Нека те ни разяснят как действително стоят нещата.Иначе всеки може да си говори каквото си иска, но би трябвало да се отсяват истината и заблудата, за да не се озовем един ден в положението на Лъжливото Овчарче!

    Коментиран от #29

  • 21 Бойко Борисов

    13 4 Отговор
    Не закачайте мойто момченце Делянчо защото ще ви пяскам по дупарата!
  • 22 Мата Хари

    17 2 Отговор
    Бойко в затвора
  • 23 Гербфоревър

    16 2 Отговор
    Не вие. Когато Боко и герб се осе...т, всички ние плащаме, скъп ток, скъпо парно, скъп бензин, скъпи винетки и скъпи ремонти.
  • 24 Връщай

    19 1 Отговор
    Парите,бе!
  • 25 Важна подробност

    11 7 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Тогава ни осъдиха, защото точно енергийно министерството от правителствата на Орешарски и Борисов, не предоставили важни документи, т.е са ги скрили, които са налични там и със сигурност доказват правотата на България. По казуса има много материали включително и журналистически разследвания. Така че ,тази опорка е лесно опровежима и за пореден път доказва, че ГЕРБ и ДПС отново са подарили едни милярди на "братушките", които се държат с България като с нисша феодална гоберния.
  • 26 Сандо

    5 6 Отговор
    Изводът се натрапва от само себе си:Който работи против Газпром,всъщност работи за него,тъй като му гарантира големи печалби след съдебен процес!Е,кажете сега - нашите управляващи в момента не са ли руски агенти?
  • 27 Пенчо

    12 3 Отговор
    Делянчо и ти си май за Газпром. Там си на хранилка.
  • 28 Абе отворковци

    10 3 Отговор
    стига сте правили сметка на чуждите пари. Освен това Лукойл НЕ купува нефт защото си има три собствени находища в Тюмен. Оттам идва и абревиатурата ЛУК - първите букви от имената на находищата.
  • 29 оня

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Е добре де!":

    "Поканете някого от тях, не "дежурните" такива, а необвързан партийно, независим!"
    Ако поканят такъв няма да могат да крадат:))
  • 30 Момчил

    13 2 Отговор
    Фурнаджийските лопати от ГЕРБ. До преди месец бяха за гонене на "Лукойл", сега дойдоха избори и вече го играят доброто и лошото ченге. Последно какво ви е мнението,бе гробаджии? Иначе да+ ясно е ,че изгони ли се "Лукойл" ,други отвъд океана ще заемат тяхното място,което е срещу националния ни интерес,защото цените ще се вдигнат двойно вероятно. Руснаците може да ни мамят и щавят,но другите съвсем ще го правят,не се съмнявайте в това.
  • 31 Име

    7 3 Отговор
    Накрая на руснаците ще им писне.

    Както ни отрязаха при Горбачов - няма нефт, не щат консервите, машините, дето се чупеха и т.н.

    Останахме демократични и независими. Имаме ужасна външна политика, сега лаем срещу по-слабият.

    Интересно - ако случайно останем сами в една стая с руснаците - какво ще правим.

    Но - като гледам какви велики стопански ръководители сме навъдили, няча страшно.
  • 32 Момчил

    12 9 Отговор

    До коментар #17 от "УРА,,УРА":

    Това не е вярно обаче - спряха ни газта,защото ние нарушихме договора като решихме ,че няма да плащаме . Русия обяви,че плащането ще става в рубли,което не знам дали договорът го позволява или не,но много държави като Италия, Австрия,дори накрая Германия си плащаха в рубли. Ние казахме ,че няма да плащаме в рубли и съответно не платихме нищо,т.е. ние нарушихме договора. Като не плащаш - спират ти газта,което е съвсем нормално. Безплатен обяд няма.

    Коментиран от #38

  • 33 българин

    9 3 Отговор
    Този л@йномет надмина и пРеZидента и копейкин по глупост, наглост, простотия и словоблудство, това не помага на тиквата и шиши, както и на останалите в или надидати на "Магнитски", протежето на ГЕРБ-ДПС е първият бушон, който ще изгърми.
  • 34 Продължаваме подмяната

    3 9 Отговор
    Марионетното българско правителство на ПП и ДБ работи изцяло против интересите на българския народ и е решило да не остави камък върху камък в тази държава. България трябва да бъде изцяло подчинена на англосаксонците, а българите по възможност сведени до минимум като бройка, като планът се изпълнява с много бързи темпове. На изборите гласувайте задължително против всеки представител на новата тройна коалиция на ПП ДБ, ДПС и ГЕРБ !
  • 35 Петър

    8 0 Отговор
    Смешник и некадърник.
  • 36 ИзбираТела

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Мнение":

    Всичките са путлитици.
    Други до власт не се допускат.
  • 37 АЛФА КЕНТАВЪР

    9 1 Отговор
    Добрев Нагъл си
  • 38 ИзбираТела

    4 7 Отговор

    До коментар #32 от "Момчил":

    Пишеш пълни лъжи

    Коментиран от #41

  • 39 Бай Иван

    6 0 Отговор
    Има накрая много голяма опасност, ама много голяма, да ти нашокаме ряпата!
  • 40 Исторически парк

    2 4 Отговор
    Тъкмо ще помогнем с няколко милиарда на руската армия 😉😏
  • 41 Напротив

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "ИзбираТела":

    пълна истина!
  • 42 Унбитх

    7 1 Отговор
    Това хасковско корумпе да каже кой подписа калпав договор в полза на Газпром за пренос за жълти стотинки и му гарантира 90% от капацитета на тръбата във вреда и за сметка на българските граждани?! До колкото си спомням това са точно гербавите и с тази хасковска особа.
  • 43 Хххххххх

    8 1 Отговор
    Защо гербавите начело с Теменужка скриха пътната карта която са подписали с Газпром в която се вижда как са предали България и българските граждани които изградиха този газопровод с 3 млд лева взети от техните пенсии и заплати. Ако руснаците ни осъдят това ще покаже калпавия договор подписан от гербавите във вреда на българските граждани.
  • 44 емо 73 канар

    9 4 Отговор
    газпром, може да ни осъди само и единствено в руски съд. Добрев, жалък си!!!
  • 45 Лъжец

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Стига лъга, бе !!! С Унгария и Сърбия НЯМАМЕ договор!
  • 46 стоянов

    6 1 Отговор
    Делянчо, я не хвърляй брашно, та да правиш мъгла. По-добре кажи колко данък събрахте от Лукойл през 10-те години ваше управление. Не казваш, нали? Аз ще ти кажа - 00000 лв. Абсолютна наглост е да говориш за хранилка сега, след като сте били на хранилка 10 години. Всъщност мъката ви сега е, че сте изпаднали от хранилката. И няма с кой от Лукойл да играете карти.
  • 47 Престанете да ни набутвате

    3 2 Отговор
    Тизи прост, агресивен, лъжлив, крадлив и миризлув герберастки павиян, бе Факти.бг!!!
  • 48 ГанЯ

    3 0 Отговор
    На тези коремите им са изтърбушени. Каквото лапнат, всичко излиза от вън, нямат наяждане.
  • 49 Диамантената ръка

    3 1 Отговор
    Айде разберете се накрая кой на коя хранилка да е, едните да са при Лукойл, другите при Газпром, споко има за всички, аман от вас...
  • 50 Абе

    1 0 Отговор
    Този на кой бог служи е много неясно Ясно е обаче като бял ден ,че се представя като бухалка.За почти всекидневни атаки срещу властта. Парадокса в случая е че добрев е даже по активен от опозицията. Този човек вреди на правителството а с това и на държавата Ако той има някакви лични причини да го прави Какви причини има ББ все още да го търпи.?
  • 51 Сиси

    2 0 Отговор
    Този човек подкрепя ли го някой, защо ни го показват непрекъснато. Какъв Делян Добрев, Пеевски, все тая, злоба и алчност, друго няма.
  • 52 з;ле

    2 0 Отговор
    поредния корумпиран копейкин
  • 53 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Ще ни осъдят заради такива като теб и Кокорчовците.И ще имаме трудности и много хора в енергетиката и химията ще останат без работа. Иди на психиатър да ти лекува фиксацията.
  • 54 дядо поп

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Инж":

    А стига бе , виж го какъв е хубавец със засяканата брадичка ,направо си е партия на Евгени , ватманчето!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол