Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 09:24 2 217 23

Смилов: ГЕРБ колабира в София

  • даниел смилов-
  • нидал алгафари-
  • герб-
  • софия-
  • избори

ГЕРБ не се научиха – не може да вадиш кандидат в последния момент

Смилов: ГЕРБ колабира в София - 1
Снимка: Нова телевизия

Беше важно как ще изглежда балансът на силите в страната. ГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия и колабира в София, има шанс да загубят други градове. Друго – феноменът пран - недопран. Този скандал по поръчение с машините показа, че е точно такава историята. Това заяви политологът Даниел Смилов в ефира на "Здравей, България" по "Нова телевизия".

Случилото се в София е това, че явно цялата партийна организация на ГЕРБ се почувства толкова спокойна, че не се размърдаха. Доста силни фигури са отказали на Борисов в последния момент, според мълвата, и е избран човек, който поне да не трябва да го търсиш в Уикипедия, за да разбереш кой е. ГЕРБ не се научиха – не може да вадиш кандидат в последния момент”, смята Нидал Алгафари.

„Нека видим окончателните данни – избирателната активност в София е 36%. Това е изключително ниска избирателна активност. ГЕРБ се сринаха в София. Да не забравяме, че те стартираха именно в София. Това ще има дългосрочни последици за партията”, подчерта Милен Любенов.

Според него вероятно скандалът с машините е мобилизирал гражданите.

Михаил Кръстев коментира: „Местните избори до голяма степен приключиха. Случилото се в петък целеше точно това. Машинното гласуване не пречи по никакъв начин на партиите за всички други избори, освен за местните.”

Смилов уточни: „Тенденцията е да не се отварят чувалите с невалидни бюлетини, защото ще лъсне, че те са за конкретни партии.”


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Направо

    20 0 Отговор
    се спомина !
  • 2 горубляне

    25 3 Отговор
    Това е ясен знак , какво ще се случи навсякъде в страната .Загубят ли София , губят и страната , винаги е било така .
  • 3 Софиянци напред с ПП ДБ

    16 29 Отговор
    И без машини умните хора победиха в София!

    Коментиран от #8, #10, #12

  • 4 Трол

    8 7 Отговор
    ГЕРБ симулира в София.
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 0 Отговор
    Що не показват КОЛКО ГЛАСА , като бройка, са спечелили ГЕ П в Шопия❓
    Буци верно ли не мога да извади
    100 000 човечета ❗
  • 6 Обр@тен

    13 0 Отговор
    Кандидат и то какъв!? Обр@тен!
  • 7 Гласове от зайчарника в Банкя

    17 0 Отговор
    Бацо: "Лошо ми е"!
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянци напред с ПП ДБ":

    Умните хора не вярват на управляващи
    с "ала-бала"
    "законно и незаконно"
    обещали НИКОГА с ГЕ"П,
    а после "сго-дих-ме се" ❗
  • 9 надарена кака

    2 4 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 10 да де

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянци напред с ПП ДБ":

    Колко да сте умни след като гласувахте за ДС и най-големия майтап, че сега "умните" трябва да избират между ДС и БСП.
  • 11 Тодоров

    14 6 Отговор
    Кой нормален софиянец би гласувал за пидеркомуняга с тъмночервени роднини до девето коляно от Държавна сигурност? Или има грандиозна манипулация, или прайдовете са дали ефект!
  • 12 При няма 30 процента

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянци напред с ПП ДБ":

    гласували за каква умнотия говориш, само такъв ли е процентът на интелигентните, ти явно не си много умен ? Вник8я демократична държава не е допустимо управлението да бъде избрано от чувствително по-малко суверен от половината ! Така се решава само в държави с ДИКТАТУРА ! ДС на БКП 9обеди за пореден път в България, а младите този път отказаха да гласуват за да не се срамуват след изборът си, това е ФАКТ !
  • 13 Мъдрият

    13 3 Отговор
    Софиянци сте неразумни и не можете да разсъждавате логично! Как може да гласувате за подмяната и герп?

    Ок, нали знаете израза, човек като не иска сам да си помогне - никой не може да му помогне!
    Сега сами ще си сърбате попарата - 5 години!
  • 14 Артилерист

    17 5 Отговор
    Че се е споминала гербаджийската шайка, начело с мутрата Борисов, ще е една отлична новина за демокрацията, икономиката, международните отношения, здравеопазването, образованието, възпитанието и въобще за всичко в България.

    Коментиран от #15

  • 15 Смешен си

    6 8 Отговор

    До коментар #14 от "Артилерист":

    И си мислиш че шарлатаните ще оправят всичко? Жестоко се лъжеш.Ще плачете за Борисов,но ще е късно.Вижте основните градове ГЕРБ ги кове.

    Коментиран от #17

  • 16 Излезнаха вчера

    7 1 Отговор
    да гласуват само твърдите контролирани електорати на КОРУПЦИЯТА, нормалните и свободомислещи хора предпочетоха този път да не злепоставят съвестта си ! ДС поведе в София, какво падение на демокрацията, ако може да се нарече демокрация корупцията ?
  • 17 На 10.11.1989 година

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Смешен си":

    ДС на БКП симулира "самоубийство" чрез преврат и така поведе България Уж по пътя на демокрацията и свободата, вчера вече явно се разбра, че ИЗМАМАТА не се нарича демокрация, а КОРУПЦИЯ, защото само има-няма 30 % от населението даде своя глас, това КАТЕГОРИЧНО е отказ от ЖИВОТ В КОРУПЦИЯ ! На какво се радват ДС-политиците, че са разкрити и недолюбвани от суверена или, че ще продължи ДС на БКП да краде от България ? Питам и тези които отидоха да подкрепят комунистите независимо от кой клонинг на БКП са ? Младите се осъзнаха това е факт, те пропуснаха вчерашния ден !
  • 18 Жан Клод ( с двата ножа)

    0 0 Отговор
    Глупости, колабирали били, най важните райони са техни. Има сделка , жалко за хорицата ама всеки носи глава.
  • 19 Хаха

    3 0 Отговор
    Баце е селски хитрец. Както в управлението така и в София се покрива всичко старо и за всичкото крадене ще е виновен новият. Баце си плете кошничката, ама Шиши щему я отмъкне! България все повече заприличва на феодална сртана! Как нормалните хора да ни искат в Европа! Ние и за анадола не ставаме!
  • 20 СОФИЯНЦИ ГЛАСУВАХА ЗА ХЕКЕМЯН

    2 1 Отговор
    СЕЛСКИТЕ ПРИШЪЛЦИ ГЛАСУВАХА ЗА МЕКИТЕ КИТКИ И ЦИГАНКАТА..
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Демократ

    1 1 Отговор
    За съжаление ДС победи отново и то съвсем нагло чрез Васил Терзиев в София. Това съвсем не означава, че Герб е загубил, защото това също е ДС проект. ДС променя само фигурите, но никога не изпуска властта, парите и контрола на всичко.Политическият живот в България след 1989 г. - 34 години се ръководи от ДС, която преди това 45 години държеше в подчинение държавата. Само в България от бившия соц.лагер, най-верния сателит на СССР, нямаше лустрация и забрана за участие във властта на комунистическите престъпници и сега те и техните кланове и каста чрез безкрайните си потомци управляват България. Докато не изчистим държавата от това зло, нищо добро не ни очаква. Това е истината, която трябва да признаят на хората анализаторите-пропагандисти на лъжата, за да я разберат хората и да я знаят. Само така може да има промяна.
  • 23 Галя от EmbassyTO

    1 0 Отговор
    За огромно наше съжаление тук на Козяк - няма как да привикаме на килимчето избирателите на граб, подобно на тулупанко и да им заповядаме да гласуват за нашето васи. Машините са извън схемата. Остава да купуват . Ще видим как ще нагласим Сф.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове