Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 10:37 2 168 14

Мехмед Дикме: Под 8 000 гласа стигат, за да станеш кмет на Кърджали

  • мехмед дикме-
  • българия-
  • местни избори-
  • кърджали-
  • софия

Софиянци бяха най-мъдрите избиратели

Мехмед Дикме: Под 8 000 гласа стигат, за да станеш кмет на Кърджали - 1
Снимка: Архив

"Хасан Азис беше добър кмет, но в рамките на 5 мандата всеки кмет се похабява, омръзва на обществото, на избирателите. Кърджали е рискова община. Там нещата винаги са били на кантар по отношение на ДПС. Много мъдро и зряло решение беше да бъде сменен кандидатът на ДПС."

Това мнение изрази пред БНР бившият земеделски министър от ДПС Мехмед Дикме. Той има опит и като бивш кмет на Ардино.

"Смяната беше успешна и без никакви проблеми, без конкуренция още на първи тур спечели кандидатът за кмет от листите на ДПС. Проблемът обаче не е в това. Големият проблем е, че в Кърджали кметът става с под 8000 гласа кмет. Не припознаха може би едните новия кандидат, другите не успяха да намерят алтернатива. Много отдавна има съмнения за това, че ГЕРБ и ДПС работят съвместно и реално конкуренция нямаше."

Според бившия земеделски министър "Кърджали има нужда от развитие, защото в последния мандат изостана в своето развитие". Инвестициите в частния сектор са добри, почти няма безработица, но "в инфраструктурата, в социалния живот на града не се инвестира и той замря, не е само да се асфалтира една улица", посочи Дикме.

Обществото даде ясен знак с тези избори – избирателната активност беше много ниска, подчерта Мехмед Дикме.

По думите му "на местно ниво хората много добре знаят уйдурмите и договорките между политиците и преразпределението на властта и благата, които се преразпределят и хората отказват да участват в тази игра", а на изборите вече участват само пряко свързаните с партиите политически активисти.

Софиянци може би бяха най-мъдрите избиратели на тези избори, изрази мнение Мехмед Дикме в предаването "Преди всички".

"Те казаха – ние сме дясно мислещи, ние сме за синя София, но в същото време искаме не хора, които да бъдат подчинени на други хора, които задкулисно да управляват. Така го оценявам, че Ваня Григорова отива на балотаж."

"Делян (Пеевски– бел. ред.) наистина е велик, защото освен че управлява ДПС, вече управлява и ГЕРБ явно, след като лидерът на ГЕРБ казва, че е най-великият. Досега знаехме, че лидерът на ГЕРБ е най-великият в тази държава", пошегува се още бившият земеделски министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан не е бил добър

    17 4 Отговор
    кмет,а добър крадец и затова го сложиха на дузпата.Селските тарикатлъци не минават на Пеевски и той набързо разтури седянката.
  • 2 Параатлантик

    6 3 Отговор
    Ми ние какво да направиме сега
  • 3 защо да омръзва ,

    1 4 Отговор
    но можеше да отиде на друг пост . кмет на София . но дали щеше да спечели . като погледна хасан и фандъци и мисля че по нещо си приличат . но кърджали е по малък град . скоро не е пристигала турска делегация там . хахахах Пеевски се интересува и от денкоолу и от герб . вярно е . но не поиска той да е столичен кандидат . трябва да е по скромен .
  • 4 089954

    7 3 Отговор
    ДПС се представи отлично .Вярно е , че Пеевски вече успешно управлява и Герб .На доста места Герб са на балотаж , който ще загубят разбира се . Срам и позор на места останаха на ТРЕТО място великите победители .Абе кое магаре вързахте , че добута до 3 то място ?
  • 5 КълъчДар Углу

    5 7 Отговор
    Започва потурчването на всички Русофили
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 софето

    10 0 Отговор
    Верно е , че Пеевски управлява . Ден преди изборите излезе и каза -без машини и стана точно така .Кое не ясно .
  • 8 МВР ДАНС ДАР МО ГЕШЕВ

    4 3 Отговор
    Кога ще забранят АБОРТИТЕ в България за борба с демографската криза?!?
  • 9 Анонимен

    2 2 Отговор
    Болят ги, че не избраха на бойко приятеля от ПП, Хасан да беше се явил в хасково, да оправи града, че много скъпо е в хранителните квартали. Никой не би се справил със срутените къщи, бедни са българите. Очаквайте след 50 години. Слушам я в автобуса помакинята не може да говори на български, а по телефона на щерка си, трябва за съветник, имаш малки деца хаха, след 35,50 години очаквайте интелигенцията, която я убихте вие хората учили по живково. Имат торби с пари, но пет пари не правят лично за мен, и рома купува къщи по 200 лева и те същите. Цвлият свят е на това положение. И нашите българи тръгнали по света байганя да не би да са желани. Примирява се човек.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Красимир Петров

    7 1 Отговор
    В събота на Турската граница беше фраш с Турски автобуси влизащи в България за изборите.Нито една медия не посмя да говори за изборния туризъм на ДПС.
  • 12 Хи Хи

    2 4 Отговор
    Хасан Азис доста неща направи. А е интелигентен и умен. А Ерол ще го управлява Мехмед Мехмед, мама трябва да благодари на мен, че й казах, къде се влиза лесно, в БСУ, аметчо. Набор 85. 13 години нямаха деца, баща му е по строежите на Ахмед Доган. Интереса клати феса. Колкото добрини сме правили на турци, българи, помаци. Помаците 1956 слезнаха от Балкана в града и днес са перфектно говорещи, у дома на помашки, на улицата на литературен български език. Много по работливи са от турците. И бългатина като умре, на бойко хората остават. В хасково има интелигентни, но и те не са първа младост, за старите местни хасковлии, а новите са с чували пари престигнали от смолян, ардино, кирково, неделино хаха с ромите ще се разберат. Не съм националист, но щом за пд дград хасково навсякъде шофьори турци, натам вървят нещата, дето бойко ви го каза, В родопите всички са мюсюлмани и ме обичат. Българина не в Хасково, но в тези региони нагоре, след хасково са много ограничени, прости, завистливи от пчеларово комунистите, и те говорят на селски, отвратително да ги слушаш. Важни са парите, но друго си е интелигенцията на живков. Изчилявай математико бойко Борисов. Може и без публикация. От никого не сме, но ми става тъжно за нашите хора, измъчени от 35 г ви управление. И пак нямат, но хранят 3 малки котенца. Децата им по Испания, САЩ, а те сами. 35 г младостта им отиде. Само ваши хора, а те едни ограничени хаха

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове