Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 10:25 1 861 34

Политолог: Борисов наложи Хекимян и лиши ГЕРБ-София от естествен кандидат

  • светослав малинов-
  • хекимян-
  • избори-
  • герб

ПП-ДБ ще излязат много силни от такива избори, не защото побеждават ГЕРБ, а защото направиха пробив в местната власт изобщо

Политолог: Борисов наложи Хекимян и лиши ГЕРБ-София от естествен кандидат - 1
Снимка: БГНЕС

Личната ангажираност на Борисов с Антон Хекимян, независимо, че по време на кампанията го нямаше до кандидата, се усещаше. Имаше усещането, че Борисов е наложил този кандидат на софийската организация на ГЕРБ, че я е лишил от нейния естествен кандидат и че лично е търсил такъв. Така този срамен резултат се прехвърля върху него“. Това коментира пред bTV политологът Светослав Малинов.

„ГЕРБ губи позиции. ПП-ДБ ще излязат много силни от такива избори, не защото побеждават ГЕРБ, а защото направиха пробив в местната власт изобщо. Това е коалиция, която не съществуваше на предишните избори. Тръгвайки от много ниска база, сега ще покрие страната със съветници, с малки кметове, а на няколко места и с кметове в големи градове“, смята политологът.

Според него в ГЕРБ се е появила надежда да управлява с ДПС и да изтласка ПП-ДБ от изпълнителната власт. След резултатите тази концепция на ГЕРБ вече е вредна за техните избиратели. ГЕРБ вече трябва да има убеденост, че ако продължават сътрудничество с ДПС, те ще губят“, коментира Светослав Малинов.

„Има тотален срив на „Възраждане“, заяви Мирослав Севлиевски, бивш министър на енергетиката.

„Аз очаквам тази седмица Борисов да забрави, че е бил против машинното гласуване и изведнъж да се окаже голям привърженик на машините. Видя, че тази позиция е губеща“, посочи политологът Ружа Смилова.

Политологът Христо Панчугов смята, че нищо неочаквано не се е случило в София – очаквало се е ГЕРБ да загуби.

„Българите реагират на това, което става в света. Българите са отворени към света и ще видим много по-сериозни промени. Резултатът на Ваня Григорова е раждане на нов ляв лидер“, коментира проф. Мария Пиргова.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тоя не е политолог

    16 3 Отговор
    А продажник! Демек смет продала се на НПО-тата на оная смет САЩ! В България тези длъжностои са само на продажна смет! :)) Жалки орица, влачещи се по корем!
  • 3 Гласове от зайчарника в Банкя

    17 1 Отговор
    Бацо е играч и тоя път се наигра с картите раздадени му от Посолството!
  • 4 да де

    17 2 Отговор
    Този път номера с арменското магаре не мина.

    Коментиран от #11

  • 5 Вова

    3 4 Отговор
    А естествения кандидат е Томислав Дончев
  • 6 ЖЕКО

    19 3 Отговор
    БОРИСОВ СЪЗДАДЕ ГЕРБ БОРИСОВ ЩЕ ЗАТРИЕ ГЕРБ ВЕЧЕ СА БИТА КАРТА СБОГОМ ДРУГАРЮ БОРИСОВ
  • 7 Мъдрият

    9 3 Отговор
    Софиянци сте неразумни и не можете да разсъждавате логично!

    Не е проблем кой точно ще изберете за кмет!

    Проблемът е, че подмяната + герп в София имат около 53%?!

    Как може да гласувате за подмяната и герп?

    Ок, нали знаете израза, човек като не иска сам да си помогне - никой не може да му помогне!
    Сега сами ще си сърбате попарата - 5 години!

    Коментиран от #13

  • 8 Град Симитли

    11 1 Отговор
    "Естествен" кандидат на,, герп,, е някой орангутан от зоопарка!
  • 9 Скакауеца

    4 1 Отговор
    Чудно що Витков не мине към ГЕРБ и да вземе гласовете на Хемикян ?
  • 10 Лост

    15 2 Отговор
    С голям кеф ще гледам Борисов по телевизията,ако се покаже де.Нещо много нервен ми се видя снощи.
  • 11 коркция

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    Магарица😉
  • 12 вярно е .

    4 2 Отговор
    Той е доволен . докрай е с него . Ще загуби . Естествен е . Кой да сложи по естествен не се сещам . онази с очилата и пискливия говор . икономистката . герб някак се обезличиха . без фидосова, цветанов, върбанов, цачева, балтов, кунчев, а новите на са с постове и власт . не се сещам, но той еднолично ли е избрал този . сигурно . защо сам не се тури за кандидат . незнам .
  • 13 виктор

    7 15 Отговор

    До коментар #7 от "Мъдрият":

    Е за кой да гласуват, това е логичния избор на хората. Аз също гласувах за кмета на ПП, понеже единствено ПП е партията, който ще изведе България до шенген и еврозоната и накрая, ще станем европейска държава - такава каквато отдавна трябваше да бъдем!

    Коментиран от #15

  • 14 софето

    8 2 Отговор
    Кекимян в София , ами районните ? Там , губи навсякъде .
  • 15 Я пак

    10 4 Отговор

    До коментар #13 от "виктор":

    На кой човек с мисъл, чест и достойнство, логичният избор е лъжци, крадци и национални предатели като ПП, ДБ и ГЕРБ? :))
  • 16 Перо

    4 2 Отговор
    На тиквата му е забранено от посолството да се доближава до централните власти! За тази цел си има подготвени нови послушници и никой не трябва да им пречи! На тиквата му е дадено Левуново, където да се развива! На натрапниците от прованса им подрязаха крилцата за София!
  • 17 089954

    5 2 Отговор
    Според мен трябваше да сложи жена с професионкен профил . Архитект , инженер , доказана в професия , семейна .Тогава щеше да има доста по голям шанс .

    Коментиран от #20

  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 2 Отговор
    Буци е на къса каишка, много къса,
    той вече не ходи дори дo WC без одобрение ОТ посолствоТО❗
    Помните ли думите му:
    "За пет дни три пъти бях в посолствоТО, три пъти !"

    Коментиран от #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Брава ,бе

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "089954":

    И колко деца трябва да има?
  • 21 Бай Ставри

    4 2 Отговор
    МутраГаньо требве да биде окошарен!!!!
  • 22 Буха ха

    5 0 Отговор
    Борисов трябваше да се отблагодари на Кики и компания че го изпраха и показа среден пръст на съпартийците си. Те обаче съзнават колко са жалки без него и си подвиват опашките.

    Коментиран от #30

  • 23 Лост

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ех,тази простата! Много взе да му алармира.
  • 24 така е

    1 0 Отговор
    Максуда харесва това.
  • 25 Хекимян свърши, аз

    2 1 Отговор
    също...

    Коментиран от #28, #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 И кой ще го вземе там

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хекимян свърши, аз":

    Там продажниците не са на почит!
  • 29 трик ор трийт

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хекимян свърши, аз":

    Трябваше обаче на 31.10 да пуснете новия блок.
  • 30 познаваме го добре

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Буха ха":

    Нищо не е показал. Той имаше и "план Б", ама не сработи.
  • 31 Истини

    3 0 Отговор
    Както винаги. Хитрла лисица е бойко, много хитър, но това, което направи живков с образование, здравеопазване, не може да се мери бойко на малкия му пръст. Парите те правят по спокоен, но не и сред бедняците ок и простотията, плюят по скамейките, хвърлят кво ядат на земята, бабите се оплакват, идват от езиковата
  • 32 Яяяяяя

    1 0 Отговор
    Уж политолог, а нищо не разбира от селска хитринка! Баце не иска да спечели! Баце иска да замете всичко крадено през годините и да си управлява от страни дерижиран от Шиши! Баце има пълни чекмедженца и целта му е да си стои отзад на трона и да се пресмива на балъците от ПП и ДБ. Които сега му замитат кражбите и после може да съдят тях вместо него! Абе вие с Ганя ли ще се борите?
  • 33 123456

    0 0 Отговор
    Турци и арменци, мислите ли, чче се сакат. Ерго ги е прокудил, по точно 1923 от Одрин арненците. Живи и здрави. Политиците да се оправят, ние се забавляваме, не чакане нищо от тях. Плюет си хората на ръцете, а не като днес, майка на дъшеря за съветник, имала веца, нали плюехте живков, свъеши, капитализъма, не ги интересува това, мила жено. На запад с децата, ако не ще в шивалнята. Буташ парата и всичко е тип топ и сега кво стана, оголихте държавата, избяга навън доктори, мед сестри, професори. Карайте честно тоя живот. Ако не здраве да е. Само ви напомняма, че в провинции няма лични лекари, и много лекари с липсващи специалности
  • 34 Анонимен

    0 0 Отговор
    Архитект ви трябва. Младите неопитни, старите комунисти и те пенсионер в деменция. Имат пари живее им се, сега им било ок, а при живково щото им бе зле.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове