Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 13:39 1 959 47

Петър Чолаков: "Хартиената коалиция“ - БСП, ГЕРБ, ДПС, ИТН- мобилизира избирателите на ПП-ДБ

  • местни избори-
  • хартиена коалиция

След 18-годишно управление на ГЕРБ в София се очертава да има промяна – ПП-ДБ ще има кмет и мнозинство в СОС, което ще осигури комфортно управление, каза политологът

Петър Чолаков: "Хартиената коалиция“ - БСП, ГЕРБ, ДПС, ИТН- мобилизира избирателите на ПП-ДБ - 1

Офанзивата на "хартиената коалиция“ практически елиминира машинното гласуване и това рефлектира директно върху вота в столицата, където това доведе до мобилизация на избирателите на "Продължаваме промяната“ – "Демократична България“. Това каза политологът Петър Чолаков в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. Това според него е причината за по-високия резултат на Васил Терзиев от прогнозираното от социолозите. Участници в "хартиената коалиция“ са БСП, ГЕРБ, ДПС, ИТН, независимо от участието на две от партиите в управлението на страната, отбеляза той. "Това е част от играта. Тази изключително двулична борба води до по-голямо отвращаване на част от избирателите от политическия процес“, коментира Чолаков. Той отбеляза, че след 18-годишно управление на ГЕРБ в София се очертава да има промяна – ПП-ДБ ще има кмет и мнозинство в Общинския съвет, което ще осигури комфортно управление. "Друг е въпросът колко всъщност губи ПП-ДБ въз основа на участие в сглобката“, допълни политологът. Той цитира данни от екзит пол на социологическа агенция, според които около 10% от избирателите на ПП-ДБ са дали вота си за Ваня Григорова. "Това очевидно аз бих го нарекъл протестен вот, може би заради участието в сглобката заедно с ГЕРБ. Това ще стане ясно на балотажа. Там ще се види каква е драмата за ПП-ДБ и колко те са загубили“, смята политологът. ГЕРБ продължава да доминира на много места в страната, отбеляза още Петър Чолаков, като в няколко областни центрове те имат избрани кметове още на първия тур.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    24 30 Отговор
    ПП/ДБ има 2 вагона избиратели. ДПС и Баце са прехвърляли гласове в несвяст.
  • 2 А стига ве

    21 12 Отговор
    Те ИТН вкараха машините, а ти се напъваш да си лъжец на мафията ПП и ДБ! :))
  • 3 Оги

    28 12 Отговор
    И каква е по-точно разликата между ГЕРБ, ПП, ДБ и тем подобните им? Едно и също нещо.
  • 4 Нах

    27 9 Отговор
    Имате късмет,че софиянците бяха анемични на първият тур,защото никой не вярваше,че това недоразумение има шанс,но на балотажа ако се събудят ще дерзаете.Незнам какво се хвалите има 30% от 32%избирателна активност,си реч 10%.Спите ли София докогато шепа продажници ще решават съдбата ви???
  • 5 Поредният

    22 9 Отговор
    грантаджийски лъжец! Жалки орица, не струващи повече от смет в кофата! Как да не се отвращава човек от ПП и ДБ, като вижда лъжи и мафия!
  • 6 ЖЕКО

    18 8 Отговор
    СЛЕД КАТО СА СЕ МОБИЛИЗИРАЛИ ПРАЩАИТЕ ГИ НА ФРОНТА ДА СЕ БИЯТ ЗА ТЕХНИТЕ БРАТЯ УКРОФАШИСТИ
  • 7 ДПС винаги е подкрепяла

    4 7 Отговор
    БСП . Сега дали има резултати не е ясно . Можеше някой районен кмет с опит да се кандидатира за столичен . Все пак в парламента партиите гласуват закони и промени, декларации и им трябва някой път златен пръст .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хехе

    18 7 Отговор
    Това са глупости! А защо не е мобилизирала електората на ПП примерно в Стара Загора, Бургас,Враца,а само в София? Наивност, която може да бъде развенчана още в неделя!
  • 10 А бе

    17 4 Отговор
    Чудно,че след уж 12 г робство, хората продължават да гласуват доверие на ГЕРБ!Къде са провинциалните кандидати на ПП? Някъде избраха ли ги директно? Хартиена или не,коалицията е в главите май само на дежурните "чолаковци"
  • 11 Мнение

    12 9 Отговор
    Мобилизира измамите на измамниците!

    Няма народ, чийто избранници да се кълнат, че няма да правят коалиция със статуквената мафия, а накрая не само да направят такава, но и да пристанат на Пеевски, който народ да гласува със същите проценти, каквито бяха преди коалицията на сглобката!!!
    Просто няма как да няма разочаровани от ппдб, че направиха коалиция с тиквата и Пеевски!!!
    Тия избори са ултра манипулирани!!!
  • 12 Макробиолог

    12 3 Отговор
    Ко е мобилизирала--30%от 30%,ми те са си толкова,към 150хл което от 1,5млн прави 10%.
  • 13 Коч Ина

    12 3 Отговор
    по-важният въпрос е са ли избирателите на ппдб продажни дебили да изберат кандидат от ДС? Знаят ли те самите за какво се борят или блеят накъдето ги поведе овчерът от посолството?
  • 14 Майора

    8 2 Отговор
    Жалко Чолаков , ако за вас в нормално да ви приравняват с Венецуела , Бурунди и други неизвестни страни , аз се срамувам от това! Не случайно машините са отречени заради манипулации и това може да го видите в клипове как 13-годишни правят това!
  • 15 Гордостта на Тара

    0 2 Отговор
    Станчооо селския главорез от тубата иска да ... Буьиьиьиьи на всеки ама не можеш че няма пари и ся ше иска от държавата субсидии да избира подбрани .. духовни извишения
  • 16 Хъъъм

    6 3 Отговор
    10% това ли ви радва..Хората се отвъртиха от предложените лица и затова е време и изборите да се касират, заради ниското участия..
    И след всяко касиране, да се сменят ландидатите...
  • 17 ужасТ

    10 2 Отговор
    След 18 години жълтите павета .. ще станат розови.
  • 18 Вергина

    3 8 Отговор
    И според мен голямата разлика между първия и втория дойде именно напук на изляната помия по адрес на Терзиев. Хората показаха, че не желаят да слушат, гледат и четат мръсотии.

    Коментиран от #22

  • 19 коментар

    12 1 Отговор
    Мобилизира ги, ама само в София, в цялата страна е съвсем друга картинката!
  • 20 Васи

    7 1 Отговор
    За да подкрепите Сглобката, изберете Васи ДС. Сф е цветна и е за него
  • 21 Кошмар

    5 4 Отговор
    Хайде стига бе, мобилизация имаше, но на завладените медии, които обърнаха палачинката и вместо да се линчува престъпника, който си играе със закона, обявените от министъра заплахи на Киро за крадене на 600 млн лв, удурмите на Кокорчо с Лукойл и какво не още, удобните медии мълчат и противно на логиката уличават ДАНС и ЦИК в комплот.Ако скандалът е мобилизирал ПП-то, същото касае и БСП-то с успеха на тяхната Ваня, а те се спрягат също за инспириране на скандала. Авторът няма грам логика, един от многото кухи лейки на телевизиите. Случващото се е триумф на джендър-либералните, към които се опита да се присламчи и Боко с неговия избор, но трезвите и нормални хора му щракнаха бушона. София избираше измежду трима соросоида, като Марко Тотев. Напористата Ваня и тя е от Отворено общество, подкрепя Истамбулската и адмирира прайда. 10% от софиянци ни натресоха този кошмар, честито.
  • 22 Вержи

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Вергина":

    Борисов и Фандъкова много ви изнежиха. Само Янчулев за вас. Да видите как се управлява София.
  • 23 Суха съчка

    5 0 Отговор
    Ако се активизира малцинство и на балотажа изберат ..........кво правим?
  • 24 Нов

    5 2 Отговор
    Чак пък толкова мобилизация....Защо не напишете процента на гласувалите,и тогава нека се изказват неподготвени!

    Коментиран от #31

  • 25 ...

    2 1 Отговор
    а снощи е тези кикотещите се активизираха за другата неделя останалите избиратели
  • 26 хохохо

    3 3 Отговор
    на следващите избори Боко ще издигне Софка Маринова и те така ще има ромски дуел с Ванчето...
  • 27 Хаха

    3 3 Отговор
    И как ги мобилизираха като цяла България е герб и дпс. Достигнаха до балотаж че в София и там всичко ще е голямо мъдрене в неделя.
  • 28 бай герги

    10 2 Отговор
    Не съм от София, но софиянци ако позволят на тези Шарлатани да вземат власта направо ги съжелявам,него позволявайте Моля ВИ

    Коментиран от #30

  • 29 Цуца

    1 2 Отговор
    Ами да! Стига сме били в камената ера! Неграмотният и бзмозъчен електорат трябва да отиде в историята и, а дано ама надали станем нормална държава.
  • 30 Абе Байчо

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "бай герги":

    Ти от къде разбра, че са шарлатани? Така ти каза главния шарлатанин на Републиката Зеления Чорап ли? Щото факти за шарлатания няма, има само думи.
  • 31 Ми гласувай бе

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Нов":

    Кой те спира? А стига се оправдава с ниска активност.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 🇧🇬🇪🇺💯

    1 0 Отговор
    Само да напомня на един преятел за,

    “Ако не получа петролът на Майкоп и Грозни, тогава трябва да довърша тази война." - Адолф Хитлер

    До 28 ноември 1942 г. руското обкръжаване на Сталинград е завършено. Червената армия е изградила гигантско обкръжаване в завоя на Дон, където повече от 250 000 германски и съюзнически войски са изоставени.
    В града, в резултат на операция Уран, 6-та армия също е в капан. Фон Манщайн събира 6-та, 17-та и 23-та танкови дивизии и 16-та моторизирана дивизия за опит за облекчение на Сталинград, докато Луфтхофен на генерал Волфрам Фрайхер фон Рихтхофен отговаря за снабдяването на 6-та армия с въздушен лифт. Спасителната операция е наречена Зимна Буря.
    На север, недалеч от бреговете на Волга, са разположени 16-та и 24-та танкови дивизии. На северозапад се сражават 44-та, 76-та и 384-та дивизии. На запад има останки от 376-та дивизия, 3-та моторизирана дивизия, 160-та моторизирана дивизия и 113-та пехотна дивизия. На юг са разположени 297-ма и 371-ва пехотни дивизии и 29-та моторизирана дивизия. В резерв, но в капан са 14-та танкова дивизия и 9-та артилерийска дивизия, две румънски дивизии и един хърватски полк. На изток, борейки се вътре в самия град, бяха разбитите и изтощени дивизии на 71-ва, 79-та, 100-та, 295-та, 305-та и 389-та. Мъжете бяха толкова близо до спечелването на битката през октомври, но сега, пет седмици по-късно, те се бореха за живота си и се надяваха Манщайн да ги спаси.
  • 35 софето

    3 2 Отговор
    Кака Ваня , ще ви види сметката .По умна , по добра , дори по красива
  • 36 Любо

    1 1 Отговор
    Ами радвайте се тогава, значи нямаме нужда повече от манипулираните от вас машини, оставаме си с хартиените, за да се чувствате мотивирани. Да видим сега колко жълтопаветен планктон ще мобилизирате на балотажите, защото народът се е мобилизирал да ви смачка и ще го направи, защото се е отвратил от разни кукли на конци без адресна регистрация и с двойно гражданство, които унищожават всичко българско!
  • 37 Пет пари

    1 3 Отговор
    Как ИТН стана от хартиенята коалиция. Живеем си в Абсурдистан. Всеки ден го доказва.

    Коментиран от #39

  • 38 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    1 1 Отговор
    „ХАРТИЕНАТА КОАЛИЦИЯ ”:
    СЕ ОБРЪЩА КЪМ СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ
    ВРЪЩАМЕ ..ТЕЛЕФОНИТЕ С ШАЙБА..
    НЕ НА МО БИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ...📴📴
  • 39 Просто

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Пет пари":

    С лъжите на мафията зад ПП и ДБ, какви ли не бяха ИТН!

    Коментиран от #41

  • 40 Баш софиянец

    1 0 Отговор
    При 32-33% иззбирателна активност не може да се твърди, че това е избора на София.

    Коментиран от #42, #45

  • 41 Ми ние

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Просто":

    ги видяхме какви БЯХА и какви СА - продукт на Мултигруп. Да не забравяме, че славчето си дърпаше линията с Боко.

    Коментиран от #47

  • 42 Напротив

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Баш софиянец":

    Може. Който не гласува , няма право да коментира, не го е еня и предоставя правото на другите да избират вместо него.Абсолютно легитимно отстъпване на права.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ИТН са прави

    0 0 Отговор
    Макар ИТН да ни натресоха насила тези машини, вече не ги искат. Машините изиграха ролята си. Преизбраха президента. Сега може да ги изхвърлите. Откакто гласуваме с машини само проблеми с тях.

    Коментиран от #46

  • 45 напротив

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Баш софиянец":

    Това е избора на София. Негласувалите непукисти нямат мнение кой да ги управлява. Значи са съгласни с всяко магаре в кметството.
  • 46 Проблема не е в машините

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "ИТН са прави":

    А в мафия като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 47 Просто

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ми ние":

    Така де! С лъжите на ПП и ДБ, какви ли не са? :)) Благодаря, че потвърди!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове