Last news in Fakti

31 Октомври, 2023 19:21 4 159 19

И това е възможно: Кандидат за кмет не получи нито един глас

  • местни избори-
  • кандидат кмет

Георги Коларски не общува много с хората от бобовдолското село, някои дори не го познават, не е провеждал и предизборна кампания

И това е възможно: Кандидат за кмет не получи нито един глас - 1

На местните избори в бобовдолското село Долистово възникна куриозен случай. Кандидат за кмет там не получи нито един глас. От резултатите, публикувани на сайта на Общинската избирателна комисия, сстава ясно, че Георги Коларски дори не е гласувал сам за себе си, съобщи БНТ.

За кметския стол на село Долистово в неделя са се борили четирима кандидати. Три жени и Георги Коларски. Право на вот имат общо 212 души, упражнили са го 161 от тях. А в протоколите на СИК е записано, че никой от тях не подкрепя Георги Коларски.

"Изобщо не го познавам, не съм го виждала. Как да гласувам за него, като не го познавам?"

"Той тук не е живял. Хората не го знаят първо кой е как ще гласуваш и един човек да се кандидатира за селото, като що може да направи той, какво знае", коментира Иван Христов, жител на Долистово.

Местните жители допускат, че кандидат-кметът може да не отговаря на условието за уседналост на територията на селото. И затова впоследствие гласовете за него да не са били отчетени.

"Трябва да имаш 6 месеца тука, щом не го познавам аз, нали малко село сме и се знаеме хората, него го няма, той е бил по Амеркиа, казват и дойдел тук за известно време, но това време не влиза в изискванията.

Оказа се, че Георги Коларски живее в селото повече от година и напълно отговаря на всички необходими условия за регистрация като кандидат за кмет. Не е общувал много с жителите на Долистово. Не е провеждал и предизборна кампания.

"Неговата кандидатура е регистрирана съвсем редовно, а това, че той не е участвал и не е гласувал на местните избори е лично негово право", каза Ивета Лазарова - председател на Общинската избирателна комисия в Бобов дол.

"Ние си проведохме среща с тия политическите партии и сдружения, но с него - не", каза Георги Станкев.

Потърсихме Георги Коларски в къщата му, но той не пожела да застане пред камерата ни. Обясни, че се е отказал да се бори за поста на кмет още преди изборите, когато разбрал, че няма да получи необходимата подкрепа.В неделя дори не отишъл до урните да гласува. Зет му и дъщеря му обаче са гласували - именно за него.

"Само се записа, като наблжиха изборите, той изгуби вяра. Безсмислено е да участва в тея предизборни кампании, не е общителен не го познават и дотам се стигна. Той даже сам не е гласувал за себе си, по този начин се разбира, че е така", каза Димитър Величков, зет на Георги Коларски.

Димитър обаче не може да си обясни какво се е случило, за да не бъде отчетен гласът му.

"Аз и съпругата ми гласувахме за него".

От Общинската избирателна комисия не са открили нередности в протокола на единствената секция в Долистово. А гласът на зетя на Георги Коларски е възможно да е попаднал и в невалидните бюлетини, обясняват си от там.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 6 Отговор
    Даже и той не гласувал за себе си.хи хи хи

    Коментиран от #3, #14

  • 2 Хаха

    14 1 Отговор
    Трябвало е да гласуват от мъжка солидарност, вместо за 3 кукувици 🤡
  • 3 Асдф

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти не можа ли да му напишеш в протоколите 👻

    Коментиран от #9, #19

  • 4 ако беше млада мома

    13 1 Отговор
    засукана мераклийка за кметица щеше да има гласуващи
  • 5 Наблюдател

    7 5 Отговор
    Това е напълно възможно .

    Как Терзиев от 39% от паралелното преброяване стигна до 31%

    9-а Френска. Центърът на София.
    На записа се чува: "Осем пет - сто и двайсет. Васил Терзиев, за общината."
    Магията на хартиената лотария. Васил Терзиев с 0 (нула) гласа.
    30 гласа от Хекимян отиват при Светльо Витков (да почерпи!), а 120 гласа за Терзиев отиват при най-големия печеливш от тази секция - Антон Гаро Хекимян! Но той няма да почерпи по очевидни причини.

    Коментиран от #8

  • 6 СЗО

    1 2 Отговор
    Свят широк, хора разни.
  • 7 СЗО

    18 0 Отговор
    Но къде са двата гласа?
  • 8 Наблюдател

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Протокола и видеото са налични на страницата на ЦИК

  • 9 Пуследния Софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Асдф":

    Изписах му преференция за съветник-кмет.
  • 10 Мамул

    6 2 Отговор
    То селото заминало, занимавате ни някъв чиляк.
  • 11 Сандо

    19 0 Отговор
    Преди години гласувах за партия,за която смятах,че надали някой ще гласува в нашия град.Оказах се прав,но защо го нямаше моя глас за тях?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Пуследния Суфианец

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сандо":

    Защото си излязъл от квадратчето.
  • 13 ХА ха Ха

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сандо":

    Е за това:
    3+5=15
    40+1=4
    туй е от протоколи?
  • 14 ХА ха Ха

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Той не е, но роднините са? Къде са тези 2 гласа. Ето тук 3+5=15
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ммм...да

    5 0 Отговор
    На този чиляк трябва да му се издигне паметник !
  • 17 защо

    4 0 Отговор
    мн интересно зощо го няма и неговия глас
  • 18 Гого

    5 0 Отговор
    Един се кандидатира за кмет и накрая броят за него - 3 гласа. И да го подхване жена му с думите: Знаех си аз че си имаш любовница.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове