Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 14:41 1 241 20

Експерти не вярват, че Борисов ще развали "сглобката": Плаши гаргите и често си мени мнението

  • борисов-
  • сглобка

Точно защото Борисов и Петков говорят агресивно, пушекът от сглобката излиза, така се изпуска парата, което удовлетворява електоратите, смята Александър Христов

Експерти не вярват, че Борисов ще развали "сглобката": Плаши гаргите и често си мени мнението - 1

Изявленията на Борисов отдавна не се възприемат от политиците и експертите като "казана дума, хвърлен камък". Причината е ясна - лидерът на ГЕРБ е в състояние да си промени позицията в рамките на дни или дори часове и да намери оправдание за това. Така че казаното днес от него за евентуално ратуряне на управлението след втория тур на изборите, също се подлага на съмнение.

Според PR експерта Александър Христов Бойко Борисов "плаши гаргите". "Едва ли лесно ще се разглоби сглобката предвид ситуацията по света и у нас, би било опасно. Точно защото Борисов и Петков говорят агресивно, пушекът от сглобката излиза, така се изпуска парата, което удовлетворява електоратите. Това прави сглобката по-здрава. От некоалицията са достатъчно уязвими и неустойчиви, така че нямат интерес тя да се развали", счита той.

"Хекимян беше взет с възможността чрез авторитета си да привлече различни избиратели извън твърдото ядро. Трудно беше закачен към ГЕРБ. Видяхме успокояване на кампаниите. Останаха напълно идеологически различни хора, върнахме дискусията за това какво подкрепяме. Отдалечихме се от личностите, приближихме се до идеологията", обясни Христов.

От своя страна PR експертът Арман Бабикян смята, че Борисов често си мени мненията, така че едва ли сглобката ще се разклати. "Той и Пеевски могат да я разклатят, но нямат нужда от свикване на партиен орган. ПП заявяваха, че се борят с корупцията, но претенциите им за промяна ще останат нереализирани когато напуснат сглобката. Когато принципите и морала напуснат, остават сглобките. Ножицата между ГЕРБ и ПП–ДБ расте, защото вторите падат надолу, ГЕРБ не мърда", посочи той.

По думите му кандидатите за кмет на София е трябвало да представят концепциите си за това как ще изглежда градът в дългосрочна перспектива. "Не говориха за битката с корупцията, кой краде в София? Няма риторичен въпрос, зададен в тази кампания. Знаем отговорите, говореше се за орлетата и котараците на София. Социални грижи и модерна транспортна схема - с това се занимаваха. Бягството от дебат от страна на Терзиев ще бъде използвано. Той избяга от една жена. Това значи, че не е добре подготвен, не смята, че може да го спечели", коментира Бабикян.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде сте, мили мои!

    16 4 Отговор
    Чудя се, къде изчезнаха антисоросоидите тук!
    Защо не коментират, че Ваня Григорова е завършила със стипендия на Сорос и първата й работа е в Хелзинкския комитет при Красимир Кънев като експерт по ромските въпроси.
    Някои услужливо забравят, че именно излъчените от КТ „Подкрепа“ депутати реално събориха правителството на Филип Димитров след като за целта се съюзиха с ДПС и БСП и заедно управляваха 3 години чрез проф. Любен Беров! Имено тогава бандитите овладяха държавата!

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 2 Тома

    9 1 Отговор
    Работата е праим се на луд.Тези само народа трябва да ги изхвърли на бунището ама лошото е че го няма
  • 3 УРА,,УРА

    25 3 Отговор
    Тиквун, ако свали правителството янките ще му скроят шапката. Да не си мисли, че може да прави каквото си иска при наличието на две войни. Сега заплашва и хвърля пушилки, ако някой му се върже. Иначе е забележителен шубелия.
  • 4 дааа

    24 3 Отговор
    бибитко вече е само кукла на конци. Ако не прави само каквото му казват отгоре, ще му се стъжни живота.
  • 5 Факт

    17 4 Отговор
    Сглобката е сглобена в посолството!!! Борисов няма да посмее да се противопостави на посолството! Соросоидите, направиха най- полезното за тях и техните интереси правителство! Борисов и Пеевски се надпреварват да се докажат , колко верни слуги са на посолството! Така, че спете спокойно предатели, Денков- Гарганел ще си остане, защото са много наведени и подчинени!

    Коментиран от #15

  • 6 Последния Софиянец

    7 4 Отговор
    Явно Тиквата се е разбрал с БСП и ще прави тройна коалиция с ДПС и БСП.Идва време за новият бюджет и ПП ще отидат зад борда.
  • 7 Гласове от зайчарника в Банкя

    14 1 Отговор
    От Послството го превърнаха Бацо в бостанско Плашило, ама не от Бостън, а от банкянския бостан!
  • 8 Последния Софиянец

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Къде сте, мили мои!":

    Нали Ваня беше путинистка?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Саса

    14 11 Отговор

    До коментар #1 от "Къде сте, мили мои!":

    Едни пишат, че Ваня била човек на Путин, други пък , че била човек на Сорос!?!?!? Значи просто, злоба, омраза и страх ги е налегнала! Голям страх от Ваня, даже Терзиев се уплаши да излезе лице в лице срещу нея! Значи, тя е правилният човек!
  • 11 е те вече минаха заедно

    2 2 Отговор
    през стачки, избори , курс за шенген, обичта към украйна , смърта на Асан , но ако Ленчето с бебенцето както той се изрази го разнася като панайрджииска мечка ще си поговорят за как да е един политик с опит уеажаван . Ако ги плаши малките шубета сигурно ги държи в страх . Все пак показа как са гласували неговите избиратели .
  • 12 Веселин

    9 3 Отговор
    Експерта Христов явно греши . Борисов силно подкрепи Ваня Григорова с думите си ,, По добре държавна собственост от колкото държавна сигурност " и че се е хванал на бас с Кирил Петков , че Ваня Григорова ще победи Терзиев . Това ще повлияе силно на хората които все още му вярват .
    И защо може да го прави , какъв може да му е интереса да спечели Ваня Григорова която не е крила пропутинските си позиции и е подкрепена само от пропутински партии !
    Защото ако спечели Григорова , лесно ще падне правителството на Денков , Президента - Резидент ще назначи служебно правителство и кашата ще стане голяма . И никой няма да му е до Магнитски и някаква си корупция и Борисов . Но за съжаление е възможно с шумната подкрепа на Възраждане , Левицата , ИТН , БСП и други отговорни фактори , работейки за националния интерес , може да не се проведат парламентарни избори и Президента Резидент да управлява вечно . И България не само да се отдалечи от ЕС и да забрави за Евро и Шенген , до и да излезе от ЕС .
    Експерта Христов греши , България е в опасност .
  • 13 Кой разбрал, разбрал...

    4 5 Отговор
    Не че сглобката е нещо много сенно и перспективно в перспектива, но да не забравяме, че Европа през декември ще решава дали да станем част от Шенген или не. Запазването или развалянето на сглобката точно в този момент ясно ще очертае кой държи на европейското развитие на България и кой на евразийското. Колкото до приказките на Борисов, вчера до обяд категорично заяви, че ще подкрепя Ваня Григорова, а след обяд отрече да е казвал подобно нещо.

    Коментиран от #19

  • 14 Сглобката е европейска

    6 4 Отговор
    Никой българин, та дори и Боко не може да я развали! От Запад няма да позволят, повече комунистически правителства на Радев!
  • 15 предателите са рублофилите

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Наистина сглобката е против руското посолство и никой българин не може да я развали!
  • 16 Вълка

    4 2 Отговор
    Следващият кмет ще се казва Ваня Фандъкова. С любезното съдействие на ГЕРБ (Борисов).
  • 17 пералнята

    8 0 Отговор
    Борисов не може да развали сглобката, защото е заложник! Щом опита, прокуратурата ще се задейства и ще възобнови разследванията срещу него. И там хората си пазят хляба......
  • 18 Гертруд

    4 2 Отговор
    При Тулупио репутационната щета отдавна е бедствие. Но шопския му манталитет го държи на повърхността. Той обича да демонстрира само два от пръстите си. С единия сочи, заканва се и заплашва. С другия, средния изчерпва същността си.
  • 19 1234

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кой разбрал, разбрал...":

    Европа вече отдавна е решила - не ни ще в Шенгенът!
  • 20 бай герги

    3 2 Отговор
    Този път Бат Бойко ще им пръсне галабарника смръдлив
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове