Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 18:20 3 169 56

Нинова: Предупредих градското ръководство, че Борисов ще ги подведе

  • корнелия нинова-
  • ваня григорова-
  • бойко борисов

Ако беше станала кмет, с какво лице тя щеше да излезе пред хората, ако този, срещу когото се бори, я подкрепя?

Нинова: Предупредих градското ръководство, че Борисов ще ги подведе - 1

Ваня Григорова едва ли се нуждае от помощ. Тя обяви, че има екип юристи. Всеки обаче има право да обжалва, според мен това е правилен ход. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на бТВ.

„Гледам на политиката като на принципна работа – честна и чиста. Ние сме се обявили, че наша основна цел е разграждане на модела ГЕРБ. Това беше в началото на кампанията, така бяхме до края“, заяви тя.

„Ако беше станала кмет, с какво лице тя щеше да излезе пред хората, ако този, срещу когото се бори, я подкрепя? Предупредих градското ръководство, че Борисов ще ги подведе и ще се отметне. И той се отметна след два дни. Колкото партии е прегърнал, толкова е унищожил. Не ме послушаха и не се разграничиха. Смятам обаче, че тази принципност ни помогна много в страната“, подчерта тя.

На въпрос щеше ли да се радва, ако има кмет, подпомогнат от ГЕРБ, Нинова заяви: „Григорова щеше да се обяснява цял живот защо е избрана с гласовете на ГЕРБ, както Мая Манолова за омбудсман преди време. Щяхме да се радваме два дни, а после четири години? Той няма да ѝ даде подкрепа, ако не иска да правят мнозинство в ОбС. В политиката, когато си последователен и принципен, най-накрая идват резултатите.“

Тя отказа да коментира сътресенията в ДПС: „Те да си решат. Не е наша работа да се месим.“

По повод твърдението ѝ, че големият губещ на тези избори е ГЕРБ, тя обясни: „ Предлагам да изведем политическите изводи малко от математиката. ГЕРБ са загубили над 111 000 гласа. Изгубиха и много градове. ПП-ДБ губят 302 000 гласа, въпреки че спечелиха големи градове. „Възраждане“ губят 189 000 гласа. На фона на това БСП повишава гласовете с над 50 000. Имали сме 57 кметове, сега имаме 72. това е обективното състояние на нещата. Как да не кажеш, че БСП бележи ръст, БСП се връща? Втора политическа сила сме в страната.“

„Предателствата към избиратели, към хора рано или късно се наказват. ГЕРБ и ПП губят толкова гласове заради безпринципната си сглобка принципната позиция, неотстъпчивостта рано или късно се възнаграждава – резултатът на БСП. Шумен, Силистра – това са герберски крепости, където обаче БСП победи“, каза още тя.

На въпрос съжалява ли, че е подкрепила връщането на хартиената бюлетина, след като станаха ясни нарушенията на изминалите избори, Нинова заяви: „И едното, и другото гласуване имат плюсове и минуси. Не съжаляваме. Хората, които са извършили тези нередности, трябва да си понесат отговорността. ДАНС не трябваше да правят това 48 часа преди изборите, това беше провокация. Но големите съмнения около машините стоят.“

Тя обяви, че ще внесат подписи за нов вот на недоверие.

„Не очаква да се разглоби сглобката. Цялото това противопоставяне, което правиха, е игра – и по време на кампанията, и изобщо. Гневен е уж на Промяната, но накрая призова да се гласува за Терзиев. Имат още интереси да наместват, пари да разпределят. Интересите ги събраха, те ще ги държат заедно“, коментира още тя.

Нинова бе категорична, че няма да подкрепят данъчните промени: „По същество предложеното от Асен Василев е вдигане на данъци, осигуровки. Това е катастрофа за зимата, която се задава.“


Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 22 Отговор
    Герберастите гласуваха за Терзиев щото е от ДС.

    Коментиран от #43

  • 2 не се справя

    18 17 Отговор
    Време е на бай Пеко Таков внука да углави цялото БСП. Нинова и е време да почива - разсипа партията.

    Коментиран от #20

  • 3 Русофил

    18 16 Отговор
    Ваня вече е намерила 12000 ромски свидетели за обжалването на поражението.
    Докато ги разпитат ще дойде време за следващите избори

    Коментиран от #29

  • 4 ТаУмВзе

    12 6 Отговор
    У една Килия с мутропитека ма кинтоимпексова!
  • 5 Стойко

    26 17 Отговор
    Бойко ви помогна с 39 хиляди гласа ,ДПС с 19 хиляди , във всички ромски квартали 51 хиляди за ромката Григорова от нейните съплеменници и пак не си доволна!

    Коментиран от #18

  • 6 Хаха!

    9 5 Отговор
    Успокой топката Корни. Това са местни избори.
  • 7 Сталин

    20 15 Отговор
    80% от гласовете за Весо джендър@ са от машините,аз ви казах че само бананови републики гласуват на машини където контрола на софтуера е в посолството ,българина е най дебилния цървул на планетата ,от посолството го метнаха като последния глупак и инсталираха тяхната агентура на власт в България

    Коментиран от #53

  • 8 ИСТИНАТА

    19 18 Отговор
    На въпрос на БТВ как е спечелила толкова убедително в ромските махали ето отговора на Григорова - „Аз обикалях калните улици на „Факултета“ и квартал „Христо Ботев“. И във „Филиповци“ бяхме“, каза Григорова в отговор на въпроса как така е спечелила точно в ромските махали.
    П.С. Не госпожо,вие спечелихте масово в тези махали защото първо ромите са задружни и винаги се подкрепят, и второ от ненавист към кандидати от други националности.
  • 9 истината

    18 21 Отговор
    Откакто Нинова се захапа с Борисов преди години, започна зверски да губи и рейтинг и гласоподаватели>
    Извода е че никой не е дорасъл още за да се хапе с Борисов
  • 10 Дора

    21 17 Отговор
    Голямото дебело его на Ваня Григорова не можа да понесе с достойнство загубата . Точно обратно тя прояви агресивно и непремерено поведение в ефир, което доведе до отвращение.Както загуби на изборите така ще загуби и в съда. Ще наблюдаваме докъде ще стигне злобата и агресията и към всеки, който не я харесва. Тя сама свали маската си.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 хаха

    17 16 Отговор
    Густо ще ми е да наблюдавам как в следващите 4 години софиянци ще ядат джендърската тояга. Няма да има ремонти, камо ли ремонт на ремонта. Застой какъвто е в държавата последните 3 години.

    Коментиран от #16, #17

  • 13 психолог

    5 5 Отговор
    Нинова ако си намери някой младеж да я поведе към висините на добрите чувства, ще се облагороди, ще живне и ще вдигне БСП на крака. Това е истината дълбока и истинска любов
  • 14 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дора":

    Факт
  • 15 Верно ли бе

    24 4 Отговор
    Ваня Григорова не спечели и Корнелия въздъхна с облекчение. Отново придоби самочувствие и почна да се показва доволна по медиите.
  • 16 Верно ли бе

    10 9 Отговор

    До коментар #12 от "хаха":

    За сметка на това ще има прайдове и гей паради всяка седмица.
  • 17 ще има паради

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "хаха":

    което си е супер
  • 18 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 10 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    Приятел Ваня Григорова си ПоказаИстинското Лице вЕфир с Думите за Л,,АЙНОМЕТИТЕ И ЗАЩОТО Борисов бил изнасилил Терзиев не и Отива като Кандидат за Кмет Няма
    Срам Маската Падна

    Коментиран от #26, #55

  • 19 БИЛ ГИ ПОДВЕЛ?

    11 9 Отговор
    ЧЕ БОРИСОВ ДА НЕ ВИ Е ДЛЪЖЕН?
  • 20 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "не се справя":

    Ако роднините на това богаташче не бяха направили преврата на 10.11.1989г. Тогава др. Живков щеше да си избере наследника и нямаше да минем през тоя грабеж и геноцид през последните 33 години и роднините на това богаташче да инсталират дивия капитализъм и те да станат капиталисти, робовладелци и чорбаджии като ограбиха влоговете на хората и разпродадоха и си разпределиха държавната икономика и индустрия!
  • 21 факт

    10 4 Отговор
    много е долна
  • 22 КОРНЕЛИ НИНОВА Е СУХАТА ВАГИНА НА БСП

    13 4 Отговор
    Корни е закусвала вместо с овесена каша със супа от бълхи. Към корни проявява обществото от Шумен и русе, ЗАДРЪСТЕНЯЦИ живеещи още в далечното минало. Промити мозъци, както е и Корнелия нинова-сухата вагина на БСП-БКП и още много придатъци с които е наречена коалиция.
  • 23 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    а Възраждане саИстория Чао Чао
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Оооо , какче

    5 2 Отговор
    Оказа се Борисов, че е голЕм играч, не го подценявай, врял и кипял на улицата с Филия с мед и масло😁
  • 26 Стойко

    16 5 Отговор

    До коментар #18 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да, дори лицето й бе изкривено от злоба и още малко да започне да кълне в ефир както го правят нейните съплеменници от древноиндийски произход. Явно се надявала с гласовете на ГЕРБ и ромите да спечели, че много пари вложиха в нея такива като контрабандиста Кирил Добрев!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 7 Отговор
    да Попитам Това Правителство какво работи тегли заеми Прави Животът на Хората по Труден вдига Данъци СЕГА ЩЕ НАЛАГАТ И ГЛОБИ ЗА ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ На по СтариАвтомобили
    Спряха и Коледните Добавки
    Денков и Габриел са Лицемери
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТОЙ И КОСТЯ ГИ ПРЕ..БА, ЧЕ БАЦЕ ЛИ?

    10 2 Отговор
    БОЙКО ПОДВЕЛ МАЯ, НИНОВА, МАЛИНОВ, СИДЕРОВ, РАДЕВ И ЦЕЛИЯ ДЖУРАСИК ПАРК ЗАД ВАНЯ ГРИГОРОВА. ТЕ РАЗЧИТЕЛИ НА ГЕРБ?
  • 32 Питам:

    12 3 Отговор
    Хора, по кое личи, че БСП е Лява партия ? Дали е партия на хората на наемния труд и какво общо има със социализма? По милионерите ли овладели партията, по въведения от Станишката 10% данък или по действията на Нинова като министър? Това е котерия на хората по върховете на БСП, за които е най- добре да са в опозиция, защото могат да си плещят каквото си искат и в същото време да си въртят далаверите без да носят някаква отговорност !
  • 33 БАЦЕ СИ ГО МЕСТИ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ

    5 3 Отговор
    ПУТИН Е МНОГО СЪРДИТ НА БАЦЕ.
  • 34 мунчо

    5 1 Отговор
    Ооо, кланяте се на боко Тиквата - "аплодисменти" за вас!
  • 35 Алфа херинга

    9 3 Отговор
    Тази е готова на всякакви коалиции и сглобки само и само да се намърда във властта.
  • 36 Сотир

    6 2 Отговор
    Умря Путин,умря и ДПС.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Сотир

    4 2 Отговор
    Сега като го няма вече джуджето Путин,настана пълен хаос в левите партии.
  • 39 Ха ха

    2 1 Отговор
    Оооо , Аз, съм убеден, че чекмеджета и др. п. Са скалъпени компромати😁
  • 40 пари да разпределят??

    8 1 Отговор
    Това е предопределено, още от 1990г.Куфарчета с пари, банки никнат като гъби, фалират. Бандитска приватизация, невиждана инфлация. Спестяванията на хората ги няма. После тройната коалиция и пак надолу!! Нинова живее в паралелна вселена
  • 41 Истина

    7 3 Отговор
    Нинова пръсна БСП. Време е да си подаде оставката.
  • 42 Ляв,социалист ОТВРАТЕН от това БСП

    9 1 Отговор
    Влашката Копанарка пак не е пропуснала да се вапца с ружа...досущ,като булките на пазаря в Ямбол...
    Кръвта вода не става...ген е...и в лъжите,далаверите и въртене на очите...
  • 43 Брътвиш глупости

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Герб гласуваха предимно за Григорова.
  • 44 оня с коня

    5 1 Отговор
    От ДПС казват че са Втора полит. сила. Нинова СЪЩО твърди че БСП е втора полит. сила...Е Що няма мераклии да са трета Сила?

    Коментиран от #45, #46, #50

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 СКАЛАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "оня с коня":

    Копейки Сбогом
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "колчо":

    Колчо Ваня Григорова е Срам с Думите и вЕфир си Показа Истинското Лице
  • 49 Джоко

    2 2 Отговор
    Корнелия вече е вредна за Партията за радост на Москов и Жоро тЪрбата.
  • 50 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "оня с коня":

    Като студенти един колега гръмко заяви : Все съм втори! Първата мацка, която признае,че съм трети ще се оженя за нея!

    Коментиран от #52

  • 51 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "колчо":

    Корнелия Нинова е Политик а Вие Кой Сте Моля и кълнеш
    Нямаш Елементарно Възпитание господин Ром
  • 52 Гостенка

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "гост":

    ОНЯ С КОНЯ до Вчера бе от Герб Сета уж за Григорова Невъзпитаната Която си Показа Истинсото Лице и то в Ефир
  • 53 Тралала

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    И гледа ли за чичо Цено видеото!? Измамата с избори е от Римската империя на сам. Уж предлагаш на мисирките избор, ама друг път.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 М3 голд

    0 1 Отговор
    Прегледах и коментариите. И да попитам Нинова: нали става дума за политики? Нали изпълнението на тия политики ще е в името на тия хора? На гласувалите за Григорова и останалите? А ти поставяш на първо място личностите - Борисов и сие. А гласувалите за кандидатите на БСП в страната само твой електорат ли е? Ами че ти разсипа партията на дядо Благоев за собствена употреба. И започна да става ясно, че наистина си изпратена да я разсипеш, заедно със СДСаря Методиев - твоята дясна ръка. И промени начина на избор на председател на БСП именно да се бетонираш. От предишното правителство с ПП си показа истинското лице. Махай се от партията а и от страната. Ходи при синчето в САЩ. Чакаш да минеш догодина и през ЕП да донапълниш торбата с пари от износа на оръжие и боеприпаси до "неизвестен краен получател". Имай страх от Бога! Той вижда всичко! Ще има жесток отговор. Виж Жельо Желев!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове