Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 11:15 3 424 37

Апелативен съд - София пусна под гаранция осъдения на доживотен затвор Пламен Владимиров

  • апелативен съд-
  • парична гаранция

Съдът посочва, че лицето е имало изрядно процесуално поведение, не е препятствало провеждането на делото и е спазвало всички изисквания към него, както и влошеното му здравословно състояние

Апелативен съд - София пусна под гаранция осъдения на доживотен затвор Пламен Владимиров - 1

Тричленен състав на Апелативен съд – София отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, подсъдим за съучастие в убийството на снаха си Евгения Чорбанова. Това съобщиха от съда, цитирани от БТА.

Според магистратите мярката за неотклонение на Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лв., каквато бе преди задържането му под стража. Съдът посочва, че лицето е имало изрядно процесуално поведение, не е препятствало по никакъв начин провеждането на делото и е спазвало всички изисквания към него. Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и факта, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

От момента на определяне на по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража“ на 22.03.2022 г. той не е имал поведение, водещо до извод за възможно отклонение от мярката, респективно укриване, напротив, във всички досегашни производства по повод мярката за неотклонение по отношение на него е било приемано безпротиворечиво, че поради наличието на постоянен адрес, уседналост, семейна ангажираност и чисто съдебно минало, липсва каквато и да било опасност да се укрие.

Допълнителен аргумент в тази насока е влошеното му здравословно състояние още от 2015 г., сочат магистратите. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Софийският градски съд постанови на 20 октомври доживотен затвор за Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    82 0 Отговор
    Е това се вика кратък доживотен затвор.
  • 2 Темидец

    76 0 Отговор
    Машала,с тази съдебна,реформирана система,толкова.
  • 3 въпрос

    79 1 Отговор
    Пенгезов, Пенгезов, намяш ли чувство за ситост, бе, човек? Нямаш ли наяждане? Имал бил изрядно процесуално поведение? Сериозно? А извънпроцесуалното му поведение, изразяващо се в съучастие в убийството на майката на собственото му внуче изрядно ли е? Защото, аз доколкото разбирам, бащата го съдят за убийство, не за процесуалното му поведение. Като пускате на свобода психопати, защо си мислите, че утре те няма да ви се отблагодарят по подобаващ за психопатията им начин? Какво от това, че живеете в охранявани комплекси и ви пази охрана на съдебната власт? Психопатите са много изобретателни, това е доказано. Очевидно и някои магистрати са много изобретателни, почти като психопати.
  • 4 Няма такава държава!

    69 1 Отговор
    Няма такъв съд никъде по света! Да те осъдят на доживотен затвор за убийство по особено жесток начин,и да те пуснат само след няколко месеца"по здравословни причини"!След една година ще освободят и сина му!Решението е само едно-лична вендета!За убийци има само една присъда-death
  • 5 Колко

    38 0 Отговор
    Ли е платил ,тоя съучастник
  • 6 име

    35 0 Отговор
    бившето ченге е платило да го изкарат от затвора
  • 7 Снаха

    40 1 Отговор
    му е гроба , детенцето без майка , а бестията на свобода.....
  • 8 Никога

    38 1 Отговор
    Няма да се оправим
  • 9 Гневно

    44 0 Отговор
    Браво! На това му се вика справедливост! Значи всеки с чисто съдебно минало и здравословен проблем може да убие когото си поиска, с всякаква жестокост, да си плати гаранцията и да си живее живота. "Ще те убия, ще си призная и ще те отлежа" е в основата на повишените битови престъпления, направо си е стимул за саморазправа. Много милост към престъпниците се напрупа в татковината.
  • 10 Абсурдно безобразие

    44 0 Отговор
    осъден на доживотен затвор .... пуснат под гаранция !!!! Иновация в световното право.....
  • 11 Това е шокиращо !

    43 0 Отговор
    Целият Апелативен съд - София е за съд ! Народен съд, друг просто няма !
  • 12 Хасковски каунь

    15 7 Отговор
    Какво сте недоволни бре! Нали гласувахте за правосъдна реформа. Е те тва е тя !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Марко

    29 1 Отговор
    Да видим сега след колко време и синът ще се разболее като за домашен арест!
  • 16 те ми да да ама не

    25 1 Отговор
    И това присъствието на Кьоравеши!
  • 17 Разлепете им снимките на тези боклуци

    34 2 Отговор
    От Апелативен съд - София ! Хората да им видят физиономиите поне. Да знаят кои са ? ...
  • 18 Апелативен съд - София

    26 2 Отговор
    Няма такова нещо ! Дайте имената на съдиите които са го решили. Тези хора не са анонимни терористи нали ? Имена, физиономии им дайте.
  • 19 Ченге от Данс

    27 1 Отговор
    Като разфасоваше трупа лицето е имало изрядно процесуално поведение, не е препятствало провеждането и е спазвало всички изисквания.
  • 20 Немам думи !

    25 1 Отговор
    Всеки който е тежко болен и с чисто съдебно минало, може да трепа хора,защото той самият е пътник и го е яд,че е жив ! Хвала на нашият съд !?!
  • 21 Aлфа Bълкът

    7 12 Отговор
    СПРАВЕДЛИВОСТТА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА!!!
  • 22 каква ли диагноза са му

    12 0 Отговор
    поставили , та съда да се върти и обръща , да подскочи и промени голямата си чиста и неопетнена Ръка . Сега ще го гледаме да обикаля квартала . Отключването на болести е признък за изживян стрес и страх . Системния измъкващ се убиец е каталясъл . До 1-2 седмица ще си замине . Възпитал е син мафиот и мутра . Събрал е и доста пари .
  • 23 Скапана държава

    18 0 Отговор
    Скапан съд
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Един шофьор

    18 0 Отговор
    Ами кото е бил толкова изряден дайте му награда!
  • 26 Антон

    5 11 Отговор
    Това беше ясно че ще се случи! На всички възмущаваши се , задавам въпрос, и не държа да ми отговаряте: Наистина ли очКвате , съучастник в престъпление, и то не в същинската му част- убийство, а впоследствие, укриване на трупа, ще получи доживотен затвор? Ако смятате така, нивото ви на развитие е спряло някъде около десетата ви година.
  • 27 Ами

    16 0 Отговор
    Този убиец е бивш кадър на ДАНС, какво очаквате?
  • 28 Миризлив пор

    9 0 Отговор
    Та със кои държави нямаме споразумение за екстрадиция? След колко време този ще се появи в някоя от тези държави?
  • 29 шефа

    17 0 Отговор
    Престъпника като уби момичето беше в добро здраве,сега изведнъж се разболя и го пуснаха с доживотна присъда,по тази логика всеки ще убие и като се разболее ще го пускат ?
  • 30 Честито

    6 6 Отговор
    на всички идиоти които даваха оръжие на Украйна.
    И честито на онзи малоумния Зеленски, който съсипва народа си.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ХА ХА ХА

    8 0 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО , ТИЯ НАШИ СЪДИИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЖАВАТ ПРИСЪДАТА НА ТИЯ КОИТО СА ПУСНАЛИ И ТЕ СА СИ ХВАНАЛИ ПЪТЯ КЪМ ЧУЖБИНА ЗА ДА СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО !
  • 34 Поредната изгъзица

    7 0 Отговор
    На нашия сляп , независим , несправедлив , корумпиран , некадърен СЪД !!!!!!!!!?
  • 35 г8854

    11 0 Отговор
    С влошено здравословно състояние е бил и когато помагал на сина си. Задържат в ареста и после вкарват в затвора хора за 10 лв., оня го убиха с личен пистолет заради 20 лв., а за убийство и разчленяване- домашен арест. Браво!
  • 36 г8854

    11 0 Отговор
    С какво очи вкарвате в затвора хора за дребни кражби- шише ракия от магазин или дреха от МОЛ-а, а за убийство пускате под домашен арест???
    Дрехата от МОЛ-а по- важна ли е от човешкия живот?!
  • 37 За протокола

    5 0 Отговор
    Това е живо разрешение за бягство.
    От едната страна е някаква си сума пари, а от другата е целият му живот.
    Има ли въобще място за колебание?!?!?!
    И когато изчезне някои хора ще бъдат много "изненадани".
    С поправка в НПК трябва да се направи така, че осъдените на затвор да отиват там още от съдебната зала, а от затвора да си обжалват колкото си искат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове