Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 10:41 3 479 51

Насилие над момче със специални потребности в Перник

  • насилие-
  • момче-
  • перник

Хората със специални потребности имат право на живот без насилие и дискриминация. Агресията и саморазправата не са начин за решаване на проблеми. Те са престъпление и ще бъдат наказвани

Остра реакция от кмета на Перник Станислав Владимиров във връзка с видеоклип, публикуван в социалните мрежи, на който се вижда как ученик със специални образователни потребности е малтретиран и бит от момиче.

По думите му по случая ще бъде образувано разследване, а виновните ще бъдат наказани, предава БТА.

Той категорично осъди деянието от кадрите, заснети с телефон, заявявайки: "Хората със специални потребности имат право на живот без насилие и дискриминация. Агресията и саморазправата не са начин за решаване на проблеми. Те са престъпление и ще бъдат наказвани".

Кметът каза още, че ще се срещне с момчето и неговите съученици, за да засвидетелства институционалната подкрепа по случая.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тони

    95 1 Отговор
    Браво на кмета, достойна реакция. А тези дето бият и се подиграват с инвалиди и хора със специални потребности, ще си намерят майстора и те. Нищо не остава безнаказано в този живот - нищо !

    Коментиран от #3

  • 2 Изродено

    105 1 Отговор
    племе ! Да биеш беззащитно същество и да се гордееш с гнусната постъпка , снимайки гаврата ? Срам !

    Коментиран от #22

  • 3 всичко се връща

    49 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тони":

    Ще бъдат наказани. Майка ми разказваше за неин съученик, който се бил изгаврил с момче с увреждане. Това става по времето на социализма. Години по-късно на същия този му се роди дете с увреждане и дълго обикаляха по лекари, докато го приведат в някакъв по-здрав вид...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гадно и тъжно,

    22 19 Отговор
    Но става въпрос за конкретен случай. Във всяко училище, във всеки клас, често има соп-ове. Те не са беззащитни. Тормозят другите, развалят хучебвия процес, учителите се оправдават със закона. попитайте ваши познати с ученици.
    Това е просто конкретен случай. Но не типичен.

    Коментиран от #13

  • 6 Кондуктора

    59 0 Отговор
    Децата на богаташите много обичат да се гаврят с бедните деца и старци. Когато виждат родителите си как се гаврят с тия които им работят се получава това в България, робското население ще преживее и тоя случай!
  • 7 лошо

    50 5 Отговор
    Някога имаше специални училища за такива деца. Сега ги пускат в зверилника, уж с добронамереност - да не бъдат делени от останалите, да се социализират и т.н. Само че се получава обратното, а в часовете тези деца са натикани в някой ъгъл и учителите се правят че не забелязват че съществуват...

    Коментиран от #9

  • 8 ЕССР

    52 1 Отговор
    Тази е психоПАТКА, може би и сбъркана сексуално. Явно у момичетата и жените вече започна да изчезва вродения майчин инстинкт, който предразполага към грижа и внимателност към по-слабите и беззащитни, а не към агресия спрямо тях.
  • 9 Кондуктора

    34 3 Отговор

    До коментар #7 от "лошо":

    За учителите сега е важна бройката за да може да са им пълни портмонетата и гушките, как и при лекарите и болниците. Всичко е за парата в тия институции.
  • 10 Aлфа Bълкът

    8 7 Отговор
    Циганина наречен българин знаете ли кога ще го превъзпитате?

    Коментиран от #12

  • 11 С какво

    38 1 Отговор
    сърце трябва да е побойничката , за да причини на това момче не само физическа болка , но и рана на душата му ?
  • 12 Кондуктора

    16 8 Отговор

    До коментар #10 от "Aлфа Bълкът":

    Абе преди когато имахме държава всякакви престъпници и малки и големи се превъзпитаваха успешно, за най коравите и неподлежащи на превъзпитание имаше ел. стол и яко пържене.
  • 13 Проницателят

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гадно и тъжно,":

    Не може да си по-далеко от истината. По-голямата част от тях са тормозени от съучениците си, а освен това няма и адекватни учители, които да умеят да работят с тях.

    Вместо да пишеш глупости, по-добре помисли,
    - как ти ще възпитаваш децата си… за да не тормозят и те по-слабите.
  • 14 Адриатик

    40 1 Отговор
    Ако хвана някой от синовете ми да остане безразличен към насилие над деца със специални образователни потребности ще го науча как се става човек по трудния начин. Не искам и да си помислям какво ще ги направя ако те самите свършат някоя такава постъпка. Не си чупя гърба от работа за да отглеждам животни.
  • 15 чудно

    33 1 Отговор
    Това дете нормални съученици няма ли? По наше време винаги сме се намесвали и сме защитавали, когато видим подобно нещо.
  • 16 Гост

    43 0 Отговор
    Клипчето е потресаващо!
    Възпитанието трябва да почне от РОДИТЕЛИТЕ, децата са в следствие на родителското възпитание!
  • 17 Механик

    52 1 Отговор
    Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже!
    Това детенце, не стига, че не е точно като другите хора, ами и е обречено цял живот да бъде малтретирано!!!
    На малката п-икла родителите сега да бъдат осъдени да платят една много солена сума като глоба, а после като се врънат в къщи да и отпорят кожата от бой. И никакви "агенции за защита на детето" както и разни НПО-та да не се месят! Защото това дете (момиче) не е дете, а е изпечен садист още от ранна възраст!
  • 18 така е

    31 0 Отговор
    Изоставените деца на Прехода си отгледаха наследници по свой образ и подобие.
  • 19 Тъжна история

    31 2 Отговор
    Навремето такива деца се пращаха директно в ТВУ, а после по затворите.
    Навремето имаше система, имаше морал и страх от закон и правосъдие. Казано накратко - имаше държава.
    Сега нещата доста се промениха и ето резултатите излизат всеки ден и всеки час се правят безумни и недопустими неща, насилие, рекет, грабежи, убийства и изнудване. Докато държавата е разграден двор и управленците ни мислят единствено, за банковите си сметки, за жалост няма да се оправим !

    Коментиран от #35, #47

  • 20 оня

    15 8 Отговор
    Това е прословутата демокрация:))

    Коментиран от #24

  • 21 Последния Софиянец

    25 1 Отговор
    Тази трябва да бъде изключена незабавно от училището и да бъде вкарана в педагогическа стая за няколко месеца да и дойде акъла.
  • 22 оня

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "Изродено":

    Израждането започна с началото на демокрацията + чалгията:))
  • 23 Петър

    22 2 Отговор
    Това "момиче" да бъде вкарано в интернат за подобни.
    На такова дете всяка една стресова ситуация може да се отрази изключително негативно за години наред...
  • 24 Тююю

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "оня":

    И преди е имало ТВУ! Значи не е до режима!!!

    Коментиран от #25

  • 25 оня

    9 3 Отговор

    До коментар #24 от "Тююю":

    Преди имаше и медицина, образование, промишленост, армия, а сега какво има? Прости и необразовани деца. Погледни само правописа по мрежите:))

    Коментиран от #28, #29, #30

  • 26 ...

    12 6 Отговор
    наречете ме копейка и тн, но трябват лагери иначе нищо хубаво не ни чака. тези, вчера 24 годиншен размаза Феро... дъното
  • 27 Буден

    12 0 Отговор
    ТВУ...
  • 28 Тююю

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "оня":

    Какво ми биеш минус, като си си коригирал коментара по-късно?! Туй се връщало, онуй се връщало, а става по-зле! Значи се връща на грешното място или не знаеш къде какво се връща! Ама то не може само с такива спорове вечни да стане по-добре. Като се изземват функции, така е! Възрастните да спорят като инати деца, децата се бият като възрастни! В армията и полицията търсели хора на по-голяма възраст. И да се усмихваш, и не - армия няма да стане от това!
  • 29 Тюю

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "оня":

    Пък правописа много знаем от кого е и на каква възраст е! Армията, лекарите и полицията или учителите да ги вардят да не са във "форумите"...
  • 30 Глав

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "оня":

    А преди като 20 % бяха с основно образование - 87 година.А вишсистите дето ги мразите бяха 4% от населението.Същата простотия беше и преди ама не си забелязъл сред себеподобните .Сега си остарял и си се озъбил понеже си лежал навремето.
  • 31 Гост

    12 1 Отговор
    Интересно ми е, ЗАЩО преписвачката не е СПОДЕЛИЛА, че въпросното момИче-психоПАТКАТА е ДЪЩЕРЯ на някаква директорка, в някакво училище?!

    Коментиран от #33

  • 32 Майка

    16 2 Отговор
    Не е възмутително, а е направо отвратително! Гнусно! Такава гавра с момчето! Тази девойка, на която явно й липсват не само първите 7 години възпитание, но и много други ценности й липсват, заслужава същата гавра с нея. Публично. Родители, възпитавайте си качествено децата! Защото.... Иначе, нали виждате в какво се превръщат. В малки безчуствени чудовища.
  • 33 Тююю

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    То всеки е роднина на някого, сигурно затова.
    Към оня... За капак към чалгията винаги ще се намери поне един мъж с нещо като маракаси отстрани със стъпка ляво-дясно, нещо като танц, припяващ "Пък аз туй мисля, пък онуй мисля"... В армията ли да го чакат...
  • 34 Считам че

    9 2 Отговор
    Не само кмета, класния ръководител, директора на училището, даже и министъра на образованието трябва да вземе адекватно отношение по случая. Задължително е сериозно наказание за тази самозабравила се девойка. Такава агресия от момиче! Нямам думи. Подобни ексцесии са много, не е само този случай. Наистина трябва много сериозни накзания, например изключване от училище, като следва и на родителите на момичето да се наложат някакви наказания. Иначе, няма оправия
  • 35 Aлфа Bълкът

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тъжна история":

    ДОЙДОХМЕ СИ НА ДУМАТА!
    Соц интернатите, създали най-големите убийци и психопати в България. Бой, изнасилвания, бой, изнасилвания, нещо друго в тези интернати случвало ли се е? Вземат децата от очите ви и ги заключат в детски затвор, вътре извращения и малтретиране, обаче никой не казва, никой не вижда и овцата спокойно си пасе. Докато възпитават вълците как да ги ядат.
    Лещарски, Момата, да не са рожби на демокрацията? И двамата групово изнасилени по време на соца в ТВУ-тата.
  • 36 Хаха

    1 1 Отговор
    Излиза, че нормалните хора е ок да бъдат бити

    Коментиран от #45

  • 37 СЕГА ТЕЗИ

    2 2 Отговор
    Да ги пуснат в някой ЗАТВОР ,или в БОЙЧИНОВЦИ ,да се ПОЗАБАВЛЯВАТ тамощните обитатели за НАЗИДАНИЕ ,ЩЕ ИМ СЕ ОТРАЗИ МНОГО ДОБРЕ.
  • 38 На тая мърла

    5 2 Отговор
    Такъв шамар ще й отнеса.
  • 39 ха ха ха

    3 6 Отговор
    Това е резултата да се смесват здрави и болни, умни и глупави, бели и черни, българи и цигани. Не става така. Всеки трябва да си знае мястото. Никой не е по=долу от другите, но не трябва да се смесват. То ако трябваше, Господ щеше да направи всички еднакви.

    Коментиран от #40, #41, #51

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хе-Хе

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "ха ха ха":

    Ако го поставят в дом, заедно с такива като него ще е още по зле! Там ще го пребиват себеподобните му, а персонала законно, но много рядко някой ще разбере какво става зад високите стени на тези мрачни ,,социални заведения и общности"!

    Коментиран от #43

  • 42 ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Такива":

    Каун, такива като мен движат света напред, защото нямат скрупули и ограничения, ама ти няма как да го разбереш, защото си със специални потребности.
  • 43 ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Хе-Хе":

    Прав си, но това е защото няма контрол и персонала е все на някой човек.
  • 44 Мама миа

    3 9 Отговор
    Някой знае ли преди това , какво е станало ? Някой от тези деца са много вулгарни и са дразнители . След , като не е в специално училище , а са го записали при нормалните , кой носи вина ? Родителите се срамуват и крият проблема на детето си от обществото . Тези деца са агресивни , обиждат и псуват , като не осъзнават какво вършат . Родителите са виновни , децата им трябва да са в специализирани училища .
  • 45 Тююю

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Хаха":

    И това го има като извод. Здрави.
    Към оня, че ме издразни - "друг да ми свърши работата" го имаше и преди. И се делегираха функции, които не трябваше! Сега само пък бройки, та бройки - ами как да има уважение като се плюе наред по сума професии... За щяло и нещяло!
  • 46 Сила

    3 0 Отговор
    ПЕРНИЧАНИ СА СИ УРОДИ........ доказани, само чуйте диалекта
  • 47 Информбюро

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тъжна история":

    За такива момичета садистки има дамско ТВУ в село Подем плевенско

    Коментиран от #48

  • 48 дилататор

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Информбюро":

    Там ще бъде грижливо прегледана от гинеколог с боксьорска ръкавица
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 КАКВИ

    0 0 Отговор
    Са тези родители отгледали тези момичета Това е тяхна заслуга
  • 51 ===

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "ха ха ха":

    Явно си недоразумение, което природата е създала по погрешка...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове