Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 07:11 1 364 18

Хампарцумян: Бюджетът е доста оптимистичен към приходите и щедър към разходите, ще трябва да се коригират нещата

  • левон хампарцумян-
  • бюджет-
  • приходи-
  • разходи-
  • корекция

"Вече са 12 млрд. и въпросът е дали ще отидат за нещо, което да изгради инфраструктура, кръвоносна система така че да не се обезбългаряват региони в ситуация, в която очевидно държавите около нас искат територии", коментира и Кузман Илиев

Хампарцумян: Бюджетът е  доста оптимистичен към приходите и щедър към разходите, ще трябва да се коригират нещата - 1
Снимка: NovaNews

„Бюджетът е доста оптимистичен от гледна точка на приходите и щедър към разходите, ще трябва да се коригират нещата, за да се балансира приход-разход и да можем да мислим, че ще влезем в еврозоната”. Това коментира в „Челюсти” по Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян.
Според Кузман Илиев в капиталовите разходи има буфери по 1-2 млрд. лева и декември си ги раздаваме. „Вече са 12 млрд. и въпросът е дали ще отидат за нещо, което да изгради инфраструктура, кръвоносна система така че да не се обезбългаряват региони в ситуация, в която очевидно държавите около нас искат територии. Когато нямаш достатъчно българи на едно място, става опасно за националната сигурност. Днес виждаме каква е реториката дори на турския президент Реджеп Ердоган – той гледа към палестинските територии”, каза икономистът.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман

    24 2 Отговор
    От разбирачи.
  • 2 Вьзмутен

    26 1 Отговор
    Химикьт на костов добре си поработи с синьо джукестия
  • 3 Оправи

    26 2 Отговор
    Кремиковци "успешно" , сега акъл ръси за бюджета на България ?
  • 4 ха ха

    19 1 Отговор
    та значи искате да излочите кръвта на българите за да има за инфраструкторни проекти които пък ще подарите на ердоган за да ви държи на власт ?
  • 5 от село

    11 1 Отговор
    На тоз ще му присъдя коса от мустака на Е. Хъсев.
  • 6 Ветеринарен психолог

    12 1 Отговор
    При други обстоятелства този кръволок отдавна щеше да е убит в затвора.
  • 7 Боруна Лом

    14 1 Отговор
    ПРАВ СИ! ПРОСТО ТРЕБЕ ДА ТЕ ИЗТРИЯТ ОТ СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ
  • 8 Клошар

    12 2 Отговор
    Бюджетът ще бъде щедър към управляващите.
  • 9 марш ве

    9 1 Отговор
    Арменски калтак. Вечно бедни и вечно гладни комуне долно.
  • 10 един

    10 1 Отговор
    Бюджета е добър,но цялата комунистическа клика начело с Пеевски,Борисов и Делян Добрев ще го саботират и същевременно ще представят нещата, че правителството е виновно затова,че приходите са по-малко от предвидените!Енергийната комисия в НС,задължава НАП да събира таксата за пренос на руски газ,вместо Булгатрансгаз да прави това!НАП няма юридическо основание да задължи чужда фирма която не оперира на българския пазар да плаща каквато и да било такса,това може да го стори единствено транзитьора Булгартрансгаз,който единствено може да накаже Газпром със спиране на транзита!И като не може НАП да събере предвидената такса,бюджета ще е на минус с 2-3млрд.лв,а иначе "евроатлантиците"Пеевски и Добрев през половин час "наказват" Лукойл,Митрофанова и т.н.!
  • 11 Толуп BG.

    5 3 Отговор
    С една дума, ганьо стягай коляна зада влеземе в Егейската зона на здрача!
  • 12 Перо

    10 1 Отговор
    До кога ще го дават тоя костовист, химик. Той е част от престъпния преход и не разбира нищо от финанси, без оглед, че Костов го постави като недвижима вещ, която върви заедно с приватизиращата банка! Отдавна е пенсионер и до кога мисирките ще го канят в медиите?

    Коментиран от #16

  • 13 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    4 1 Отговор
    Аре към Нагорни Карабах, да защитаваш родината!
  • 14 българина

    8 1 Отговор
    Искам да чуя мнението на банкера как Инвестицията според Тагарев от 2.5 млрд лв в складови наличности от 198 бронирани автобуса, ще помогнат на БВП, стандарта на живот и демографията, особено на бюджета? ако не бяха изхарчени дали бюджета нямаше да е без дефицит?
  • 15 Работник

    7 0 Отговор
    На чужд гръб и 100тояги са малко.
  • 16 редник

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Перо":

    /До кога ще го дават тоя костовист, химик. Той е част от престъпния преход и не разбира нищо от финанси, без оглед, че Костов го постави като недвижима вещ, която върви заедно с приватизиращата банка! Отдавна е пенсионер и до кога мисирките ще го канят в медиите?/

    Наистина, докога? 🤔
  • 17 А сега де

    1 1 Отговор
    Ердоган гледал към наши територии??? По голяма глупост от тази здраве му кажи.Да каже този рунгел как ще вземе ердоган територия от страна член на Нато. Като знае че нападната страна от алианса Означава че напада 29 други страни и влиза във война с тях ????????Чак толкова луд не е и Ердоган .

    Коментиран от #18

  • 18 сериозно

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "А сега де":

    ти сериозно ли? Турция е член на НАТО и НАТО пръста си няма да мръдне ако решат да ни нападнат. Ще пуснат една две декларации в работно време и ще ходят да пият по баровете за добре свършена работа. Поинтересувай се с какъв бюджет за отбрана е съседна Гърция и от кого най-много се страхува за териториалната си цялост. А ние сме една въшка в сравнение с тях.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол