Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 18:16 2 439 17

Мартин Димитров: Ще има увеличение на пенсиите

  • мартин димитров-
  • бюджет-
  • данъци-
  • икономика-
  • финанси

ГЕРБ трябвало да се върне към диалога

Мартин Димитров: Ще има увеличение на пенсиите - 1
Снимка: бТВ

Критиките към бюджета са продължение на местните избори, а местните избори приключиха. Някои от критиките трябва да бъдат отразени, но все пак този бюджет още не е внесен и има време да се коригира. Трябва диалогичност и да се разговаря.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Мартин Димитров, който коментира проектобюджета за 2024 година.

"12 млрд. капиталови разходи е страхотна програма. Ще е хубаво всички заложени инфраструктурни проекти да се случат, но все пак 12 млрд. е доста амбициозна програма и там имам резерв. Растежът на икономиката ще зависи и от външните фактори - двете войни. Ние трябва да се целим във възможно най-високия реалистичен растеж. Случвало се е в Европа да има забавяне на растежа, а в България да е обратното. Призовавам този бюджет да се превърне в бюджет на реформите, но това трябва да стане след разговори с ГЕРБ. Те призоваха и за замразяване на Швейцарското правило за пенсиите. По всички други мерки, които сложат на масата, можем да разговаряме, но от увеличение на пенсиите няма как да го направим. Това е основно наше обещание", категоричен бе Мартин Димитров.

"Нямам никакво заинатяване на дерогацията. Ние трябва да вземем такива мерки, които да хне застрашат цените на горивата. Днес с колегите от ПП-ДБ взехме решение дерогацията да се случи след три месеца. Интересно ми е защо колегите от ГЕРБ и ДПС нито веднъж не попитаха служебното правителство за дерогацията. Три дни е много кратък срок за такова рисково решение. Нашата основна цел е да не застрашим българската икономика", приключи Димитров.

"Няма опасност от влизане в дългова криза. Някои забравиха, че последното служебно правителство предложи бюджет със 7% дефицит. Ние сега предлагаме бюджет с 3% дефицит, а дефицит е равно на дълг. Припомням, че служебният кабинет предложи и вдигането на три вида данък. Сега това няма да се случи и няма да има вдигане на нито един данък. Относно данъчните ставки колегите от ГЕРБ са в противоречие, защото казват - искаме по-нисък дефицит, а от друга страна искат ДДС за ресторантьорите да остане 9%. Тези 9% бяха въведени заради кризата с ковид. Сега всеки вижда, че заведенията са пълни. По тази тема трябва дебат в парламента и да се гласува, защото в момента ГЕРБ критикуват от разстояние и не искат да разговарят", призова Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    18 6 Отговор
    И тоя ли са го приютили в сбирщината?Наистина ще ни загробят.
  • 2 малтин димитлоф

    14 6 Отговор
    цял живот не работиш, не ти ли писна ?
  • 3 Георги

    13 1 Отговор
    Доколкото разбрах иска да каже че ГЕРБ са против увеличаването на пенсиите
  • 4 Кажи си думата Мартине

    16 2 Отговор
    Едни и същи плямпала, пяната от бъркотията преход към нищото, са по студията. Те от самото начало нямат какво да кажат, но са винаги добре дошли в мисиркалистиката.
  • 5 Да, бе

    16 2 Отговор
    Вече, като чуя думата реформа и се сещам за връщане на смъртното наказание... От тия "реформи" не останаха българи на територията.
  • 6 кюмюра от Драгалевци

    6 4 Отговор
    Стига бе Мартине , взе да лъжеш повече и от мене !
  • 7 съгласен съм

    3 6 Отговор
    и съм доволен.
    от началото на месеца и аз съм на хранилка на държавата - за кво да работя.
    Затова -ГОЛЕМИ ПЕНСИИ и ниски заплати за българите
  • 8 въпросче

    8 3 Отговор
    Малтинчо, защо ти, бойкикев, простото и кокоро и останалите жълтопаветни умнокрасивитети считате, че Герб с нещо ви е длъжен??? Това, че сте некадърни, крадливи и некадърни наследници на сталинисти, лидери на БКП и шефове на ДС не означава, че всички трябва да търпят и одобряват глупостите, кражбите, измамите и простотиите ви. Като не ставате, откажете се...ама кокъла, кокъла....
  • 9 Единствения мъж в държавата е

    7 7 Отговор
    Делян Пеевски, само той каза, че забавянето на дерогацията на Лукойл ще покаже всъщност дали Путин ръководи държавата ни! А то си е така, той командва, независимо от плача на русофилите, че от посолството ни управляват. Да, само че от другото пасольство!
  • 10 Ще има

    4 2 Отговор
    Но никой не казва с колко.
  • 11 Майора

    6 1 Отговор
    Мартине , преди всичко слушай макроикономистите , а те са малко! Според тях бюджета е трудно изпълним в приходната част и ако не платят 20лв за газ , какво ще стане? Видяхме как при безпринципната коалиция заради повишаване социалните действия отворихте дупка в бюджета на НОИ от 10 млд лв!
  • 12 !!!

    2 4 Отговор
    Разбира се, че ще има. Нали 4.6 милиарда дълг направихме миналата седмица. Който спечели пенсионерите печели всички избори. А младите да духат и цял живот да връщат кредити! Парадоксално, но основните им избиратели са млади наивни хора :(
  • 13 декра

    1 0 Отговор
    Хрантутник от партия в партия скачаш и се освини от народни кебапчета ако те видя пак щъта газя от---ко
  • 14 Тапа Нар

    1 0 Отговор
    на пенсиите или на пенисите
  • 15 Пенсионер

    2 1 Отговор
    Политици и социолози си играят на тука има, тука няма, а пенсионерите гладуват, забравени от Бога и от царя. Ужас.
  • 16 Пенсионер

    2 1 Отговор
    Кога Мартине? Когато зъфнат налъмите? Кого се опитвате са заблудите? В Румъния от 1 1.2024г., вдигат с 40% пенсиите на всички пенсионери. В съседна Гърция на 2 милиона пенсионери Правителството дава Коледна добавка по 250 евро на калпак. Това прави наши 500 лева. Нашето Правителство му свиди на 2 милиона пенсионери да даде Коледна добавка поне 50 лева. За вдигане на пенсиите от януари 2024г, и дума не се обелва. За какво говорим въобще?

    Коментиран от #17

  • 17 Пенсионер

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Пенсионер":

    Поправка: Кога Мартине? Когато цъфнат налъмите? Кого се опитвате са заблудите? В Румъния от 1 1.2024г., вдигат с 40% пенсиите на всички пенсионери. В съседна Гърция на 2 милиона пенсионери Правителството дава Коледна добавка по 250 евро на калпак. Това прави наши 500 лева. Нашето Правителство му свиди на 2 милиона пенсионери да даде Коледна добавка поне 50 лева. За вдигане на пенсиите от януари 2024г, и дума не се обелва. Глад и видения! За какво говорим въобще?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове