Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 18:35 1 811 19

Георги Свиленски: Ваня Григорова да не дава успокоителните на БСП

  • ваня григорова-
  • бсп-
  • георги свиленски-
  • политика

Трябва да си отиде военният министър, трябва да си отиде и цялото правителство, посочи депутатът от опозицията

Георги Свиленски: Ваня Григорова да не дава успокоителните на БСП - 1
Снимка: Архив

Вотът на недоверие е основен инструмент в парламентарна демокрация, той е за това да чуят българските граждани какво правителство ги управлява, каква алтернатива предлага опозицията и с какво не е съгласна при управлението на правителството. Няма българин, който да не е на мнение, че това правителство трябва да си отиде. Това заяви Георги Свиленски от БСП в ефира на бТВ.

„Трябва да си отиде военният министър, трябва да си отиде и цялото правителство. Темите са ясни – стана ясно колко е пробита границата ни. Стана ясно, че курсантите във военното училище в Търново им е 12 лева порционът, и че няма курсанти. Стана ясно, че сме поръчали едни Страйкъри отпреди 30-40 години, и защото са ни казали, даваме 2,5 млрд. лв.”, коментира той.

По повод идеята за непартийно правителство, Свиленски подчерта: „Това го казахме преди шест месеца, когато стартира правителството. Нинова и БСП предложихме този програмен кабинет с 4-5 национални задачи, по които няма спор – Шенген, еврозона, здравеопазване, образование. Експерти, не партийни лидери и политици. Срок – 1-2 години. Свършват се задачите и се отива на нови избори. Сега офертата е подновена, защото сме в същата ситуация – нямаме правителство, имаме хора, които изпълняват функцията на министри, имаме хора от първия ред, които изпълняват функцията на ментори."

„ГЕРБ очакват корекции в бюджета, едва след като го отхвърлят. Дано го направят: в условията на тази криза сега да кажат, че замразяват пенсиите – защо не замразят парите за Страйкърите или за самолетите, които ги няма?”, попита той.

Той бе категоричен: „Няма да подкрепим бюджет, в който се повишават данъци, замразяват се пенсии, не са достатъчно парите за здравеопазване. Посягат на най-обикновения български граждани, на средната класа. Защо не посегнат на банките? Защо не внесат предложение за ограничаване на банковите такси? Такъв бюджет очакваме, но няма да го видим. Това правителство трябва да си отиде час по-скоро.”

За напрежението между БСП и Ваня Григорова, той заяви: „Григорова да дава съвети какво да прави БСП е нелепо. Тя може единствено да благодари на градската организация, на Националния съвет. Без тази подкрепа тя щеше да си е още експерт в „Подкрепа”. Много се говори, че БСП е стигнала до балотаж – ние само 2 пъти за последните 30 години не сме били на балотаж. Съветът ми към нея е да се съсредоточи в работата си в СОС и да не се занимава с партията. Социалистите си скъсаха обувките да обикалят и да агитират за нея. Ако обича чай, нека си го пие, нека се успокоява. Не е тя човекът, който ще дава успокоителните на БСП.”

Той подчерта, че няма да подкрепят Борис Бонев или кандидат на ГЕРБ за председател на СОС.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    23 42 Отговор
    Тагаренко мрази България и българите.Факт.
  • 2 Тя мята

    17 7 Отговор
    фекалии и не ѝ дреме , кой как ги приема , както убиецът от Лясковец !
  • 3 Орел

    22 2 Отговор
    Вие сте си надрусани отвсякъде.
  • 4 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    31 11 Отговор
    Ха ха ха, Краднелия пусна баджанак хиената да плюе при бърнестата сглобката, а сега по първа програма, Гуци Гуци Гуцано,в ще се задави от плюене във собствените си храчки...
  • 5 Срам

    32 17 Отговор
    Няма по прости от БСП .Вместо да се хвалят с прекрасната Ваня че и ляв човек те я нападат така както никой не го прави .Пълни идиоти и нещастници водени от изперкалата Нинова .

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Стеф

    24 6 Отговор
    Резултата на БСП е мажоритарен, просто се залепиха, като кърлежи за определени кандидати, които гражданите одобряват. На следващите избори ще са още по-надолу, видно от резултатите. Не познават математиката и не живеят в реалността!
  • 8 Срам

    17 13 Отговор

    До коментар #6 от "НЕЕЕ":

    По прости са .Киро застава зад синчето от ДС Терзиев ,а тези олигофрени всеки ден се заяждат с Ваня .Изобщо не се усещат че самите са си най големи врагове .Вместо да обединяват милиони ляви хора те се сазоизяждат.
  • 9 Румбата радев

    16 6 Отговор
    А бе баджанак обясниим на тез П сти люде ,че сме комудооди
  • 10 факт

    9 3 Отговор
    абе тия кои са
  • 11 Не ме занимавай с глупости, бе!

    18 5 Отговор
    Не ме занимавайте с вътрешните борби в БСП. Отдавна сме наясно с резултата.
  • 12 Майорс

    17 9 Отговор
    Баджанак , сигурен ли си че няма хора които да подкрепят кабинета? А това че сте наследници на партия фалирала три пъти страната , изнесла парите на хората и създала мутри и олигарси? С това че по време на безпринципната коалиция фалирахте страната и отворихте дупка в бюджета на НОИ от 10млд лв? Спрете се , вашта песен е изпята!
  • 13 Винкело

    16 5 Отговор
    Слушах го тоя. Отвратително говорене по адрес Григорова. Май ги яде злобата, че не се отказва от общинския съвет, за да освободи място на някоя партийна номенклатикура.
  • 14 Иво

    12 4 Отговор
    Оказа се истина поговорката,"Прост народ слаба Държава" !!! Постигнаха го нашите "доброжелатели" от запада и САЩ! Сринаха всичко построено при социализма ,приватизираха ,заграбиха и станаха капиталисти тарикатите ! Нагла сглобка от алчни крадци ни правят на луди ,а огромният процент работещи ,учещи и пенсионери се радват на трохите ,които им предлагат престъпниците Медиите са обезумели от обич към фашистка Украина и противопоставяне на Григорова и Нинова ! Как никой от продажните журналя не попита някой от сглобката ,как се гледат и виждат от храчките когато се плюеха преди един срещу друг преди изборите ,а се гушнаха в задушаваща прегръдка !!! Смешници !!!
  • 15 Румен Радев

    11 4 Отговор
    Баджанак, лоши думи срещу Ванчето няма да говориш.
  • 16 Явор

    6 3 Отговор
    С Ваня Григорова сбъркаха БСП, неправилно я прецениха. Тя не цепи басма на никого. Тя квалифицира политиците по различен, заслужен начин. На 4 април 2021 (на парламентарните избори, редовни тогава) каза, като коментатор в студиото „Лъжата Слави Трифонов“, ИТН бяха втори. На ББ трите правителства беше критикувала, на Радев служебните правителства, на Кирил Петков редовното, от което и БСП беше част. Казва онова, което мисли и чувства тя. Самозабравилите се политици, слуги кой на САЩ и кой на Русия, не търпят критика. БСП да не си приписват заслуги за Ваня Григорова и успеха й, защото тази кандидатура вдигна рейтинга им, който е спаднал, както и подкрепата им заради Нинова. Политиците харесват лицемерните и послушните, от откровения и прям човек изпитват страх и омраза към него изпитват. В събота Ваня Григорова беше в БНТ и нападна и Копейкин. БСП, ако са мислели, че ще ги хвали или просто ще си мълчи, значи силно са я подценили.
  • 17 реру

    13 4 Отговор
    "... Тя може единствено да благодари на градската организация..."


    Тя обаче какви мечти имаше за София... надхвърлящи тези на градската организация..."

  • 18 гост

    11 4 Отговор
    Шайката на Нинова е окупирала БСП и уверено я води към погибел ! Кое му е "Лявото" на т.н. от Нинова "Лава партия" Дали изразява интересите на хората на наемния труд ? Кое е различното в поведението на Борисов и Нинова по отношение на партиите им? Кое и е социалистическото : Милионерите в ръководството, 10% плосък данък или НЕизноса на оръжие или "честния" Станишев дето се набута в Брюксел ? За върхушката от 30-40 човека е изгодно да бъдат постоянно в опозиция, за да са безотговорни и в същото време да си въртят далаверите. Всяка поява на по-кадърен човек от типа на Григорова или кмета на перник - Владимиров бива веднага стъпквана от егото на острието на Иван Костов - Нинова !
  • 19 ха ха ха

    3 1 Отговор
    Т.е. да ги вземе тя. 😄😄😄😄
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове