Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 08:22 872 20

Иван Ченчев: Вотът на недоверие дори е закъснял, макар че за съжаление няма да мине

  • вот на недоверие-
  • министър на отбраната

Чудя се на народните представители, които гласуваха за това да изпразним складовете от снарядите, но без да знаят и без да имат доклад в съответната комисия по отбрана, каза депутатът

"Имахме обвинения към един безкрайно нагъл човек, с едно арогантно поведение. Имам чувството, че демонстрира, че е министър само на евроатлантиците. Така или иначе, за съжаление, вотът на недоверие няма да мине. И Народното събрание при този министър на отбраната взима неинформирани решения", каза депутатът Иван Ченчев от БСП в студиото на "Bulgaria ON AIR".

Според него парламентът изпълнява цели, които са против българския национален интерес.

"Чудя се на народните представители, които гласуваха за това да изпразним складовете от снарядите, но без да знаят и без да имат доклад в съответната комисия по отбрана - колко са тези снаряди, в какъв процент ще изпразним складовете. Притеснително е това, което се случва, това, че експерти обясняват, че няма дефектирали ракети. А броят на ракетите далеч не е такъв, какъвто трябва да се осигури безопасността на България, а ние даваме от тях", допълни Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че вотът на недоверие дори е закъснял.

"Нека обществеността знае какво се случва. Виждате, че когато стана въпрос за едни фирми, те щяха да си издерат очите, кой на кого. Те се съдят един друг, обвиняват се един друг. Стигна се до това, че премиерът съди някого, депутат съди премиера, ситуациите са абсурдни. Иначе са в нещо, което е наречено (не)коалиция и всичко, което е в интересите на някого, минава", подчерта народният представител.

По думите му министърът на отбраната не е осигурил никакви политики, за да привлича военнослужещи в армията.

"Офицерите му са в недокомплект, не знам какви батальони ще прави. Ако отидем произволно в едно българско поделение, ще видим мизерни условия. В същото време Тагарев е готов да строи на някого за 100 млн. Българската армия ще продължава да затъва. На бронетранспортьорите се оказва, че защитата им отдолу не е според стандартите. То си пише, че те отговарят на най-модерното ниво на сигурност", добави Иван Ченчев.

Той припомни, че Тагарев е бил служител на украинското правителство.

Попитан дали от партията одобряват дефицита от 3%, депутатът отговори: "Чудя се на какво да вярвам вече. Спомняте ли си, когато БСП искаме дефицит от 4,5%, тогава Борисов каза, че трябва да е 3% и че това е най-хубавото. Сега той казва, че 3% е нещо много лошо. На кой Борисов да вярваме?"

Ченчев разкри, че партията няма да подкрепи кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активен

    9 7 Отговор
    лаладжия !
  • 2 Бамбука

    3 4 Отговор
    Чудел се, чудел се, ами да не чуди
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Помияр

    10 6 Отговор
    Защо иска да мине вота не казва
    Да управлява радев безконтролно Да защитава руските интереси А държавата че ще спре да се развива, че ще настане хаос ,че пак избори след избори без бюджет шенген еврозона Че ще настане пълен застой пак..Че за народа и държавата е вредно .. Това на този русофил не му пука Главното за тези измекяри е да няма стабилно управление Такава държава е най изгодна за техните и руските интереси За това се борят в парламента трите руски партии дето искат вот след вот
  • 5 УРА,,УРА

    9 3 Отговор
    Всичко досега, което е инициирала БСП е в ущърб на държавата. Особено последната глупост за експертен кабинет. Тогава кой ще носи отговорност? Нито партиите, нито експертния кабинет. Тогава защо ходим на избори? Простотиите на тази залязваща партия нямат край.

    Коментиран от #12, #18

  • 6 оня с коня

    6 4 Отговор
    Добре е за Общата култура на бълг. Читател др.Ченчев да обясни каква е разликата между "незакъснелия" предходен Вот на недоверие и сегашния "закъснял",след като и двата са Пунта Мара?И докато Зърнопроизводителите протестираха Яростно срещу пълните със Зърно Складове щото няма място за Новата продукция,Ченчев протестира срещу Изпразване на Складовете за снаряди независимо че Оръжейните ни Заводи бълват Продукция Денонощно.А да е чувал Ченчев за "срок на годност"?Явно не е,или ...не си спомня.По-нататък Депутатът обвинява директно Тагарев,че не е осигурил никакви политики за привличане на военослужащи в Армията,а Офицерите са в недоимък.А има лиХабер Ченчев че тия работи стават не с Пари,а с МНОГО ПАРИ за Заплати на Военнослужащите,т.е. Новопостъпили се привличат Не с разни "Политики",а с Реални Заплати в подходящ размер?От тук следва и Факта ,че Ченчев БЪРКА Министъра на Отбраната с Министъра на Финансите у когото всъщност са Парите за всичко в Държавата.А какво на практика иска Депутатът с тоя Вот - да събори Правителството ,след което ще дойде Служебно което НЕ НОСИ НИКАВИ Отговорности за действията си и БГ нормално ще увисне в Безвремие както досега?И да бъдем точни:НЕ Ченчев е проблемът а ЦЯЛАТА МУ ПАРТИЯ,която не за Опозиция,а и за Чеп за зеле не става,което дава неминуемо отражение върху Развитието на цялата Държава!
  • 7 Масово полицейски медии

    5 0 Отговор
    Всички медии в България са полицейски!Това ДС е страшно, по зловещо от комунистическото!
  • 8 Инкогнито

    4 6 Отговор
    Боко престъпника крепи претъпното правителство на посолството

    Коментиран от #10

  • 9 Само да попитам

    5 5 Отговор
    Ако мине вота вие ли ще управлявате Кой ви е избрал С кого ще управлявате Комунистическа сган

    Коментиран от #11

  • 10 УРА,,УРА

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Инкогнито":

    Прочети коментар номер 4 и не пиши глупости.
  • 11 Кои

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Само да попитам":

    са тия комунисти, че ни в клин, ни в ръкав драскате глупавите опорки на мафията ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, създадени от баш комунисти, в зор да си продадете бъдещето и страната.

    Коментиран от #14

  • 12 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "УРА,,УРА":

    като е залязваща какво ти пука. И що ходиш на избори, пак сте малцинство. От къде знам ли. Гласуващите винаги са по малко от негласуващите, а и стават още по малко. Парадокса на времето. Малцинството управлява болшинството, сякаш сме монархия, май бяхме демокрация. Швейцария какви са. Никой не ще пример от тях, и най големите демони ократи. Кретаме на опашката и обираме трохите, като мишки
  • 13 Я па тоА

    5 3 Отговор
    Какъв точно си ти бе червено недоносче да казваш какво ще става в държавата, колко хора гласуваха за жалката ви партия
  • 14 мафия??

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Кои":

    Я,стига се напъва !ЧервенШибанЧервей!!!!Гледай сега, по тази логика, трябваше цялото БСП да арестуват, заради криминалния преход, създаден от тях и за фалитите на България и банковата система срината от тях, а да не говорим за създадените олигарси и икономически и мутренски групировки от БСП!!!

    Коментиран от #19

  • 15 Любовна миграция

    2 0 Отговор
    Заради г-н Ченечев съм готова да се преместя в София.
  • 16 Българин

    4 1 Отговор
    Още от самото си създаване БКП/БСП е била партия на национални предатели и българофоби, за които руските интереси са били на първо място, така, че не бива да се чудим на антибългарските изказвания на това същество.
  • 17 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Кой да дойде да управлява бе Иване, като сте един дол дренки. Само се губи време и излишно харчат пари за избори. Ей, го пенсиите ги лишиха от Коледна добавка, а в Гърция по 250 евро Коледни дават на 2 милиона пенсионери.
  • 18 БСП на Бунището

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "УРА,,УРА":

    От Бунището на Историята,където ги запрати Народа с поредица от изборни Шутове,комунистите в България не осъзнават все още ,че това трябваше да се случи със Закон за Декомунизация на България преди 35 години...
  • 19 Емчи

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "мафия??":

    от се напъваш? И без теб мафията ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС ще те напраи бедна и обрана.

    Коментиран от #20

  • 20 Емчи мeмчи

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Емчи":

    Те са ти виновни, де бил че мързеливо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове