Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 16:43, обновена 18 Ноември, 2023 16:47 6 524 20

MeteoBulgaria издаде оранжев и червен код за вятър, дъжд и сняг за днес и утре

  • прогноза-
  • дъжд-
  • сняг-
  • време-
  • студ-
  • българия-
  • meteobulgaria

Нов ураган ще удари България

MeteoBulgaria издаде оранжев и червен код за вятър, дъжд и сняг за днес и утре - 1
Снимки: MeteoBulgaria

MeteoBulgaria издава предупреждения оранжев и червен код за 18 и 19 ноември за дъжд, сняг и вятър.

През следващите 48 часа, под влияние на циклон през Егейско и Черно море, обстановката у нас ще се усложни. Над цялата страна ще духа бурен север и северозападен вятър, който в подбалканските котловини ще се прояви като падащ ''Бора'' с ураганни пулсации. Пориви до 120-150 км/ч. се очакват и по крайбрежието ни, а вълните ще са с височина 5-7 метра.

В източната половина от страната валежните количества ще са и най-значителни – до 80-100 л/кв.м. като се повишава рискът от локални разливи и наводнения. Възможни са гръмотевици!

По високите полета на запад и югозапад още тази нощ дъждът ще се примеси и временно ще премине в сняг, но основните валежи ще са в процес на спиране, след което ще продължават с паузи и краткотрайно.

В събота вечерта и през нощта срещу неделя в Централния и Източния Предбалкан, из Лудогорието и в Странджа ще се трупа снежна покривка по втора порция интензивни валежи. По проходите и в хълмистите релефи на Североизточна България и Източна България виелици!

Апелираме всички шофьори да са с изострено внимание на пътя и да са с пригодени за зимни условия автомобили, особено ако им предстои неотложно пътуване във високите части над 1000 метра надморска височина, където ще има и заледявания. За това призовават от MeteoBulgaria.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Апииии

    32 3 Отговор
    АПИ да се стягат,че да не са изненадани.
    Все пак е късна есен.

    Коментиран от #2, #18

  • 2 АПИ им е през

    34 3 Отговор

    До коментар #1 от "Апииии":

    Ти не се надай на АПИ, а се стягай ти.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зелен Екоталибан

    33 3 Отговор
    Айде и тук кодове, страшни цветове, карти, чудеса. Кога е било по това време на годината да духа и да вали. Климатът ще ни убие, чакаме БГ-АЛЕРТ предупреждение, че духа вятър...

    А всъщност времето си е най-нормално. Току що се връщам от ежедневната си разходка край морето - навъртях обичайните 12 км. С подходящи дрехи, обувки и шапка даже ми беше топло и половината време ходех разкопчан. Морският въздух беше свеж, гледките се променяха постоянно, а имах и приятна дамска компания.
    Затоплистите може да си седят заключени и да чакат климата да ги убие. Телевизора ще го стори по-бързо...
  • 8 Умен по цялата глава

    19 2 Отговор
    Тва е Глобалното Затопляне в действие в следствие на Въглеродни Емисии и други лостове за извиване на ръцете на бедняците...
  • 9 Да бе

    2 1 Отговор
    Тези и БЛИЦ от време не разбират. Любители?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Читател

    7 0 Отговор
    Предупреждение на населението да не стане като в Карловско преди година.
  • 12 Няма лошо време, има лоши хора!

    16 0 Отговор
    Гответе се за хубава, снежна зима, хора! Оставете злите сили да плашат гаргите с тези статии!
    Ниските температури избелват кожата и каляват характера. Пък и тези температури, които идват утре, изобщо не са чак толкова ниски.
  • 13 Уплашихте гаргите

    9 1 Отговор
    Стига плашите народа бе да е......

    Коментиран от #20

  • 14 😂😂😂

    5 1 Отговор
    Междувременно в синоптика пише че вятъра е слаб! Некадърници..
  • 15 Николай Василковски

    9 2 Отговор
    Добър вечер , казвам се Николай Василковски и работя като синоптик в Нова Телевизия , времето ще е динамично , на места с превалявания от дъжд и сняг и силен северен вятър.Към настоящия момент не се очакват натрупвания на снежна покривка в областите в Южната част на страната , без Рила , Пирин и Родопите.
  • 16 Явно познаха

    4 1 Отговор
    За тази вечер има две жертви, един загинал в София и един във Варна от паднали дървета. Защо не предупредиха по телевизията, за сериозността на влошаването на времето? Защо не сложиха червени кодове, и не казаха да не се излиза???
  • 17 Варна 1

    4 0 Отговор
    В момента е наистина страшно за излизане,особено за жени ,деца и възрастни.Но в предвид късния час,гореизброените си нанкат сладко.
  • 18 мисира

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Апииии":

    Че те кога не са били изненадани че и сега?България е най-изненаданата страна в свеа?АПИ служба за семейства,роднини и големи заплати.
  • 19 бонго бонго

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "АПИ":

    То и земеделският министър на Магадаскар каза същото: знаем че се внася украински радиоактивен слънчоглед и се декларира като румънски но няма какво да направим. И това ми било министър.
  • 20 мисира

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Уплашихте гаргите":

    Стресиран и уплашен народ лесно се манипулира но ние сме далеч от значението на този глагол,ЕВРОПЕЙЦИ СМЕ ,на книга.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове