Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 14:26 1 768 26

Политолог: Ще отрежат крилата на президента, за да не може той да лети високо като политическата алтернатива

  • президент-
  • управляващо мнозинство

Николай Денков е формален премиер, а истинският човек, който е с нарастваща тежест и авторитет, е Делян Пеевски, смянта Слави Василев

Политолог: Ще отрежат крилата на президента, за да не може той да лети високо като политическата алтернатива - 1

Управляващите няма да си разтурят колибката, преди да орежат правомощията на президента да създава политическа алтернатива и да предлага състав на служебния кабинет, какъвто той прецени, за да си гарантират по този начин спокойствие. Направят ли това - опасявам се, че ще стигнем до момента, в който Делян Пеевски ще бъде премиер на България.

Това мнение изказа пред БНР политологът Слави Василев и коментира, че "това е беда пред всеки един здравомислещ човек".

"Ще отрежат крилата на президента Румен Радев, за да може той да не лети високо в полето на политическата алтернатива, за да си гарантират спокойствие", смята той.

Според него Николай Денков е формален премиер, а "истинският човек, който е с нарастваща тежест и авторитет, е Делян Пеевски":

"Помните, че Пеевски беше като антихриста на новия модерен път, по който България трябваше да тръгне с обещанията от настоящите управляващи от ПП. Парадоксът е, че точно те направиха така, че г-н Пеевски не само да управлява държавата задкулисно, но и вече да се говори за негова позиция на редовен министър-председател. Хората вече трябва да разберат, че почти непоносимо е положението в държавата".

Василев изтъкна, че "отношението на хората в Народното събрание към Делян Пеевски въобще не е огледален образ на отношението на хората на улицата към образа му, който продължава да предизвиква смущение и отвращение".

"Понеже в момента монопол в парламента имат Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков - те създават дневния ред и наратива, а този наратив се повтаря от всички медии, защото легитимността е в Борисов, Пеевски и Петков. Нормално е медиите да отразяват тази легитимна гледна точка, тъй като това е редовното правителство на България. Политическата алтернатива на това управление за съжаление няма същата тежест, за да има истински дебат в медиите. ... Тази парламентарна форма на управление все повече стеснява хоризонта пред нас".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 21 Отговор
    И без крила ще лети щото е пилот.
  • 2 кратунката

    21 25 Отговор
    трябва да му скълцат
  • 3 ххммм

    31 26 Отговор
    Най-добре е не само да ги отрежат, но и да го изритат.
  • 4 Дама пика

    30 24 Отговор
    По-добре се скрий, политическо анализаторче. Знаем, какъв фен си на пРезидента!
  • 5 Пушкин

    26 16 Отговор
    Слави е лудо влюбен в Румен.!

    Коментиран от #10

  • 6 И без да си политик

    34 1 Отговор
    Се вижда ясно, че Пеевски се държи като диригент. Съвсем открито и безполово командва. Явно зад него е НЯКОЙ! Това е лошо за хората. Този човек е продажен и предател. Той е всичко друго, но не и Честен! Нищо хубаво не ни чака, нищо!

    Коментиран от #7

  • 7 Грешка

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "И без да си политик":

    Не безполово, а безочливо
  • 8 "Светата Троица"

    7 6 Отговор
    Баце - Шиши - ПростоКиро
  • 9 българка

    16 2 Отговор
    Като повтарят бълнуванията на ДП, само му вдигат самочувствието. Той просто хвърля нещо в пространството и чака да види реакциите - ще се поеме ли казаното, ще се превърне ли във важна новина благодарение на ордата плямпала, които ще захапят, без да помислят че това е отровно! Само глупак може да си въобрази, че ДП може да стане премиер, защото тогава ще се възроди един незабравим боен химн "Боят настава ....ето ги близо наште душмани...."!
  • 10 a аз в теб!

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Пушкин":

    след като ми каза че си третополов ммммм
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 4 Отговор
    Яко ни мамят ‼️
    Избираме пряко Президвнт, а той няма почти никаква власт ❗
    Не избираме Премиер , а в него е реалната власт ❗
    ( стига да не е путьомиер)
  • 12 Историк

    21 11 Отговор
    Този "политолог" се прави, че не познава Конституцията на Република България.

    В нея ясно е записано, че институцията на президента е чисто представителна и балансираща, а не "политическа алтернатива" на парламентарната република.

    Всъщност, може да се приеме, че коментарите на този политолог са АНТИКОНСТИТУЦИОННИ.
  • 13 Иван Пловдивски

    15 4 Отговор
    Политолог или политически анализатор? Не е ясно, в каква функция се проявавят децата на ДС.
  • 14 Славена вътова

    18 8 Отговор
    Скъпи Слави знаеш ли кое още има крила и лети?
    Глупостта
    Затова вие двама с Мунчо сте като едни влюбени гълъбчета, които се реят в облаците на крилете на любовта
  • 15 Политологията за

    12 7 Отговор
    Този младеж е като управлението на бфс от Михайлов и двамата не разбират но се навират.Този политически оракул може да е интересен пред хора дошли от друга планета.
  • 16 Ти да видиш

    12 4 Отговор
    Ами той "летя, летя" 3 години и видяхме до какво ни докара. ;)
  • 17 Големанов

    7 6 Отговор
    И децата в градината разбраха, че Слави си пада по Президента.. много при това . Но май чувствата не са споделени

    Коментиран от #19

  • 18 Точно пък

    7 3 Отговор
    този "лети" на крилата на копейките от Пу, левчетата Слънце -Ориент и офшорните сметки на Мултигруп. Така че е време да бъде приземен.
  • 19 Ами

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Големанов":

    Деса не дава да й влиза в спалнята.
  • 20 Орел

    6 6 Отговор
    Никой не може да отреже крилата на този, който е роден да лети!

    Коментиран от #24

  • 21 пешо

    8 4 Отговор
    ще му отрежат крилата за да не прави мърсотии и да ги пуска от високо върху България
  • 22 Алф

    3 2 Отговор
    Ложа Слънце - това ли ни е алтернативата - летеца е сложен да прокара сценария към 28-ма да носим ядрени ракети към Крим
  • 23 ДОМ

    11 5 Отговор
    Слави Василев. Трето поколение ДС. Верен слуга на червената вихрушка и на резидента Радев. Любител на комсомола. Вреден за бъдещето на страната.
  • 24 хмм

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Орел":

    Да, но не ви попречи да опитате да ни оперчите...
  • 25 Стършел

    0 0 Отговор
    Този слави по “интелект” и “харизма” мога да го сравня с само с другия слави
  • 26 Пит

    1 0 Отговор
    аман от тъпи президенти само Плевнелиев го биваше и стоянов донякъде но тоя полковник си назнач1и хора навсякъде и се набърка в кацата с меда добре поне че озапти втората си жена
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове