Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 21:05 1 995 21

Д-р Николай Михайлов: Трима души носят на гърба си сглобката - Борисов, Асен Василев и Пеевски

  • сглобка-
  • правителство

Има наддаване кой да бъде евроатлантик, смята психиатърът

Д-р Николай Михайлов: Трима души носят на гърба си сглобката - Борисов, Асен Василев и Пеевски - 1

„Това управление ще бъде запомнено с това, че беше нелепо. Именно по типа на неговата изначална организация“, коментира в предаването „Лице в лице“ по btv.bg психиатърът д-р Николай Михайлов.

„Всички констатират това и се затрудняват да прогнозират неговата съдба, както и да проследяват неговите стъпки. Те потъват в неяснота, доколкото предполагат задкулисни разговори, пререкания, кризисни моменти на надвесване над бездна и след бързо сепване осъзнават неизбежността да бъдат заедно. Структурата на българската партийна система до началото на войната в Украйна беше такава, че се произвеждаха избори без решение. Никой не може да управлява самостоятелно“, добави той.

„Въпросът за коалицията стои императивно. Второто условие, което прави тази неизбежност, е свръхзадачата на това управление да обезпечи стабилност на една прифронтова държава до война – да обезпечи реализацията на съюзническите задължения. Това стои като императивна задача на това управление. Така то е и свикано“, посочи Михайлов.

„Има наддаване кой да бъде евроатлантик. Тази сглобка представлява една насипна политическа реалност. Тази фрагментирана ситуация няма собствено лидерство. Това е голяма беля. Има трима души, които носят на плещите си, но са твърде заинтересовани – Борисов за ГЕРБ, Василев за ПП-ДБ и третият е Пеевски. Пеевски е свръхстранната фигура. Той играе във вакуума на отсъствието на решителна лидерска фигура. Той е турболидер, силова фигура, която конкурира реалния министър-председател. Атакува го по начин, по който това се прави - не се занимава с министрите“, допълни психиатърът.

Според него, Борисов е встрани, но не се радва, че конкурентът му Пеевски успява да бъде това, което прилича на самия Борисов.

„Тази сглобка е ирационално състояние на политическата власт. Всичко е възможно да се роди от тази нерационалност. Аз си мисля, че депутатският корпус не би подкрепил Пеевски да бъде министър-председател. Преди 10 години София преживя най-масовите протести, за да се противопостави на този, който нарекоха „Кой“. Тази фигура беше поканена да управлява ДАНС. Това шокира населението. Нищо не беше променено освен този „Магнитски“, който подкрепи и легитимира окончателно характера на тая фигура като напълно неприемлива. „Той се промени за добро“ без никакви следи на реалните стъпки на това подобрение и в какъв смисъл това се е случило“, каза д-р Михайлов по отношение на изказването на Даниел Лорер.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОКТОР МИХАЙЛОВ

    31 1 Отговор
    ТИ СИ ВИНОВЕН ЗА ЦЯЛАТА СИТУАЦИЯ В ДЪРЖАВАТА...АКО АЗ БЯХ НА ТВОЙТО МЯСТО ЩЯХ ДА ЗАДЪРЖА БОРИСОВ ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ОТКЛОНЕНИЯ...ТИ СИ ВИНОВЕН...
  • 2 Време е да се направи закон

    22 1 Отговор
    Всички чорбаджий-ФИРМАДЖИИ да минават през задължителен психо тест !
    Защото 90% са куку-руку!

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Българска сбъркана логика!

    32 1 Отговор
    За да станеш таксиметров шофьор се изисква " Психо тест"!
    А за да станеш депутат и да определяш съдбата на цял един народ - " НЕ" ! Къде е логиката!
  • 4 Сульо и Пульо чорбаджи!

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "Време е да се направи закон":

    Сульо и Пульо са се взели на сериозно и са помислили,че могат да бъдат работодатели, а са с тежки психически разстройства и точно те определят съдбата на хиляди хора.
  • 5 ужасен

    24 0 Отговор
    Вместо да лежат в затвора , те пак на масата са се настанили ,и искат пак да плющят !!
  • 6 точно така

    26 1 Отговор
    Много си прав докторе! Дано БОГ да пази България и достойните българи и да накаже продажните предатели, които за власт и пари предават народа и Родината!
  • 7 среднощен

    18 2 Отговор
    "...Това управление ще бъде запомнено с това, че беше нелепо. Именно по типа на неговата изначална организация...";

    Абе "нелепо, нелепо" - ама те си правят сметка да изкарат мандата... Има всички предпоставки...

    Коментиран от #16

  • 8 ХАРОН

    22 5 Отговор
    Приветствам този МЪЖ! Винаги хирургично точен за българските политически болежки. Но, това не е много трудно за технически грамотен МЪЖ на фона на новопостъпилите мъжлета в българската политика.
  • 9 Ами всъщност

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Време е да се направи закон":

    Тука в БГ това няма да стане със закон, може да стане само със здрава сопа!
  • 10 Параатлантик

    11 14 Отговор
    Благодарение на Асен, хората започнаха да получават пенсии!
  • 11 Да бе

    8 8 Отговор
    "Докторе" - старост, нерадост. Не, Борисов и Доган са готвачите. Психиатърът е полазил отново по ежедневните герб//дпс опорки, на които трябва да вярват всички мисирки и да падат възнак в захлас след плащанката...
  • 12 не вярвам

    11 4 Отговор
    българския народ да е избрал/свикал това управление, за да може то да осъществява онова, което Михайлов нарича императивна задача на това управление, т.е. да обезпечи реализацията на съюзническите задължения.

    Ако беше обещавано на българина, че и малкото което имаме като въоръжение ще бъде харизано на Украйна, то сглобката нямаше да помирише парламента. Може и да сме възприели поклона до земи като манталитет, но в този случай, силно се съмнявам, че прагматичния българин ще иска да става част от война, към която няма единно мнение в обществото - повечето от населението ни изпитва симпатия към руснаците и дори им стиска палци за успех. И това не е, поради някаква историческа благодарност, а по-скоро, поради интуитивното разбиране защо тази война се води, въпреки посевместната пропаганда по медиите.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мътната вода

    13 3 Отговор
    Хич не харесвам Кокорчо, но Борисов и Пеевски парвенюшки се надпреварват кой да е по-католик от Папата и въобще не им пука,че може да турят държавата в хаос само и само да се изперат в мътната вода.
  • 15 Уникален

    16 5 Отговор
    Винаги точен и коректен.
  • 16 А Михайлов

    5 12 Отговор

    До коментар #7 от "среднощен":

    не знае ли, че старите хора са още по- нелепи, тъй като времето им е отминало. Стига сте давали изява на изхабени дъртаци.
  • 17 Хохо Бохо

    3 5 Отговор
    Ама стига с този Пеевски!
    Той може само да си приказва...
    Какво общо има с управлението и правителството?
  • 18 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 16 Отговор
    EДИH ИЗКУКУPИГАЛ СТАРЧОК ........... ФАКТ !
  • 19 Изкукал е

    3 15 Отговор
    Този психиатър е комунист.
  • 20 дон

    8 1 Отговор
    2ма от тях са за затвор, а третия за лечение.
  • 21 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 3 Отговор
    Д-р СВЕТОСЛABA ГЪЛЪБOBA И Д-р HИКЛАЙ MИХАЙЛОВ СА ............. КАТО ДВЕ КАПКИ BOДА .......... КУ - КУ ...........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове