Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 11:03 1 652 27

ПП-ДБ отново се сблъскаха с ГЕРБ-СДС, този път по повод избора на подуправител на НЗОК (Обновена)

  • избор на подуправители на нзок-
  • пп-дб

След 3 часа дебати и скандали, накрая проф. Момчил Мавров бе избран за подуправител със 103 гласа "за" и 83 гласа - "против"

ПП-ДБ отново се сблъскаха с ГЕРБ-СДС, този път по повод избора на подуправител на НЗОК (Обновена) - 1

„Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) не подкрепя проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК. Това заявиха съпредседателите на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков и Христо Иванов пред журналисти, съобщи БТА. Те се позоваха на доклад на ДАНС, който съдържа съмнения за лобизъм за частни болници от страна на кандидата. Те изразиха опасения за здравето на пациентите и финансирането на болниците.

Петков и Иванов обясниха, че са уведомили ГЕРБ и ДПС за своето решение преди две седмици, но тези партии са включили точката в дневния ред с помощта на „Възраждане“. Двамата политици предположиха, че „Възраждане“ ще се въздържат от гласуването, за да дадат зелена светлина на Мавров. Според тях тяхната парламентарна група ще гласува против и ако кандидатурата на Мавров бъде гласувана с гласовете на ГЕРБ -СДС и "Възраждане" това ще има политически последици.

Скандалът обаче не бе потушен, а напротив - продължи да се разраства и накрая се стигна до взаимни обвинения в корупция и заплахи за отстраняване на управителя на Касата.

От ПП - ДБ обвиниха "Възраждане", че са гласували за включване на точката в дневния ред и така са дали възможност да бъде избран.

Имат перфектната възможност ей сега, в момента, да подадат оставката на правителството. В знак на протест срещу включването на тази точка. За пореден път даваме възможност на това правителство, на тази формация, да се освободят от оковите на ДПС и на ГЕРБ, отговори лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Костадин Ангелов от ГЕРБ - СДС заяви, че номинираният от ПП - ДБ управител на НЗОК Станимир Михайлов е попълнил декларация с невярно съдържание за цената на закупен имот и затова, че не е ипотекиран. Не е подал и декларация в ДАНС затова кой е крайният собственик на ръководеното от него дружество. Затова Ангелов се закани:

"Много скоро тази грешка ще бъде поправена, много скоро, съгласно процедурата на Народното събрание за отстраняване на управителя на Касата, щом толкова много казвате, че той е честен. Не, не е честен".

Депутатите удължиха времето на пленарното заседание до гласуване на точката за избор на подуправител на Касата.

Накрая проф. Момчил Мавров бе избран за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Той е номинация на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ бяха 83, нямаше "въздържал се"

Мандатът на подуправителя е до 30 ноември 2028 г.

При представянето на единствената кандидатура председателят на здравната комисия Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) посочи, че проф. Мавров има повече от 10 години професионален опит в системата на здравеопазването и в областта на управлението на здравеопазването, в управлението на НЗОК като председател на Надзорния ѝ съвет, в управлението на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, Пловдив, като заместник-директор по административните и икономически въпроси.

Номинацията предизвика дебат в пленарната зала, който продължи близо три часа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    14 8 Отговор
    Кирчо говори за лобизъм.... и затова му е проблем кандидатурата?

    Ще посоча две имена - Джемкорп и Нексо.

    Аршина къде е ?
  • 2 Да бе

    6 10 Отговор
    И отново зад сблъсъка стои радевия данс. Киро и аверите му пак бяха ловко вкарани в поредна конспирация на данс Също както със записите стачките изборите, протеста на агитките и тн . Пуснаха им секретен уж доклад за някакви зависимости на човека на герб.Без никаква конкретика За да ги противопоставят на ББ . Използват слабите им места Недоверието им към герб което е грешка на ПП ДБ И аматьорството на ПП
  • 3 Шиши ДПС мафиот

    14 3 Отговор
    Мафията ДПС начело с простия свинчо се развихря!
  • 4 Маркетингови врагове - жендита

    10 2 Отговор
    Да се бяха "сблъскали" вчера като гласуваха закона за жен.дъ.рия.та, ама не, гласуваха си всички заедно. Тогава не се "сблъскаха", че нали всички там са си жендита
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 То няма Държава

    4 3 Отговор
    те избират подуправители и зам. кметове. Или както каза д-р Михайлов: дойде при мен пациент в депресия, че не можал да открадне достатъчно! Важи за политическата Коалиция, сглобка и прочие. И втори цитат д-р Михайлов: Ако Хамлет беше жив щеше да отиде на психотерапевт, т.е светът на болката на българите.
  • 8 Като две банди

    8 1 Отговор
    Карат се за пари, за нищо друго.
  • 9 А сега де

    6 4 Отговор
    На мнение на данс се позовали ? За съмнение? Не доказано А ЗА СЪМНЕНИЕ? На същия този данс На който уж нямат никакво доверие ..Как се връзва всичко това??????Абе що за глупаци и аматьори са това Пепетата . Хората на радев в данс ги манипулират както си искат А те завалиите не могат да се усетят
  • 10 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    7 3 Отговор
    КАРАТ СЕ ЗА ПРЕД НАРОДА ИНАЧЕ ЛАПАТ ЗДРАВО ОТ ПАРИТЕ НА ХОРАТА

    Коментиран от #20

  • 11 този неадекватния и вилнеещ Кирил,

    7 4 Отговор
    нека някой го постави вече на място, време е!
  • 12 Минувач

    9 2 Отговор
    Е то затова са всичките интриги, скандали и фасони на Пеевски, за да принудят ППДБ да направят отстъпки, от които зависят паричните потоци към мафията.
  • 13 Верно

    4 4 Отговор
    Промяната стана подмяна. Никакви конституционни промени няма да бъдат извършени. С бандити от шайката и етническата групировка да се разбереш да мислят за народа е пълно слабоумие.
  • 14 Абе да питам?

    3 1 Отговор
    У нас защо всичко е наопъки? НАРОДНИТЕ представители се държат като брокери на собствените си интереси. И ние си търпим а те се пазарят та пазарят.
  • 15 Павлина

    4 2 Отговор
    От ППците, Киртака и Лодкаря пак заплахи, пак обвинения...по подозрение и материали от Гугъл. Интересно кога ДАНС ще изнесе факти и доказателства за завода за ел. коли в Ловеч, за Джемкокорп, за оня запис, за другия запис, за милиардите изтеглени и изчезнали за 9 дни, за измамата с машините, за разследването за намесата на Радев в следствието срещу жена му...и т.н.
  • 16 ссс

    0 1 Отговор
    да направят про сто киро.той разбира от всичко.
  • 17 Всичко това е полезбо и добе за Хората!!

    0 0 Отговор
    Вадене на Кирливите ризи и на едните и на другите!!! Лобисти, маргинали, корумпета, това са кадрите и на едните и на другите!! ГЕРБ са "Закоравяли Престъпници крадци"в това никой не се съмнява!!! Нямат конкуренция!!
  • 18 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    БЕЛЕНЕ!
  • 19 Станчо

    1 0 Отговор
    ПП-тата вкараха всички в един недобър сценарий, на гърба на ДБ. Не мога да разбера, защо ДБ мълчат и всеки ден трупат негативи. ГЕРБ и ДПС ги направиха на боксова круша с ежедневни скандали и ги спукват от бой по медиите. Това не е добре за държавата, защото всички партии вкупом сринаха тотално държавността. Нямаше смисъл от това правителство.
  • 20 Прав си

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    Тоя Шиши пак се е ошишил, а беше станал като вейка га го биха в Дубай.
  • 21 Санкт-Петербург 🌞

    0 0 Отговор
    Петков е циганин
  • 22 кой го пусна

    1 0 Отговор
    от лечение този човек, това е видно е , че е проблемен и ресурсен, с нисък праг на търпимост, с голяма мотивация, без да е подплатена от зания!?
  • 23 1234

    2 0 Отговор
    Като си помисля,че някой е гласувал за тези 240 нещастници,ме избива на смях! хахаха
  • 24 Васил

    1 0 Отговор
    Христо Иванов нищо не върши, но е на всяка манджа мерудия!
  • 25 Милен

    1 0 Отговор
    ПП-ДБ се интресуват само от власт и пари.
  • 26 Невена

    0 0 Отговор
    ПП и ДБ искат на всяка цена само те да лапат от баницата
  • 27 Дидо

    0 0 Отговор
    Американските предатели искат всичко само за себе си
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове