Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 10:54 1 296 21

Иван Ченчев: Обединяваме се в общи позиции с още 16 партии

  • иван ченчев-
  • обединение-
  • бсп-
  • партии

„Има ли българин, който да не иска данъчно облекчение за младите хора? Има ли българин, който не иска помощта за раждане на дете да бъде адекватна на времето? В тези несигурни времена е много важна ролята на БСП, със своята социална насоченост, да прави такива предложени

Иван Ченчев: Обединяваме се в общи позиции с още 16 партии  - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

"Това, че спортът и културата продължават да са най-недофинансирани в бюджета, показва колко го интересува финансовия министър за тези сектори.“

Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Иван Ченчев в предаването „Делници“ на Евроком.

Той подчерта, че бюджетът за спорт е най-ниският досега, като се равнява на 0,6% от БВП. „Това е въпрос на начин управление. Според мен, в спорта подходът трябва да е ударен, защото всеки вложен лев в спорта е лев спестен след това от здравеопазването“, посочи социалистът.
По отношение на парите за култура, Иван Ченчев припомни, че по времето на Стефан Данаилов бюджетът е бил почти 1% от БВП. „Сега и толкова не е. И тогава се говореше, че след време, т.е. днес, трябва да сме достигнали 3%, а виждате, че изобщо не е така“, коментира народният представител по темата за Бюджет 2024. И обърна внимание, че БСП ще отстоява своите последователни политики в него.

„Има ли българин, който да не иска данъчно облекчение за младите хора? Има ли българин, който не иска помощта за раждане на дете да бъде адекватна на времето? В тези несигурни времена е много важна ролята на БСП, със своята социална насоченост, да прави такива предложения. Вие ще видите, че положителните неща в бюджета на Асен Василев са наши предложения, както на предишните няколко избора „Продължаваме промяната“ откраднаха нашата социална програма“, каза още Ченчев.

Той коментира и темата за формиралия се около БСП ляво-центристки-патриотичен фронт. „Това са едни много добри взаимовръзки с 16 партии, с които работихме перфектно на местните избори, но всъщност работим с повечето от тях от доста отдавна. Спомняте си, че преди няколко избора се явихме в обща коалиция с 26 формации. Тук различното е, че вече, като установихме тези добри взаимовръзки и като постигнахме добри резултати по места, тръгнахме по пътя на единомислието по отношение на много политики. Затова ни упълномощиха официално, когато говори БСП от парламентарната трибуна, освен коалиция „БСП за България“, говорят и още 16 партии“, подчерта социалистът.

„Управляващите не си вършат работата. Хората са изострени много по отношение на всеки един проблем в държавата. Виждате и напрежението в самата сглобка – не си вярват, подлагат се на рекет с комисии, оттегляне и внасяне на закони, разпределение на порции на властта. Те са вредни за България и трябва да си ходят“, категоричен бе Иван Ченчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 4 Отговор
    Краде се ДРУЖНО!
  • 2 Хахахаха

    12 3 Отговор
    Руски патриотичен фронт ще се казват 15 фантом партии и бсп/бкп
  • 3 япа тоя

    14 0 Отговор
    Ако ще и 1500 партии да сте .... вечно 5ти 6ти ... след комунетата е потоп винаги
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Голям зор

    11 0 Отговор
    Голям глад иде щом толкова партии се точат се ние да ги раним.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ицо

    2 4 Отговор
    Маро двата ми коментара 4 и 6 спираш Защо ???? Защото писах за обединение на левите сили срещу продажницте десни Сорос ,Дойче леле ,мутрите , кнадците ,красивото момче шиши - потурчено!! Променям текста за си спокойна !!

    Коментиран от #10

  • 8 🇧🇬🇪🇺💯

    12 2 Отговор
    БКП/БСП единствено се интересуват от Власт и Грабеж, това е познат прийом да обещаят нещо и да направят тотално противоположното на това което са обещали, помните ли Лозунгите на БКП - Терористи - “Работническо Селска Власт” веднага след като БКП взимат Властта с помощта на Червената Армия, БКП - Терористи - Експроприират Частната Собственост, Селскостопанската Земя и Стопанства на Българските Селяни, Експроприират Селскостопанските Животни, Овце, Крави, Биволи, Прасета, Коне и т.н., това са “обещанията” на БКП/БСП да си дойдем на думата за Сегашният “Преход” от Социализъм към Капитализъм където Кражбите на БКП/БСП се повтарят отново 1989 г. до днес 2023 Ноември.

    Коментиран от #18

  • 9 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    6 2 Отговор
    Аз правих чейнч и знам, че като събера 16 нули, праве една голяма нула...
  • 10 Виж

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ицо":

    Ицо нашите леви не са Леви !!!! А общото което ги събира е русофилството Нищо общо нямат с левите западни партии Всички до един в.бсп са милионери и крайно десни
  • 11 популизъм

    3 2 Отговор
    Данъчните облекчения са хубаво нещо. Дайте направо да махнем данъците! И без това няма държава.
  • 12 Гено

    7 1 Отговор
    "Има ли българин, който не иска помощта за раждане на дете да бъде адекватна на времето?" Има. Аз не желая от моите данъци да се плащат помощи за шведи, с 10 деца. Искам адекватни помощи и детски само за родители, които работят, имат поне средно образование, и отглеждат децата си, а не за непълнолетни шведки, които раждат за да получават помощи, детски и други облаги. Точно БКП/БСП/ започна развъждането на шведи в края на 70те: помощи, безплатни жилища, безплатни консумативи и други...следователно БКП/БСП/ носят вина за демографската криза при българите, за сметка на шведите.

    Коментиран от #17

  • 13 Точен

    1 8 Отговор
    Точният избор е Възраждане. Само те са алтернатива на днешното козяшко-брюкселскозелско управление. ПроСАЩ тв лъжат, игнорират и нападат Възраждане, само от тях ги е страх.
  • 14 АГАТа Кристи

    6 0 Отговор
    Втори път българин се не лъже за ОФ /отечествена фронт/,
    "другарю" !!!
    Кухи приказки хващали декиш в едно друго време ...
  • 15 Някой

    4 0 Отговор
    БСП за пореден път показват колко са невежи и какви не те социалисти са.

    Социалистическо е освобождаването от данъци на младите ненавършили 26 годишна възраст да има таван примерно до 15-20 хиляди лева гидишно. Защото да, освободиш от данъци 20 годишен младеж, на който баща бизнесмен му е платил 1 000 000 лева, годишна заплата. Не е социално, а е законен начин за укриване на, данъци.
  • 16 Факти

    5 0 Отговор
    Партии от мъртъвци...
  • 17 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гено":

    Много е просто дават се държавни помощи само за до 2-3 деца. Като за трето дете трябва да, са по-малки държавните помощи отколкото за първо и второ дете. За да раждат по три деца само хора, които са образовани и реализирани с високи доходи. И така ще повишават качеството на народа.

    За четвърто, пето... двайсето чаве не трябва да се дават държавни помощи. За да не се размножават необразованите, които нищо не могат освен да раждат деца. И така да източват социалните фондове на държавата. И да създават избиратели, които си продават гласа за 50 лева на популисти, рубладжийски... партии
  • 18 Голям зор

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Как да не и било сладко,толкова партии и членове по 5 лева на месец,ухаааа.
  • 19 ИВО СИРОМАХОВ

    2 0 Отговор
    Иване, Иване да те /да ти се радва който те хване / !!!
  • 20 Имало едно време

    3 0 Отговор
    То си е отработена система още след 1944 г. Създаде се Отечествения Фронт / ОФ , който заличи много Партии и личности. Пък и членски внос се даваше на Държавата. Сега наново излиза тази идея, щото БСП върви към изчезване.
  • 21 Сириние и Кашкавалъ

    1 0 Отговор
    Кой ще води Червените дружини от това сборище
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове