Last news in Fakti

1 Декември, 2023 13:58 3 032 13

Васил Кръстев, началникът на кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов, подаде оставка

  • началник на кабинета на вътрешния министър-
  • оставка-
  • лафка

Той е работил и в свързваната с Пеевски верига Lafka, която вече не съществува като мениджър по сигурността.

Васил Кръстев, началникът на кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов, подаде оставка - 1

Началникът на кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов - Васил Кръстев, подаде оставка в петък, съобщи самият той пред Свободна Европа. Той е взел това решение след публикация в медия по-рано през деня, която свързва назначаването му на поста с председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Кръстев отрече да познава Пеевски и дори да го е виждал на живо, декларирайки, че е готов да се подложи на полиграфско изследване, за да докаже, че не лъже. По думите му обаче е решил да подаде оставка, за да спести допълнително напрежение върху МВР.

Васил Кръстев беше назначен за началник на кабинет на Стоянов само седмица след избора на правителството на Николай Денков. Тогава той беше представен като човек с опит в средните ръководни нива в ГДБОП и ДАНС.

От професионалната му биография, качена в сайта на МВР, обаче липсва обстоятелството, че той е работил и в свързваната с Пеевски верига Lafka, която вече не съществува. Според информация на “Капитал” Кръстев е работил там като мениджър по сигурността.

Той потвърди това пред Свободна Европа, допълвайки, че именно това е професионалната му експертиза и е заемал същата длъжност и на други места, сред които Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавния фонд "Земеделие" и други.

Кръстев каза още, че никога не е криел миналото си като служител на Lafka, защото то е "лесно проверимо". По думите му той е започнал работа там, след като се е явил на интервю и не се срамува от това. Отрече обаче Пеевски да има нещо общо с последващото му професионално развитие.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в България

    25 0 Отговор
    Троянските коне повече от тези които работят за стопаните си !!
  • 2 веднага

    37 0 Отговор
    Ама тоз е явно ,че Шиши го е назначил за да му снася информация . Пеевски да си подава оставката !!
  • 3 Винкело

    31 1 Отговор
    А каква работа върши един "началник на кабинет"? Организира банкетите?
  • 4 ОСА

    38 1 Отговор
    Боже, Боже...да ме прости Господ, тия чуват ли се...да се смееш ли, да плачеш ли ??? Мениджър по сигурността, но не е виждал Пеевски ...."вярнам" му !!😂😂😂😂
  • 5 пенционер

    16 1 Отговор
    Купих си две изчистени пъстърви от Кауфланд за 7лв. и това ще ми е на празника !

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мафията се люспи

    21 2 Отговор
    Отврат- Абсолютно доказателсдтво, че Калинката е човек на ГЕРБ-ДПС. Оставка на сглобката и съдебно пресладване на бацетата и главпрока!
  • 8 Мъдю

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "пенционер":

    Аз нямам и толкова калъф
  • 9 ...

    9 4 Отговор
    При 20 г стаж 20 заплати, а преди години бе 55 г и 6 заплати. Сега 27 г стаж възраст 54.2 г и 20 заплати, то има политици с пенсии от системата, от НС, знаете кои, най много са на радев и на борисов хората, все от пловдив селата балкански марково кирково хахаха И днес иде друг народ, бай алито от спортното училище, безпаричните на ниноварадев
  • 10 Факти

    13 0 Отговор
    И какво ще реши на ПП оставката на един чиновник? Опит за измиване на ръцете!
  • 11 м-р

    8 0 Отговор
    Ужас какви хора прибират на началнически постове в МВР има и брадясали,татуирани и шкембета,че и замесени в убийства след като се почерпили откраднал му пистолета убил жена и пак го връщат след затвора в гранична направо голям УЖАС
  • 12 По снимка

    4 0 Отговор
    Хер Флик ряпа да яде, готов бранник!
  • 13 Гого

    5 1 Отговор
    Абе нали ДПС не учавстваха във властта? Как този техен кадър се е озовал в ПП? Че и началник на кабинета на министъра? Май вече стана ясно, че вътрешният министър не е на ПП-ДБ, а на ДПС и ГЕРБ. А уж правителството било на Денков и ПП-ДБ. Лъжа и измама е цялата тройна НЕ коалиция. Вече взеха да се замотват в лъжите си. Ама от долу прозира влиянието на едно посолство, което държи тази мафиотска конфигурация. Сборка по интереси "Кой ще отхапе по голямо парчр от държавната баница". Ама балъците ходят да гласуват за тях. Защото им е готино да ги грабят. Но който сам си направи нещо такова, никой не може да му го направи. А посолството ни превърна в бананова република. Такова нещо и при комунизма нямаше. Срам и позор за тия от ПП-ДБ, ДПС и Гераб. Ама те нямат срам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове