Last news in Fakti

11 Декември, 2023 11:13 1 663 46

Антон Кутев: В това НС от 240 депутата има 200, които никога не са писали закони, а сега ще правят Конституция

  • антон кутев-
  • народно събрание-
  • депутати-
  • закони-
  • конституция

„България е много странно място, защото тя е единствената държава, в която законът „Магнитски” и евроатлантическата ориентация могат да съществуват в един човек

Антон Кутев:  В това НС от 240 депутата има 200, които никога не са писали закони, а сега ще правят Конституция - 1
Снимка: NovaNews

"Проблемът в бюджета за 2024 година за мен не е, че на някоя група са дадени по-малко пари, а че той е сбъркан генерално. Протестите в момента не могат да обърнат властта. Тези на миньорите са с различна логика, която не е бюджетна, а другите са бюджетни. Нормално е да има такива при обсъждането на парите за следващата година". Това каза в „Твоят ден” говорителят на последните четири служебни правителства у нас Антон Кутев.

Според него Бюджет 2024 касае най-вече профсъюзите, защото съотношението между преки и косвени данъци, което е ключово за това как се преразпределят държавните средства, е точно обратното на това, което е в цяла Европа.
Според Кутев България е една от малкото страни с такава „обърната логика”. „В единия случай имаш 60 на 40 на косвените към преките данъци, а при нас е обратното. Тоест тук не събираш от богатите, за да преразпределяш и да правиш обществото по-справедливо и солидарно, а напротив – събираш от бедните и оттам нататък харчиш през бюджета, което значи, че богатите – като тези, които строят магистралите, получават повече”, заяви още той.

За промените в Конституцията

„България е много странно място, защото тя е единствената държава, в която законът „Магнитски” и евроатлантическата ориентация могат да съществуват в един човек и в едни и същи хора. Не съм си представял, че е възможно изведнъж да се окаже, че можеш да представляваш и двете, но ето че българската политическа сцена го предлага. Което пък означава, че вероятно „Магнитски” често пъти служи, за да насочва евроинтеграционно определени личности или среди”, заяви Антон Кутев.

Според него проблем на този парламент е, че има много нисък авторитет, но по-сериозният проблем е, че в това Народно събрание от 240 депутата има 200, които никога не са писали закони, а сега ще правят Конституция.

По думите му Европа е направила за нас каквото е могла по отношение на съдебната реформа. Проблемът е, че техните практики се сблъскват с прилагането на наша територия. Антон Кутев смята още, че настоящата ни Конституция е достатъчно добра.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Когато тогава

    23 29 Отговор
    Ако чакаме хора като Кутев, Радев и Тошко да се натуткат и да прокарат реформите в съдебната власт, ще изпуснем за пореден път влака на цивилизования и проспериращ свят.

    Коментиран от #29

  • 2 Българка

    21 8 Отговор
    Подкрепям за отпадане на плоския 10% санък и за прогресивно облагане според печалбата/ доходите. Така несправеливата много разкрачена ножица между богати и бедни поне малко ще се свие. Няма цивилизована държава с еднакво облагане на бедни и богати. Нали политиците ни се напъват за Еврозона? Ами нека тогава приложат данъчната им политика

    Коментиран от #13

  • 3 Кути, ако не бяхте крали толкова

    16 9 Отговор
    много все още щяхте да сте фактор в страната
  • 4 Шиши Магнитския

    9 3 Отговор
    Винаги има първи път.
  • 5 един

    14 14 Отговор
    Нали за това се правят избори бе Кутев,национално-отговорните партии да изпратят най-добрите юристи и всякакви други експерти в НС,а не да изпращат г-жа Славена Точкова която с купени гласове ходи на работа колкото да присъства и гласува за което и наредят!Такива ги има във всички партии на комунистическото Статукво,и въпросът ми е, кой е виновен за това Кутев?

    Коментиран от #14

  • 6 и Радев и БСП нямат авторитет

    18 14 Отговор
    Къв авторитет има корнела и радев, че се пънат толкава? Дори руското посолство не ги уважава!
  • 7 Софийски

    14 12 Отговор
    Чакаме БКП да пренапише конституцията или гумен гадев прецедентът

    Коментиран от #30

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хе,хе,

    11 2 Отговор
    няма и толкова да са я прочели
  • 11 Мдаааа

    17 10 Отговор
    България е толкова странно място, че Шиши и Баце и Кирето ще ни пишат конституцията. Това е Уникум. Боже пази България от олигофрени, глозгащи като хиени костите на народа си! Комунизъма ни завеща децата идиоти с парите ограбени от родителите им. Но да ръфат и конституцията си е живо кощунство.
  • 12 Верно е!

    15 6 Отговор
    И вий за една нощ от върли комунисти и комсомолци станахте УЖ социалисти!

    Коментиран от #22

  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Ти май не си от тука! ( както се казваше в един стар виц)

    Къде е този " плоския 10% данък " ❓
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "един":

    Славена Точкова - комунист 🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #25

  • 15 Просто човек

    12 6 Отговор
    Само тая путинска сви.ня не се беше изказвала...
  • 16 Вън сащ от България

    11 11 Отговор
    Това няма значение, защото конституционните промени се правят от посолствоТО, депутатите от сглобката само изпълняват

    Коментиран от #19, #31

  • 17 Майора

    11 5 Отговор
    Кутев като си толкова голям спец в досегашната Конституция преди 1990г. пишеше за ръководната роля на БКП в държавата , а вие сте нейни наследници!А още ли не си разбрал че хората по Магнитссйи са предложени от Крум Зарков и по понятни причини не влизат хора от БСП начело с Корнелия и прочие! Още повече че Нагнитски не вжи за нас!
  • 18 Право, куме, та в очи

    6 8 Отговор
    „България е много странно място, защото тя е единствената държава, в която законът „Магнитски” и евроатлантическата ориентация могат да съществуват в един човек и в едни и същи хора. Не съм си представял, че е възможно изведнъж да се окаже, че можеш да представляваш и двете, но ето че българската политическа сцена го предлага. Което пък означава, че вероятно „Магнитски” често пъти служи, за да насочва евроинтеграционно определени личности или среди”
  • 19 ДОЛУ

    11 9 Отговор

    До коментар #16 от "Вън сащ от България":

    МОЧАТА

    Коментиран от #37

  • 20 Анти, анти, анти

    9 1 Отговор
    ОЩЕ ПО-ДОБРЕ, ЧЕРВЕНО Г.О.В.Е.Д.О !
    ЗАЩОТО СИ ОДАЛНИТЕ СТАРЦИ ЮРИСТИ ВКАРАХА КОРУПЦИЯТА ЧРЕЗ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ В КОНСТИТУЦИЯТА!!!
    КУТЕВ И ЗА ТЕБ Е ДОБРЕ ДА НЯМА СЪД И ПРИСЪДА И ЗАТОВА СИ ЕНЕРГИЕН МИЛИОНЕР ПРЕЗ ЖЕНА СИ!!!
  • 21 Мунчо

    3 0 Отговор
    Налага ти вето,бе!!!
  • 22 Дедо Пене

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Верно е!":

    Не само социалисти ,ами ПРАВЕДНИ ХРИСТИЯНИ - ВЯРВАЩИ В БОГ??? ТАЗИ КОМБИНАЦИЯ Я НЯМА НИКЪДЕ - КОМУНИСТ+ЦЪРКВА???
  • 23 Макавей Пухчев

    8 2 Отговор
    Ако Кути трябва да прави нещо, то нищо няма да излезе..или ако излезе ще е нещо като обемната му дъщеря
  • 24 Мдааа...

    7 6 Отговор
    Абселютно съм съгласен с тебе Антончо, странно място е България!Това е единствената държава в света в която можеш да хванеш за ушите един пилот, да го извадиш от камуфлажния му гащеризон, да му облечеш един костюм и да го направиш президент.Мдааааа.....в странна държава живеем Антончо.

    Коментиран от #28, #42

  • 25 един

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Може да не е точно комунист ама е любовница на осъден мафиот и бандит и беше в Парламента от квотата на посткомунистите от ГЕРБ!
  • 26 !!!?

    9 4 Отговор
    И Радев не е писал Конституция, но е преписал и сега я държи на "трупчета"...нямало легитимен парламент за него !!! Че то само "парламентите" на Россия, Китай и Северна Корея са "легитимни" за него !!!?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Факт

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "Мдааа...":

    Щом можеш да хванеш за ушите един комсомолски секретар,да му биеш един задвратник и с наплюнчен пръст да му оправиш перчема и да го направиш президент,защо да не може и пилот да направиш?Така де,нека да си уважаваме президентите.

    Коментиран от #33

  • 29 Бай Дън

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Когато тогава":

    Кое ти е цивилизовано че се обединиха едни лаици с престъпници и решиха да сменят конституцията. ДБ ако бяха стока нямаше толкова години да вият около парламента. Влезнаха с лодка и и се обединиха със същите ще излезнат с катафалка. ПП президента ги избра като лице на протеста и се обърнаха срещу това за което протестираха пълни измамници. ГЕРБ ги знаем далавераджий. Остава ДПС срам ако те напишат конституцията. Сега ми кажи къде виждаш цивилизация?

    Коментиран от #35

  • 30 Бай Дън

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Софийски":

    По добре Радев отколкото Пеевски ясно.
  • 31 Бай Дън

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Вън сащ от България":

    Точно, чужди държави ни пишат конституцията спрямо техните интереси
  • 32 Айде бе,

    2 3 Отговор
    Всички които десетилетия до сега все бяха писали видяхме докъде ни докараха.
  • 33 Бай Ламби

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Факт":

    Амчи те комсомолските секретари навремето нали затуй ги гласяха бе момче - да управляват и ръководят я завод я некой град я цялата държава, ама не знам да има пилот гласен да управлява и ръководи държава.Пилотите си ги гласяха да управляват аеропланите.
  • 34 Фори

    4 3 Отговор
    Кутьо да не знае много . И във Великото нар. Събрание пак бяха толкова от 420.
  • 35 Бай Хой

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Дън":

    Цивилизацията е във върховенството на закона, байно, ако не я виждаш, не гледаш където трябва.

    Коментиран от #41

  • 36 - Деца, днес

    2 0 Отговор
    ще играем футбол.
    - Ама яз не мога и нищо не знам за футбола.
    + Е, ти ще бъдеш съдия.
  • 37 Любопитен

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "ДОЛУ":

    Като свалиш ,,моча" ще станеш по умен??

    Коментиран от #39

  • 38 Кресна

    3 6 Отговор
    Руско-червените си лаят, парламента си върви!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 тцтцтцтцтц

    1 4 Отговор
    Капутев,и ти не си много в час,ама се изказваш по всички въпроси !
  • 41 Бай Дън

    9 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бай Хой":

    Къде ти е върховенството на закона. Смениха главния прокурор като назначиха неговия заместник и край. Изпраха се сами. Пеевски диктува на всички какво да правят, а до скоро беше в международни списъци на хора от престъпния свят. Товали ти е върховенството байо
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Анонимен

    7 1 Отговор
    Напълно вярно. Интелектуалното ниво в парламента е много ниско.
  • 44 Събодетесе се бе

    7 1 Отговор
    Този заспал народ кога ще влезе в час??? Чужденци ви пишат българската конституция срам за всеки българин много гьотверените са НАВЪДИХА в тази България
  • 45 ежко

    1 0 Отговор
    Хамурапи, който не е учил право и как се пишат закони, преди 3700 години е написал едни от най-добрите закони за времето си.Таклова за това кой за какво е учил и колко може.....
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол