Last news in Fakti

11 Декември, 2023 23:04 1 168 4

Важните новини във ФАКТИ на 11.12.2023 г.

  • болярово-
  • шенген-
  • българска асоциация на софтуерните компании-
  • тошко йорданов-
  • ивайло мирчев-
  • левове-
  • криб-
  • газопровод-
  • пирогов-
  • делян пеевски-
  • бсп

Заради безводието детската градина в селото работи до обед

Важните новини във ФАКТИ на 11.12.2023 г. - 1
Снимка: Нова телевизия

По халат и с шампоан мъж влезе във ВиК дружество, за да се изкъпе

Мъж по халат и с шампоан влезе във ВиК-Болярово. Потребителят се оплаква, че шести ден няма вода в дома си, разказа "Нова телевизия".

Проф. Веселин Вучков: Да внимаваме с Шенген или можем да чакаме нови 12 години за влизане

Трябва много да се внимава в следващите дни с темата Шенген. Приемането ни само по въздух в Шенген е много малко. Най-важното постижение на Шенген е отварянето на сухоземните граници, когато путъваме да не усещаме, че преминаваме границите. Това трябва да се случи не по-късно от лятото на следващата година. Трябва да сме много внимателни и да не допускаме още 12 години чакане. Изпълнили сме абсолютно всички условия и не можем повече да чакаме повече, това ще е нечестно.

IT специалист: МФ наказва всички, които работят на светло и плащат всички данъци

"Ние сме най-солидарният сектор в България. Софтуерният сектор е номер едно по Фонд „Работна заплата“, по привлечени инвестиции и по развойна дейност, а България е на последно място по развойна дейност в ЕС", изтъкна IT специалистът. Много по-лесно е да тръгнеш към светлата част. Една система, за да е солидарна, трябва всички да сме солидарни. Системата не работи, когато само малка част от населението е солидарна". Това обобщи пред „Лице в лице“ по бТВ председателят на Българската асоциация на софтуерните компании Доброслав Димитров.

Тошко Йорданов: Асен Василев е огромният проблем в държавата

"Ние като държава имаме огромен проблем. И той се казва Асен Василев. И стои ето там проблемът на държавата. Проблемът е, че нещата, които той предлага и прави, е защото вярва, че така е правилно. Това е по-лошото в цялата работа. Той е искрено убеден, че да се харчат пари, които нямаме, е правилно". Това заяви от парламентарната трибуна Тошко Йорданов от ИТН по време на обсъждането на първо четене на държавния бюджет за 2024 г.

"Проблем е да имаме финансов министър, който харчи нашите пари без да ни пита. В момента предвиденият дефицит е 6 млрд. лв. и голяма част от вас му ръкопляскат. Няма грам морал и професионализъм. Доклади - отрицателни, гласуване - положително", обърна се към народните представители в НС Йорданов.

По думите му приходите в бюджета са надценени.

"Този път няма да позволим на хората да забравят кой въвлече държавата в това. Ако Асен Василев си вярва, че е прав, то ГЕРБ и ДПС знаят, че не е така", допълни Йорданов.

Ивайло Мирчев: Румен Радев съблече натовския камуфлаж и виждаме руската му рубашка

"Румен Радев беше избран като „генерал от НАТО“ за президент. Сега свали натовския камуфлаж и виждаме руската му рубашка. С промените в Конституцията искаме да прекратим възможността един човек да преправя курса на страната, както това свършиха служебните правителства на президента".

Пенсионерите без Коледни бонуси, но надзирателите в затворите с парични премии за празниците

До края на годината служителите на Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" (ГДИН) и Главна дирекция "Охрана" (ГДО) ще получат допълнителните възнаграждения за постигнати резултати, по силата на специалните наредби за това, които действат от 2023 г. Това стана известно на среща между заместник-министъра на правосъдието Георги Николов със синдикатите от системите на две главни дирекции, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието, уточни БТА.

КРИБ иска спешна среща с Денков заради допълнителния корпоративен данък

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), заедно с Американската търговска камара в България (АмЧам), Конфиндустрия България, Българо-белгийски бизнес клуб и Германо-българска индустриално-търговска камара, поискаха спешна среща с министър-председателя акад. Николай Денков. Тя е във връзка с увеличаването на корпоративния данък за най-големите компании в България.

Отлага се таксата за пренос на руски газ през България

Отлага се таксата за пренос на руски газ през България, а сделка за евентуалната покупка на "Лукойл" ще бъде финализирана с одобрението на Народното събрание. За това са се разбрали партиите, които подкрепят правителството, предава БНР.

В разгара на скандала здравният министър отиде на крака в "Пирогов"

Министърът на здравеопазването Христо Хинков се срещна с директора на болница „Пирогов“ д-р Валентин Димитров, както и с работещи в лечебното заведение. Два часа след срещата министър Хинков каза пред журналисти, че са обсъдени финансовото състояние и статутът на болницата.

От ДПС не искат както Шенген на части, така и таксата от 20 лв. на мегаватчас за "Газпром"

Приемане на България в "Шенген по въздуха" е недостатъчно и не трябва да го приемаме. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски по повод решението на Австрия за присъединяването на България и Румъния към Шенген, но само по въздух.

Контра: БСП реши да не води преговори за общо управление с ПП-ДБ в София

БСП няма да води преговори за общо управление с „Продължаваме Промяната – Демократична България” в столицата. Решението идва след заседание на Изпълнителното бюро на партията, на което е присъствало и ръководството на градската организация на БСП София, съобщават от "Позитано" 20, цитирани от Нова телевизия.
На заседанието е решено за председател на Столичния общински съвет да не се подкрепя кандидат, различен от издигнатия от БСП Диана Тонова. Постигнато е съгласие за това да се водят разговори единствено за приоритетите на БСП, които да залегнат в бюджета на София за 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами аз чалгаджията

    0 0 Отговор
    Всъщност Тошкото разбира от финанси и политика като специалист ли или като любител като всички нас. Станах на доста години и въпреки това до сега не разбрах , колко мозък трябва да има един индивид , който изплувайки от нищото изведнъж открива в себе си вундеркина и месията в комплект и почва да налага гръмко своите недомислици и питам до кога ще търпим разни недораслеци да политиканстват на наш гръб.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол