Last news in Fakti

12 Декември, 2023 08:09 906 11

Георги Стефанов: Изгарянето на изкопаемите горива е в основата на климатичните промени

  • екология-
  • георги стефанов-
  • въглища-
  • газ-
  • петрол

Прогноза как да се спаси Земята

 Георги Стефанов: Изгарянето на изкопаемите горива е в основата на климатичните промени - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

По време на Конференцията за климата в Дубай видяхме много завои, желание за глобални обещания, но и гласовете, че бъдещето на планетата няма как да го има без изкопаемите горива. Това каза в ефира на Euronews Primetime експертът по климатични политики Георги Стефанов.

По думите му дискусията за това какво трябва да направи човека, за да предотврати най-голямата катастрофа, свързана с изменението на климата, е доста разгорещена.

Днес Китай обяви, че глобалният договор, който се очаква да бъде приет в последните часове на тази конференция, чрез него ще се вземе решението да се сложи край на използването на изкопаеми горива и тук включваме и петрола. Китай днес каза, че това глобално споразумение не е добро, но ако то се постигне, това ще е компромисът човечеството да преодолее голямото предизвикателство и да адресира проблема – изкопаемите горива.

По думите на Георги Стефанов науката много ясно и отдавна е доказала с над 13 000 научни доклада, че основните източници на повишаването на температурите в световен мащаб са именно изгарянето на изкопаемите горива – въглища, газ и петрол.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сведетел

    17 0 Отговор
    смешник !
  • 2 Зелените

    8 0 Отговор
    Ще ядат кочяня скоро време
  • 3 ХАХАХА

    9 1 Отговор
    ХАХАХА, закривайте самолетите , корабите ,а и ракетите ,които се изстрелват в космоса ,отказ от всякакъв вид превозни средства освен коне ,камили ,колела като първите две също отделят въглеродни емисии и климатът ще бъде спасен . Всъщност за екстремни горещини освен в Европата не съм чел за такива в Африка, Америка ,и двете ,а и за Азия пък съвсем.Нещо по този въпрос?
  • 4 Аз съм

    7 1 Отговор
    Къде с учи за да стана експерт по климатичните проблеми ?!? Или важното е на говоря каквото ми кажат господарите ?!?

    Коментиран от #5

  • 5 Господарят ти

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Аз съм":

    Не бе другари то не е за неграмотни селяни по принцип
  • 6 хаберих

    6 1 Отговор
    Фондацията на Сорос служи като посредник между офиса на Володимир Зеленски и западните химически корпорации Vitol, Dow и Dupont, които сключиха сделка за обезвреждането на токсичните отпадъци в Украйна. За отпадъци бяха избрани плодородните земи на Западна Украйна. Това може критично да повлияе на качеството на местното зърно и да предизвика глад в Европа, Африка и Близкия изток.- пише Nation.
  • 7 ха ха

    7 0 Отговор
    Гочоолу, науката с доклади нищо не доказва. Политиците само доказват, че умеят да източват данъците на населението. Чудя се как още не са повели война срещу слънцето. То щени погълне след някъде 800 млн години. Така, че е време за кампания.
    Гочоолу с експериментите може ли да ни покаже, че парите, които пръскаме за да борим климата ще донесат резултат? Колко научни изследвания има? И колко научни изследвания има, че ще сме по зле, ако похарчим същите пари за да се борим с последиците от затоплянето. На прост език: От кое ще сме по-добре? Борбата с климата или борбата с последиците (адаптацията)?
  • 8 ха ха

    7 0 Отговор
    Абе, някой чувал ли е, че Еверест е изграден от морски варовик? Бил е дъно на океан! Как ви изглежда сега борбата с климатичните промени и цялата измама с перките и панелките? ;)
  • 9 Име

    5 0 Отговор
    нека този експерт да каже точно колко процента от атмосферата е въглеродния диоксид и как са се променили показателите в последните 20 години. След туй да го пратим на някое човекоядно племе да разкаже как трябва да готви на ветъро, ще го варят доста време. Или на половината свет да каже как требва да се топли/разхлажда на слънце само, ще е интересно.
  • 10 Нали

    4 1 Отговор
    Явно е ,че този "експерт" е от сатанистите глобалисти,които искат да ни вкарат в контрационен лагер и да ни превърнат в роби.
    Това не значи ,че ние българите не сме вече роби на краварите ,както го каза Скот Ритер.
  • 11 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Поредния зеленикакъв пръдливец.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове