Last news in Fakti

14 Декември, 2023 09:34 1 863 7

Подробности за трагичния инцидент, при който камион уби жена в Пловдив

  • пловдив-
  • катастрофа-
  • жена

Кръстовището в Града под тепетата е изключително оживено и натоварено

Подробности за трагичния инцидент, при който камион  уби жена в Пловдив - 1
Снимка: Нова телевизия

Трагичният случай повдигна въпроса - защо пловдивчани не пресичат натоварения булевард през предназначения подлез, в близост до пешеходната пътека? Оказва се, че произшествието е предхождано от проблем във времето, именно с това съоръжение, коментираха още пред NOVA очевидци на катастрофата.

Кръстовището в Пловдив е изключително оживено и натоварено. Шофьорът на камиона е извършвал рутинен маршрут, пътувал е към депото за да разтовари събраните отпадъци. След инцидента той е задържан за 24 часа.

„Ясни са обстоятелствата. Искам да изкажа искрени съболезнования за случилото се. Камионът се е движил по определен маршрут, отивал е да разтовари, при ляв завой се случва инцидента с жената, за която за съжаление, изходът е фатален. Това, което мога да кажа е, че водачът е дългогодишен шофьор в предприятието с много опит. Минавал е стотици пъти през това кръстовище”, заяви Димитър Георгиев, директор на ОП "Чистота"- Пловдив. Той добави, че шофьорът до момента не е имал никакви провинения над 9 години.

Според живеещите в района подлезът е в изключително окаяно състояние и от години се е превърнал в убежище за наркозависими и бездомни хора. Поради тази причина хората рискуват живота си, пресичайки всеки ден на булеварда.

„Самият подлез се почиства регулярно всяка седмица. За съжаление, боклуците и силният вандализъм… Относно осветлението казвам, че няколко пъти се изграждат системи, но не изкарват повече от два или три дни. Това се дължи на изключително силния вандализъм”, посочва Емил Русинов, кмет на район "Източен" - Пловдив.

Според него съоръжението винаги е било проходимо, но му липсва осветление.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 самоубийство

    14 5 Отговор
    умишлено или безмислено, масово пресичат като овце
  • 2 премазаната клошарка ли

    2 11 Отговор
    е била , в черни дрехи в 6 ч. нощес . ляв завой се прави плътно и във 2 лента , като пропуска насрещнодвижещи се и пешеходци отляво и дясно . да. камьона е в 1 лента , а прегазената е на 8 метра от пътеката . ако са им високи кабините и невиждат в ниското , да им купят други камьони . Ясно е че е виновен . разбирасе , ако открият кока в кръвта на жертвата , тя е виновна според застрахователя . инциденти стават . да . явно от бързане водача се е засилил и не е могъл да реагира , не е пропуснал пешеходеца . а може да е бибитнал и да е дал газ . ако е самоубийство щяха да пишат . водача е от малцинствата .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Емигрант

    7 5 Отговор
    Тук в статията не става ясно къде е прегазена жената на пешеходна пътека ли е или не, в репортаж по новините на ТВ ясно се казва, че е на пешеходна пътека, тогава този шофьор е убиец, щом не знае как се пресича пешеходна пътека, а и задължително има и знак за нея ! Вие в България сте диваци от пещерите, в целият цивилизован сват пешеходецът е с предимство още преди да е стъпал на тази пътека, това е и уважение към човека ! Няма никакво значение има ли подлез или не, всеки сам избира през подлез ли да пресече или по пешеходна пътека, превозните средства не са оръжия за убиване, а за придвижване и работна дейност, това ясно ли ви е или не, има и ЗДП който се отнася за всеки ХОМОСАПИЕНС, вие не сте ли, затова ли не ви искат и в Шенген ? В Газа при война няма толкова убити колкото има прегазени на пешеходни пътеки в България, какви сте вие първобитни пещерни човеци или цивилизован народ, очевидно сте от първия вид ! Имате ли уважение към околните, уважение към живота на другите, разбирате ли, че и те имат право на живот независимо в случаят на пешеходна пътека ли е жената или не, тя е също живо същество като всеки......не за Шенген, вие не сте за тази Галактика дори....никой никъде по света не разсъждава като вас пещерняшки и като, че ли вие сте единствени на земята, но диваци...
  • 5 ИВАН

    2 1 Отговор
    Капитализъм - построили подлез, ама ......
  • 6 Айде,стига,бе!

    3 2 Отговор
    Голем чужденец се извъди!И аз съм живял дълго в чужбина,но никога не съм говорел за българите във второ или трето лице.И,да ти кажа,в щатите са много по-зле шофьорите.Убийствата по пътищата са ежеминутни.

    Коментиран от #7

  • 7 Емигрант

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Айде,стига,бе!":

    За убийства по пътищата ли се говори или за убийства на пешеходни пътеки ? Знаеш ли какво е съотношението коли и пътища между САЩ и България ? Изглежда нямаш хал-хабер от съотношения и аритметика ! Докато мислите, че сте най-умни и можещи забравяте да се сетите, че трябва да имате и разум за това ! Защо не сравниш нивата на разум между американец и българин, по лесно ще ти бъде ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове