Last news in Fakti

18 Декември, 2023 06:27 1 084 10

СОС ще направи пети опит да си избере председател

  • столичен общински съвет-
  • председател-
  • васил терзиев

Кметът Терзиев призова това да стане днес

СОС ще направи пети опит да си избере председател - 1
Снимка: БГНЕС

Продължава сагата с избор на председател на Столичния общински съвет. Днес ще бъде направен пети опит софийските съветници да изберат свой ръководител. При предишните четири опита те не успяха да стигнат до необходимите 31 гласа за нито един от кандидатите.

Претендентът на най-голямата формация в СОС, чийто кмет седна в креслото на "Московска" 33 - Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София), се оттегли от надпреварата. Така кандидатите на БСП и "Възраждане" – Диана Тонова и Красимир Гълъбов отидоха на балотаж, който не доведе до резултат.

БСП реши да не води преговори за общо управление с ПП-ДБ в София.

ИБ на БСП потвърди решението на градската организация да не се подкрепя за председател на СОС различен кандидат от издигнатия от БСП Диана Тонова. Второто решение, което е взето, е да не се водят преговори за обща управленска програма и да не се влиза в общо управление с ПП-ДБ. Трето, да се водят разговори единствено за приоритетите на БСП, които да залегнат в бюджета на София за 2024 г., припомня dariknews.bg.

При това положение кметът на София Васил Терзиев излезе няколко пъти с призив към общинските съветници да изберат председател на СОС, тъй като София ще загуби стотици милиони в противен случай.

Столичният общински съвет трябва да заработи спешно от понеделник, призова кметът. Иначе ще пострадат големите инфраструктурни проекти на София и ще загубим възможността за финансиране за над 200 милиона за водния цикъл. Ако в понеделник нямаме председател на СОС, София ще продължава да губи стотици милиони, каза той.

Липсата на общински съвет прави работата на общината по-трудна. Много от решенията за администрацията минават през СОС. Пренасочването на налични средства от бюджета на общината от една дейност в друга, за да се посрещнат плащанията е невъзможно без одобрение от СОС.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София

    2 0 Отговор
    Кой е Терзиев?

    Коментиран от #7

  • 2 Хммм

    8 0 Отговор
    Малко трудно ще стане сглобката тук щото посолството не го интересува . От СОС не зависи помощта за Украйна и са ги оставили да се бият кой повече да крадне.
  • 3 В собствен СОС

    5 1 Отговор
    Първо да изчакат разследването около рязането на паметника на КОЧА, защото е много вероятно някой от евентуалните кандидати да влезе в затвора.
  • 4 Име

    2 0 Отговор
    От една страна - отново да се върнем в блатото на ГЕРБ, които - само накрая на мандатите - пускаха някоя стотинка, всичко - се изяждаше и изпиваше.

    Не - напротив - и без СОС ще има кметство, това е положението, само бюрократични игри и - на практика, сме гласували за личност, не за СОС.

    Какво като е Терзиев кметът, излиза - че без СОС - все едно няма кмет.

    Старата игра на ГЕРБ - вие ще ядете камъни без нас, ние сме солта на земята и т.н.

    Поне да бяха човечни - а то - толкова години са ни лъгали - няма пари и т.н.
  • 5 ХАХАХА

    5 0 Отговор
    "Розовото пони " пак ли ще се пробва ? Така минават дните на хрантутниците.
  • 6 Ядосана

    1 0 Отговор
    Дайте тази позиция на партията,която успя да стигне на балотаж,т.е БСП.Какво значение има,след като УЖ председателят е пръв сред равни.Ако са загрижени за София,а не за ЛИЧНО БЛАГОДЕНСТВИЕ от ПП ще отстъпят.Всички виждаме,че те са виновни,че работата се закучи,заради желанието им да властват.
  • 7 Митко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "София":

    Васко милионерчето дето се жертва за благото на народа.
  • 8 Кой е истински загрижен

    0 0 Отговор
    Притча за майчината любов,или как Соломон разбрал коя е истинската майка.Когато накарал да разсечат детето,истинската майка се отказала,за да остане живо детето,а другата се съгласила--щом няма да е нейно детето,да не е на никого.Та изводите са,че на този Бонев,въобще не му пука за София и хората.Иначе би отстъпил.Власт,власт и пак власт--това го вълнува.Софиянци да духат супата
  • 9 Мимето от 13. Детска градина Шарена дъга

    0 0 Отговор
    Искам чичо Боби. Обичам розови еднорози.
  • 10 Никога

    0 0 Отговор
    София никога не е била толкова грозна и мръсна предколедно.Слушах днес Бонев --измисля си причини да не върши работа.Как бързо сложиха костенурки и лъскави простотии за хиляди левове,а не могат да сложат тук-там украса или да махнат клоните.Добрият стопанин ще намери начин
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове