Last news in Fakti

18 Декември, 2023 12:17 1 191 20

КНСБ излезе на протест за пари и заплати

  • кнсб-
  • заплати-
  • пари

Преди минути автоколона на синдиката блокира и Орлов мост

КНСБ излезе на протест за пари и заплати - 1

Протестен митинг на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) с искане за повече пари за заплати, започна тази сутрин. Синдикатът събра свои членове пред БНБ и това доведе до ограничаване на движението в тази част на столицата, съобщи БТА. Неговите искания са най-общо за намаляване на капиталовите разходи по инфраструктурни проекти и увеличаване парите за заплати на чиновници, учители и министерства.

След като приключиха с Централната банка, от КНСБ се отправиха към Орлов мост на автомобили и блокираха движението. Автомобили с членове на синдиката се разположиха в района малко след 11:30 ч. Акцията е съпътствана от полицейски кордон.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проблемът на България

    0 1 Отговор
    Власт насила не става. ПоЗдрави на Борисов!

    Коментиран от #11

  • 2 всичко е опоскано и бюджета е

    0 3 Отговор
    недостатъчен . Габриел откъде все да им дава . ЕС нищо не пусна . Да им дадат на канесебистите и домусчиев зърно и украински овес и това е . транспортистите си живяха живота и при тошо , сега и при денков . 2200 а нищо не вършат . клатят си краката . въртят волана . цяла софия за тях да плаща . шишкари .
  • 3 Мда

    13 2 Отговор
    Платени калинки, професия стачкуващ!

    Коментиран от #9

  • 4 Последния Софиянец

    4 4 Отговор
    Всички на площада!
  • 5 Ния

    16 1 Отговор
    Да се закрият синдикатите, от тях полза няма и парите които се заделят за тях от бюджета, повтарям от нашите данъци, да се дадат на шофьорите от градския транспорт. Аз не разбирам, защо трябва да храним синдикатите с нашите данъци, ако някои иска да му защитават интересите, да си плаща членски внос. Аз лично , нямам никаква полза от тях, а много хора които познавам, са на същото мнение. Защо с моите данъци, трябва да им плащам големите заплати? За шофьорите , нямам нищо против да получават по високи заплати, без тях не може.
  • 6 честен ционист

    0 2 Отговор
    Да се бяхте имунизирали, кога му беше времето, не днес да се унижавате, просейки жълти стотинки.
  • 7 Баш Батка

    5 2 Отговор
    И ко протестират тея 20 хамстера, като няма никой в народното. Ходете им по именията и сараите да протестирата...а не можете, че пък те са ви дали 15лв да протестирате? Еми тъй ша и.
  • 8 Владислав Горанов

    7 1 Отговор
    И аз участвам, че тия 700 милиона лева държавна пара, които откраднах и никой ме не търси, свършиха!!!
  • 9 Патента на Борисов в действие!

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мда":

    Кой ги подлъга ,тези наивници?
  • 10 УРА,,УРА

    4 2 Отговор
    Тия протестират точно когато се приема новия бюджет и смятат, че заради тях някой ще седне да го променя. Аман от платени протести в тая държава.
  • 11 Притчи 13:15

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Проблемът на България":

    "Здравият разум дава благодат, а пътят на коварните е неравен."

    Коментиран от #15

  • 12 Пенсионер

    7 1 Отговор
    Бюджет на мизерията. Има пари за слугите на властта. За Народа няма.
  • 13 Камион

    1 0 Отговор
    Аман от бюрократи
  • 14 Пак клатят Държавата

    1 0 Отговор
    ГЕРБ и ДПС станаха наистина нахални - наистина си повярваха, че са на власт.

    На власт са - във собствените си партии, нямат никаква популярност, напротив - има само интерес за техните си членове.

    Съответно - за редовите граждани - да няма.

    Хващат си чемоданите и - имат си имоти в Барселона, по Росенец - има места - не са и толкова много като цяло.
  • 15 Добре и

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Притчи 13:15":

    Еврейските мъдрости съвсем скоро ще излязат съвсем от мода и почитание!
  • 16 Васил

    0 0 Отговор
    До кога ще ги гледаме тези келеши от КНСБ и Подкрепа 12 години дремаха когато беше бойко на власт!
  • 17 Някой

    1 0 Отговор
    Браво за пръв път някой протестиращ казва откъде да дойдат парите за по-високите заплати.

    Смятам, че 70% от заплатите в България като цяло са ниски и трябва да се повишат. Но не трябва да се повишават всички заплати. На началниците, депутати, министри... заплатите не трябва да се повишават.
    Трябва да се приеме закон, който да регулира исканията за увеличение на заплати. Смятам, че синдикатите трябва да биват ограничава и и да не могат да искат и да стачкуват за заплати над средната. Като трябва законово да се ограничи размера на бонуси, добавки за прослужено време, добавки за квалификация ... до най-много 30% от заплатата. Т.е. да не могат разни енергетици, милиционери ... които получават големи заплати заради всякакеи добавки. Да не могат да стачкуват с искане да и се увеличават още заплатите, като твърдят, че били ниски. Но мълчат за всякакви добавки включвани в заплатите.

    Също така коледни и великденски бонуси трябва да са еднакви за всички в дадено предприятие или институция. Така щото минусите да са еднакви и за директора и за чистачката. Както правят герба горе във фирмата Порше.
  • 18 Някой

    2 0 Отговор
    У нас всички е сбъркано. В нормалните държави началника получава 1,5 пъти заплатата на подчинения си. В нормалните държави всички от чистсчката до директора получават еднакъв бонус.
    У нас обаче началника получава незаслужена 10 пъти по-висока заплата от работника. Същото и с бонусите.

    В нормалните държави чрез необлагаем минимум и прогресивни данъци се регулират доходите така, че да се намалява разликата между бедни и богати и да няма привилигировани с огромни доходи. У нас, напротив, осигурително-данъчната система е направена така, че да се увеличава разликата между бедни и богати. И разни злодеи като мошеника икономидт Стоян Ганев го изтъкват това като предимство за България. А в действителност това е голям проблем за България и води до още проблеми и до мизерия.
  • 19 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    0 1 Отговор
    ПО НОВИНИТЕ ГИ ДАВАХА В 12.00...
    МИЖАВ ИНТЕРЕС...
    НЕКАКВИ С ЛИЛАВИ НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКИ....СЕ ЗАВИРАХА МЕЖДУ
    КОЛИТЕ НА ....„КАПИТАЛИСТИТЕ” И ДР.....
  • 20 Салама свърши

    1 0 Отговор
    Нека да протестират,даже не трябва да се работи в знак на протест за заплатка и осем часов работен ден.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове