Last news in Fakti

19 Декември, 2023 06:59 2 363 21

Мария Пиргова за боя в парламента: Така ще е вече

  • мария пиргова-
  • политолог-
  • парламент

Това е новото нормално, смята политологът

Мария Пиргова за боя в парламента: Така ще е вече  - 1
Снимка: Евронюз България

Бой, заплахи и обиди е новото нормално в парламента, вероятно и ще бъде и така занапред.

Това каза в ефира на Euronews PrimeTime политологът проф. Мария Пиргова. По думите ѝ успокоение на политическата среда се очаква по празниците, защото няма да има важни за решаване въпроси, но при всеки проблем тази ситуация ще се възобновява.

Ситуацията беше същата и в предишните няколко парламента, въпреки че нямаше мнозинство. Оформи се една много сериозна криза в нашата парламентарна демокрация, която партиите не могат да разрешат и това удря по техния имидж много сериозно и дългосрочно.

По думите ѝ депутатите си позволяват да рушат образа на парламента и на парламентарната демокрация чрез невъзможността да решат проблемите по нормален начин.

Предвид състоянието на сглобката, която се очертава като нещо дългосрочно, виждаме, че опозицията е безсилна пред това, което се случва. Това каза политологът Атанас Радев. По думите му това мнозинство ще успее да приеме конституционните промени и но вместо това да е въпрос на фокус, той остава в сянка на скандали и бой в Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото

    46 11 Отговор
    СГЛОБКАТА Е ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ !
  • 2 Ице

    30 4 Отговор
    Искам освен бой да има сръбска музика и сношения.

    Коментиран от #4

  • 3 Така

    29 4 Отговор
    ще е докато изхвърлят шлаката , а това ще е много скоро !

    Коментиран от #12

  • 4 Тцъ

    25 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ице":

    Най добре да ги заключат вътре и да им раздадат автомати и гранати.
  • 5 Орел

    32 3 Отговор
    Свиквайте. Важното е, че има банани на промоция.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    17 4 Отговор
    БОЯ С ЮМРУЦИ Е ОТ СРЕДНОВЕКОВИЕТО
    .... ГЛЕДАЙТЕ КАК СЕ ТРЕПЯ ПРАСЕТА. И ФАШИСТИ В УКРАЙНА
    С МЕТОДИТЕ ОТ 21 ВЕК :))

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Трол

    14 2 Отговор
    Аз съм доволен от боя. Това означава, че политиците ни отстояват позициите си с цената на всичко.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 факуса

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Искате,ли нови усещания в секса?":

    друго си е усещанията на 32та ви пола жендърче,кама сутра направо бледнее
  • 12 Тежко

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Така":

    шлака- имаш предвид пп и грб ли ? щото нищо добро не направиха !!! само разрушават държавата подлогите американски
  • 13 Охххххх

    8 7 Отговор
    Тая,моча...Ще я преживеете някък си.
  • 14 Русофил

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Искате,ли нови усещания в секса?":

    Готов съм да ти ги причиня, а ти ?!
  • 15 Гледаме гледаме

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Как се трепят Орки .

    350 хиляди+ .

    Да благодарим на Путян , че летят Дронове над Масква .

    И летят Ушанки в окопите .
  • 16 Аспарух

    6 1 Отговор
    Искам боксов мач между Шиши и Копейкин.

    Коментиран от #17

  • 17 Трол

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Аспарух":

    Искам публичен дебат между Киро и Бойко.
  • 18 Цампуков

    2 0 Отговор
    Цирк! Играят си на стражари и апахи. Ефенди Цонев, печурката подскача като бойно петле, а ефенди Шишири се прави на закрилник (с корем, не с крила). После пожарна тревога, а главния пожарникар в место да се хване у шланга, раздухва огъня с ветрове и урагани. Петкин пък се загрижил за държавното имуществото и окабеляване, а народа и държавността ще чакат!
  • 19 Демократ

    1 0 Отговор
    Сигурно целта на задкулисната КГБ-ДС мафия е точно такава- да се разруши парламентарната демокрация, за да настанят диктатурата на силната ръка на власт. Неслучайно след протестите на българския народ през 2020 г., за да бъдат потушени, 3 години фалшифицирани и нечестни избори не разрешиха в Парламента да влязат нови сили за борба с корупцията и беззаконието и да освободят България от кремълската зависимост. Неслучайно влязоха Възраждане и ИТН ,кремълските партии,които да създават вечен хаос и да обезсмислят демокрацията ,като поддържат статуквото на Герб, Дпс и Бсп и така безизходицата да се задълбочава непрекъснато. Същият сценарий се осъществи и в Софийска община. Натресоха ДС кмета Терзиев, за да не победи с ясно мнозинство никой и общината и тя да не работи. Държавата е в безизходица,защото се управлява от ченгеджийницата, а доказано е ,че няма такава успяла държава. Тази истина трябва ясно да кажат честните политолози,за да разберат хората и да се стреснат и събудят от съня на примирението.
  • 20 ХА ХА

    3 0 Отговор
    А помните ли онзи български е.н.и.ч.а.р с очилцата дето вчера вървеше след Прасчо и се репчеше на депутатите от Възраждане, как подсмърчаше и плачеше преди да ги изведат с автобусите при протестите и мрънкаше- Искам в къщиииии.....Смешник
  • 21 наблюдател

    1 1 Отговор
    Не, това не е новото нормално, а продължават опитите да се подкопава парламентаризма. И отново имаме активно участие на обичайните заподозрени. Разочарована съм, че и БСП участваха в клоунадата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове