Last news in Fakti

29 Декември, 2023 23:27 2 225 54

Румен Петков за водно-въздушния Шенген: Провал на българската дипломация

  • румен петков-
  • шенген-
  • българия-
  • дипломация

Груб, непохватен слугинаж към интересите на Белия дом

Провал на българската дипломация. Така председателят на АБВ Румен Петков определи пред медиите във Варна решението страната ни да бъде част от Шенген, но само по въздух и вода. Той отново подчерта налагания от Европейския съюз принцип на двойни стандарти по отношение на критериите за България и Румъния. Според Петков вината за това страната ни и до днес да остане извън Шенгенското пространство е липсата на убедителни аргументи за изпълнени изисквания пред европейските ни партньори от страна на поредица български правителства в последните десет години. „За съжаление дипломацията ни се провали. Това е тежък удар върху българската икономика и българските транспортни фирми“, отбеляза лидерът на АБВ.

Изминаващата година Румен Петков определи като такава, в която двойните стандарти и измамата се превърнаха в начин на съществуване на Европейския съюз, груб, непохватен слугинаж към интересите на Белия дом.

В контекста на решението на Народното събрание за забрана на износ на петролни продукти от рафинерията в Бургас от 1 януари ако произходът на петрола е руски, Петков е категоричен, че без последващи решения, това означава, че след три месеца рафинерията ще спре. Оттам той прогнозира ръст на цените на горивата у нас от края на януари.

„Казвам това, за да е наясно обществото с удара, който се нанася по българската икономика и бит от „сглобката“, защото това е заслуга изцяло на „сглобката“. И всеки, който вижда цените по бензиностанциите, да знае на кого ги дължи. И когато след време, колкото и да е то, отиваме към урните, да си избираме хора, които са готови да съсипят България, слугувайки някому или да избираме хора, които са водени от българския обществен и икономически и социален интерес“.

Извън националните и световни катаклизми, пред варненските медии Димо Димов, общински съветник на „ЛЕВИЦАТА!“ в морската ни столица, очерта ключовите приоритети в работата на формацията в Общинския съвет. Сред тях са функционираща и справедлива съдебна система, качествено здравеопазване, екология, култура, просвета и образование, спорт, чист и приветлив град, с предпоставки за развитие на икономиката и туризма. Димов отбеляза пълноценното участие на „ЛЕВИЦАТА!“ в местната власт и съобщи, че Мария Тодорова, която беше кандидат за кмет от коалицията, председателства комисията по здравеопазване в местния парламент.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изключително

    39 40 Отговор
    противна личност. Крайно корумпирана, свързана с руската и българската мафия. Злобен, арогантен, крадлив путинофил.

    Коментиран от #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мнение

    54 21 Отговор
    БНТ, БТВ и Нова телевизия - мълчат за лъжата на правителството, че влизаме в Шенген. Даже и Нидерландия не ни е подкрепила - няма решение на нейния парламент. Дали ЛЪЖАТА не е била, за да се скрие скандала с братя Домусчиеви, превозвали над 1 тон наркотици? Как никой не попита днес Ъкъдимика и Гаргамел за какво я правиха тая лъжлива пресконференция вчера, дето се хвалиха колко са велики!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Потрес

    45 17 Отговор
    Каква дипломация, там ходят едни нашенски плyжеци, които жадуват в поза паpтеp да ги шляпат западните им господари докато са с топка с кожена каишка в уста!
    BDSM е това е БГ политиката!
  • 6 Руска

    32 21 Отговор
    Този е пияница.
  • 7 Фен

    31 21 Отговор
    Никога не съм мислил, че ще съм на едно мнение с пикаещият във фонтани! Ама е, на! Факт!
  • 8 РЕАЛИСТ

    46 18 Отговор
    Досега няма държава с тази измишльотина" въздушен Шенген". Подиграват се с България и Румъния. Втора ръка хора, пък ние такива усилия положихме , да покажем какви верни кучета сме. Бутаме съветски паметници, даваме си БТРите, затваряме Лукойл, затваряме устата на Митрофанова, гоним руски попове и затваряме руска църква, налагаме такса на руската газ през България.

    Коментиран от #16, #17, #34, #38

  • 9 Хохо Бохо

    15 32 Отговор
    Сегашното правителство постигна успех по въпроса за Шенген.
    А какво направи Борисов, докато управляваше държавата?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 оня с коня

    23 13 Отговор
    Австрия ясно и категорично НИ ЗАПОВЯДВА да Приемаме Бежанци заедно с Румъния без да се интересува дали ни трябват,отделно пък не й пука тия Бежанци дали искат да останат у нас.И да каже Петков:Ако се съгласим на ТАКАВА ЦЕНА за да ни приемат в Шенген ,ще похвали ли той Дипломацията ни че се справя отлично?сигурен съм че точно обратното- ще нарече Управляващите "Слугинаж" на Европа,"Предатели на бълг. интереси" и т.н.А истината е че каквото и да прави Властта Петков ще недоволства защото иска да падне настоящата власт и НЯКАКСИ Неговата партия да поеме Управлението.
  • 12 Киро дрогата

    21 9 Отговор
    Шенгин през крив макарон. Нали ще им намалите печаите от превозине. Стига демократична заблуда
  • 13 Просто човек

    16 26 Отговор
    Мнението на путински слуги нямат значение...
  • 14 Абориген

    18 2 Отговор
    Че ние освен близалки, дипломация нямаме.
  • 15 Друго си е,

    9 12 Отговор
    Да пишкаш във фонтаните по площадите
  • 16 Aлфа Bълкът

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    Уредиха се пак политиците да могат да изнасят без проверка куфарчета за Швейцария.
    Мога да ти дам един съвет, каквото можеш кради и изнасяй и ти!
  • 17 Никой не уважава

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    Кучета помияри, каквито са нашите политици. Хвърлят им една коричка хляб и са готови на всичко.
    Не случайно в почти всички народи и култури да те нарекат "куче" е най-голяма обида.
  • 18 Кой ще пусне по земя пияни и

    11 1 Отговор
    Дрогирани фюрери на МПС като оня дето нацели Милен Цветков
    Виена още помни как се е опазила от турския ятаган дето нас са ни покорили щото сме били разделени на окръзи както сега
  • 19 Хахаха

    10 1 Отговор
    Хората нямат 1 лев за тоалетна, а те една след друга реклами. Екскурзии, боти, искаме безплатни цървули за полето да копаме, ама всичко е до време. Много хора и то еродити добри ще умрат, а идват не лош материал. Гледам ги ромите, живков ги е подтиквал, но някои красиви добре облечени и разговарят на децата си на ромски, турски цигански, някои на немски. Кой остане след нас ок, с милионите и много жилища под наем бкп дс ще си живеят деца, внуци, но в провинцията са вдовици по на 80 учени, но с малки пенсии, положението не е розово, пият хапчетата и по цял ден спат, а кой има деца в бг и те нервни към майките си, трагедия, жив геноцид спрямо гражданите, които нямат село, бизнес. Див капитализъм е в България според мен. Едни имат по 3 коли лукс, а други. Тъжно ми става за отиващите си добри хора. Ще видим младите надути и с претенции без покритие учители и разни лоши хора. А в тоя зверилник, трябва да си зъл човек, за да оцелеете. Те българите като убиха българи след рях ще са ок, сега от войните като дойдат другите ще го разберете, че тракийци са били хора, а не по живково и след пренебрегнати. Те бяха трудолюбив народ и.., но идват от войни. Виждаме ги на групи в други градове. И нищо особено. Те едва ли ще останат в Бг. Те тукашните старобългари кой ли искат, сега ще го ядат големия на бонко доган и бойко. Не шега работата. Да изгониш хубавите хора местните и да ти дойдат, а може би външността лъже, ха дано да са докторки, но като ги гледам по цял ден по

    Коментиран от #31

  • 20 Който злослови с нас ще

    8 5 Отговор
    Злослови и против нас
    Английска поговорка
    Европа като гледа как злословим срещу най голямата ни колония говореща и пишеща на кирилица която ни е освободила разбира че утре като стане криза ще злословим и срещу Европа и САЩ
  • 21 ....

    2 2 Отговор
    В автобуса шофьор турчин и гражданин ром, но красавец, облечен, умен манго. Разговаряха с шофьора за държави. И накрая като българският лев заменен с евро българите ще го разберат, обиколил света рома, но държи и той за Живков. Умре живковото. Кучишки живот. Дай боже от войната да са като етносите работливи, но турците от турция бгтурци де, комшу зле сме, дойдоха от войната. А и 1000 лева нещо шофьора.. И рома, се разменяло 1000 към 60 лева, а и в др държави, навремето са купили за малко пари уйски, а в бг всичко нагоре. Ето купих за 100 лева днес, а утре. Те добре, че през лятото работят, кпй къде му видят очите. Всеки лъже, разтяга локуми докато се накраде и изчезва от България. Румен Петков и много други имат навън имоти в уредените западни държави и дойдат ли от войнк ще избягат много българи християни.
  • 22 Ха ха ха

    12 11 Отговор
    Провал било.... та нали всички русофили и комуняги работите винаги против влизането в Шенген и еврозоната.... Да , да тавариш петков.....
  • 23 ХХХХ

    1 3 Отговор
    Те пък запада що не знае, че крадете от залъка на народа и с парите си купувате замъци на запад, Иван Такев напиши и много неща ще ви светнат като бенгалски огън, кой горе от известните какви недвижими имоти има на запад и Доган има къща в арабски емирства ли бе, прочетете и се уверете. Петков в Испания. На бб името не е. Комунистите дс доносници са бамбашка хора някои, но всеки отива 2 на 2,те са амортизирани в провинции, не ядат разнообразни храни, за да помогнат на деца, внуци. Който пазарува знае. А децата искат, майката нямаме парички и то реве детето, иска. Човек горе, не е за вярване. Състрадателни са хората, но нямат, биха му купили кво си е харесало. Соца е за честните, а за горе петкова крадеца джамбаниза му дойде харно от комунист или бе соцоалист демократ в кавички
  • 24 РЕАЛИСТ

    8 9 Отговор
    Забравих да питам, от кога на гоце лакея пуми алкохолика му пука за шенгин, още не могат да преживеят, че рублен крадевич е в пъти по голяма рашподлога от тях, но ако прочете това пияната от посьола ще им спре взятките, нищо, че уж са нейни хора и се снимат по мочите!
  • 25 Последния Софиянец

    6 4 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, а и тоалетните ме очакват, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния ватник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях, но всеки си избира пътя, те хванаха тоя за Суходол и Гара Яна, а аз съм си Софиянец все пак, дори и мияч!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ТаУмВзе

    8 9 Отговор
    Тоя пияндурник преговаряше с ватите за някакъв друг съюз и големи шлемове, какво бълнува сега!
  • 28 Мдааа

    7 5 Отговор
    А Боко Тиквата и Дебелян Беевски още са си на свобода и даже управляват про стия материал.

    Коментиран от #30

  • 29 Каишков

    10 7 Отговор
    Румбата е най мръсният наследник на Андрей Луканков,мошеник до мозъка на костите си,срам за плевен!!!
  • 30 Последния Софиянец

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Мдааа":

    Алкохолния султанат ги захранва и тях като теб, подлога безмозъчна, но ти ще си вечно гладен и съдран, толкова си можеш!
  • 31 Анджело

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    При капитализма човек за човека евълк
  • 32 Дедо Пене

    6 5 Отговор
    ЗАЩО ДАВАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИЗЯВА НА ТОЗИ НЕЩАСТЕН КО.МУНИСТ-П.И.К.Л.ЬОТО РУМЕН ПЕТКОВ? ВРАБЧЕТО ИМА ПОВЕЧЕ МОЗЪК!
  • 33 Румен да каже

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Изключително":

    той лично, как помогна за влизането ни в шенген и еврозоната!
  • 34 Ами Раша

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    Като е Окупатор , трябва да се случат всички тези неща.
    И това е правилния Начин .

    Блатния Плъх разбира само от Млатене.
  • 35 един от големите

    6 4 Отговор
    провали в БГ политиката се казва руменчо! Или третия брат галев!
  • 36 Мата на Хари

    7 5 Отговор
    Този комунистически боклук го слушах как дава интервю на руски. Преди интервюто репортерът анонсира,че той владее и ще говори на руски. Винаги съм смятал,че такива като него защитаващи руски фирми и бизнеси смятат,че руския език им е лесен се хванах за главата. Нещо от рода, говорите ли руски: "чат-пат", разбирате ли какво ви питам:"имеет ся хас". Трагичен олигофрен,но със самочувствие.
  • 37 Хамид

    5 4 Отговор
    Никой те харесва предатели като Денков, Борисов, Пеевски и Просто Киро.

    Коментиран от #39, #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Първи закон на Боко :

    4 0 Отговор
    Корабите трябва да внасят кокаин и да изнасят каптагон.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Гост

    3 3 Отговор
    Евтина проруска пропаганда от един пропаднал бивш политик.
  • 49 дядото

    2 2 Отговор
    защо си мисля,че провал на цялата ни политическа клика и назначена от посолство власт.а дали има само транспортни и икономически измерения ще се види.а дали не става дума и за унищожението на българите и държавата.
  • 50 Пикаещата копейка

    4 2 Отговор
    Румчо газ пикае!
  • 51 Луд

    0 0 Отговор
    Честито водолази . Хем под вода хем с въздух.
  • 52 Ха ха

    1 0 Отговор
    Шадраван пиш се изходил
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове