Last news in Fakti

4 Януари, 2024 18:28 1 382 73

Богдан Богданов: Нашите приоритети са Шенген и еврозоната. Това са двата механизма, които ще променят България изцяло

  • богдан богданов-
  • шенген-
  • еврозона-
  • приоритети-
  • промяна-
  • българия

В момента съществуването на ДКК като консолидационна структура е под въпрос. Повечето аргументи сочат натам, че няма нужда от консолидационна структура. Тези компании няма как да работят само по проекти на държавата, обясни икономическият министър 

Богдан Богданов:  Нашите приоритети са Шенген и еврозоната. Това са двата механизма, които ще променят България изцяло - 1
Снимка: bTV

Съставът на кабинета е политическо решение, в което аз не участвам. В икономическото министерство сме мотивирани да си изпълним задачите така, както са ни зададени. Това каза в "Лице в лице" по bTV министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов попитан ще има ли смени на министри при ротацията в кабинета "Денков - Габриел".

Той съобщи, че 45 милиона лева вече са възстановени по сметката на Държавната консолидационна компания от дружеството, на което е било възложено изпълнението на проекта за нереализирания правителствен комплекс.

С връщането на тази сума, както и с други възстановени средства, ДКК ще погаси поне 90 млн. лв. от задълженията си към Българската банка за развитие, с което ще спре изплащането на десетки милиони лихви, ще бъдат вдигнати обезпеченията на заложените публични предприятия, сред които "Ел Би Булгарикум", "Кинтекс", "Нити" и други. Така ще гарантираме бъдещото развитие на дружествата, както и работните места на заетите в тях 5500 души, заяви Богданов, цитиран от novini.bg.

Икономическият министър уточни, че в периода 2016-2022 г. ДКК усвоява кредитни средства от ББР за над 152 млн. лв. като към момента са платени над 22 млн. лв. лихви по тях.

С погасяване на задължението, което има към ББР, държавата и данъкоплатците ще спрат да плащат лихви за тези задължения, отбеляза Богдан Богданов .
Той посочи, че договорът за проекта за нереализирания правителствен комплекс е бил сключен без обществена поръчка.

Бъдещето на ДКК не може да мине без спирането на всички корупционни практики и възстановяването на суми. Имаме яснота и много ясен график в каква посока ще се развиваме. Голяма част от нашите проверки завършиха, ние сезирахме компетентните органи и те трябва да си свършат работата, добави министърът на икономиката и индустрията.

В момента съществуването на ДКК като консолидационна структура е под въпрос. Повечето аргументи сочат натам, че няма нужда от консолидационна структура. Тези компании няма как да работят само по проекти на държавата, обяви Богданов.

Стратегическите въпроси са как ще се развива нашата икономика, какви са нашите приоритети. Нашите приоритети са Шенген и еврозоната. Това са двата механизма, които ще променят България изцяло, подчерта икономическият министър.

Днес направихме съществена стъпка, но трябва да положим още усилия за пълноправно членство в Шенген. Еврозоната ще направи нашата икономика по-конкурентоспособна, ключовите компании ще имат по-голямо доверие в нашите компании. Българският бизнес ще бъде по-конкурентоспособен, ще имаме сектори , като финансовия, които ще бъдат значително повлияни. Тези две стъпки ще повлияят пряко България да повиши реномето си и да вдигне доверието си пред местни и чуждестранни инвеститори, каза още Богдан Богданов .


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ххххххххххххх

    42 2 Отговор
    И същите механизми които ще приключат и вас, щом изпълните задачите си.
  • 3 Сатана Z

    53 2 Отговор
    Приоритетите на Българският народ не съвпада с този на режима Денков-Габриел подкрепен с нищожните 13% - останалите Алабалистики на Козяк и информационно обслужване,които броят гласовете.
    Колесникът ви чака,подлоги!
  • 4 В Борисов

    58 3 Отговор
    Това може да са вашите приоритете, другарю, но не са приоритетите на България и българския народ. Ние нямаме абсолютно никаква полза от неработещия шенген и фалиралата еврозона. Спуснатите от сащ парашутисти, които са назанчени за управители на територията пп и дб, заедно с двамата клоуни с блокирани сметки боко и шиши, са за затовора.
  • 5 ПоТ ли га та

    42 2 Отговор
    Богдан Богданов: Нашите приоритети са да бъдем наведени ,послушни и изпълнителни помЯр.и
  • 6 Марцена

    39 3 Отговор
    Льольовци, какъв Шенген, каква евро зона бълнувате!?
  • 7 Алелуя!!!!!!

    5 40 Отговор
    Когато ни приемат в двете, най-накрая, окончателно ще съсаме с руските окови!

    Коментиран от #11, #41

  • 8 Не на ес-ес

    48 4 Отговор
    Така приказваха и лъгаха когато ни набутаха е ЕС преди 17 години, а се забихме и обедняхме още повече..

    Коментиран от #10

  • 9 Бе, ще я

    27 2 Отговор
    Променят те, ама към още по-лошо!
  • 10 ВИЕ ОБЕДНЯХТЕ

    6 37 Отговор

    До коментар #8 от "Не на ес-ес":

    щото рублата стана по-евтина от тоалетна хартия. НИЕ, БЪЛГАРИТЕ забогатяхме. Излязохме от калното комунистическо блато.

    Коментиран от #19, #44, #68

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 да ва таковам

    24 3 Отговор
    в урудите мръсни
  • 13 Виртуална реалност

    19 1 Отговор
    Тези хора са с имунитет и защита от нашите и задокенаските служби. Нищо не можете да им направите, освен някакви написани послания и пожелания, които са прах в пустинята.
  • 14 ГРЪКА АЛКЕОС 👤👥👤👥👤👥👤👥👥

    9 5 Отговор
    ,,българия,, УМРЯ 👤👥👤👥👤👥👥👥👸 ,Да Живее НеоЛиберализма и САЩ 👤👥👤👥👤👥👥
  • 15 Вашите приоритети за Европа а ?

    26 1 Отговор
    Ама ходите в Швейцария и по Кайманите да си носите парите.

    Коментиран от #18

  • 16 оня с коня

    5 27 Отговор
    Ама нали се скъсвахте тука да обяснявате как Шенген и Еврозоната сме щели да ги гледаме през крив макарон,пък тя ква стана...Ама Приоритетите на това Правителство според Русофилите не съвпадали с Приоритетите на Бълг. Народ...Е как да не съвпадат,след като ЛИЧНО Народът ги е сложил на Постовете им и ясно е изразил Волята си какво да правят тия Управляваши чрез Бюлетинките в Урните?Ама Сглобката била излъгала Електоратите си...Е АЗ съм от Електората на Сглобката и уверявам че Никой не ме лъже!

    Коментиран от #20, #50, #64

  • 17 ха ха

    19 2 Отговор
    как ще се развива икономиката като подаряваме два нови реактора за да купим един за 20 милиарда долара ? как ще се развива като цените за вътрешния пазар за 3 пъти по високи от тези за износ ? как ще се развива като наливате пари единствено в мафйотски фирми срещу отчисления за политици ? единствения вариант е лъжи и терор , както правихте и досега

    Коментиран от #67

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Не на ес-ес

    23 3 Отговор

    До коментар #10 от "ВИЕ ОБЕДНЯХТЕ":

    Верно ли? Я кажи колко бе външният ни дълг преди да влезем е ЕС-ЕС и колко е сега, кажи какво се подобри от тогава - пътищата ли, здравеопазването ли, образованието ли, доходите които не могат да надминат инфлацията ли/...??
    Кажи едно подобрение ? ..освен гей парадите..

    Коментиран от #40, #46, #48

  • 20 Обективно

    14 2 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    Тези празни приказки дето си написал и в детската градина не минават.Обясни изпрахте ли Бойко?

    Коментиран от #25

  • 21 В Шенген и еврозоната ще

    8 5 Отговор
    Оцелеят тия дето работят с западни фирми и знаят няколко езика
    Иначе за бедните будни българчета ще има евроАндрешковци и евроБирници

    Коментиран от #36

  • 22 Бай Иван

    9 2 Отговор
    А нашите са максимално бързо шут в д.и рника и вън от политиката.
  • 23 Още един АЛЧЕН

    16 2 Отговор
    Първо "това" са приоритети на много малка група хора и второ, ще променят България така, че и Господ не може да ѝ помогне. Алчните са вредни, защото нямат морал и съответно логика.
  • 24 Да, България

    16 2 Отговор
    няма да е същата. Ще бъде напълно съсипана. Без валута, без енергетика, без земя, без нищо. Пълна с талибани, цигани и без право да взима каквото и да е суверенно решение.
  • 25 оня с коня

    3 11 Отговор

    До коментар #20 от "Обективно":

    Че той си е чист - що да го перем?Явно ви се иска да започне процедурата "Пране",за да се развикате "Ахааа,щом го перат,значи има защо"...Е няма стане ваща работа!

    Коментиран от #30, #65

  • 26 Шопо

    16 3 Отговор
    Не ви щем шенгено, не ви щем еврото.
    Референдум за ЕС и НАТО.

    Коментиран от #27

  • 27 Кът не щеш

    2 8 Отговор

    До коментар #26 от "Шопо":

    ела да ми cyчeш от xyяшкaтa!
  • 28 Г Бар

    11 2 Отговор
    Жалко, че изчезващият български народ не ви е приоритет. Но без нас ще е по-добре, за нищо не ставаме, предатели и гъбари
  • 29 Пат ла Джани

    9 2 Отговор
    Прав е, България ще се промени изцяло - няма да е бяла вече
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ,,Поканили магарето на сватба.

    13 2 Отговор
    Да носи самара." Шенген ще ни даде талибани и джихадисти; еврозоната ще ни вземе парите да ги пази и да плаща чужди дългове.
  • 32 Хайли лайкли

    11 5 Отговор
    Тази година през април месец изтича двадесетгодишният договор, който подписахме с терористичния алианс на НАТО и след април можем спокойно да ги напуснем и да се присъединим към бъдещата неутрална Австроунгария + Словакия и Сърбия. Ето това ще промени положително България изцяло !!!

    Коментиран от #43

  • 33 Румен Американеца

    7 4 Отговор
    Шенген и еврозоната ще вдигнат пенсиите, увеличат продължителността на живота, подобрят здравеопазването и образованието, обуздаят ромите, Баце ще вкарва по три гола на мач, все много хубави неща ще се случат
  • 34 Факти

    6 2 Отговор
    По вероятно да ни приемат в селото. Славяновци
  • 35 Факт

    2 9 Отговор
    Единствения лек срещу комуняги рушуфили и всякакви полуграмотни силтаци който е неминуем е авроматизацията.Много скороголямо количество полуграмотници ще бъдат набутани от там отде са изпълзели

    Коментиран от #38, #51, #56

  • 36 Ако не беше руски трол, а българин,

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "В Шенген и еврозоната ще":

    щешемда знаеш, че се пише СЪС западни фирми! Оставаш без мизерната си заплата в неконвертируеми рубли за месец януари!

    Коментиран от #52

  • 37 Ти си

    5 0 Отговор
    Както се очертава ще се промени ударни демографския и етнически баланс в България ......
  • 38 да де

    8 1 Отговор

    До коментар #35 от "Факт":

    още едно зомби на посолството се изсмърдя , разбра ли че приключвате та злобееш ?

    Коментиран от #42

  • 39 Мдаа

    0 6 Отговор

    До коментар #30 от "Ти олиг Го фр е н ли си":

    абе копейка като те затапят що обиждаш бе, толкова ли си объл, та нищо смислено неможеш да измислиш хихихи.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 000013

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Алелуя!!!!!!":

    Сигурен ли си или си го пожелаваш?
  • 42 Мхм

    1 8 Отговор

    До коментар #38 от "да де":

    Приключвате вие русопримитивите нямате мъже нямате войници нямате работници нищо нямате имате само монголи.Укряинците ви навряха къде слънце не огрява
  • 43 оня с коня

    2 7 Отговор

    До коментар #32 от "Хайли лайкли":

    Лъжеш изключително упорито правейки Твоя си интерпретация на чл.13 от Договора на НАТО,където ясно е записано че след изтичане на 20г от подписване на Договор за сътрудничество между всяка държава -членка и Пакта,тя МОЖЕ да се откаже от по-нататъшно Членство.Това става с Молба до Управата в САЩ,като реално държавата получава пълна независимост след 1 година.Такъв случай на отказ досега в Историята НЯМА и пак повтарям:Никакъв договор не изтича,а просто ТЕОРЕТИЧНО се дава възможност на всяка държава-членка да го прекрати ако не й харесва!

    Коментиран от #60

  • 44 Злогош

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "ВИЕ ОБЕДНЯХТЕ":

    В България никога не е имало комунизъм бе теле недоносено
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Въпросът ти е несъстоятелен!

    2 9 Отговор

    До коментар #19 от "Не на ес-ес":

    Интересува ме само как живея аз и децата ми сега и какви са възможностощите ни.
    Мога да те уверя, че живеем много по-добре от преди, и имаме много повече възможности.
  • 47 Мамул

    2 0 Отговор
    Лешпер от групата на лешперите.
  • 48 Кво са тея цифри?

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Не на ес-ес":

    Нищо!
    Единя дължи трилиони и е Цар,а другия има да взема.трилиони и мизерства.
    Совите не са това което са!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 TV Бобов дол

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    На това твоето си има термин в психологията, нарича се Стокхолмски синдром" !
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ти догодина ще останеш с

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ако не беше руски трол, а българин,":

    Евро банкноти и в Шенген и ми е бедна фантазията какво ще се случи с България в държави с лоша колониална история например
    Балдуин Фландерски от латинската империя ослепен от Калоян
  • 53 Факт

    2 7 Отговор
    За да падне комунизма е ясно какво трябвя да стане да се разпадне руският кло зет и китайския

    Коментиран от #57

  • 54 колко коледни взеха съдиите

    2 0 Отговор
    Масово районните съдии, които се занимават със случая 400 шева на Дебора Михайлова от Стара Загора, си правят отвод. Това сочат данните от Електронния публичен регистър на отводите.

    Към момента 15 магистрати са се отказали да се занимават със случая. Това са председателят на съда Блага Бозова, Росен Чиликов, Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева, Неделина Минчева, Велина Пенева, Женя Иванова и Александър Георгиев.
  • 55 000013

    4 2 Отговор
    Като ти чета поста от него не струи някаква грамотност та в тоя ред на мисли можеш и ти да стягам багажа и да тръгваш за там на където изпращаш другите .
  • 56 000013

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Факт":

    Пост 55 е за теб !
  • 57 Мхм

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "Факт":

    Сиреч глопостите на Кисенджер да бием Русия като подкрепяме Китай няма как да стане.
  • 58 русофил

    6 0 Отговор
    фащ ни командва пък сме с визи .наша аец тока скъп,а къде са парите от тока който продаваме? защо австрийците не вземат енергото на фащ май е време по румънски да се действа с тези предатели
  • 59 Боклуците на Боклука

    7 0 Отговор
    Боклук, на първо място трябва бъде борбата с корупцията и измамите в здравеопазването, и тогава България ще тръгне нагоре. Какъв Шенген, какви 5 лева.
  • 60 Ти си

    5 0 Отговор

    До коментар #43 от "оня с коня":

    Не е точно така - виж какво е положението с Франция от 1959 до 2009 година .....
  • 61 За кеф на

    4 0 Отговор
    някого сами си ритаме въженцето на гилотината, хантилигентният народ бг.....
  • 62 Гост

    2 0 Отговор
    От това се плашат хората.
  • 63 Богдан Богданов! Народа не желае нито

    7 0 Отговор
    Евро, нито Шанген, нито дае Лагер за Мигранти!? МАХАЙТЕ се Продажници и Идиоти!!
  • 64 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    3духа няк! Кой народ ги бил сложил, тия? Онези 13% ли? И колко от тях са реални и колко купени, че по изборите имаше към стотина сигнала за злоупотреби с гласуването, но не ги касираха? Знам, че ти е по-удобно да си затваряш очите за тези истини. Нали си с капаци....
  • 65 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "оня с коня":

    Научи се, че след препинателен знак се оставя празно място. Неграмотността е пословична за вашият електорат.

    Коментиран от #70

  • 66 Богдан Богданов?? Кои сте вие, колко

    1 1 Отговор
    сте? Вашите Приоритети са си само ваши!! Народа, не иска никакъв Шанген, никакво Евро! Още 2 месеца си някакъв Измислен министър, После никой няма да се Сети кой си!! Никой Си!! Ще ви бие Народа с камъни, Продажници идва това врене!!
  • 67 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "ха ха":

    Единствения отговор е шевната машина калашников да заговори, и всичко ще се оправи, като в
    Румъния, на първо време!!!!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Лъжци

    0 0 Отговор
    ВАШИТЕ приоритети са крадене.
    НАШИТЕ приоритети са оцеляване.
  • 70 Буха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Гост":

    Присмял се хърбел на щърбел. Електорат не е подлог, така че ВАШИЯ.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Коко

    0 0 Отговор
    Ще ставаме официално роби?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол