7 Януари, 2024 14:23 1 387 32

Проф. Вили Лилков: Кризата в Столичния общински съвет заплашва да се прехвърли като криза в цялата община

  • вили лилков-
  • криза-
  • столичен общински съвет-
  • община

Проблемите на гражданите и на Общината са по-важни от партийните ни пристрастия и от решенията на политическите централи, коментира общинският съветник от "Синя София" 

Проф. Вили Лилков:  Кризата в Столичния общински съвет заплашва да се прехвърли като криза в цялата община - 1
Снимка: БГНЕС

Липсата на избран председател на Столичния общински съвет означава пълно блокиране на работата на Софийска община. Кризата в Общинския съвет заплашва да се прехвърли като криза в цялата община. Опитваме се да намерим временно решение, поне до гласуването на бюджета... Стоейки в този политически клинч, започваме да блокираме работата на отделните звена, институции, кметства в Столична община".

Това каза пред БНР общинският съветник от "Синя София" проф. Вили Лилков. И подчерта, че най-добре е в Общинския съвет да има ясно политическо мнозинство, което да носи отговорност за управлението.

"Необходими са отстъпки, които трябва да направи всяка една от политическите групи в Общинския съвет. В момента са натрупани доста противоречия между основните две политически формации - ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ - "Спаси София"... Смятам, че можем да намерим изход от тази ситуация".

В предаването "Неделя 150" проф. Лилков подчерта, че проблемите на гражданите и на Общината са по-важни от партийните ни пристрастия и от решенията на политическите централи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 6 Отговор
    Джендърите в Столична община застреляха Христо Ботев.

    Коментиран от #7

  • 2 Терзиев е нелигитимен

    22 6 Отговор
    90 % от софиянци не са гласували !

    Коментиран от #10

  • 3 Къде е кмета Терзиев?

    7 13 Отговор
    Защо пред руските магазини Берьозка са сложени тонколони и дънят руски военни песни?

    Коментиран от #4, #5, #12, #21

  • 4 Последния Софиянец

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "Къде е кмета Терзиев?":

    Посрещат Путин.
  • 5 А бре,

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Къде е кмета Терзиев?":

    заради МОЧ, бре !
  • 6 Решение

    14 1 Отговор
    Щом е криза значи ИЗБОРИ !
  • 7 А бе

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кой ти плаща да ръсиш лъжи във всяка тема?

    Коментиран от #9

  • 8 Хаххаах

    13 4 Отговор
    Когато си нагласиш резултата ама никой не те иска.
  • 9 Спас

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "А бе":

    Не е нужно да се плаща може и ако си б. мозък.

    Коментиран от #13

  • 10 Защо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Терзиев е нелигитимен":

    Сфиянци нямаше за кого да гласуват.Много нагли.Други избири поне пробутваха пионки на ДС а един от долу дърпаше конците.Сега мафиите ще се избият за парите.Не се наядоха бившите шумкари от простотия и наглост.Най подли обаче се оказаха тези дето го играят десни а се правят на инфантили пак зависими.
  • 11 Сатана Z

    5 4 Отговор
    Възхищавам се на баце Вили,който по всичко изглежда е закусвал с водчица в кварталната кръчма със своите събутилници отСДС сектата.
    Наздраве!
  • 12 Циник

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Къде е кмета Терзиев?":

    Просвирваме уредбата преди да ги сложим на всеки ъгъл.
  • 13 Също

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Спас":

    И виртуални казан и чирпак ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Красимир Петров

    2 5 Отговор
    Нови избори и ПП-ДБ на бунището
  • 16 От ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА в ЦИГ@НCКИ KEHEФ

    7 0 Отговор
    И може ли да знаеме къде в р-н "Възраждане" ще е тази детска поликлиника?! По градоустройствения план на София (1930-те) от проф. Мусман (създател на градоустр. планове на Мюнхен и на Виена!) София е била разделена на 6 района! Това се запази до 1991-1992 когато ги направиха 24! Мусман е предвидил във всеки район да има задължително градска болница: 1-ва, 2-ра, 3-та, 4-та, .... и те бяха построени до към 1970-те! В 3-ти р-н (сега "Възраждане") имаше и детска болница: на ъгъла на ул. Пиротска и бул. Ив.Иванов - Софиянски я приватизира, събориха я и сега там е открит платен паркинг! При КАРУЦАРСКАТА ВАКХАНАЛИЯ на БОКо е по-важна грижата за каруците (3-та; 4-та; 5-та употреба) отколкото за децата и хората! Във всеки от 6-те р-на бяха изградени обществ. бани - Софиянски ги премахна и приватизира - не носели печалба за разгепване от партийните чиновници! Дори затвори и Центр. минер. баня (проектирана и изградена по австрийски тертип още през 1900-те на най-високо европейско ниво!), като я направи чиновнически канцеларии и ужким музей! И другите минeр. бани бяха ликвидирани - Горна Баня, Ов.купел, Княжево, Панчерево, ..... Така софиянци бяха ЗАРОБЕНИ (в букавалния смисъл) към Топлофикация и ЕлектроСнадяване за да осигуряват огромен финансов ресурс за безконтролно и ненаказуемо РАЗГЕПВАНЕ от партийно-олигарх. чиновници и мутро-милиционерските дoбитъци!

    Коментиран от #17

  • 17 От ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА в ЦИГ@НCКИ KEHEФ

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "От ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА в ЦИГ@НCКИ KEHEФ":

    По плана "Мусман" сградите по булевардите е трабвало да са максимално високи 20 м = партер + 5 етажа = без необходимост от асансьор, без спец.ВиК- и ОиВ-инсталации и с лесно и евтино построяване и поддръжка, вкл. гарантирана земетръсо-устойчивост! Във всеки от 6-те р-на бяха изградени поне по една мъжка и по една девическа гиманзии, районни телеф. централи, полиц. участъци, районни съдилища (дори по Димитр.Конституция се гласуваше за районните съдии поимено)! Дори номерата на трамвайните маршрути, обслужващи всеки район, съвпадаха с номера на района: за 3-ти (сега "Възраждане") район = 3-ката от гара Подуене първоначално до бул. Дим Петков, по-късно продължена до гара Зах. Фабрика!
    Въобще по плана "Мусман" София беше ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД - подобен на Мюнхен и Виена! След "управлението" (по-точно разгепването) на Софиянски, БОКо, Фандъка, .... - София се превърна селски ЦИГАНСКИ КЕНЕФ с неудобно, лошо проектирано и изпълнено съветско метро (от което бяха откраднати и се крадат милиарди!) и мутро-рекетьорско-мародерска партийно-клептоманска бюркрация, надошла от селата и махалите на Б-ия! Днес гл.арх. е партиен изтърсак и селски архитект на Бяла Слатина, а вместо в съда и затвора за убийство на дете по "професионално"-корупционни подбуди селския арх. на Банкя Шишо-бакшишо беше издигнат за строителен министър, и сега се натяга медийно да го изберат за гл.арх. на София!

    Коментиран от #20

  • 18 Тъйййй,

    2 1 Отговор
    А какво пише в конституцията на България?Там ясно и точно е написано,какво,до кога трябва да сформирате и какво следва,ако не успеете.
  • 19 Трандафор

    3 0 Отговор
    Ясното политическо мнозинство, което ТРЯБВА да носи отговорност е от цели 47 общински съветници, без "корумпетата" от ГЕРБ! Капиш, Лилков? Ти се оказа толкова десен, колкото Нинова е мис България!
  • 20 От ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА в ЦИГ@НCКИ KEHEФ

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "От ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА в ЦИГ@НCКИ KEHEФ":

    При последните избори с участието на само 30% от избирателите общински съветници станаха: мургавата Ваня (специализирала почистване на училищни тоалетни), мургавото латино-американско "българче" Карлос мъпета Контрера (вазелинов събутилник на ДС-мАнгел моме Джандбаз-дамаджан), мургавия полу-евреин Вили от Видин, Ванчо Сотето (хардуерен комуноид с комунистически софуер в главата, разтягащ медийни "анти-комунистически" "локуми", но реално действащ и обслужващ БКП+ДС-мутро-олигархията!) .... ! Като добавиме и изтърсаците от НОМЕНКЛАТУРНАТА ДЕТСКА ГРАДИНА на БКП+Б3НС+ДС: Терзията, БоБо и Ко, ПекоТаковия, зайчето Хаки от зайчарника в Банкя, .... и разни между-партийни "прелетни птици" от провинцията, че и новопаспортирани такива от Сев. Македония, както и точещите зъбите си за общинската хазна "копринки" на каруцара на самальот Румчо на Деса каминото Решетникова - се оформя зрелището на София = смърдящ ЦИГАНСКО-РУСКО-ТУРСКИ ЕВРО-КЕНЕФ, задръстен с мутро-клепто партийно-олигархични освинени ЕКСКРЕМЕНТИ! Кой ще иска да дойде да го отпушва и чисти?!
  • 21 Готвим се за посрещането на най-новите

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Къде е кмета Терзиев?":

    господари. Разбра ли, как са се споразумели да делят света наново? Май и паметниците, които сега американците слуги рушат, ще трябва да ги строим наново. А Манол Пейков, който им се кланя до земята, е запазил за всеки случай едно свое клипче с песен на руски език. Напиши в Ю туб" : Манол Пейков и "Детска китка", Песенка крокодила
    Като дойдат пак руснаците, той ще е готов и за тях. Врът тук, врът там.
    Така че и ти започвай да слушаш руски песни.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Г-н ХренососовЪ

    0 0 Отговор
    Циганин. Ром!
  • 25 Мнениие

    1 1 Отговор
    В момента няма нов общински съвет. Стоят си старите. Герб и Бсп съботират съвета и по този начин си седят старите фирми и директори. Така, че резултатът в момента е този. Кой с кого и за какво играе всеки сам да си прави изводите. Нови избори за общински съвет биха решили проблема. Честно казано Бсп ще изгуби избиратели, след това нежелание да се работи в София. Герб също, десницата ще се мотивира и Лилков може и да не влезе няма да има такова разпиляване на вота. Общо взето нещо такова се очаква.
  • 26 Мъдрият

    2 0 Отговор
    Няколко пъти вече го писах, но не знам ще го прочете ли някой общински съветник, за да го предложи:

    Решението за избор на председател на СОС е лесно и просто: ТЕГЛИТЕ ЖРЕБИЙ!

    Като всяка от партиите там излъчи по един кандидат.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГАНГСТЕРИ разсипват ДУШМАНСКИ

    0 0 Отговор
    Д Ъ Р Ж А В А Т А а народа чака своя водач и ИДЕОЛОГИЯ за Нов ПОРЯДЪК !
  • 29 ГАНГСТЕРИ се ГАВРЯТ с народ и държава !

    0 0 Отговор
    А народа не чува ПЕТЕЛА !
  • 30 Тоя Професор и Юлий Павлов от СДС

    0 0 Отговор
    Време се движат все на Смукач!! Кажи Професоре, ще вдигатели МДТ?? Да има пари за 8те зам Кмета!! В Мегаполисите по света, няма никъде 8 зам Кметове!! Проклети да сте в СОС ако вдигнете МДТ или Водата, Парното или елТока!!
  • 31 Левскар

    0 0 Отговор
    Професор Вили Лилков е старо " куче медалист "...Обръгнал във всякакви ситуации в СОС....Изберете го за Председател и да се Приключва..Цяла Синя София е зад него!!!

  • 32 ВИЛИ КРАДЕЦА

    0 0 Отговор
    КРАДЕ ЗА ВИЛИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове