Last news in Fakti

8 Януари, 2024 11:12 3 355 15

Иван Демерджиев обяви, че заместник - главният секретар на МВР е замесен в трафик на мигранти

  • мвр-
  • мигранти

Тази информация е достояние както на австрийската страна, така и на всички европейски и български партньори, каза бившият служебен вътрешен министър

Иван Демерджиев обяви, че заместник - главният секретар на МВР е замесен в трафик на мигранти - 1

„Ако има съмнения в представители на ГЕРБ, че заместник главният секретар е замесен в трафик на мигранти, има такава изтекла оперативна информация, какво да говорим за редовите служители и за начина, по който се опазва българската граница. Има оперативна информация, а този човек в момента е заместник главен секретар в МВР“.

Това каза бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в студиото на bTV.

„Тази информация е достояние както на австрийската страна, така и на всички европейски и български партньори. Не може да се допускат такива хора с такава биография да достигат до постове, които са в подножието на най-високите постове в МВР. Когато се назначава един служител, се взима кадровата му справка и се вижда, че има такава информация. Когато се види, че има такава информация, той не може да бъде допускан до такова ниво на управление“, допълни Демерджиев.

По думите му, когато той беше вътрешен министър, въпросният човек е заемал по-нисък пост в системата, но не е имало достатъчно данни да бъде отстранен и сроковете за дисциплинарно производство са били изтекли.

„Вътрешният министър твърди, че намалява. В същото време мигрантските центрове са препълнени. Ако са препълнени при намаляващ натиск, това значи, че охраната на границите се влошава. Остава някак незабелязано, но Сърбия разполага допълнителни свои сили по границата с България и Северна Македония, които да възпират мигранти. Всичко това ми подсказва, че начинът, по който се комуникира този въпрос, отново е неискрен и истината е по-различна. Може би затова Австрия, която нямаше никакви претенции към България, а единствено към функционирането на Шенген, сега заявява конкретни претенции към действия“, коментира още Иван Демерджиев.

Той коментира и промените в Конституцията.

„За пореден път демонстрират юридическа некомпетентност, да не кажа правна неграмотност, която еволюира в последните парламенти. Неочаквано е да се посегне по такъв начин на Конституцията. Тези изменения са негодни да бъдат наречени съдебна реформа. Изваждането на министъра на правосъдието, който осъществява взаимодействието между изпълнителната и законодателната власт, спомага ВСС да работи още повече на тъмно. Вторият пример е все по-ярката политическа намеса в конституирането и различните кадрови политики на прокуратурата. Не виждам как прокурорите, които ще бъдат избирани от народни представители ще посегнат на тези народни представители и министри, след като видяха как главният прокурор може да бъде отстранен за една седмица“, каза служебният вътрешен министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делаверата на Тиквата

    55 3 Отговор
    Върви. За сметка на гражданите.

    Коментиран от #4

  • 2 КОТарАК

    51 2 Отговор
    има мнооого замесени,такъв трафик без полит. чадър е невъзможен! чак и катастрофираха , гонки имаше...да се издирят , да им продадат имотите и да строят бежански лагери с парите от тях! много е права Австрия , че иска да ни ги връща!
  • 3 да де

    37 1 Отговор
    Тоя откри топлата вода.
  • 4 И падат кинти,

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Делаверата на Тиквата":

    ама и в Румания е така.Независимо от това в ЕС са решили-и Румания,и Унгария(,в която няма мигрантски проблем,ама друг им е проблемът),и България са welkome,понеже(?) те ши съ упраат.
  • 5 Добро ютро

    39 3 Отговор
    Това не е от сега - 14 години ГЕРБ под мъдрото ръководство на тлъстия Банкянски похотливец и кюлчелюбец извършваха трафик на мигранти, само че за мисирките това беше тема табу.
  • 6 Ако

    24 0 Отговор
    няма замесени милиционери , нито ще влизат , нито ще излизат ! Ключарите на арестите и от общежитията им срещу високо заплащане са куриерите им с външния свят , трансферите към Западна Европа , телефони и т.н.
  • 7 Сигурно

    17 0 Отговор
    Сигурно това е един от проблемите за Сухопътния Шанген!
  • 8 Сила

    20 0 Отговор
    То ако е само той...... ЦЯЛАТА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ, БЕЗ Изключения
  • 9 Иван

    8 4 Отговор
    Той пък предишния Зам. Гл.Секретар Станев на МВР беше извънземеН.
    Всички знаеха че е от планетата на маймуните но го оставиха.
  • 10 Ветеринарен психолог

    16 0 Отговор
    МВР е ОПГ.
  • 11 00001

    16 0 Отговор
    И не е само един полицай на който имигрантите смазват джоба с подкупи, а той смазва машната за пътя им към Западна Европа, Но никой не споменава разбойниците от НС които получават 3000 евро на прекаран през България нелегален емигрант, и след това резпределт парите помежду си?
  • 12 Лакея на радеф

    4 12 Отговор
    В действие.
  • 13 Самите

    14 1 Отговор
    те , които вече са пристигнали там , за където са тръгнали и получили статут , показват клипове ! И от подаване на стълба от гранична полиция да преминат провисналата мрежа от тел за курник , и разговори и получаване на телефони от "пазачите " си , и даване на приспивателни на децата , за да спят и не заплачат в транспорта на границата и и и........
  • 14 Дякон Унуфрий Араллампиев

    12 2 Отговор
    Добро утро чак сега ли загряхте
  • 15 Хахахаха

    12 3 Отговор
    Ама той си бил и през твойто управление, но нямало толкова данни, този май е много наивен или нас мисли за такива, Радеви вълнения?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове