Last news in Fakti

9 Януари, 2024 09:05 964 8

Мехмед Дикме: Двама лидери са много за една партия

  • мехмед дикме-
  • дпс-
  • лидери

Ситуацията в България е срамна, смята той

Мехмед Дикме: Двама лидери са много за една партия - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

"Доган сам си взема решенията, той не се съобразява с никой в партията и не се консултира", заяви пред БНР Мехмед Дикме - бивш член на ДПС и бивш министър.

"Когото и да посочи Доган, дори едно магаре да вържат пред конференцията, и него ще го изберат, след като е посочено от Доган. Дотам стигнаха нещата. В партията изборното начало отдавна вече не съществува", категоричен бе той.

Според него двама лидери са много за една политическа формация. По думите му Доган си остава единственият лидер. "Трудно мога да кажа, че присъствието на председателското място на Делян Пеевски ще създаде доста трудности на самия Доган като едноличен лидер на партията", смята той. И изрази съмнение, доколко Джевдет Чакъров ще може да парира действията на Пеевски.

"Пеевски наистина е много деен, много буен, на моменти агресивен в своите политически действия. Политиката изисква диалог, разум, особено когато работиш с партньори и участваш в коалиция. Диалогичността и комуникацията са от съществено значение", каза Мехмед Дикме в предаването "Преди всички".

За да стане премиер, са му необходими 121 гласа, отбеляза той и добави мнението си, че е малко екстравагантно желанието му.

Според него присъствието на Пеевски в партията създава сериозно напрежение, особено в чисто депесарските райони. Бившият член на партията напомни също, че Пеевски и Доган имаха забрана да влизат в Турция, което значи, че едва ли биха били добре приети и от самото турско правителство.

Дикме допусна възможността и самият Пеевски да се откаже от лидерското място. Според него когато той види, че няма да има възможност да упражнява власт, това е логичният изход.

Той е категоричен обаче, че в партията трябва да има демокрация и свобода, а днес такава няма. Всеки, който има различно мнение от това на ръководството, бива санкциониран, посочи Дикме. И заяви категорично, че трябва да се уважава мнението на всеки един. Според него в партиите трябва да се издигат хора с капацитет и потенциал, които да работят за държавата, а не послушници, които да изпълняват волята на лидерите. Има достатъчно такива хора в ДПС, въпросът е, че не им се дава възможност да се развиват, смята бившият министър.

За него политическата ситуация в България е срамна. ДПС в момента участва в управлението, само че не е явно, каза той и добави, че е съвсем нормално да се направи коалиция и да се подпише споразумение, за да може отговорно да управляват заедно.

"Не смятам, че България има необходимост от нови партии. България има необходимост от добри лидери на съществуващите партии, за да изведат страната от кризата", коментира още Мехмед Дикме.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анджо

    10 1 Отговор
    Тоя доганчо преди да пукне, да не е решил да съсипе ДПС . Това няма да е лошо, защото не може да има етническа партия в една държава.
  • 2 ИНЖ

    8 4 Отговор
    Ама кого заблуждавате, че ДПС е партия??? Д(П)С е креатура на комунистическия режим. "Преходът" в Бг е дирижиран от КГБ. Затова сме на последно място от всички бивши соцдържави.
  • 3 ЧОЧО

    10 0 Отговор
    Кучетата лаят,керванът си върви.Във върховете на всички партии са алчни и крадливи ръководители.Затова сме в това положение.
  • 4 Оракула от Делфи

    6 0 Отговор
    Това което прави Доган, с Пеевски , е ЧИСТА услуга на Борисов, и ГЕРБ,
    знаем че и ДПС е нещо като
    " Е.Т Ахмед Доган ", и се управляват по един и същи , БЕЗКОМПРОМИСЕН начин!

    На скоро, както една част от СДС , се вля в ГЕРБ, така и сега , Е СЪВСЕМ възможно
    една част от ДПС ще пристане на ГЕРБ, и Борисов!
    И това ще са , ВЕРОЯТНО ,"утайките" на ДПС!

    Днес констатираме и виждаме , че турците не искат ,
    някой от " раята" да ги управлява!
  • 5 една незаконна партия

    4 3 Отговор
    също е много, ампутация му е майката
  • 6 Защо не!

    2 1 Отговор
    Защо не! Всеки член на партията Партиен Ледер!
  • 7 Илиян Дикме

    2 1 Отговор
    Брат му ще оправи нещата

  • 8 Това е

    1 0 Отговор
    Опит да се копира лидерството в ПП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове