Last news in Fakti

9 Януари, 2024 14:07 4 149 88

Каракачанов: Грозно, Коце, грозно. Днес се гавриш със стар приятел, утре ще се изгавриш и с последователите си

  • красимир каракачанов-
  • костадин костадинов-
  • паметник на връх шипка-
  • лъжа

Почетният председател на ВМРО захапа остро  лидера  на "Възраждане" Костадин Костадинов заради   "поредната кьорфишек кампания" за Паметника на свободата на връх Шипка

Каракачанов: Грозно, Коце, грозно. Днес се гавриш със стар приятел, утре ще се изгавриш и с последователите си - 1
Снимка: БГНЕС

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов захапа остро лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов заради "поредната кьорфишек кампания" на Костадинов за Паметника на свободата на връх Шипка.

Ето подробности за случая и критиките на Каракачанов към лидера на "Възраждане", изпратени в позиция до медиите, цитирана от "Фокус":

Тези дни станахме свидетели на поредната сапунка, тиражирана от възрожденеца Коце, според когото щели да премахнат Паметника на свободата на връх Шипка. Дори публикува снимка, на която паметникът е опасан със скеле и ето, започват да го демонтират, подобно на Паметника на съветската армия. Само дето снимката е от 2019 г., когато е правен ремонт на лъва, който е на централната фасада. Днес лично минах от там и няма нито скеле, нито паметникът е ограден с тараби и никой не го събаря.

Защо казвам поредната сапунка на Коце? Всъщност това си е съвсем целенасочена опашата лъжа. Всъщност за пореден път т.нар. "възрожденци“ са в ролята на лъжливото овчарче. Преди няколко години развиха истерична кампания срещу ковид ваксините, а се оказа, че депутатите им не само масово са се ваксинирали, а са ваксинирали и семействата си. После два пъти играха сценката със събиране на подписи за референдум срещу въвеждане на еврото и след това мълчат, а на всичко отгоре депутатите им се оказа, че държат спестяванията си в банкови сметки в евро. Явно неслучайно вождът възрожденец е роден на 1 април и лъжата я няма за нищо.

Проблемът не е в поредната кьорфишек кампания, целяща да стегне електоратът за евроизборите. Проблемът е, че в конкретния случай с тази кампания той хвърля една грозна клевета срещу човек, когото познава много добре и е негов приятел още от студентските му години. Човек, на когото е ходил много пъти на гости, ял е от храната му и е пил ракията му. Става въпрос за директора на Националния парк-музей "Шипка-Бузлуджа“ д-р на историческите науки Чавдар Ангелов. Знае му телефонния номер, звънял му е стотици пъти, даже да го кани да се присъедини към партията му. Но сега вместо да му звънне и да го попита, директно го клевети и го хвърля на кучетата. Грозно, Коце, грозно. Днес се гавриш със стар приятел, утре ще се изгавриш и с последователите си.

Но да се върнем на Паметника на Шипка. Всеки, който е ходил на върха, е видял, че паметникът се нуждае от ремонт. През 2019 г. с дарения бяха събрани пари и бе ремонтиран лъвът. През 2020 г. лично, в качеството си на вицепремиер, съм лобирал и правителството отпусна 130 хиляди лв. за изготвяне на проект за основен ремонт. След това дойдоха "смутните“ времена и чак сега това правителство отпуска парите. Предстои процедура и чак след 5-6 месеца най-рано може да започнат строителни работи. Така че никой нито е слагал скеле, нито е обграждал паметника с тараби, ни може да спре българите да отидат на тържествата на 3 март.

След сагата с паметника на съветската армия и идиотското поведение на партиите от сглобката, след желанието на пишман евроатлантиците да сменят националния празник и проявите им на шизофренична русофобия, много хора се опасяват, че тези наколенкаджии могат да посегнат и на паметниците на Руско-турската освободителна война. Само че както "евроатлантиците“, така и нашето Коце не правят разлика между Русия и СССР, между съветската армия и руската армия освободителка. И ако по повод паметника на съветската армия в София и др. подобни в страната има разделено обществено мнение, защото има хора, които не искат паметници на чужди армии, воювали срещу България – било съветски, било американски, то по отношение на паметниците от войната за Освобождението на България от турско робство убеден съм 90% от хората са за тяхното запазване и дори на тези от сегашната управляваща сглобка няма да ѝ мине през кокошите мозъци да им посегнат.

Ефектът от кампанията на лъжливото овчарче може да бъде единствено да се провали ремонта на паметника Шипка и управляващите да пренасочат отпуснатите пари в поредната черна дупка, от която ще си приберат комисионните. Тогава, интересно ми е, лъжливото овчарче ще отпусне ли лични средства или такива от многомилионната партийна субсидия за ремонт на Шипченската светиня? Знам отговора! И той е не, няма да си бръкне в джоба!


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИНЖ

    37 34 Отговор
    Уважаемият Избирател да си прави изводите дали си струва да гласува за тия двама херои/патрЕоти.....

    Коментиран от #52

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Некой си

    62 10 Отговор
    Нали ти го създаде Коцето,даже служебен автомобил му беше връчил,докато беше във ВМРО ! Ученика надмина учителя си.За това те е яд.Пътник си.Господ бави,ама не забравя !

    Коментиран от #18

  • 7 Биби Кинк

    8 21 Отговор
    Ка е любимио Рунгйо на Фатмакmи? Шо нема новини од междоушието мо?
  • 8 Мнение

    48 6 Отговор
    Хайде и ти Каракачанов, не си цвете за мирисане! Присмяла се хърба на щърба!
  • 9 Пламен

    31 15 Отговор
    Лицето на българска политика.

  • 10 Агентът Иван се прави на тапа!

    49 37 Отговор
    Руската армия ни "освободи" по пътя си за Цариград. Окупира ни и платихме 32 тона злато за "Руския окупационен" фонд, с който платихме скъпо за свободата ни. След това с помощта на местните русофили "тюрмата на народите" се опита да ни командва като руска губерния. Само със силата и саможертвата на нашите истински Възрожденци България стана самостоятелна държава!

    Коментиран от #15, #19, #35

  • 11 Мдаа

    22 14 Отговор
    Большой вазрожденский театр !
  • 12 Историк

    42 49 Отговор
    Руско-турската война не е "освобдителна" за българите: тогава идва новия поробител, който и до днес ни натиска с ботуша си.

    Иначе за опашатата лъжа на Костадинов, че някой щял да събаря Шипка - такава е.

    Коментиран от #57

  • 13 Котьо Котев

    30 5 Отговор
    Я, агент Иван...
    Честит Ивановден на патерица.
  • 14 Иване

    27 18 Отговор
    Вие също сте измамници но копейката е по рафиниран измамник от вас но не се притеснявай партии като вашите изкарват по един мандат.В следващия парламент копейката и чалгаря ще бъдат наблюдатели но други измамници ще влязат на тяхно място
  • 15 Имено руснаците убиха всички

    44 35 Отговор

    До коментар #10 от "Агентът Иван се прави на тапа!":

    велики българи - Стефан Стамболов, Захари Стоянов, Димитър Петков, цар Борис Трети и др. Съветските руснаци взривиха чрез местните си агенти църквата Св. Неделя и убиха стотици хора, вкл. български генерали и офицери. Толкова, колкото България не загуби в 3 войни!

    Коментиран от #82

  • 16 Шкембо

    36 16 Отговор
    И този го извадиха да плюе по възраждане. Въпроса е защо той и партията му изобщо все още съществуват на политическата сцена, след като се видя последните години че никой не се интересува от тях. И това е единствено заради този индивид, който изврати думата патриотизъм.

    Коментиран от #78

  • 17 Тервел Пулев

    25 12 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти не можеш да събереш трима човека в ресторанта си, при това на твои разноски, пък си щял да събираш цяла колона. Хахаха
  • 18 хххх

    16 12 Отговор

    До коментар #6 от "Некой си":

    Искаш да кажеш, че той го е отцепил Коцето от ВМРО ли? КоССта просто е имал по-големи мераци за лична власт.
  • 19 Пръц

    26 21 Отговор

    До коментар #10 от "Агентът Иван се прави на тапа!":

    Всъщност пишеш глупости.Дълга е опростен.Руснаците после опрощават и турския дълг от Освободителната война с/у независимостта на БПЦ.

    Коментиран от #23, #49

  • 20 А бе

    22 15 Отговор
    Аз се чудех защо лъже толкова това Коце, пък той му било в гена.

    Коментиран от #65

  • 21 От къде?

    15 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    От Пасолья ли ви пращат?
  • 22 Тапа Нар

    22 15 Отговор
    шкембелията пак е неразбрал или умишлено се прави. Кампанията против ваксините беше не против ваксините, а против задължителното им налагане чрез сертификати. Ама кой да мисли, то по-лесно да се лала
  • 23 Ей това

    8 15 Отговор

    До коментар #19 от "Пръц":

    е голяма измишльотина.
  • 24 Генерал Гъби Гъбев

    17 18 Отговор
    чакай сега, нали паметникът официално ще се "реставрира", точно както разрушиха и ПСА уж с цел обезопасяване. Ако Шипка остане в реставрация няколко години и е спрян достъпа на няколко национални празника, ще си изядеш ли шкембето?

    Коментиран от #27

  • 25 Бойко Борисов

    20 6 Отговор
    Каракачанов е предател

    Коментиран от #81

  • 26 Наркомандо

    16 11 Отговор
    шкембо като му знам акъла, сигурно ще каже че и референдумът беше срещу еврото. Лой вместо мозък
  • 27 Една лъжа

    20 20 Отговор

    До коментар #24 от "Генерал Гъби Гъбев":

    сто пъти повторена не става истина. А МОЧА е добре директно да се нареже за скрап. Повече пари за него не трябва да се трошат.

    Коментиран от #30

  • 28 Там

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    За теб ще е далавера. Само да не забравиш казана и канчетата
    И повече вода .
  • 29 Каракачанов

    17 12 Отговор
    В случая е прав за всичко. Възраждане се доказва ден след ден, че не е това за което се прокламираше за жалост. .....
  • 30 Бок Лук

    13 7 Отговор

    До коментар #27 от "Една лъжа":

    зако просто не нахлупиш отново феса и спестиш усилията на Посолството? Пари харчат да ви промиват, а вие сте готови
  • 31 хахахаха

    11 8 Отговор
    присмяла се матрьошка на чеборашка 😆😂
  • 32 гост

    12 12 Отговор
    Колкото да ми е противен този субект .шопара този път е прав на хиляда процента
  • 33 Орби

    11 7 Отговор
    ПРАВ Е! Никой не мисли да маха паметниците на руските освободители, 99% издигнати преди 1944г. Само панорамата в Плевен е строена след 1944г.
  • 34 Казуар

    15 10 Отговор
    Танцуващият дервиш Коцето е готов на всичко, за да спечели някакви гласоподаватели.

    Коментиран от #38

  • 35 Айде,бе

    15 15 Отговор

    До коментар #10 от "Агентът Иван се прави на тапа!":

    Какъв път за Цариград, бе:))),той Сан Стефанският договор не позволиха великите сили,той Цариград:)))На Цариградската конференция година преди освободителната война де факто се дава разрешение тази война и отделно после Русия се предупреждава колко и докъде може да стигне:)Иначе си платил с на босия цървулите:)),да не говорим,че после Русия ни плаща на Турция и обявената независимост,а болшевиките опрощават всичко каквото дължим на Русия:)Нещо повече ,без червената армия и антифашисткото ни движение заедно с нея ,България щеше да загуби земи до Стара планина. Червената армия неслучайно се насочва към турската ни граница ,където чакат истински окупатори и това го коментираха всички историци представители на вузовете ни в История .бг преди няма и 3г.:)Разбира се те от запад 32 пола откриха,та нова история няма да вменят на нашите подлоги тук:))),нищо,че 2017 г ги има в нета Сащ,Франция и другите как маршируват заедно с руснаците на 9 май на площада в Москва:)А 2018Нетаняху крачи до Путин в безсмъртния полк с портрет в ръка ,пак в Москва :))
  • 36 Възраждане от

    8 8 Отговор
    Протестна партия, ден след ден се превръща в казионна патерица на сглобката. Вместо да събуди революционният дух във хората умишлено го задушава с бездействието си. Не мога да я възприема вече като опозиционна формация. Вместо да лае и хапе до кръв тихичко скимти и се нагажда все повече на топлите депутатски столчета....

    Коментиран от #60

  • 37 дрфтгъху

    9 1 Отговор
    Единственото грозно тук е продажната ти муцуна, каракачанско шкембе гнусно... Радвайте се на животеца си, че малко ви е останал- времето за разплата приближава неумолимо и ти ще си многото дето ще висят от ламбите, за храна на гарваните...
  • 38 Верно е !

    11 1 Отговор

    До коментар #34 от "Казуар":

    По друго си е танцуващия пияница Д жамбазки.
  • 39 И Коцето и Иван са пишман историци!

    10 1 Отговор
    Защитата на Шипка спасява цялата руска армия от погром. Когато Сюлейман паша тръгва към Шипченския проход в началото на август, там пазят само 7000 български мъже от опълчението и отделни части от Брянския и Орловския полкове. Останалите руснаци са изпратени на Хаинбоаз, откъдето Радецки очаква турският пълководец да мине Балкана, за да се сражава до Дунава. Твърди се, че пашата тръгва към Шипка, за да си отмъсти на опълчението заради боя за Стара Загора месец по-рано. След като последната отчаяна атака на опълчението отбива турците, те започват да бягат към лагера в Шейново. През това време опълченците, вдигнали се самоволно в контраатака, започват да се бият с офицерите си, като се мъчат да ги върнат в окопите, за да не бъдат отрязани от върха от нови турски части. Все пак турците са 35 000, а ние - само 6500. След Шипка турските атаки замират, а през следващите месеци руснаците си осигуряват и голямо калибрена артилерия, и гренадири, и казашката конница, с които приключват войната, отново не без наша помощ.

    Коментиран от #47

  • 40 Мемфис

    8 4 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел! Тази дебела, корумпирана свиня е подла руска подлога, на която дължим обтегнатите отношения с македонците! Но те не са виновни! Падението на народа ни е стряскащо! Андрешковщината, дълбоко залегнала в голяма част от българите, склонноста за живот който не съответства на способностите,склонността за престъпления,подлизурство и нагаждане уби малкото останали добродетели у българите и ги доближи до азиатските алкохолизирани скотове. Дано Бог помогна на народа ни да прогледне!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Така че паметникът на Шипка е израз

    8 3 Отговор

    До коментар #39 от "И Коцето и Иван са пишман историци!":

    и на преклонение не само пред руските войници, а основно пред българските опълченци, които имат 70% успеваемост при стрелбата срещу 30 % на руските солдати! Факт установен от русите. Нашите българи спасяват положението с героизма си, инак Русия би загубила войната!

    Коментиран от #79

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Човек

    11 5 Отговор

    До коментар #19 от "Пръц":

    Дългът не е опростен, а изплатен напълно. Последната вноска е през 1902 г.

    Коментиран от #68

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хахах

    5 2 Отговор
    Такива като ГанефПродажнатаПача не трябва да дишат.
  • 52 Абе

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "ИНЖ":

    те и двамата може да са лъжци, ама на малкият пръст по лъжи не могат да стъпят на баце и киро, особено пък на кирчо.
  • 53 Никой

    4 3 Отговор
    Каракачан не бой по Коцан. Още е нужен на Митрофан ,ти вече си скъсан.
  • 54 Кара турбаланов!! Гледахме ти Саира и

    5 1 Отговор
    На теб! Беше Комисионер на Едро от всички поъчки за Армията!! От "Оградата" окрадохте половината пари! Беше министър за Смях и срам!! Скрийсе Каракачанов, накраде се и ти!?
  • 55 Рублоидиот

    3 4 Отговор
    Коце Максудата е обикновен лъжец и измамник .

    Не харесвам Каракачанката но този път му го каза в прав текст .


    Лъжливото Овчарче върна ли субсидиите?
  • 56 Относно

    3 6 Отговор
    сценката със събирането на подписи за референдум срещу въвеждане на еврото и аз се разписах и излъган от Възраждане се чувствам ! Никакво достойнство и характер в поведението им не виждам. Трябваше да излязат от парламента и на улицата на палатки най малкото да се пренесат докато зелена светлина за референдума не се види. Относно конституционните промени поведението им също беше малоумно и жалко. ...... Разочарован съм жестоко от Възраждане и за мен са вече жалки помиярчета. Поне нещичко от "френските жълти жилетки" да бях видял... но НЕ.....
  • 57 Боруна Лом

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    БЕЗРОДНИК!
  • 58 123456

    3 5 Отговор
    затова нямало пазач на българския казан в ада , затова ....
  • 59 Минувач

    8 2 Отговор
    Tоя шкембелия да не лъже така нагло. Първо - Костадинов постна снимка със скелето, но после сам обясни, че това е стара снимка, а и беше постнал сега и актуална снимка от паметника. И на тая снимка се вижда, че паметникът е ограден и има табела да не преминаваш, ремонтни работи и т.н.. Така че, това шкембе на снимката да не лъже, че нямало ограждения. Второ - Костадинов поставя въпроса, защо точно сега се сетиха за ремонтите, не е ли малко съмнително евро-атлантическо, за да не се допуснат хора там и да се подкрепя всичко, което ни свързва с Русия, дори и 3ти Март. Трето - Костадинов поставя въпроса, какъв ще е тоя ремонт на едни фуги, който ще продължи цели 3 години?!? Та той целият паметник е построен за толкова време! Как цели 3 години???
    Ясно е, че паметникът на Шипка няма да посмеят да го разрушат, защото ще се повторят боевете на Шипка, опълченците го бранят, отдолу прииждат евро-атлантиците :-) Те знаят, че не могат да го бутнат, затова се гласят просто да го затворят и все едно го няма, да няма излъчвания по телевизията, все едно го няма. Да, ама Костадинов вече започна с призивите си за 100 000 души да отидат тая година горе. Нищо, че за този 3ти Март ще е все още отворен, просто да се направи показно! И така всяка година, без значение отворен или затворен е!

    Коментиран от #62

  • 60 Каква протестна партия

    3 8 Отговор

    До коментар #36 от "Възраждане от":

    Тия са обикновени Копейкаджии

    Ако спрат Рублите от Мутрофанова , а това със сигурност някой ден ще стане ,

    Ще има

    Досвиданиея Копейки.
  • 61 Точен

    10 1 Отговор
    Шкембе "войвода" завижда на Костадин, защото Костадинов никога не се е продавал на управляващите.
  • 62 Алооо

    5 7 Отговор

    До коментар #59 от "Минувач":

    Копейка гладна , защо не замина за Руски Паспорт ..

    Или само на Шипка сте Путриоти. ..

    Защо не тръгвате за Майка си Русия.

    Продажници ?

    Коментиран от #75

  • 63 С Ваксините

    2 3 Отговор
    Против Ваксинацията.

    Спестяванията в евро , срещу еврото .

    Подли Двуличници са Израждане .
  • 64 Възраждане

    5 4 Отговор
    им хареса на топличко в парламента и трудно на улицата ще излязат повече. Партийната субсидийка си върви, заплатите си вървят и нищо не остана от "революционният дух" Няма нито едно позорно решение в парламента срещу което протести и гражданско недоволство да са инициирали. Само едно жалко скимтене и до там.
  • 65 На Костя

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "А бе":

    Да лъже и в Гена , но му е в кръвта и в цвета на кожата. ...
  • 66 Ти ли

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Последния Чекиристанец ,къде беше когато махаха Мочата .

    Да не си бил някъде в къща за гости ?
  • 67 За Шипка по важното е

    8 2 Отговор
    Че предвиденият ремонт на фугите и конструкцията е за цели 3 години ! Не само е абсурдно но смешно и жалко. Хората за 3 години цели градове от нулата изграждат а ние можем единствено за смях да ставаме и от всяко нещо корупция да създаваме.
  • 68 Пръц

    3 4 Отговор

    До коментар #49 от "Човек":

    Абе,пич ! България не съществува на политическата карта на Света по време на войната.Дълга се пада на Турция.След 1885 г.Русия иска пари от България по документи,които така и не получава,заради опрощаване на руския Цар.
  • 69 Никаква полза от присъствието на

    6 6 Отговор
    Възраждане в парламента не виждам ! От тях полза може единствено на улицата да има и фитила на хората да палят.
  • 70 Некой си

    2 2 Отговор
    Каракачанката е болен от рак на дебелото черво.Толкова години пиене и ядене до там го докараха.Мрази Дрангова и все я погребваше,ама ще я предвари.
  • 71 Няма повече за Възраждане да гласувам

    3 4 Отговор
    Само за БСП ! Свърши тая още като ги чух как против увеличението на пенсиите били. Забравил съм ги вече.
  • 72 българка

    3 5 Отговор
    Че кога Коце е говорил истината?
  • 73 Аз да питам защо

    2 1 Отговор
    В деня на промените на конституцията противопожарната инсталация не активираха и не наводниха партийните дом. Костюмчетата ли си пазиха а? Жалки въшки страхливи.
  • 74 Съсипан гражданин

    9 0 Отговор
    Шкембе войвода е показал многократно, че срам няма. Пак взе да се навърта около масата-явно отново му е обещано от управляващите да му подхвърлят някоя троха. Първо да каже как общинските му съветници по места гласуват заедно с ГЕРБ!!!
  • 75 Олааа

    2 4 Отговор

    До коментар #62 от "Алооо":

    Ти като си сита копейка, защо не заминеш за левия бряг на Днепър? Тъкмо ще дадеш пример за отношението си към баща си - слугата на народа!
  • 76 Потрошенко

    7 3 Отговор
    Коцето и за Шенген предупреждаваше, но кой ти слуша - Ганя има гъба вместо мозък- Вече и най-големите глупаци разбраха какво реално ще ни струва Шенген, но е ужасно късно.
  • 77 Г Бар

    1 1 Отговор
    в атлантическия абсурд, в който живеем, красиво е само да продаваш родината си на посолството, всичко друго е грозно. А най-красивото е ганаецът, който блажено си бере гъби в гората
  • 78 Чоко

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Шкембо":

    Нещо да кажеш за лъжите на партийния си лидер. А да тв пропагандата върви с отвличане от съществения въпрос и хвърляне на фекалии върху всички други.
  • 79 дрфтгъху

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Така че паметникът на Шипка е израз":

    Дали Русия щеше като цяло да загуби войната ако не бяха удържали Шипка е доста спорен въпрос с много условности и неизвестни... Обаче ако Шипка беше паднала тогава шансът българия да бъде освободена е щял да бъде не повече от 10-15% и то с куп условности, вариации и много късмет... В крайна сметка който каквото ще да говори за Освобождението нещата са много прости:

    - Русия си има проблеми с турците и общо взето винаги са водели някакви войни...
    - При започване на войната в Русия е обявено "ще освобождаваме нашите братя и ще накажем турците за всичко което се сетим" с цел да се съберат повече доброволци за армията и схемата е успешна...
    - Разбира се Русия има интерес да победи Османската империя и да управлява или поне контролира някак тукашните земи...
    - Въпреки всичко ГЛАВНАТА и ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ е да се унищожи Османската империя- всичко друго е желателно да се постигне, но е второстепенна задача.

    Накратко- ако нямаше силно Опълчение вас никой нямаше да се занимава да ви освобождава.
  • 80 копейките

    3 0 Отговор
    се ритат 🤡
  • 81 хххх

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бойко Борисов":

    Предател на кое?? На фашистка ГЕРБерова България ли? То това да му е обвинението..
  • 82 Шемет

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Имено руснаците убиха всички":

    Стефан Стамболов - велик ,,българин???- странно! Захари Стоянов - велик ,,българин" много странно,!!! А пък ,,цар" Борис трети въобще не Българин!!!

    Коментиран от #83

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Бог всичко вижда!

    4 0 Отговор
    Патриот Шкембев малко се е схумил. Явно се е подложил на "тотална" промяна. Не е тотална, а само леко външна. Толкова може. А вътре се е сгушила е същата жестока и ненаситна душица, предоволна и лееща мазен елей по дебелите му жили само при мисълта, че е е спрастрил огромни пари по разни банки у нас и в чужбина. А колко земя е накупил душицата. И точно това прави поведението му нагло, а самочувствието му - желязно. Но Шкебмата е забравил, че Бог бави, но не забравя. И добре въздава!
  • 86 Абе

    2 0 Отговор
    Шкембе 9764 войвода,какво плямпаш бе
  • 87 Ади

    1 0 Отговор
    Немците бяха в България от 41 до 44г. Изядоха много агнета и от кожите им шиехме кожухчета за да не мръзнат до москва и сталинград. Убиха и царя.
    Защо напуснаха страната, а не направиха окопи по Дунава и с бабите и дядовците на днешните евроатлантици да спрат съв. армия? Сега щяхме да се кланяме на Адолф и щяхме да правим мерцедеси в Ловеч.
  • 88 Вкупом

    0 0 Отговор
    Каракачанов от едно време е много флуиден и хлъзгав като върбов клин. Ама то и историята на ВМРО такава - основана от хора с леви убеждения, при Ванче Михайлов се превръща във ВТО - вътрешна терористична организация избила повече българи отколкото сърби и гърци вкупом.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол