Last news in Fakti

11 Януари, 2024 14:06 910 17

ДПС ще подкрепи кандидатурите на ГЕРБ и ПП-ДБ за съдии в КС

  • дпс-
  • подкрепа-
  • кандидатури-
  • герб-
  • пп-
  • кс

Има всички шансове това управление да изкара цял мандат, каза пред журналистите Пеевски

ДПС ще подкрепи кандидатурите на ГЕРБ и ПП-ДБ за съдии в КС - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

ДПС ще подкрепи кандидатурите за съдии в Конституционния съд, издигнати от ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че кандидатурата на партията за конституционен съдия ще е Десислава Атанасова. Вчера от пресцентъра на ПП-ДБ съобщиха, че техният кандидат ще е Борислав Белазелков.

Има всички шансове това управление да изкара цял мандат, каза пред журналистите Пеевски. Нека да мине ротацията, защото това е много важен момент и по-нататък ще видим, допълни Пеевски и коментира, че все още се говори само за един вицепремиер в новия кабинет. Той се обърна към журналистите с молба да не се обсъжда възможността ДПС да влиза в управлението. „Ние не искаме да участваме в управлението нито на ниво министри, нито на ниво зам.-министри“, категоричен беше Делян Пеевски.

Когато започнем да разговаряме за регулаторите, ще ви уведомим. Няма квоти, категоричен беше Делян Пеевски.

Пеевски потвърди, че е участвал в днешната лидерска среща, която се проведе преди началото на заседанието на Народното събрание. Акцентът беше предварителният разговор по програмата на парламента. Искаме ясна програма какво ще работи парламентът, защото Народното събрание трябва да работи със същия темп, както в предишния сезон, от който сме много доволни, каза председателят на ПГ на ДПС.

Относно искането му Тодор Тагарев да се яви в Народното събрание заради липсата на покани към депутати за ритуала по освещаване на бойните знамена на Богоявление, Пеевски каза, че не е искал оставката на министъра на отбраната, а е поискал той да се извини на парламента.

„Не е сериозно една невинна експертка, една жена да понесе цялата отговорност, защото над нея има още няколко лица, които са го одобрили, а както самият министър сподели и се извини, е минало и през него. Това е грешка за мен, затова очаквам той да си поднесе извинения на парламента. Няма нищо повече, не търсим сензация.“, каза още Пеевски.

Писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е насочено към всички наши структури, каза в отговор на въпрос Пеевски. „Ще има ново начало в ДПС, ние се връщаме при хората, защото смятаме, че на определени места връзката е загубена, започваме интензивни срещи с всичките си структури по места и да се върнем там, откъдето е тръгнало ДПС“, обясни Пеевски.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юсуф

    5 14 Отговор
    Добре, че е ДПС да балансира сглобката, че само с едни шарлатани държавата не може да върви нагоре...
  • 2 Лост

    15 1 Отговор
    Некоалицията си прави къси пасчета и така ще изкара четири години.
  • 3 Да ама не

    20 0 Отговор
    Хората вече няма да издържат на тази гавра.

    Коментиран от #11, #16

  • 4 Ама как не

    22 0 Отговор
    Мутра до мутра. На гърба на гражданите.
  • 5 Нови избори

    21 0 Отговор
    Това не се търпи.
  • 6 Айде

    18 0 Отговор
    Всичко това са глупости, демагогия за наивници! Тези в парламента са законни престъпници! Наложителна е пълна промяна на политическата система в България! Стига елементарна псевдо демокрация!
  • 7 Вкупом към затвора

    17 0 Отговор
    Ще чукате камъни в Белене
  • 8 българин

    17 0 Отговор
    Десислава Атанасова конституционен съдия и защо не, напълно в стила на нещата след като шиши писа конституцията, тя и там ще е напълно безполезна както и до сега, но ще ни спести ядовете да я гледаме и да слушаме словоблудствата ѝ.
  • 9 Хасковски каунь

    12 0 Отговор
    Аз Кауня, съм уверен , че печеният конституционалист ШИШИ-БИШИ ще помага на Десислава в тълкуването на констиционните проблеми.
  • 10 Май ка ви да е, ба

    11 2 Отговор
    смърФ за всички членове на ДПС и изселване в Анадола на гласоподавателите им.
  • 11 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да ама не":

    Къде са тия хора? Лятото вдигнаха цената на водата в почти всички райони, хората ги нямаше! Сега пак увеличение на ток, вода, цените в магазина всеки ден нагоре, хора се не виждат. Щом това не може да вдигне Ганю, не знам какво още трябва да стане за да се събуди Ганю?
  • 12 Ти да видиш

    14 0 Отговор
    Пеевски пише конституцията, а Десислава Атанасова ще отсъжда по нея, това доживяхме благодарение на предателите от ПП и ДБ, и това се нарича съдебна реформа според жалките изменници от ДБ.
  • 13 Боклуци вън!!!

    12 0 Отговор
    Оставка на продажното марионетно фашистко правителство!!!
  • 14 Шопаров

    7 0 Отговор
    ще бута миризливата на горе на кльока ,като кадия....
  • 15 гост

    6 0 Отговор
    България в момента се управлява от ТРИГЛАВА ЛАМЯ наречена "сглобка" с глави унищожаващи всичко българско по пътя си КИРО, БОКО и ШИШИ !
  • 16 Кой бе

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да ама не":

    Кой хора" няма да издържат? Кой- наследниците на онези,влачили хомот 500 години ли? Да си чул, видял същите" хора" да са се вдигнали на всенароден ,масов протест,но не заради партиен интерес, на масови стачки,за да отвоюват права,по добри заплати.Няма,няма и да се случи.Спомни си думите на най истинския ни бунтар- Хр.Ботев..А Борован спи,и ще продължи да спи непробудно!"
  • 17 ламдини

    5 0 Отговор
    Когато се избира конституционен съдия, не се ли гледа морала му, общественото мнение за него, компетенцията оставяме настрана, явно това не е важно.
    Ако изберат Атанасова за конст. съдия, предлагам, да закачим на сградата на Конституционния съд червени фенери, за да е ясно и видно за всички предназначението на сградата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове