Last news in Fakti

12 Януари, 2024 11:06 899 41

Денков: Не са коментирани никакви бройки мигранти, които да приемем

  • николай денков-
  • шенген-
  • мигранти

Българското правителство не е приело никакво друго задължение по темата за присъединяване в Шенген. Лъжа е, че има промяна в политиката. Дъблинското споразумение е подписано през 2007 г., има и промяна през 2013 г.

Денков: Не са коментирани никакви бройки мигранти, които да приемем - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Българското правителство не е приело никакво друго задължение по темата за присъединяване в Шенген. Лъжа е, че има промяна в политиката. Дъблинското споразумение е подписано през 2007 г., има и промяна през 2013 г. Това заяви премиерът акад. Николай Денков пред депутатите в пленарна зала. Министър-председателят участва в първия за годината парламентарен контрол.

"Не са обсъждани никакви бройки мигранти, които да приеме България", категоричен е Денков, цитиран от БТА.

"Тече технологично състезание за това как да бъде произвеждана по-евтина електрическа енергия и как да се произвежда по-евтин ток. България трябва да обнови своите мощности, така че да бъде конкурентна на съседите си", коментира друга тема премиерът.

Денков поясни, че вносът на енергия не е, защото България не е конкурентна, а защото цената на тока тук е по-скъп. "Това правителство подписа договорите за изграждането на два нови ядрени реактора и работата започва. Сигурен съм, че 2024 г. България ще бъде отново нетен износител на електроенергия", увери Денков.

"В новооборудвани центрове за лабораторен анализ на кръвни проби за наркотични вещества кръвните резултати ще са готови от 1 до 2 седмици", посочи министър-председателят по време на блицконтрол в Народното събрание.

"Забавянето на кръвните резултати на проби за наркотици е един от проблемите, които заварихме, влизайки като редовно правителство", допълни Денков. "От една страна беше въведена преди нас правилна система, която позволява да се използват полеви тестове, за да се види дали има потенциален проблем, които обаче след това трябва да се проверяват с много по-точните кръвни тестове", каза премиерът.

"По отношение на алкохола съществуващата апаратура и процедури позволяваха в рамките на до няколко дни да има ясен резултат. Докато по отношение на наркотичните вещества, се оказа, че липсва апаратура, липсва организация и оттам имаше забавени проби с 6, 9, 12 месеца", припомни Денков.

"Проблемът се изостри и от промяната в Наказателния кодекс, която даваше възможност за отнемане на превозни средства при използване на наркотици и алкохол. Това беше една от задачите, които си поставихме - да намерим бързо решение", заяви той.

По думите му се е оказало, че могат да се се направят три неща – да се подобри организацията в съществуващите центрове - във Военномедицинска академия, където бяха отпуснати допълнителни средства, така че да работят на 24- часови смени, с които да ускорят процеса. "Второто – да отпуснем средства, за да не бъдат губещи лабораториите, които правят тези тестове. Третото е, че бяха направени обществени поръчки, дължим благодарност на МВР, което използва наличния фонд", информира Денков.

Той каза, че е била необходима известна дискусия и организация какви апарати да се закупят и къде да се разположат, защото преди шест месеца се оказа, че са били тръгнали в грешна посока. "След срещи с участието на народни представители създадохме организацията, която вече почна да дава резултати", каза Денков и съобщи, че днес следобед ще открие, заедно с вицепремиера Мария Габриел, един от тези новооборудвани центрове. Вече сме на финалната права", подчерта премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    36 1 Отговор
    Когато някой е наистина чудовищно тъп , не спира да упорства , щото това да бъде показано на всички !!!
  • 2 Смърфиета

    33 2 Отговор
    Кой не е разбрал, че за когото и да гласувате, получавате 4ифути?
  • 3 Българин

    28 1 Отговор
    Това е правителство Беров №2.
  • 4 Сус бе

    42 2 Отговор
    Вън от България на ротшилдовото окупационно евроатлантическо "правителство" на националните предатели

    Коментиран от #8

  • 5 кви бройки кви пет лева

    33 1 Отговор
    разбира се че не са ще приемем каквото ни пратят !!!!
  • 6 12345

    37 1 Отговор
    Ех, това малко човече, няма бройка разбира се - става въпрос за НЕОПРЕДЕЛЕН БРОЙ мигранти, които следва да приемем, ако са влезли в ЕС през наша граница (а това е границата с Република Турция) Броят може да е 100 хиляди, може да е и милион, като бройката непрекъснато нараства. Но това човече не може да чете, говори без да мисли!!!!
  • 7 Тоя е улигофрен

    31 1 Отговор
    И кукла на конци, че даже и прилича на куклата от
    студентското предаване "Ку-ку".
  • 8 беейй

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сус бе":

    някой се досетил кой дърпа конците тука вече 34 годинки…
  • 9 2020

    23 1 Отговор
    Съществото денков -. министър председател, обърка Министерство на отбраната с Министерство на образованието, когато говореше за виновен служител по случая "6 януари". Този индивид не разпознава различните министерства, които управлява!!!!!
  • 10 40 000 емигранти за БГ

    24 1 Отговор
    Тошко показа документите от Евросъюза.
  • 11 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    27 1 Отговор
    ТОЗ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ПОДПИСАЛ БРОИКИ НЯМА МОЖЕ ДА НИ ВЪРНАР МИЛИОН
  • 12 Лайн Ари

    28 1 Отговор
    Денков поясни, че вносът на енергия не е, защото България не е конкурентна, а защото цената на тока тук е по-скъп. - Моля ви,ако някой може, да ми дешифрира смисъла на това изречение!

    Коментиран от #20, #24

  • 13 Булдог

    19 2 Отговор
    Закълни се Денков, закълни се У цялата рода се закълни!
  • 14 дядото

    24 1 Отговор
    истината ев подписаните документи в австрия и ес.публикувайте ги,тогава ще излезе истината.на думи,особено на този плазмодии не вярвам
  • 15 На сапунджията комунистически академик

    24 1 Отговор
    Са му платили. Европа ще се чисти в България.
  • 16 флипп

    22 1 Отговор
    Много ясно че не са коментирани, коментира се с равнопоставен партньор, на нашите подлоги просто им нареждат.
  • 17 питам си

    20 1 Отговор
    Президентът Радев нека отговори на въпроса - КОЙ МУ ПОСОЧИ лицето енков за министър в служебното правителство ведно с харвардските мошеннници!!!!
  • 18 бройка няма

    18 1 Отговор
    Колкото кажат,толкова ще са.
  • 19 незнайко

    18 1 Отговор
    Когато дойде момента за коментиране на БРОЙКИТЕ свят ще ти се завие ДЕНКОВ ! Толкова ли си глупав политически за да не разбираш какво ще се случи господин ДЕНКОВ ? Вярвахме че Вие като личност с ОБРАЗОВАНИЕ НА НИВО ЩЕ СТЕ ПО УМЕН но уви не било така !!!
  • 20 Луд

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Лайн Ари":

    Трябва ти сглобкопреводач. Пишеш едно ,четеш друго ,равбираш трето и означава четвърто.
  • 21 дааа

    16 1 Отговор
    НЯМА ТОЛКОВО ЖАЛЪК ЧОВЕШКИ ИНДИВИД КАТО денк-оффф
  • 22 мммда

    12 1 Отговор
    Че с тоя палячо кой, ще си губи времето да коментира. В Германия вече казаха, че ще започнат да връщат само тия които са проблемни и тия които не работят, а стоят по социалните центрове.
  • 23 азз

    12 1 Отговор
    Нагъл,устат,лъжлив плъх !!!!
  • 24 Дякон Унуфрий АраллампиевА

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Лайн Ари":

    Ами много просто трябва да сеоткраднат едни пари чрез НЕК Токът се води само че е внос Парите се превеждат после изчезват Нашего брата плаща Всички са доволни
  • 25 асфсафгас

    8 1 Отговор
    "Не са коментирани никакви бройки мигранти, които да приемем" - Защото броят им ще е неопределено голям, гнусни дупедавци!
  • 26 Дякон Унуфрий Араллампиев

    6 1 Отговор
    В Бургас и региона са сформирани комисии които оглеждат и регистрират изоставени имоти Познайте защо До месец ще направят закон След това ще ги заселят

    Коментиран от #34

  • 27 Въжето

    6 1 Отговор
    и примката за теб,ми6 ка!
  • 28 ЧЕ КОЙ ЩЕ КОМЕНТИРА КВОТО И ДА Е С

    5 1 Отговор
    АХМАК КАТО ДЕНКЬОВ !
  • 29 Мишока

    6 1 Отговор
    Тоест могат да се приемат безброи емигранти колкото ви наредят господарите. А честито на печелившите.
  • 30 ДЕНКОВ МНОГО ПРИЛИЧА НА

    2 1 Отговор
    СИЛВЕСТЪР СТАЛОУН ОТ ВРЕМЕТО НА КУПОННАТА СИСТЕМА В БУХЕНВАЛД !
  • 31 Да ама не

    5 1 Отговор
    Е,нали като се регистрират тук ,задължително ни ги връщат няма значение от къде.
  • 32 инж. Ганчо Илков

    3 1 Отговор
    На основата, че всяко Твърдение следва да бъде Доказано, се изисква: Всеки Закон влиза в сила, с едновременното му подсигуряване със Стандартно утвърдени Технически Средства за Контрол установяващи Нарушението. В противен случай, при срочно недоказано Нарушение, на засегнатия следва да се изплати Обезщетение. Това трябва да се вмени на Депутатите, за да Приемат цялостно Комплектовани Закони (Текст, обвързан с Технически Средства за извършване на срочен Контрол). Друг Парадокс: Конституционният Съд включва Политически Квоти. Всеки Текст в изменение на Конституцията как би се определил като Нарушение? Та той към момента на изменението не съществува в действащата Конституция, значи че не е Конституционен. При положение, че 2/3 от състава на Депутатите имат Право на Изменение текстове в Конституцията - правило в действащата Конституция, къде е Нарушението в текста на изменението? Политическите Квоти водят до Политически Нарушения от типа на изказването на Атанасова (ГЕРБ) - " Ще отстоявам Правото дори срещу Закона!?" В случая, какво е "Правото", което противоречи на Закона? Явно, в България Върховенството на Закона е чисто Абстрактно Понятие. Всеки си го обяснява, както му изнася. В Демократичната Ценностна Система, Суверен е Народа, а не Парламентарно Мнозинство. Конституционните Изменения следва да са в Резултат на Всенароден Референдум.
  • 33 Чочо

    3 1 Отговор
    Разбира се че не е уточняван брой В т.3 пише:
    - Неопределен брой и без право на договаряне!!!!!!
  • 34 Стършел

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Именно заради това Кратун и бандата му от БАБХ Избиваха Последователно в продължение на години животните на хората от Странджа и региона!!! СВЕТНА ли ВИ? А??

    Коментиран от #38, #40

  • 35 Дякон Унуфрий Араллампиев

    0 2 Отговор
    Заберново Граматиково Инджето Стоилово все села с много изоставени имоти Жената има парцел в Стоилово Дано покрай тапърдията изкараме някой лев
  • 36 сноу

    3 1 Отговор
    О ...Господи .прибирай го тоя че вече не се трае..слагай до него и дяда му кенет да се гушкат, че и на него му изтече гаранцията..и да не вземеш да ги изтървеш че и при тебе ще забъркат едни сглобки...
  • 37 Понеже няма горна

    2 1 Отговор
    Граница! Ясно е записано. Всички, записани в България ДО сега И всички, които ОТ СЕГА ЩЕ МИНАТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ! А те ще са МИЛИОНИ БЕ АКАДЕМИК!! МОЖЕШ ЛИ ИЗОБЩО ДА СМЯТАШ?
    Ама подписвате, като кокошки, без да четете!!!

    Коментиран от #41

  • 38 Кой ги избиваше?

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Стършел":

    Мъжът на жирафката. Французин, с инжекции при "доказана" "зараза" по животните.
  • 39 Хайл

    1 0 Отговор
    Как да коментира като ще му изпратят няколко влакови композиции да ги обикаляме тук докато вилнеят... Я по-добре да опукаме нашето "правителство" и да прогоним посолството/та
  • 40 Хайл 14 88

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Стършел":

    То беше много ясно че трябваше да се обезлюдят селата в Странджа особено за да разселят натрапниците върнати от европа. Утре-вдруги ден турците ще имат претенции че щом е с мюсюлмани пълна Странджа, значи е тяхно
  • 41 Хайл 14 88

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Понеже няма горна":

    Кокошките на обратно на пишман сапунджи-академика могат да смятат-снасят толкова яйца колкото ще мътят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове