Last news in Fakti

12 Януари, 2024 17:14 4 840 47

Калоян Методиев: Австрийският премиер отчете като успех, че ни е ударил. Само глупак може да плаща на някой да го удря

  • австрийски премиер-
  • успех-
  • удар-
  • българия-
  • глупак-
  • плащане

Правителството да не тръби, че това е успех, а да реагира срещу Австрийската народна партия. Да защити родната икономика и гражданите си. И народа да се включи с тихия бунт. Румънците започнаха, коментира политологът 

Калоян Методиев: Австрийският премиер отчете като успех, че ни е ударил. Само глупак може да плаща на някой да го удря - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Само един глупак може да плаща на някой, за да го удря
Австрийският премиер Карл Немахер направи отчет за дейността на правителството си за миналата година. Според него един от успехите е ветото на Австрия срещу приемането на България и Румъния в Шенген. Отчете като успех, че ни е ударил. Заради което българските превозвачи и търговци ще губят милиарди, а пътуващите българи ще висят по границите с часове във пек и студ. За да си прави Немахер кампания за изборите.
Трябва да сме най-простия народ в Европа, за да не отговорим. Трябва да сме най-големите глупаци, за да си плащаме да ни удрят. Да не си защитим бизнеса и гражданите си. Австрийските компании в България трупат печалби и ги изнасят към австрийската държава, за да финансират правителството на Немахер, което да ни удря – А1, енергоразпределителното дружество EVN, OMV, Билла, застрахователите Булстрад, Граве и Уника, пенсионен фонд „Доверие“, тол системата през Капш….
Плащаме на големите австрийски компании за телефони, телевизия, интернет, храна, гориво, ток, пътища, застраховки, пенсионни вноски... Ние да не сме някакви роби, колониални слуги, втора ръка хора, за да ни използват и подритват.
Правителството да не тръби, че това е успех, а да реагира срещу Австрийската народна партия. Да защити родната икономика и гражданите си. И народа да се включи с тихия бунт. Румънците започнаха.

Коментарът е публикуван на Фейсбук страницата на автора


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    90 10 Отговор
    Австрия признава че Шенген не съществува вече.Взимаме хиляди бежанци срещу нищо.

    Коментиран от #14, #33, #46

  • 2 Генерал Гъби Гъбев

    71 3 Отговор
    че по-голям глупак от Ганьо Гъбата има ли бе?!?!
  • 3 Боко

    55 3 Отговор
    Ми спрете да купувате! А ние ще се погрижим и да нямате с какво...
  • 4 Логично

    90 29 Отговор
    Роби сте били и роби ще се умрете.Тоя път Русия няма да ви помага.Гнийте...
  • 5 Ние да не сме

    38 2 Отговор
    Баш сме.
  • 6 Бамбука

    16 69 Отговор
    Само подкупен "анализатор" може да говори толкова валчесто. Умните, интелигентните слагат на масата цифри, а не плоски лишени от аргументи клишета. Не му се сърдете - за толкова са го купили, за по-умен са нямали пари.
  • 7 Бендида

    40 1 Отговор
    Не е само глупакът. Мазохистът също.

    Коментиран от #12

  • 8 Ачо от ПП

    15 47 Отговор
    Да, успех за Австрия е ветото, но успех за нас е несухоземният Шенген! Двоен успех е това! И всичко благодарение на академик Денков!!! Вечна слава!!!
  • 9 Личи си от коя

    15 62 Отговор
    партия е този. Друг въпрос е, че въпросните фирми дават работа на много хора, както и правят търговия на български стоки. Много лош анализ. А предишните години, като не бяхме в Шенген, колко загубихме. Всички путинисти са се юрнали да страхуват българския народ. Днес, Вигенин в НС остана с увиснала уста, след отговора на Габриел. Бог да пази евроатлантическото ни правителство, и тази година пълна интеграция в ЕС. Ще се пукнат от яд.
  • 10 Да Не

    48 5 Отговор
    Как може българския самозабравил се политик да падне толкова низко,да се обърне срещу собствения си народ,да продава българска земя само за да си осигури "вечен живот"!?
  • 11 Красимир Петров

    53 5 Отговор
    Плюят ни в лицата,а сглобката им целуват зад-ни-ци-те
  • 12 Тук там

    26 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бендида":

    Верно сме такива как беше ,бии ме -обичам те.
  • 13 Дякон Унуфрий Араллампиев

    24 6 Отговор
    Март месец Шенген си отива безвъзвратно За байдива пушки чрез рамо
  • 14 Хайде

    12 33 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    стига с тези опорки. Няма никакви чужденци. Само страхувате хората. Сега има обрат, в България се заселват на морето много германци, и стари и млади; англичаните отдавна са тук, и искат Великобритания да се върне отново в ЕС.

    Коментиран от #42, #45

  • 15 Студопор

    52 7 Отговор
    Абе кой виси по опашки? Всеки път като летя - проблем няма. Показвам си личната карта и готово. Как ще е с Шенген? Същото!! Не знам за какво се хвалите. Само дето ще приемем поне 10 000 бежанци.
    И какво ти е виновен Немахер, че България е пробита кофа и нищо не става от нея? Прави са хората да не ни искат. Не виждам къде се бутам като сме първи просяци на континента. Ако да го обитаваме от 13 века...

    Коментиран от #38

  • 16 Алексей Сергеев

    50 1 Отговор
    СПИРАМ ДА ПАЗАРУВАМ В БИЛЛА
    НЯМА ДА НАЛИВАМ БЕНЗИН ОТ АВСТРИЙСКАТА ВЕРИГА
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Потрес

    51 5 Отговор
    Бойкот и чупене на Сглобката, австрийците не са виновни, че имаме тази уродлива продажна коалиция ПП+ДБ+ГЕРБ+ДПС за управници! Австрийците, като типични нацисти само се възползват от ситуацията и нападат в гръб, но вината си е наша, защото търпим некадърните предатели от Сглобката, които "уж" трябва да се грижат за държавата? Къде сте видели безродници да се грижат за Родина!?

    Коментиран от #37

  • 19 Очевидец храбър

    51 5 Отговор
    Вчера бяха паметниците, днес книгите, а утре и хората, ако този населяващ кочината БОКЛУК, може да се нарекат „човеци“ !!!! Ех памет, ех любов народна! Кой ли е сънувал такова издевателство над злощастната ни Родина? Любопитно какво разбират под интеграция на Запад? Значи може "I am American", А "Аз съм българче", не може!!! А може би така е по-добре, че и на последния идиот в кочината да му стане ясно, какви изроди ни управляват!!!! Ако още някой още не е разбрал, вече светна ли ви, за какво ни подготвят "управляващите" ни уроди?!
  • 20 Хайли лайкли

    18 18 Отговор
    Бъдещата неутрална Австроунгария: Унгария, Австрия, Словакия, Сърбия, България.....и без НАТО!!!...и без ЕС!!! Разчитаме на нашия президент Румен Радев да намери начин да постигне това, ако иска да помогне на България да оцелее!!!

    Коментиран от #24

  • 21 Хайли лайкли

    24 10 Отговор
    И какво е виновна една Австрия, че има политици които й защитават интересите, а ние нямаме подобни, освен президентът, който е с ограничени възможности за действие?! Австрия играе и работи за нас, но малко хора го разбират!

    Коментиран от #25, #39

  • 22 Жоро Бекъма

    23 1 Отговор
    На кой говориш? То нема ора! Само мушитрънковци и угаждачи. Тук борба има само за промоции и паркоместа.
  • 23 Дерипаска

    5 10 Отговор
    Там изнесоха руснаците и русофилите трилиони долари българска народна пара,щрабаг я водят австрийска,щот там регистрирана,иначе собственик руски олигарх
  • 24 Дякон Унуфрий Араллампиев

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хайли лайкли":

    За съжаление нито Сърбия нито България ще бъдат част от Австроунгария Границата ще минава по Дунав Даже Хърватска и Словения са под въпрос

    Коментиран от #27

  • 25 ЯКА СТАТИЯ

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хайли лайкли":

    В НЕЯ СЕ ОБВИНЯВАТ БОКО ДОКО ДАГАН ХАСАН МИНКОВА СТАНИШКО КОСТОВ ЧЕРНИЯ С ГНОМА ЦАРЯ И ЦЯЯАААААЛАТА ОПГ В ПАРЛАМЕНТАРДЖИИТЕ..
  • 26 Коментар # 1 последния софиянец

    28 1 Отговор
    Ако наистина Австрия е признала, че вече няма Шенген, което не е далече от истината, то тогава няма и Дъблинско споразумение т. е. без прием на нито един бежанец. В противен случай и другите от ЕС ще искат да се възползват от услужливата България и да започнат да я третират като лека жена.
  • 27 Хайли лайкли

    16 2 Отговор

    До коментар #24 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Напротив , точно Сърбия ще бъде вътре, говори се също и за Словения, но не и Хърватия, поне засега. Хърватия и Сърбия не могат да виреят на едно място , доказано от историята. Засега, обаче , големите неизвестни са България и Словения ! Забравих да включа и Република Сръбска от Босна. Такъв план се готви вече очевидно, въпросът е дали ние ще се класираме за него и по-точно дали само президентът ще успее в тази тежка битка да ни откъсне от мръсните американски ръце?!

    Коментиран от #32, #41

  • 28 Бегай

    7 1 Отговор
    НеХамер.Премиера на Австрия се казва Карл Нехамер.Неграмо...нико.
  • 29 !!!?

    11 14 Отговор
    Само глупак може да плаща на някой да го удря !!!?

  • 30 Истината му е майката

    12 1 Отговор
    България 1300 години е била продажна страна и пак ще бъде,до като ги има такива харвърдчета или се събудете.
  • 31 До като

    26 5 Отговор
    Избирате Кирчо, Кокорчо и Бойко, така ще е . Другия път за Възраждане. Трябват ни националисти, да работят за родината, а не слугинаж.
  • 32 Дякон Унуфрий Араллампиев

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хайли лайкли":

    Имам информация от първа ръка ✋ Чехия става немска провинция Чрез референдум Войводина се присъединява към Унгария Освен Сърбите да минат с този референдум Не ми се вярва
  • 33 Предпоследният Софиянец

    3 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Най-много бежанци има от путиновия ГУЛАГ и те искат Шенген повече от копейките ти
  • 34 Българин

    13 1 Отговор
    Айде ся всички чифутски псевдодържави мачкне по границите и мор и пълен игнор на техните магазини,ма да сме консолидирани,всички българи,никакви техни бензини и храни.
  • 35 💠♻️🔆

    10 1 Отговор
    Кой квот да говори, “всеки сам да решава”, висяхме по площадите, лятото на и 20ста за да могат същите тези които се кълняха в не нам кво си сега да правят договорки с австрийците, така че у лево и тия и ония, и наште “шанаджии”, всички са маскари, постъпвам така както ми изнася.
  • 36 💠♻️🔆

    4 4 Отговор
    Ако искам Виенско кафе, ако искам газ от ОМВ че си купим, ако не искам нема да си купим, толкоз.
  • 37 Единственото правилно решение

    19 1 Отговор

    До коментар #18 от "Потрес":

    Това е единственото правилно решение: Чупене на Сглобката! Австрийците не са виновни. Причината за ветото не е само, на първо място, миграцията, а и прането на пари. Австрия е основна дестинация за пране от българи. Във Виена има безброй имоти, купени или наети с отмъкнати и изпрани средства от български корупционери. Сглобката бе създадена от предателски твари от ПП-ДБ, които се умъкнаха в НС, лъжейки, че ще борят корупцията, за да вършат точно обратното. Не само австрийците, но и други европейци осъзнават това, пазят своите интереси. Сглобката е вредна не само вътре, но и навън.
  • 38 💠♻️🔆

    13 2 Отговор

    До коментар #15 от "Студопор":

    Точно!!!
    Какво е виновен Немахер че българската граница я минават като стадо диви животни тръгнале на водопой?
  • 39 Корчо

    20 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хайли лайкли":

    Не искаме еврото, не искаме шенгена
    Референдум за ЕС и НАТО
  • 40 Това правителство е от Хиени и Диви

    22 2 Отговор
    Африксански кучета, те са готови да изядат Държавата и Народа но не да защитят Български те Интереси!! Маргинали, предатели, Марионетки!?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хайде":

    Със сигурност не си българин! Българският ти език е отвратителен! Прибирай се там от където си дошъл!!!
  • 43 Абориген

    8 1 Отговор
    Не сме народ, не сме народ, а м....
  • 44 Смрад

    8 1 Отговор
    Иди каже, че сглобкаджиите са глупаци, а ДенкоФ ООД, главата на рибата🤮
  • 45 Не си наред

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хайде":

    Какви таблетки вземаш?
  • 46 БСП на Бунището

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ами те тия " хиляди" бежанци да не са маси и столове бе...Те сами ще избягат,като ги сложим на една гола поляна на палатки...Да идват!!!
  • 47 Фикри

    5 0 Отговор
    Добре, тяхното правителство защитава техните интереси, това е нормално, а какво прави нашето правителство за нашите интереси ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол