Last news in Fakti

12 Януари, 2024 18:03 1 041 16

Иван Таков за кризата в СОС: Червена сватба няма да има. Ако искат сглобка, да я направят, ние няма да им кумуваме

  • иван таков-
  • червена сватба-
  • сглобка

"Те предлагат ротационен вариант за по три-четири месеца. Вили Лилков не е давал съгласие името му да се споменава в такова нещо. Това е абсолютно безумен подход. Те трябва да разберат, че нямат 31 гласа и трябва да сменят подхода. Не да се опитва да налагат неща, които не са коментирани", коментира лидерът на БСП-София

Иван Таков за кризата в СОС: Червена сватба няма да има. Ако искат сглобка, да я направят, ние няма да им кумуваме - 1
Снимка: NovaNews

Червена сватба няма да има. Тези епитети са ми чужди. Ако искат да правят сглобка да я направят, ние няма да им кумуваме. Това заяви Иван Таков, лидер на БСП-София и председател на групата на социалистите в СОС в предаването “Денят на живо” по NovaNews, цитиран от novini.bg.

Той отново изрази позиция, че Вили Лилков е неприемлив вариант за председател на СОС. "Второ не е обсъждана ротация. Времето между последните две заседания можеше да се оползотвори по-добре. Два дни преди заседанието се хвърля документ, споменават се имена, които не са коментирани. Тук не става дума само за председател. Вкаран е и бюджет. Вътре са включени промени в над 10 общински наредби", каза още Таков.

В 17.30 часа получаваме мейл с покана за 11.00 часа на следващия ден за разговори и на по-другия ден да направим тази ротация в СОС. Това е аматьорски подход. Или липсва политическа култура, или сценаристите на националната сглобка се опитват да саботират нормалните разговори, които ние започнахме. "БСП за България" беше единствената група, която даде пътна карта за излизане от кризата. Първо нямаше чуваемост от най-голямата политическа сила в общинския съвет. После се вслушаха в нашия съвет. Казахме кои са нашите червени линии и веднага след това започна демонтажът на Паметника на Съветската армия, обясни общинският съветник от БСП.

Относно поканата за разговори с кмета Терзиев и ПП-ДБ/СС, Таков заяви: Дори не разбрахме какво ни предлагат.
"Те предлагат ротационен вариант за по три-четири месеца. Вили Лилков не е давал съгласие името му да се споменава в такова нещо. Това е абсолютно безумен подход. Те трябва да разберат, че нямат 31 гласа и трябва да сменят подхода. Не да се опитва да налагат неща, които не са коментирани. Или трябва да търсят диалог с останалите партии в общинския съвет, или да търсят подкрепа в сглобката", добави Таков.

Вчера се взе решение заседанието на СОС да бъде отложено за 25 януари, като веднага да започнат разговори между групите. Надявам се наистина да започнат веднага, а не на 23 да се активизират, допълни още той. Таков отбеляза, че поради пропуснати срокове по програма за финансиране е възможно да има заседание на СОС на 15 януари.

По думите му Борис Бонев търси подкрепа от БСП, защото според него ГЕРБ са неприемлив партньор. "Не виждам нищо лошо да ни търсят. Но не може ние - искаме вашите гласове, защото тези не са ни удобни. ГЕРБ в момента се държат като обидени деца, с никой не искат да говорят и не предлагат нищо", посочи още Таков.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шопо

    6 0 Отговор
    Айде сглобявайте се или па че излизаме паризани !

    Коментиран от #6

  • 2 пенсионер от Варна

    12 5 Отговор
    айде , нови избори и без ПП-тата ! е- г -си си излагацията
  • 3 Мицо

    7 7 Отговор
    Абе номенклатурен Дрисльо кой се интересува от Теб и Нинова бе !?

    Коментиран от #7

  • 4 Светлина

    4 7 Отговор
    Големи глупаци са комунистите.
  • 5 А бре,

    2 4 Отговор
    а бре шиле, кой те пита ?
  • 6 Охо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "шопо":

    Ти не беше ли антикомунист? Или се ротираш в разлчни позиции?;D
  • 7 А бре,

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мицо":

    а бре шиле, кой те пита ?
  • 8 Пешо

    4 3 Отговор
    Тоя защо не отиде на лов като дядо си ами ръси акъл .
  • 9 Аман от

    2 4 Отговор
    комунисти и техните отрочета. Грабеха ни след девети, и сега пак искат все те да са на власт. Този да се вземе с ромката, и да се махат от СОС- а, безплодни безхаберници.

    Коментиран от #15

  • 10 Не сте там

    1 3 Отговор
    Не сте там да правите Сватби! А Да Работите за София и Софиянци! Трябва ли да използвам епитета Дръглив кон?

    Коментиран от #14

  • 11 Щом

    2 0 Отговор
    Щом Политиката не иска да Работи! Тя трябва да бъде Изхвърлена!
  • 12 Аз......

    3 1 Отговор
    Само да попитам .......
    Този дали има водомер в имота си на ул."Секвоя "... .,че..... е кат мав...ите!
    Ма,кумонист и ци...ин е май едно и също!!!!!

    Коментиран от #13

  • 13 ДА де

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Аз......":

    Ама нещо не питаш КОЯ ЩЕ Е БУЛКАТА!
  • 14 хсдйхдхфйдсф

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не сте там":

    За да има сватба трябва и БУЛКА и трябва да знаен кой ще играе за БУЛКА!
  • 15 ДА де

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Аман от":

    Ама разбра ли, че вече няма да се учи АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ! Талибаните се обиждали?
  • 16 Болшевик е моя татко

    1 0 Отговор
    Какви кумове бълнуваш Вие сте шаферки Ще хващате букета за дръжката от въздуха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол