Last news in Fakti

12 Януари, 2024 22:03 3 015 73

Андрей Райчев: Това правителство е гласувано с отвращение. То зависи от това кога и как ще свърши войната в Украйна

  • андрей райчев-
  • правителство-
  • отвращение-
  • война-
  • украйна

"Виждам властта в три стълба – военният министър, финансовият министър и вътрешният министър. Важно е да видим дали тези три фигури ще запазят позициите си. Ако те си запазят местата съществени промени при ротацията не виждам, защото там е истинската власт”, поясни политологът Васил Гарнизов

Андрей Райчев: Това правителство е гласувано с отвращение. То зависи от това кога и как ще свърши войната в Украйна - 1
Снимка: БНТ

Няма вариант на компромис. Всичко в правителството ще е договорено, роля ще играе хитростта. Това ще бъде огромно състезание на дипломация. Това заяви социологът Андрей Райчев в „Панорама” по БНТ, цитиран от novini.bg

„Предполагам, че ще изберат г-жа Атанасова. Тя е дялан камък. Може би ще се търсят компромисни фигури, които се харесват и от двете страни. Началото на годината показа как ще се гласува след това - ядосваме своите избиратели, но накрая ще ги мобилизираме да излязат да гласуват”, коментира политологът Васил Гарнизов.

„Това правителство е брак по сметка и гласувано с отвращение. То е принудено геополитическо правителство и зависи от това кога и как ще свърши войната в Украйна”, подчерта Райчев. „Това правителство решава един много труден и сложен въпрос – как да сме лоялни към НАТО, но да се държим сякаш не е така, за да сме заедно с народа си. Българите не виждат тази война, така както светът я вижда”, обясни той.

По думите на Гарнизов индивидите имат значение. „Когато Тагарев беше съгласуван като министър на отбраната, аз престанах да се интересувам от другите теми. Той беше атакуван от други политици, извън коалицията”.

Той даде съвет на управляващите: „Търсиш авторитети, а те останаха малко в България. Да се постараят да намерят такива фигури, които няма да ядосат собствения им народ”.

Двамата дадоха кратка оценка на частичното ни приемане в Шенген:

Социологът Андрей Райчев го определи като безспорен успех, който се приема като поражение.

Според политическият анализатор Васил Гарнизов това е умерен напредък, но все пак напредък.

„Виждам властта в три стълба – военният министър, финансовият министър и вътрешният министър. Важно е да видим дали тези три фигури ще запазят позициите си. Ако те си запазят местата съществени промени при ротацията не виждам, защото там е истинската власт”, поясни политологът.

Всички участници ще загубят, въпросът е кой колко. И в България, и в Румъния има сглобки. Най-тежката такава е в Израел. Въпросът е кога? Отговорът е докато Ние сме вързани за голямото политическо земетресение – 5 март. В момента в Украйна се броят некролозите. До тук са убити половин милион народ. Те мелят месо, а ние тук ръкопляскаме на Тагарев. Това е човек, който си е научил добре урока. Още половин милион ли ще чакаме да загинат, за да мине Зеленски по „Червения площад”. Ние не можем да предадем Украйна. Трябва да се преговаря с Русия”, обясни социологът.

„Ние ръкопляскаме на героизма на украинците, които с телата си защитават родината си. Има ли шанс за победа? Войната няма да свърши нито тази година, нито другата. Военно решение на конфликта няма. Месомелачката работи от едната страна, от другата страна стоят едни достойни хора”, обърна се Гарнизов към Андрей Райчев, който се съгласи, че руснаците са направили огромна грешка, която сега ще платят.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    19 37 Отговор
    Това НС с отвращение ще гласува едно данъче от 100евра/м2 за имотите на руснаци
    и руски фирми.

    Коментиран от #15

  • 2 Софиянски

    44 17 Отговор
    Ченгето Райчев и шайката червендалести маркетолози

    Коментиран от #40

  • 3 Как

    52 4 Отговор
    Този е изключително непочтен . Заплатен щедро манипулатор. Има един въпрос на който никога няма да отговори. Как стана собственик на най-луксозните голф игрища.

    Коментиран от #12

  • 4 АнтиКомунист

    43 4 Отговор
    мразя комуняги забогатяли от приватизацията сега да правят пропаганда
  • 5 Боже

    38 6 Отговор
    Този е специалист по метеорология.Гледа накъде ще духне вятъра на паричките.Който му плаща натам духа вятъра.
  • 6 Търновец

    18 3 Отговор
    Факти за другаря социолог - откакто почнаха промените от 1989 Търновци само веднъж сме имали министър и то в служебното - Весела Лечева, много често народните неизбранници ги парашутират от София откъдето идват и управители на супермаркети и офисите на държавни служби. Иначе Търново направи много за да има България, даже повече от някои властови центрове
  • 7 БСП на Бунището

    37 4 Отговор
    Андрей Райчев,като трето поколение фанатични комунисти и първо поколение Капиталист притежава част от голф игрище Блек сий Рама изградено в защитени територии в съдружие с щатния офицер от ДС на БКП Красимир Гергов...Голфърите не се придвижват с тирове,а със самолети и него го устройва все пак за Бизнеса...
  • 8 Казуар

    29 19 Отговор
    Според другаря Райчев, украинците не трябва да се съпротивляват на руснаците, и Украйна да стане доброволно доминион на Русия. Такова било мнението и на президента Радев.
  • 9 Хохо Бохо

    22 40 Отговор
    Путин ще загуби всичко, а Русия ще се разпадне преди края на мандата на това правителство, г-н Райчев..
  • 10 Ало, правителството!

    21 17 Отговор
    "Свестните у нас считат за луди"
    /Христо Ботев/


    Да полудеем всички българи!

    Да премахнем всички паметници на Задунайската губерния!

    И на Царя пред НС!

    Да се претопи бронзът от руските паметници!
    За паметник на Аспарух в София пред НС!

    Коментиран от #57

  • 11 ...

    21 24 Отговор
    Путинофилията трябва да бъде инкриминирана и такива като този и останалите тролове
    ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕСЛЕДВАНИ ОТ ЗАКОНА!!!

    Коментиран от #34

  • 12 Умен по цялата глава

    27 2 Отговор

    До коментар #3 от "Как":

    Аз ще ти отговоря.В съдружие с Красимир Гергов и Кънчо Стойчев правят Блек Сий Рама - голф игрище с ПЕТ звездна хотелска част.Притежава само 15%...Красимир Гергов е работодателя на Слави Трифонов от 2000 та година.Собственик на БТВ Медия Груп.Офицер от ДС на БКП - разузнаване....Точно преди да продаде БТВ на Петер Келнер,Славчо се изниза от БТВ и направи Политически проект...Голф игрището е направено по време на Сергей Станишев в защитени територии със заменки на чукари във вътрешността ...ДС ,разбира се ,наднича и от там .

    Коментиран от #58

  • 13 хммм

    16 2 Отговор
    Фашист!!!
  • 14 Кой

    24 4 Отговор
    Гнусен капиталист, собственик на луксознотголф игрище, построено върху плодороден чернозем в Добруджа. Това е райчев кой му позволява да каканиже кое е правилно.
  • 15 Руснаците винаги се връщат за парите!

    30 11 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Какво ще правим соросоидите, когато американците избягат, това е основният въпрос?
  • 16 Коко

    20 8 Отговор
    Кой и защо на тоз некадърник му дават поле на изява! Освен да върти очи и маха с ръце за друго не става!
  • 17 Смърфиета

    1 3 Отговор
    Дам..
  • 18 Уса

    21 11 Отговор
    Това правителство си заминава заедно с американския посланик на демонкратите още преди Тръмп да се върне на власт,защото е ясно,че се връща
  • 19 мдаааа

    14 2 Отговор
    С уважение , но ми прилича на "малкият Йода" ...
  • 20 ТОВА НЕ Е ПРАВИТЕЛСТВО

    25 10 Отговор
    ТОВА СА ГАДОВЕ !, ТЕ СА ГОТОВИ ДА ЖЕРТВАТ И МАЙКА СИ И ДЕЦАТА СИ , ЗА ДА ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ И ДА ГИ КРАДАТ ! ТАГАРЕВ Е ТЯХНА ГОРДОСТ , И НАДЕЖДА , ДА ПОМОГНЕ ВОЙНАТА ДА НЕ СПРЕ НИКОГА ......... ГАВРАЕЛ Е СЪЩИЯ БОКЛУК !
  • 21 НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ РЕПАРАЦИИТЕ КОИТО ТОВА

    15 14 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВО ГЕНЕРИРА ЧРЕЗ ВОЙНАТА В УКРИЯ ! РУСИЯ НЯМА ДА НИ ПРОСТИ НИЩО !

    Коментиран от #27

  • 22 Хааа

    12 6 Отговор
    Много нагъл комунист е тоя,но иначе си има игрище за голф.
  • 23 Тя е дялан камък................

    12 3 Отговор
    ТЯ Е ТОЛКОВА ПРОСТА ЧЕ Е НЕЗАМЕНИМА В ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ! ТРУДНО Е ДА НЕ Я СВЪРЖЕМ С ПОЦИНКОВАНАТА КОФА ОТ КЪРДЖАЛИ !
  • 24 Директно

    9 10 Отговор
    Кривоглед манипулатор, каква “ война” бълнуваш , за какви “половин милион” лъжеш?!? Жалката ти, платена пропаганда не струва!!! Марш обратно в дупката откъдето си изпълзял!!!

    Коментиран от #29

  • 25 Тая вечер

    17 6 Отговор
    Райчев такъв,онакъв... ама тая вечер Бойко Василев а-ха да пръцне от притеснение когато говореше Райчев. На фашо-нацитата тая вечер им извадиха кирливите ризи.

    Коментиран от #28, #30

  • 26 М3 голд

    17 5 Отговор
    Ами стълбът Тагаренко е в САЩ и си договаря мястото за мандата. И си пълни и неговата касичка. При 4.3% от БВП за армията има много да се харчи. От него. Няма Народно събрание, дългосрочна стратегия. И договаря идването на войски на САЩ. Пак САМ. Назначен отвън грабител и разрушите. Къде са самолетите? Колко летци са обучени? Чу се за един. Говори се, че окраинските са обучени и че първите самолети F16 са доставени разглобени през Полша. А ние?
  • 27 Така е!

    14 5 Отговор

    До коментар #21 от "НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ РЕПАРАЦИИТЕ КОИТО ТОВА":

    Имуществото на жълтопаветниците донякъде ще покрие репарациите! Безплатният труд, който ще положат в изправителните колонии отвъд полярният кръг, също не е за пренебрегване!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Броиш търпеливо

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Директно":

    Ами разузнаванията броят некролозите байновче . От тях изваждат тия до и над призивна възраст за мобилизиране. Снимат със сателити новите гробища и сравняват с бройките от некролозите.Не са ти нужни шпиони в кметствста и МО , а само търпеливо да броиш и сравняваш.
  • 30 да питам

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "Тая вечер":

    На тия , от "Русич" ли ? Щото не съм го гледал . Интересно ще да е било , как руски неонацисти "денацифицират" украинци ..
  • 31 Бесен-_ Язовец

    12 7 Отговор
    РБ е съкращение от Разпаднала се България. Живеете в колония и ви управлява шайка от третопол.ови назначени от световния терорист ФАЩ.
  • 32 Райчев

    9 8 Отговор
    беше навел глава, и аха да целуне д- то на Путин. Нямало да има военна победа, казал нашият полу президент. Чак Бойко Василев се засрами от наглостта му на рашист и никаква проява на човечност към украинските млади момчета- герои, които се борят за свободата и националния си суверенитет.
  • 33 Aлфа Bълкът

    7 2 Отговор
    Този аутист не го разбрах, гербаджия ли е или ляв?
    Или светът му е крив, че не е на софрата?
    Щях да пиша, че дъщеря му от всякъде я изгониха и викам чакай да си потвърдя думите да я видя къде е.
    Е пък ми излязоха 4-те дъщери на Райчев, тя не била една? Все познати муцуни бутани по телевизиите. И всяка с по 2-3 фирми и една обща с тати.
    Като на попа брат му дето почина. Единият Патриарх, другият диригент. Гешев главен прокурор, брат му шеф на охраната на Радев.
    На Неделчо седесаря единния син държи ПИК, другия Биволъ.
    Давайте още, че не сещам, сещам се само за
    баджанашки истории вече, като Радев-Сливенски-Чалгаря.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ...

    6 9 Отговор
    Всеки, който разпространява хитлеристка или путлеристка пропаганда, трябва да бъде преследван от закона...

    Коментиран от #37

  • 37 ха ха хааа

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "...":

    Спри се ... Не виждаш ли че им свърши смяната ?!
  • 38 Бесен-_ Язовец

    8 7 Отговор
    Боооок.луции сороски унищожихте държава на 1300 години само за 15 години.

    Коментиран от #69

  • 39 Наблюдател

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Брато":

    Ние пък знаем вашите !!! Че и имената ви!!!
  • 40 Данъкоплатец

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянски":

    Да премахнем всички паметници на Задунайската губерния!

    И на Царя пред НС!

    Да се претопи бронзът от руските паметници!
    За паметник на Аспарух в София пред НС!

    Срамота е!
    София е единствената столица на света
    в която няма паметник на основателя на държавата!

    Коментиран от #54

  • 41 някой

    5 7 Отговор
    Този да хваща пъти към Русия ;!!? Ама не ще
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Миранда

    6 6 Отговор
    Да премахнем бариерите и бетонните ограждения по улица Московска където нагло се е разположило англосаксонското фашистко посолство и е блокирало даже парка зад художествената галерия, що за наглост да затвориш една от най-хубавите улици в София и да осереш парка заради терористи!!?????

    Коментиран от #47, #73

  • 44 Морски

    3 0 Отговор
    Орката пак фантазира!
  • 45 Има време

    3 2 Отговор
    Спокойно андрешко, войната скоро няма да свърши, поне още 4-5 год, докато не изпукате всички подобни на теб гадини.
  • 46 Райчоу

    2 0 Отговор
    Въпросът "Как" не съществува, никога не е съществувал!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 !!!?

    9 6 Отговор
    Радев бил прав, че „Крим е руски” ! Щом такива като Райчев го повтарят нон стоп, значи нещо им пречи да го повярват, след като дори Путин не смее да припари към него, а предпочита да ходи в Камчатка
  • 50 Баба Ванга

    5 8 Отговор
    Путлерастите и такива като тях всякакви тролове трябва да бъде инкриминирани !!!
    ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕСЛЕДВАНИ ОТ ЗАКОНА!!!
  • 51 някой

    4 2 Отговор
    Този не е вред !!!?
  • 52 Мъхъ

    2 0 Отговор
    Трябва да помисля!
  • 53 Абсурдистан

    3 2 Отговор
    Проблемът е, че алтернативата на това правителство предизвиква още по-голямо отвращение. Но какво да се прави, явно такъв е маприалът.
  • 54 Грогу

    5 3 Отговор

    До коментар #40 от "Данъкоплатец":

    Без руския цар , чийто паметник искаш да претопиш , нямаше да има България бе , неблагодарник . На нито един евроатлантик не му пука за нищо българско ,, ако не могат да откраднат някой милион от него Включил си се в краварския план “Ще лъжем , ще мажем , ще изнудваме , ще заплашваме , но всички трябва да мразят Русия “, защото тя ни пречи да ограбваме и развращаваме света .

    Коментиран от #55

  • 55 Не е

    2 4 Отговор

    До коментар #54 от "Грогу":

    редно да оборваш опонента с лъжи. Русия винаги я била империя и винаги ще гледа към земите на съседите си, че и по-далече. В момента тя води братоубийствена война, а ти говориш пълни ръжи "защото тя ни пречи да ограбваме и развращаваме света ." Това говори или за пълна неориентираност или за пълна продажнос. Дори лъжата трябва да бъде премерена!

    Коментиран от #59

  • 56 Палачинката Райчев

    1 3 Отговор
    "Социологът Андрей Райчев го определи като безспорен успех, който се приема като поражение."

    А иначе е убеден, че въздушно-капковият Шенген е поражение, което се представя от ака Денков като безспорен успех.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ДС наднича ли в ПП-ДБ-СС

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Умен по цялата глава":

    или новият кмет Васко Терзив, послушник на ЦРУ, няма нищо общо с майка си, баща си, дедите, бабите, чичовците и стринките си, че дори с Петър Младенов-танкиста?

    Забрави тази песен антикомунистическа, че ДС са от лошите.

    Вече станаха от добрите евроатлантически подлоги на посолствоТО.
  • 59 Грогу

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Не е":

    Понеже няма да стигнем до коннсенсус кой от двамата лъже , ще ти кажа само ...много жалко , че използваш интелектуалните си качества в полза на една секта, каквито са неолибералите , но избора си е твой .

    Коментиран от #60

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 СЛОНА

    3 2 Отговор
    НАПУК ДА ЗАПОЧНЕМ ДА СЕ СГЛОБЯВАМЕ С УКРАИНКИТЕ!!!

    Коментиран от #71

  • 62 Мале

    4 2 Отговор
    Андрей Райчев бил "народа".Една дразнеща и омразна марионетка -слугинаж на перверзни политици .Опитват се да пробутват мераците на политически масти- като Боко чекмеджето,Доган и Радев срещу пари от чекмеджетата.
  • 63 Ком

    3 1 Отговор
    Колониалното правителство няма връзка с войната в Украйна. Целта на колонизаторите е пълно смачване българската идентичност. Войната ще свърши след изборите в САЩ.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 демоникрация

    4 1 Отговор
    В Конституцията е записано, че България е СОЦИАЛНА държава! Тогава защо сме най-бедната страна, с най-ниски доходи и най-големи НЕРАВЕНСТВА? За последните години дадохме милиарди за въоръжение, нищо от което не сме получили. В същото време събираме капачки и пускаме SMS-и като помощи за БОЛНИТЕ деца в страната! От 2007г. сме пълноправен член на ЕС - клубът на богатите. Стотици хиляди избягаха от страната....Това ли е ДЕМОКРАЦИЯТА?

    Коментиран от #72

  • 66 Даа

    0 2 Отговор
    Райчев знае истината, ама не смее да я каже, че няма да го канят повече. А тя е, че украинците са бита карта.

    Коментиран от #70

  • 67 Емигрант

    2 1 Отговор
    Хайде стига сте давали микрофон на този кривоглед и издаващ звуци русофил ! Пак ли ще започва "сезонът" на врачките, които да мамят празноглавци и НИП-аджии ( нисък интелектуален потенциал ) ? Кога ще изврачуват дали ще влезнат в затвора Тиквуний Първи, еничаринът Пеевски, крадецът Вл.Горанов, баш крадец-измамникът на милиарди К, Ананиев ? Престъпници управляват България зад "завесата", но не разбирам защо се крият зад тази "завеса" след като всички ги знаят и от кого, топки ли нямат да излезнат като мъже и да кажат "НИЕ СМЕ УПРАВЛЕНИЕТО" или страхът от възмездие надделява и се държат като партизански ятаци, все пак нали всите са наследници на болшевишки фамилии....
  • 68 гумата

    1 0 Отговор
    Последни гърчове на руските лобисти в България! Скоро влизаме в Шенген по въздух и вода. От Юли започва обмяната на кинтите с евро. Измъкваме се и дръпваме с всички заплати. А "Господин Петко " ръси мозък, защо е хубаво да бъдем по- бедни!?
    Който иска да е беден да си купи рубли, рупии, юани, турски лири/ особено атрактивни и чувствителни/!
    Който иска да доживее бедна старост да се бави и да бяга от Шенген и Еврото!
    А какво ви говори Райчев? Говори официалната позиция на БСП, която всъщност е Кремълско прокси!
  • 69 Царят на животните

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен-_ Язовец":

    Още по вече си побеснял.Гнус ли те е вече да се чистиш с език,след като животните те използват само за тоалетни нужди?
  • 70 Даааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Даа":

    БИТА КАРТА СА УКРАИНЦИТЕ,АМА НА КУКОВ ДЕН!! БИТИТЕ КАРТИ ЩЕ СТЕ ВИЕ!!
  • 71 ВНИМАВАЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "СЛОНА":

    САМО НЯКОЙ ДА НЕ ТИ НАРИТА МАЗНИЯ ДИРНИК ДОКАТО СЕ ЗГЛОБЯВАШ!
  • 72 Питай

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "демоникрация":

    тези които свалиха Т.Живков,децата,внуците им дето ни управляват днес. На времето през 1989 г. Андрей Луканов каза: Каквото има да се прави в България ,ние ще го правим!
  • 73 Ами да

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Миранда":

    Направено е по този начин,за да не забравяте че дните ви са преброени!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол