Last news in Fakti

13 Януари, 2024 13:55 1 206 28

Директорът на Национална полиция за случая в Стара Загора: Не мога да кажа, че полицаите са реагирали правилно

  • полицаи-
  • мвр-
  • движение по пътищата

Кристин Йорданова, която качи видео на кола, която се движи с 260 км/ч по магистралата, за последните 5 години имала 15 провинения на пътя, съобщи Атанас Илков

Директорът на Национална полиция за случая в Стара Загора: Не мога да кажа, че полицаите са реагирали правилно - 1

Полицаите, задържали Пламен Пенев в Стара Загора не са реагирали правилно. Това заяви за Нова телевизия директорът на Националната полиция Атанас Илков. Униформените са разпитали и модела Кристин Йорданова, която качи видео с висока скорост по магистралата.

В МВР започват обучения, след случая в Стара Загора. Полицаите ще тренират как да действат в подобни ситуации. След няколко месеца почти всички в системата ще имат персонални камери, които ще записват всяко тяхно действие.

"Не мога да кажа че са реагирали правилно, защото всички видяхме, че има пропуски в тяхната реакция. До един момент те изпълняваха задълженията си в правилната посока. Те не успяха да овладеят емоцията и адреналина", смята гл. комисар Илков.

Все още е рано да се постави оценка на работата на цялата дирекцията в Стара Загора, защото тече вътрешна проверка. Ако разследването докаже, че полицаите са действали неправилно, ще бъдат отстранени, заяви още той.

След изготвянето на аутопсията вече е ясна и причината за смъртта на Пенев - задушаване вследствие на това, че 4 души са легнали върху него. Директорът на полицията разкри и какво точно са съобщили на телефон 112 мъжете, подали сигнала срещу 58-годишният мъж.

"Съобщено е за мъж, който е агресивен и най-вероятно има нож. Такъв обаче не е открит. Той демонстративно изразява неподчинение и не изплънява полицейските нареждания. Представете си вие да сте на тяхно място, как ще реагирате?", заяви комисарят.

А за да не се разчита на клипове от социалните мрежи, до няколко месеца всички полицаи ще са оборудвани с лични камери. МВР започва процедура по закупуването на 17 000 броя.

Скоро се очаква и стартирането на системата за следене на средна скорост. Чрез нея ще могат да бъдат регистрирани и санкционирани нарушителите мигновено. Последният известен случай е с модела Кристин Йорданова, която сама качи видео на кола, която се движи с 260 км/ч по магистралата. Предполага се, че именно тя е зад волана и вече е установена.

"Тя заявява, че не е управлявала автомобила, свалила го е от интернет, но това няма да спре нашите действия до тук", уверява той.

Оказва се, моделката е известна на полицията. За последните 5 години и има 15 провинения на пътя. Налагани са ѝ санкции, но не и такива, за които да ѝ бъде отнета книжката.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъв

    20 0 Отговор
    отговор само ?! Точно никакъв ! А кой е изпратил деветте патрулки , цели ДЕВЕТ и поне 18 полицая ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПО БЪЛГАРСКИ КАЗАНУ МИЛИЦИЯТА

    18 7 Отговор
    УБИ ЧОВЕКА КОЙТО НЕ Е ИМАЛ НИИИИИТО ЕДНО НАРУШЕНИЕ ДО МОМЕНТА. ЗАЩО НЕ СА ПРОВЕРЕНИ МИЛИЦИОНЕРКИТЕ ЗА ДРОГА.....
  • 4 Що за размисли

    16 10 Отговор
    Мдааа, явно според този, полицаите е трябвало да оставят този индивид страдащ от "Параноидна шизофрения" и лежал 11 пъти за лечение / поне така казаха в някой медии / да си фучи из улиците не 20 мин., а поне час и да сгази по пътя си поне 20-30 човека. Тогава този със сигурност шашавия щеше да е жив и нямаше да има проблеми, пък на онези прегазените м......ната им, ще ги оплачат и така. Странни разсъждения.

    Коментиран от #9

  • 5 ИЗКАМ ДА СМЕЛЯ И ПОСЛЕ

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "на всякъде по света полицията бие":

    ДА МА УТРЕПАН ПОЛИЦАЙКИТЕ.... ЩОМ ША Е ТЪЙ. Директно правосъдие.
  • 6 В БУРГАС. МИГРАНТИТЕ ДЕТ СМАЧКАХА

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "на всякъде по света полицията бие":

    ЧЕНГЕТО ЩО НЕ ГИ УБИХА ИЛИ СА ПО БЕЗ ГРЕШНИ...
  • 7 Ми тоя директор

    13 1 Отговор
    за лукова глава ли е насаден на тази длъжност. Първо той трябва да си подаде оставката. От констататори файда йок.
  • 8 Бездействие му е майката

    10 8 Отговор
    Явно полицаите не трябва да спират никого и всеки да си кара дрогиран, пиян и т.н, за да не са виновни.

    Има една стара приказка "Внимавай какво си пожелаваш, че може и да ти се сбъдне". Аз предлагам полицаите да започнат да неглижират ето такива случаи като този. Да не закачат никой такъв като този и да видим, какво ще стане. Предварително знам, че тогава всички ще гракнат, защо не са го спрели и пак те ще излязат виновни. Май е по-добре за самите тях нищо да не правят, така и така все ще са виновни.
  • 9 ПРЕДПОЛАГАШ МНООООООГО. ПИЙСИ ХАПЧЕТАТА

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Що за размисли":

    Предположенията. НЕ ВАЖАТ. ПТПЕТО ГО ПРЕДИ ВИКАХА ЧЕН ГЕТАТА НА ВЛИЗАЙКИ В НАСРЕЩНО ТО И БЛЪСКА ЙКИ СА В ЧОВЕЧЕЦА.....

    Коментиран от #13

  • 10 хххх

    7 2 Отговор
    Калин Стоянов е за бой, а те искали да го оставят..
  • 11 Последния Софиянец

    8 5 Отговор
    От 14 часа е протеста пред американското посолство.Пълно е с полиция.
  • 12 1111

    5 8 Отговор
    Тия от патрулките нямат необходимото образование и умения да правят арести на хора професионално обучени на самозащита,просто е трябвало да извикат двама от спецчастите и случая щеше да приключи мирно и тихо ,не е редно само със средно образувание да си полицай,поне да минават 1 година обучение преди да се назначат

    Коментиран от #14

  • 13 Що за размисли

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "ПРЕДПОЛАГАШ МНООООООГО. ПИЙСИ ХАПЧЕТАТА":

    Не ти го пожелавам, но се надявам се да мислиш по същия начин, когато следващия път някой като този мине през член на семейството ти.
  • 14 Ми тогава бегай ти,

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "1111":

    с твоето образУвание.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Стамат

    8 4 Отговор
    Защо само 17 хиляди камери, като в обществото се насажда мнение, че има 67 хиляди полицая? Останалите 50 000 без камери ли ще работят?

    Коментиран от #18

  • 17 Биволъ

    7 4 Отговор
    Просто полицаите действаха като пъдари на някаква селска дискотека. Все едно са ги събирали по овчарници и краварници. Необучени, аматьори поставени в екстремна ситуация. Цървули.
  • 18 Нека бъде така както искате

    7 7 Отговор

    До коментар #16 от "Стамат":

    В голяма грешка си. Те са два пъти по малко, като половината от това са администрация. Но, за какво са ви полицаи, нали не искате да гонят разни такива с Параноидна шизофрения, нека да си кара човекът и да си гази наред пък като мине през семейството ти ще си доволен, че няма полицаи.
  • 19 Закривай

    6 3 Отговор
    Като попаднат на инстинския гангстери,тия от патрулките ако не избягат навреме ги разстрелват като кучета,и затова има система на работа,която не се спазва,9 паттрулки са гонили човек със чисто съдебно минало,ако не беше трагедия щеше да е смешно
  • 20 Даниел

    5 1 Отговор
    Тези от клипа са обществено опасни!
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 2 Отговор
    Що за термини използвате???Полицаите, задържали ????Пламен Пенев в Стара Загора не са реагирали правилно.????Защо тогава казвате,че малката секира и ортакът му са "убили+,а не казвате,че не са могли да сивърнат парите дадени на.........мошеника????Малката секира е имала повод да извърши нещо срещу мошенника,докато полицаите са го направили за собственно удоволствие"Задържането"...
  • 22 Физиотерапевт

    7 4 Отговор
    Много ме кефеше този Рамбо където искаше с кубинка като каратист да счупи стъклото на колата.Явно е бягал от училище и не знае,че не става.А ако случайно станеше каква картинка щеше да е,да виси отвън,като бръснарски каиш с хлътнал крак вътре.А шофьора ако имаше нож да му оправя педикюра.
  • 23 факт

    5 1 Отговор
    абе убийство да оправдаваш какъв морал имаш
  • 24 факт

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "на всякъде по света полицията бие":

    ама като си без униформа ,оръжие и карта си по-нисък от тревата
  • 25 Аз....

    3 2 Отговор
    НССр и дисциплинарано за Него без ,Iва категория и 20 брутни заплати за пенсия!!!!
    Само хрантутянци на наще усигровки и данаци!
    После и Страсбург ........... пращаме.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Емо

    1 1 Отговор
    Аз видях американските полицаи как действат при прострелян техен колега, догонват извършителя, стрелят по него, но в момента, в който пада ранен, го държат на мушка докато му сложат белезниците, после няма шутове, няма бой и гавра, а слагат найлонови ръкавици и му оказват първа помощ, турникет, марля, и правят всичко възможно да оцелее.
  • 28 случая в Стара Загора

    2 1 Отговор
    Преди да го задушат полицайте са го натрошили и затова човека издъхна веднага . Не могли да си овладеят злобата и убийствените навици , това показва че са се престарали много в изпълняването на заповедта на началниците си . Ако вземат да си повреждат камерите полицайте да бъдат дисциплинарно уволнени .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове