Last news in Fakti

16 Януари, 2024 09:34 1 418 27

Илия Лазаров: СДС има подходящи хора за министри, Тагарев е печален и лош министър

  • сдс-
  • ротация-
  • министри

Има сериозен експертен потенциал в ДПС. Те неслучайно са преценили, че не искат сега да участват формално, изрази мнение главният секретар на СДС

Илия Лазаров: СДС има подходящи хора за министри, Тагарев е печален и лош министър - 1

Това правителство към този момент не е най-добрият вариант за България. Особено в тази международна криза, която имаме от север и от юг. Не се знае и тази година какви нови кризи ще ни сервира.

Това заяви пред БНР главният секретар на СДС Илия Лазаров.

"След ротацията в правителството трябва да има преобладаващо политически лица. Експертите са добри мениджъри. Ако сега седнем да се напънем да изредим десет министри, ще се затрудним да ги кажем. Категорично застъпваме идеята, че трябва да има политически лица. Тук имаме съвпадение с Кирил Петков – той казва същото. Партньорите от ГЕРБ на този етап мълчат."

Ако след ротацията в правителството има политически фигури, СДС ще настоява за свой представител

В случай, че се приеме тази логика, СДС ще предложи техен кандидат.

"Имаме хора, които биха били подходящи, увери Лазаров във връзка с бъдещия кабинет, но уточни, че нямат предвид конкретни лица. Вторичен въпрос е дали СДС ще получи министър", допълни той.

"Смятаме, че трябва да има споразумение за управление. Не говорим за коалиция. Да се дефинират вътре в това споразумение какво може и какво не може да се прави. За да има рамка на това правителство", заяви Илия Лазаров.

Сега, когато направи гаф някой министър, всеки започва да се ослушва, смята Лазаров. Той даде примери с Христо Хинков и Тодор Тагарев, като определи Тагарев като "лош министър като министър на отбраната".

Това, че спазва правилната политическа линия по отношение на конфликтите в Украйна и Близкия изток, не означава, че е добър министър, коментира Лазаров.

"Тагарев е печален министър за мен."Не сме ние, които ще взривим обстановката, може да си остане същата формула, подчерта още Илия Лазаров.

Има сериозен експертен потенциал в ДПС. Те неслучайно са преценили, че не искат сега да участват формално, изрази мнение Илия Лазаров.

Относно заявените земеделските протести и техния потенциал преди ротацията, той припомни старата фраза "да се търси на кого е изгодно това нещо".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сдс,

    25 1 Отговор
    какво беше това?!Няма такава партия!

    Коментиран от #7, #24

  • 2 Само крадци

    19 1 Отговор
    Има , доказано е.
  • 3 Айде стига с тези определения -печатен д

    29 20 Отговор
    Тагарев е национален предател и престъпник, раздал милиони от нашите пари и нанесъл огромни щети за държавта.
    Това е криминален субект, който трябва бъде съден. Той не е печален или несполучлив или нещо друго
  • 4 Чудеса

    24 3 Отговор
    Този виден политик, от световната формация СДС го виждам за пръв път, макар Уикипедия да ми разказва чудеса за него. Факти, интересни находки вадите, но кръстете рубриката "Знаете ли, че?"
  • 5 За съжаление

    19 2 Отговор
    За съжаление за последните 34 години, Всички политически партии в България Доказаха, Че не разполагат с Кадрови състав който може да изпърлнява Функциите в Системата на Държавното Управление!
  • 6 Брюксел

    29 1 Отговор
    Няма вече СДС!
    Има десетина лизачи на тиквата от Банка, с амбиция за високи постове и облаги!
  • 7 Съюз

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "сдс,":

    Съюз за Разграбването на България!
  • 8 ...

    4 1 Отговор
    Те еродита като измре, а те са на път и идват другите, възродители и възродени. Нали казвахте пред жълтите павете турците в турция, с тях са и другите етноси, ние ги харесваме, защото не са разголени жените им, имат морал и т н, за 34 докато крадяха горе, те отдолу се изъчиха, а бългсрина не го приемаха на работа в държавата, а частника бе не българин и с право си наемаше от тяхните хора. Но вече всичко е в тяхни ръце и са мнозинство, а българина е умен но пенсионери, деца им на вън други работят в големи вериги ьа хляб и ток, без деца, семейства, бе извършен геноцид спрямо много български семейства от планова в пазарна, от стол без занаят се принудиха младите с висше да чистят къщи гледат стари хора и да берат ягоди и прочие.
  • 9 ФЕЙК

    9 3 Отговор
    За министър на свиневъдството - Румбата, той му разбира ! Съсипа елитния хибриден център по свиневъдство в Шумен, открадна 12 милиона и няколко години се кри чак в Лондон . Пък и жена ме го натиска, стига е стоял прост депутатин !
  • 10 Коментар

    8 1 Отговор
    Цитат:"Не се знае и тази година какви нови кризи ще ни сервира."

    По план на онези психарите през 2024-та ще ни сервират извънземни по програмата "Син лъч",за да заключат човечеството като по време на пандемията с ковид,а през 2025-та Бил Гей обещава на сайта си нов вирус Х по-страшен от ковид.В Давос също говориха за него.
    Да се надвяме,че психарите ще си отидат по психиатриите и ще дишаме спокойно без нищо да ни се "сервира".
  • 11 Сципион

    14 4 Отговор
    Тошо шпионът не е само лош. А печален е много леко и поетично казано. Той е опасен за българската държавност. Вреден отвсякъде погледнато! Трябва не да бъде уволнен, а съден за нанесени непоправими вреди и щети на държава и армия!!! Но за негов късмет в момента, вече нито имаме държава, нито армия. Не ми е ясно тая прокуратура и ДАНС за какво служат, на кого? Да се занимават си мишкари и дребнавости. Ликвидират ни държавата и народа, а тия дремят и чоплят навярно тези, които критикуват Тошо.
  • 12 Анонимен

    6 1 Отговор
    Пълно е с прикрити лимонки, постигнаха си тия, които си нямаха държава. Българи срещу българи, 34 години, а отзад ви се надсмиваха.
  • 13 ТАГАРЕНКО СЕ КОМПРОМЕТИРА ОКОНЧАТЕЛНО

    6 2 Отговор
    ЗАТОВА И ЩЕ ОСТАНЕ , А СДС ИМАТ ОЩЕ ПО - ГОЛЕМИ МРЪСНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ ИНАЧЕ КАК СА В ГЕРБ !
  • 14 самозабравили се

    10 1 Отговор
    Какво беше това СДС? Ааа, някаква патерица на ГЕРБ. Какво народно представителство имате, г-н Лазаров, та претендирате за министри? От колко члена, без ръководството се състои партията ви?
  • 15 Глав

    4 5 Отговор
    Руски мекерета явни под прикритие извират от всякъде.Източното посолство държи и всички и под прикритие.Онези инфантили от запад предадоха българите на лупаците и братовчедите.Нищо не инвестират,няма нито една истинска проевропейска медия и поддържат правителства от бившите им врагове уж.
  • 16 ненчо

    9 1 Отговор
    Ама тази партия същетвува ли още?
    Тотални мошенници - Времето е наше /гиупости на търкалета
  • 17 Ххх

    5 1 Отговор
    Имаш милиони иди си при мъжа жената или при чападжиев и станете милиардери, а не в България да убивате невинните хора. Не ви е виновен Путин, нито ссср, щом антико унистите вече са зле и не могат да вържат двата края, що им е политик. Кой иска много прав му път, пари има в Америка, в ЕС, ЕНП, заминавайте, попътен вятър ще ви пожелаят хората. Те се борят за оцеляване, тъй като навсякъде им искат пари и именно затова се самоубиват, от безпаричие, кво се натискате, завършили сте в България. Но имат вина няколко български депутати, че не се съпротивляваха за хората, послушници и сегашните са същите, защо унгарският не им мълчи, защото е умен и мисли за родината си.
  • 18 УКРАЙНА🇺🇦

    6 7 Отговор
    Защо да е лош че не е подлога на Путлер и русороб да ви ....

    Коментиран от #20

  • 19 Мдааааааа

    9 5 Отговор
    "...Тагарев е печален и лош министър"...Да, но ще бъде весел и много добър затворник. Бай Ставри мете килията в очакване на скъпи гости - министри и премиери.
  • 20 Хммм

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Защото мисли като теб само за украинците и иска да ни вкара във война. Но ти не се плашиш нали? Гледам украинското знаме развяваш. Не чакай Тагарев да ти изпрати призова, давай смело към фронта.
  • 21 Кой не скача е червен

    6 1 Отговор
    Ей що е сладка държавната попара, ядеш и не се свършва!
  • 22 СДС Комунисти

    5 8 Отговор
    Най точния министър от падането на комунизма в България Всички други сте лаладжии бля бля бля и нищо
  • 23 Хаха

    6 4 Отговор
    ГЕРБ-ДПС не харесват Тагарев защото не им играе по свирката а действа. Нямат възможност да крадат от големите поръчки за БА. По форумите се вижда колко плюене отива а същите тролчета се изявяват като уж патриоти от други политически партии.
  • 24 Има , едни маскирани , тъмни субекти,

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "сдс,":

    В момента са на брой, около 5 човека ,наричат ги " запасняците от ГЕРБ "!
    Или" машите "на Хунтата!
    Което е едно и също!
  • 25 Софиянски

    4 3 Отговор
    Тагарев е смисълът на това което трябваше да сте вие.
  • 26 патриот

    3 4 Отговор
    Ако се каните да сменяте Тагарев, (както вече започва да си проличава) по добре въобще не се връщайте в управлението! Защото той е човека, който най ревностно пази геостратегическите ни интереси, да изградим съвременно капиталистическо общество, чрез прилагане, организацията, технологиите и постиженията, на запада! Всяка друга политическа линия е контрапродуктивна, както за сигурността ни, така и за просперитета ни! Жалко, че именно хора от ръководството на СДС, са автори на подобна ерес!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове