Last news in Fakti

19 Януари, 2024 22:30 1 466 3

Важните новини във ФАКТИ на 19.01.2024 г.

  • николай денков-
  • русе-
  • бойко борисов-
  • васил божков-
  • цвета рангелова-
  • йово николов-
  • васил терзиев-
  • меглена кунева-
  • гласуване-
  • веи-
  • корнелия нинова

Механизмът за акредитиране на университетите не работи добре

Важните новини във ФАКТИ на 19.01.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът призна: Говорих с Асен Василев за скандала с имотите ВИДЕО

Премиерът Николай Денков е говорил с Асен Василев по темата със скандала с имотите. Министър-председателят посети Аграрния университет в Пловдив.

Руските дипломати извършили погром и грабеж в генералното консулство в Русе

Руските дипломати, изгонени от Генералното консулство на Руската федерация в Русе през юни 2022 г., са нанесли огромни щети на сградата при напускането. Те свалили касите на вратите и крановете на мивките, липсват мебели и кухненско оборудване. Това разказа пред БНР арх. Венцислав Илиев, който е автор на проекта на сградата. Сградата е необитаема от напускането на дипломатите.

Бойко Борисов обяви за грешка отстраняването на Цветан Цветанов след имотния скандал

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви за грешка отстраняването на бившия зам.-председател на партията Цветан Цветанов, обобщи БНР.

Прокуратурата: При претърсванията в имоти на Васил Божков не са иззети никакви предмети

При претърсванията в имоти на Васил Божков не са иззети никакви предмети, съобщиха от Софийската градска прокуратурата (СГП) за БТА. Полицията е представила пред градската прокуратура три протокола за претърсвания в жилища, свързани с бизнесмена. Те вече са внесени в съда за одобрение, коментираха от СГП.

Цвета Рангелова от "Възраждане" разкри какви са назначенията в Конституционния съд

Всички назначения в Конституционния съд са политически, без тези от съдийската квота. Не е ли политическа и квотата на президента? Това каза в интервю за "Лице в лице" по бТВ Цвета Рангелова от "Възраждане", която беше номинирана за конституционен съдия, но кандидатурата ѝ не бе гласувана от парламента.

Йово Николов: Акцията срещу Васил Божков е пушилка

Това е пиар акция на прокуратурата, има всички белези на такава. Това отклонява вниманието от някакви по-важни проблеми в държавата. Например голямата тема днес беше изборът на Десислава Атанасова за конституционен съдия, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът Йово Николов във връзка със спецакцията в имотите на бизнесмена Васил Божков.

Кметът на София Васил Терзиев напусна срещата за бюджета на столицата

Няма защо да се изненадват колегите, че аз напуснах обсъждането на бюджета днес, молбата ми беше много ясна, а те не се съобразиха. Това заяви кметът на София Васил Терзиев пред журналисти, след брифинга на ГЕРБ, в който общинският съветник Георги Георгиев заяви, че кметът Терзиев е забранил онлайн излъчването на обсъждането на бюджета, след което е напуснал, обобщи БТА.

Изпращаме Меглена Кунева в Съвета на Европа по правата на човека

Заместник-министър Ирена Димитрова представи българския кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека - Меглена Кунева, пред представители на дипломатически мисии в София от държави членки на Съвета на Европа. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си.

Васил Божков след обиските и разпита в СДВР: Напълно безсмислена акция

Напълно безсмислена акция. Така Васил Божков определи действията днес на полицията, обиските в негови офиси и разпита му в СДВР.

Единствено Бойко Рашков от ПП-ДБ гласува против кандидатурата на Десислава Атанасова за Конституционния съд

Само Бойко Рашков от "Продължаваме промяната - Демократична България" гласува с "против" номинацията на Десислава Атанасова от ГЕРБ за конституционен съдия, сочи справка във вота на парламентарната група, съобщи "Дневник". Наскоро в интервю за "Сега" той се изказа отрицателно за Атанасова и намекна, че няма да я подкрепи, въпреки че решението на парламентарната група е различно.

България, Гърция и Румъния създават регионален клъстер за водород от възобновяеми енергийни източници

Енергийните министри на България, Гърция и Румъния подписаха тристранна Декларация за намерение за развитие на серия от инициативи, които да се превърнат в гръбнак в областта на възобновяемата енергия в региона. Това стана на среща в Атина днес.

Нинова: Днес КС падна жертва, превзет отвътре с новите конституционни съдии- тези хора ще изпълняват политически поръчки

„Г-н Иванов, през цялото време говорите за „нов модел“ и за това, че политическата криза изисква нови решения, компромиси и диалог. Не, г-н Иванов, няма нов модел – това е старият модел, създаден от Бойко Борисов, който Вие обогатихте и допълнихте. Това е същият модел, срещу който, заедно с Петков и с Вас, се клехме, че ще се борим и ще го променяме, а Вие вместо това го задълбочихте и го доведохте до съвършенство. Корупцията вече е записана в закона. Превземането на официалната държава от паралелната вече е конституционна норма.“


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мис Бони

    2 0 Отговор
    Най обΝчАМ с тези двете— к0к0рч0 и сламеното човече.
  • 2 Кога е реда

    1 0 Отговор
    до го нафактет....
  • 3 Фен

    4 0 Отговор
    Тва с руските дипломати, кърти мивки! Изгонили ги преди година и половина, сега се сетили да огледат имота! И това ако не е безстопанственост .. А и като ги гонихте, не гледахте ли какво товарят в самолета!? То врати, джамове, черчевета....Смешници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол