Last news in Fakti

19 Януари, 2024 14:25 1 768 34

Нинова: Днес КС падна жертва, превзет отвътре с новите конституционни съдии- тези хора ще изпълняват политически поръчки

  • корнелия нинова-
  • конституционен съд-
  • падна-
  • политически поръчки-
  • съдии

Лидерът на БСП обяви, че ще сезират Конституционния съд заради приетия текст за срок на 9 години за новоизбраните конституционни съдии.

Нинова: Днес КС падна жертва, превзет отвътре с новите конституционни съдии- тези хора ще изпълняват политически поръчки - 1
Снимка: БГНЕС

„Г-н Иванов, през цялото време говорите за „нов модел“ и за това, че политическата криза изисква нови решения, компромиси и диалог. Не, г-н Иванов, няма нов модел – това е старият модел, създаден от Бойко Борисов, който Вие обогатихте и допълнихте. Това е същият модел, срещу който, заедно с Петков и с Вас, се клехме, че ще се борим и ще го променяме, а Вие вместо това го задълбочихте и го доведохте до съвършенство. Корупцията вече е записана в закона. Превземането на официалната държава от паралелната вече е конституционна норма.“

Така се обърна от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова към съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, съобщават от пресцентъра на левицата.

„В едно сте прав – залогът е голям. Но за какво е този залог? Вашето знаме, уважаеми колеги от ПП-ДБ, е правовата държава, върховенството на закона и съдебната система, нали така? Какво върховенство на закона има в това днес абсолютно съзнателно да приемете решение, което противоречи на конституционно решение от вчера? Какво върховенство на закона са промените ви в Конституцията, с които допускате двойно гражданство или с които допускате овладяване на прокуратурата от задкулисието? Това, което в момента вършите, не е просто „диалог и консенсус в името на България“, а е върховно политическо лицемерие за овладяване на държавата от паралелната държава, но вече легитимно - през всички възможни институции“, продължи тя във връзка с избора на нови конституционни съдии.

Нинова обяви, че днес пада последната крепост на правовата държава и на върховенството на закона – Конституционният съд.

„Днес той падна жертва, превзет отвътре с новите конституционни съдии, защото без никакви съмнения тези хора ще изпълняват политически поръчки“, категорична бе тя.

Корнелия Нинова обяви, че БСП ще сезира Конституционния съд заради приетия текст за срок на 9 години за новоизбраните конституционни съдии.

„Това противоречи на решение на Конституционния съд от само преди 2 дни, нарушават се конституционни правила и норми. Обръщаме се към онези народни представители, които са против приетите текстове – да подкрепят нашата конституционна жалба “, каза още Нинова от парламентарната трибуна.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майора

    24 31 Отговор
    Годпожа Лъжа пак се изказа неподготвена! Къде се слага в борбата срещу старото, след като нейната партия направи долара 3000лв , фалира банките , изнесе парите на хората , създаде мутри и олигарси , които платиха протестите и доведоха Партията на провалите на власт! Тогава какви борци срещу статуквото сте Корнелия?

    Коментиран от #23, #30

  • 2 Сделано в СССР

    22 18 Отговор
    И кога точно съдиите в КС не са изпълнявали политически поръчки ?!
    Когато спряха закона за лустрация с гласовете на БКП и агент Николай ( Георги Марков, фена на мафиота Орбан), какво беше
  • 3 коментар

    20 4 Отговор
    Вижте сега, какво като са избрали Деса юрист консулта за конституционен съдия! И какво от това, че мравояда си е променил мнението. Ами до преди 2 год. кирчовците подкрепяха Радев. Говориха за Нинова, че била боец, ха-ха. Щяха да изчегъртат Боко и сие. Кметът им каза, че вече няма общо с комунисти и ДС. За избирателите им е ясно, те винаги са прави. Все пак всеки може да сгреши, но те НИКОГА. Така че честито на новите съдии от квотата на сглобката.

    Коментиран от #20

  • 4 На къде България?

    20 5 Отговор
    С морал на улични котки?
  • 5 Ханку брат

    18 23 Отговор
    Сега чорапа като налага вето бая трябва да се замисля дали въобще има смисъл. И тук му резнаха крилцата на руския лакей.
  • 6 ...

    4 2 Отговор
    юрисконсулт се пише
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Божков:

    9 5 Отговор
    Израждане е изкуствена е.
    Викат, че Черепа бил умен човек !
  • 9 Капитан Петко войвода

    12 7 Отговор
    Цитат: ТЕ ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ!
  • 10 Ти да видиш

    12 8 Отговор
    Нинова, само ти ли не разбра, че тези - ПП-та и ДБ-та не искаха да се борят срещу "модела ГЕРБ", а да го "усъвършенстват" в тяхна полза. След тях може само да си мечтаем за "модела ГЕРБ".
  • 11 БСП на Бунището

    11 4 Отговор
    Съдия Белозелков е такъв от 1986 та година..Трудно можете да си представите какво означава това ,какви са Процедурите по времето на Комунизма да бъдеш Съдия,като условието да си член на БКП е само Началото...
    Наистина очакваме Политически поръчки Нинова... Без Лустрация на комунистическите партии и техните Наследници - все ще е така!!!
  • 12 дико

    7 5 Отговор
    Ке се тепаме!
    На там отиват нещата.
    Или те нас, или ние тях!

    Коментиран от #15

  • 13 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 4 Отговор
    КОРНЕЛО АМИ............. ЯНАКИТО СТОИЛОВ НЕ ИZПЪЛНЯBA ЛИ .............. ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧKИ HA ...............ZЛОВОННИЯ ЧОРАП ? ? ? ............

    Коментиран от #31

  • 14 кюмюра от Драгалевци

    10 2 Отговор
    Ако има партия за която няма да гласувам освен за тези на Парапета , Толупа и Буздугана то това е БСП - фирмата . БСП за съжаление няма нищо общо с партия и това го показа Предишната сглобка когато участва в правителство заедно с фашагите . ПОдсобника на фашагите е също фашага или най малкото интересчия . Значи докато БСП е интересчия и се управлява от буржоазни интересчии ще продължи да губи гласоподаватели .
  • 15 Ти да видиш

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "дико":

    Прав си. Само те не разбраха, че българина е търпелив човек, но когато му прекипи става.... "интересно". Или просто са толкова нагли, че изпитват границата ни на търпение?
  • 16 опала

    1 7 Отговор
    Бугариа ке падне
  • 17 Емигрант

    6 4 Отговор
    Колкото и човек да е антикомунист и симпатизант на Хитлер коректността казва, че Нинова е права, но е истина и, че в момента БСП използва тази ситуация за да трупа дивиденти не, че много са се разтревожили КОМУНДУРИТЕ кой ще е одобрен за КС ! Тази антинародна реформа има една цел, да бъдат изпрани с "белина" всички корумпирани политици участвали в десетгодишното най-голямо ограбване на държавата и най-вече от Борисов, Пеевски, Вл.Горанов, К. Ананиев и целите шайки ГЕРБ и ДПС ! Затова никакво гласуване, благодарение на което днес е най-показното унищожаване на демокрацията и доказване, че наистина "урните" са доставчици на престъпници, крадци и политически рецидивисти ! Изборът е на суверена да гласува и помага на корупцията или да отиде за гъби сред природата за да не бъде манипулиран и излъган ! Няма за сега почтена политическа шайка, по-добре е служебен кабинет до като се появят почтени политици !

    Коментиран от #21

  • 18 Няма хора

    3 2 Отговор
    Малко са им 9 години служба. Предлагам 20, да да се поохранят доста на наш гръб.
  • 19 Новите решения не изискват никакви

    1 3 Отговор
    Новите решения не изискват никакви компромиси! В тази Държава има „Кодекс за професионалната етика на Магистратите“! При съмнения за политическо вмешателство! По-добре е Конституционния съд да продължи своята дейност в Настоящия състав! До разрешаване на проблемните въпроси! После вече може да бъде попълнен с не попълнените бройки! Не може Некомпетентни лица да правят избор, без да разгледат необходимите обстоятелства!
  • 20 аз съм си избрал своята ФИРМА

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "коментар":

    Абе ние в ВСВ бяхме от двете страни на барикадата ти ми говориш за Деса простакеса и че повечето са преминали през всички партии . У нас няма партии има ФИРМИ запомнете го това . Но това не означава че пък не трябва да гласуваме защото дори и в фирмите има подходящи и достойни хора .
  • 21 Дивиденти

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Емигрант":

    Дивиденти ! Или НЕ! Има Закон! Не може всеки Жабар да прави каквото си иска! ИМА „Кодекс за професионалната етика на Магистратите“!
  • 22 Исторически парк

    12 1 Отговор
    Стаж на Десислава Атанасова 2004-2009 юрисконсулт в областен диспансер за психиатрични заболявания със стационар в град Русе,
  • 23 Ти сериозно ли

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Майора":

    Ти запознат ли си с биографията на Деса? Ти знаеш ли, какво означава да станеш конституционен съдия??? Ако не си платено стотинкарче, значи си много зле!!! А, има и трети вариант! Герберска подложка си и няма никакъв проблем,вожда ви да се гаври с вас!!! Вие сте свикнали, нали?

    Коментиран от #24

  • 24 Недей така

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ти сериозно ли":

    Тоя трудов стаж не е важен! Другият е важен, дето и спечели прякора - Деса общата!

    Коментиран от #25

  • 25 Оня

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Недей така":

    Не е ли по точно Деса тройката?
  • 26 БАЙ село:

    4 1 Отговор
    Доживяхме и Корнелия да ни учи на чест и морал.
  • 27 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 4 Отговор
    КОРНЕЛО АМИ............. ЯНАКИТО СТОИЛОВ НЕ ИZПЪЛНЯBA ЛИ .............. ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧKИ HA ...............ZЛОВОННИЯ ЧОРАП И НЕГОВАТА ШAЙKA ? ? ? ...............
  • 28 Трандафор

    3 3 Отговор
    След днешния избор на съдии в КС, вече окончателно съм против квотата на президента, понеже той просто посочва някакви лица и ни дебат, ни изслушване, ни кръстосан разпит в комисия! Не е редно в колективен орган от 12 члена да има назначенци! Това е порочна практика и съдиите не са равнопоставени! Нито Янаки Стоилов, нито Семов, нито Борис Велчев /бивш главен прокурор!/ са влизали в съдебна зала по служба! В КС всички са политически оцветени, но трябва да бъдат ИЗБИРАНИ!
  • 29 Град Симитли

    6 1 Отговор
    Браво, како Кури!
    Еднствения мъж в Парлиаментата!

    Коментиран от #32

  • 30 7те козякливи джуджета:

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Майора":

    Дурак!
    Не си по темата!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ухааа

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Град Симитли":

    С железни топки
  • 33 Гост

    8 1 Отговор
    Вместо да се упражнявате да пишете тук простотий, хващайте тоягите, отивайте, вадете ги един по един и ликвидирайте.....друг начин няма, само с бла, бла, празни приказки ,не става.
  • 34 Че то ясно

    6 1 Отговор
    Язък за хубавата ни страна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол